• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Cyclus 2014-2015 The BENELUX Edition

Jaarlijks melden zich honderden coverbands aan om een plaats te veroveren in onze populaire coverbandcompetitie. Uit al deze aanmeldingen vindt een eerste schifting plaats op basis van stijl, herkomst, referenties en presentatie (o.a. website en communicatie) door de organisatie van ‘The Clash of the Cover Bands’.
De leerzame en spannende weg die de coverbands afleggen, loopt verdeeld over vijf regio’s in Nederland en België/Luxemburg. Uiteindelijk spelen de beste en populairste bands van Nederland tegen de beste en populairste bands uit België/Luxemburg een 'The CLASH' in de BENELUX Semi-Finals. De winnaars hiervan plaatsen zich voor de BENELUX Grand Finale in Poppodium 013 Tilburg. In 2016 vieren we het 12½ jarig bestaan in het Klokgebouw in Eindhoven.

 

1. Voorrondes/selectierondes

Tijdens de voorrondes/selectierondes spelen de bands om de 1e plaats bij de vakjury en de 1e plaats bij de publieksstemmen. Beide winnaars plaatsen zich direct voor de tweede ronde, de regionale Kwart-/Halve Finales. Per regio worden, als alle voorrondes/selectierondes zijn geweest, een aantal Wild-Cards gegeven aan de beste bands die zich niet direct hebben weten te plaatsen voor de regionale Kwart-/Halve Finales. Alleen in deze fase van The Clash of the Cover Bands wordt er ook met Wild-Cards gewerkt. Verder kan een band zich alleen voor de volgende ronde plaatsen via een overwinning bij de vakjury of bij de publieksstemmen.


2. Regionale Halve Finales

De regionale Halve Finales, zijn een aanloop naar de Regionale Finales. Met de winnaars uit de vorige rondes zijn de betere bands overgebleven en gaan zij de muzikale strijd met elkaar aan om de zeer gewilde plaatsen in de Regio-Finales. Vanuit de Halve Finales plaatsen de vakjury- en de publiekswinnaars zich voor de Regio-Finales. De vakjury beoordeelt de bands op 16 onderdelen waaronder techniek, arrangementen, presentatie en samenspel. Het publiek stemt d.m.v. een stembiljet. Elk toegangsbewijs is een stembiljet.

 

3. Regionale Finales

In de Regio-Finales worden de winnaars van de vakjury en de publieksstemmen beloond met een Award en mogen zich de beste of populairste coverband van hun regio noemen. De Award die zij ontvangen is hun ticket voor de BENELUX Semi-Finals. Hier ontmoeten alle regionale winnaars elkaar om de muzikale strijd aan te gaan voor een plaats in de BENELUX Grand Finale in het grootste poppodium van de Benelux: Poppodium 013 Tilburg.  

Vanaf de Regio-Finales worden de muzikanten ook individueel beoordeeld en kunnen zij genomineerd worden voor de Individuele Awards, Beste Drummer, Beste Gitarist, Beste Bassist, Beste Toetsenist en Beste Vocalist. De Individuele Awards worden tijdens de Benelux Grand Finale uitgereikt.

 

4. BENELUX Semi-Finals

In de BENELUX Semi-Finals, die plaats vinden in PARADISO Amsterdam, spelen de beste en populairste coverbands van elke regio. Bij de BENELUX Semi-Finals geldt dat de vakjury-winnaars (1e en 2e plaats) en de Public’s Favourites (1e en 2e plaats) door gaan naar de BENELUX Grand Finale. Tijdens deze Benelux Finalerondes schuiven verschillende iconen uit de muziekwereld aan bij de vakjury. Voorgaande jaren waren dit o.a. Giel Beelen, Jan Douwe Kroeske, Rob Bolland en Danny Lademacher.
Vanaf de BENELUX Semi-Finals starten de Broadcast beeld- en geluidsregistraties voor de tv-produktie 'The Clash of the Coverbands'. In maart en april 2013 was deze voor het eerst te zien in 9 afleveringen bij Veronica tv.

 

5. BENELUX Grand Finale

In deze Grand Finale, die wordt gehouden in het prachtige Klokgebouw in Eindhoven, spelen de negen beste en populairste coverbands van de Benelux om de twee hoofdprijzen: 'The Clash of the Cover Bands Award 2014-2015 The BENELUX Edition' en 'The Clash of the Cover Bands Public's Favourite Award 2014-2015 The BENELUX Edition'. De twee winnaars mogen zich met recht de 'Beste Coverband van de Benelux' of de 'Populairste Coverband van de Benelux' noemen. Naast het in ontvangst nemen van de ‘The Clash of the Cover Bands Awards' gaan de vakjury-winnaar én de publiekswinnaar de studio in voor de opname van een eigen CD-single met video-clip. De mastering, Benelux distributie en plugging horen hier eveneens bij. De marketingexperts van The Clash of the Cover Bands doen er vervolgens alles aan om de singles de diverse charts te laten bestormen. De uiteindelijke winnaars worden ook beloond met een tour van 20 optredens en een intensieve begeleiding, zowel muzikaal inhoudelijk als op het gebied van Marketing en PR. 

 

Een belangrijk onderdeel van de BENELUX Grand Finale is ook de uitreiking van de Individuele Awards. Alle finalisten worden beloond met een live-single met Broadcast videoclip.

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Uw logo ook hier? Koch USA Music Import Artists & Bands Booking Agency Ticketmaster
SONOR Maxazine Festivalinfo Uw logo ook hier? RockMuZine
Artists & Bands Booking Agency Sound Vision Studio David Eden EVANS Podiuminfo


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands