• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Nieuws

Dé Ierse coverband Big Generator in Nederland 01-04-2014

BIG GENERATOR  –  THE #1 COVERBAND OF IRELAND

 

In het weekend van 10 t/m 13 april toert de Ierse band Big Generator door Nederland. Hierbij zal zij verspreid over het land een viertal optredens verzorgen.

 

De naam Big Generator spreekt nog steeds tot de verbeelding. De in 1995 in Portumna opgerichte band is in de jaren 1998 tot 2009 vele malen in Nederland geweest. Van af het begin viel de band op door de energie en de wisselingen op het podium. Doordat de band beschikt over meerdere multi-musicalisten, die ook alle vier afwisselend de leadzang voor hun rekening nemen, zijn zij in staat om vrijwel iedere band te coveren. De band speelt gemiddeld vier keer per week en laat daarbij in een energieke show iedere keer weer zien waar ze toe in staat zijn, waarbij niet alleen de ervaring maar ook het plezier er van afspat.

 

Big Generator in NederlandIn Nederland stonden ze onder andere op festivals als Huntenpop, Dicky Woodstock Festival te Steenwijk, de Combinerace te Mariënvelde, Zwarte Cross, Marktpop Steenderen en vele andere locaties. Verder tourden ze  door Engeland, Duitsland, België, Zweden, Spanje en Portugal. Ook waren ze meerdere keren in de USA, in de regio’s New York en Boston. Ze toerden met o.a. Whitesnake, Big Country, Joe Satriani, The Corrs en U2 en speelden afgelopen jaar in Dubai.

 

Naast het spelen als coverband, heeft de band ook diverse singles en 2 albums met eigen werk uitgebracht. De in 1996 uitgebrachte single Don't Walk Away bereikte de 14e plaats in de Ierse hitparade. De 2e single Angels Don't Cry werd in 1997 uitgebracht, waarbij de opbrengst werd besteed aan medische apparatuur voor een plaatselijk ziekenhuis. In 1999 tekende de band een platencontract in Nederland en werd het album On The Line opgenomen en uitgebracht via Pink Records. Van dit album bereikte de uitgebrachte single Sometimes de 15e plaats in Ierland. In Nederland kwamen de singles Wake Up! en The Long Way Home uit. In 2000 werd de single Walking In My Shoes, een cover van Depeche Mode, uitgebracht en wederom scoorde de band hier een hit mee.

 

In Ierland is Big Generator de band, die de standaard zet voor andere muzikanten en bands qua geluid, lichtshow en presentatie en is het nog steeds de meest geboekte band. 

Meer informatie over de band is te vinden op hun facebookpagina www.facebook.com/biggenerator.

 

Big Generator speelt op de volgende data en lokaties:

  donderdag 10 april  

  Muziekcafé Wilhelmina  

  Wilhelminaplein 6  

  Eindhoven  

  22.00 uur  

  vrijdag 11 april

  Café Hotel Heezen

  J.F. Oltmansstraat 5  

  Steenderen  

  22.00 uur  

  zaterdag 12 april

  Hotel Gelderingen  

  Gelderingen 65

  Steenwijkerwold  

  22.00 uur  

  zondag 13 april

  Zaal Mirage

  Stationsstraat 7

  Susteren

  16.00 uur

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Podiuminfo Festivalinfo EVANS Maxazine RockMuZine
Artists & Bands Booking Agency David Eden Ticketmaster USA Music Import Artists & Bands Booking Agency
Koch Sound Vision Studio Uw logo ook hier? SONOR Uw logo ook hier?


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands