• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Nieuws

Winnaar Award 2014 Rock coverband Barking Bruce uit Antwerpen (B) presenteert single met videoclip 11-07-2015

Winnaar 'The Clash of the Cover Bands Award 2014' Rock coverband Barking Bruce uit Antwerpen (B) presenteert single met videoclip

Zaterdag 31 oktober 2015 wordt een nieuw hoogtepunt in het bestaan van de Antwerpse Rock coverband Barking Bruce. In Zaal De Ark (vh Godelievezaal) in Wuustwezel (B) wordt dan haar single met videoclip gepresenteerd en daarmee gereleased in Nederland, België en Luxemburg. Met een intensieve campagne wordt de single geplugd bij alle landelijke en regionale radio- en tv-stations en gedistribueerd naar de betere platenzaken en bekende downloadsites, zodat er alles aan gedaan wordt om Barking Bruce de hitlijsten te laten bestormen en airplay te krijgen.
Zaal De Ark in Wuustwezel opent haar deuren om 19.30 uur en het programma begint om 20.00 uur. Naast een spectaculair optreden van Barking Bruce, dat onderbroken zal worden voor de cd- en videoclippresentatie door een Special Guest, zullen er ook 3 fantastische support-acts en een gerenomeerde DJ/VJ zorgen voor een avond vol topamusement.

Kaarten in de voorverkoop kosten € 10,- en zijn te verkrijgen via: de Artists & Bands' Webshop en ticketmaster.nl en op de volgende voorverkoopadressen:
- Essen: Café Rex en Dagbladhandel BREMS
- Hoogstraten: Café Bizar
- Kalmthout: Café De Zoeten Inval
- Minderhout: Café De Vlinder
- Wuustwezel: Café De Bijl en Café Posthuis.
Kaarten aan de dagkassa kosten € 15,-.

Met het winnen van 'The Clash of the Cover Bands Award 2014' in een uitverkocht Poppodium 013 in Tilburg verdiende 5-mans Rock coverband Barking Bruce uit Genk o.a. een CD-contract met videoclip. Met producer John Van den Borne werd een nummer opgenomen in de befaamde Sound Vision Studio in Arnhem. Het resultaat is een single waarmee Barking Bruce met een eigen volwassen Rocksound en een professionele muzikale inhoud een groot publiek moet kunnen bereiken. Met plugging en distributie in Nederland en België wordt getracht de single met videoclip optimaal te presenteren aan alle radio en tv-stations en in de diverse hitlijsten te krijgen.

Met haar deelname aan 'The Clash of the Cover Bands' profiteerde Barking Bruce optimaal van de mogelijkheden die deze grootste bandcompetitie van de Benelux aan coverbands biedt om zowel muzikaal als ook in de presentatie en uitstraling zich te ontwikkelen tot een topband. Met haar zegetocht op de beste podia van de Benelux zoals o.a. Podium de Vorstin in Hilversum en Poppodium 013 Tilburg wist Barking Bruce zich een grote schare fans op te bouwen en hierdoor gesteund uiteindelijk beslag te leggen op de zeer verdiende hoofdprijs: 'The Clash of the Cover Bands Award 2014' met o.a. CD-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux.

De CD- en videoclippresentatie vindt plaats op zaterdag 31 oktober a.s. in Zaal De Ark (vh Godelievezaal), Achter d’Hoven 63 in Wuustwezel. Zaal open: 19.30 uur.

Als support acts zullen de volgende bands een optreden verzorgen:
- Allround coverband Four of a Kind uit Brecht
- Rock coverband L!NC uit Breda
- Rock coverband Casserole Fermer uit Kalmthout

Barking Bruce foto1

Rock coverband Barking Bruce
Wat krijg je als je vijf muzikanten samen zet die tot diep in hun ziel verkocht zijn aan rockmuziek? Vijf muzikanten die op het podium elkaar aanvoelen en dezelfde liefde voor muziek delen. Dan krijg je… Barking Bruce. Een band die ieder Rock-minnend persoon wel eens live wil en moet gezien hebben en daarna wil blijven zien. De band is ontstaan uit leden van de voormalige groepen ‘Fast Forward’ en ‘10tation’. Twee groepen uit het noorden van de provincie Antwerpen die elk op zich een stevige live-reputatie hadden opgebouwd. Met Barking Bruce wordt die traditie beter dan ooit voortgezet. Grunge, Punkrock, Hiphop. Het komt allemaal aan bod dankzij een steengoede drummer, een sterke en doordringende bassist, twee gitaarvirtuozen en een vocalist met een enorme zangtechniek en unieke klankkleur.
De grootste hits van o.a. Foo Fighters, U2, Rage Against the Machine, Pearl Jam, dEUS, Dog Eat Dog, Live e.v.a. worden met een ongelooflijke intensiteit en muzikaal technisch op het hoogste niveau gebracht.
Naam had de band al een beetje gemaakt in de provincie Antwerpen en Nederland door de veelvuldig optredens in cafés, kleinschalige festivals en de plaatselijke dorpsfeesten, maar de deelname aan 'The Clash of the Cover Bands' was voor de groep een nieuwe uitdaging. Zonder verwachtingen begonnen, maar geleidelijk aan groeide het besef dat ze niet moesten onderdoen voor heel wat ander coverbands uit de Lage Landen. De voorrondes werden glansrijk doorlopen en de BENELUX Semi-Final in Hilversum werd ook met verve beëindigd. Dan was er nog de BENELUX Grand Finale in een van Nederlands bekendste concertzalen: de 013 in Tilburg. Gespannen zenuwen, drie volle bussen enthousiaste supporters, maar vooral vijf gemotiveerde en steengoede muzikanten. Het resultaat: Barking Bruce mag zich tot april 2016 dé beste coverband van de Lage Landen noemen. Een volle concertagenda en een eigen single als beloning. “Maar we willen vooral plezier houden in wat we doen en onze muziek blijven beleven.”
De huidige line up bestaat uit: Jef Broes (zang) Guy Roelands (bas), Kris Van Meel (drums), Hans Doomen (gitaar), Paul De Kooning (gitaar).

Quote Barking Bruce:
"Het was eigenlijk allemaal een beetje uit nieuwsgierigheid begonnen, die deelname aan 'The Clash of the Cover Bands'. Maar de voorrondes werden gemakkelijk overleefd en de BENELUX Semi-Final in Hilversum werd al even gemakkelijk gewonnen. Plots stond Barking Bruce daar in de BENELUX Grand Finale in de 013 in Tilburg. Gesteund door meer dan 300 supporters verraste de band vriend en vijand. Niet alleen de beste band van de Benelux, maar ook nog eens individuele prijzen voor zanger Jef Broes en drummer Kris Van Meel. Hieronder het integrale juryverslag waar we als band trots op zijn. We hebben dit samen gerealiseerd. Dit was het finale oordeel van de jury die 20ste december…":
"En de winnaar van ‘The Clash of the Cover Bands Award 2013/2014’ is: Barking Bruce. Vele muzikale hoogtepunten zijn voorbij gekomen in deze boeiende BENELUX Grand Finale, maar het absolute muzikale hoogtepunt werd gebracht door 5-mans Rock coverband Barking Bruce uit Antwerpen. Alles klopte tijdens hun optreden. De vijf mannen wisten hun voorgaande optredens wederom te overtreffen met technisch hoogstaand spel, sterke discipline in de arrangementen, nauwkeurige sounds, indrukwekkende balans, timing en dynamiek en last but not least de topprestatie van de leadzanger met zijn boeiende podiumpresentatie en uitstraling waarmee hij het uitverkochte 013 Tilburg aan zich wist te binden. Niet alleen de band gaf alles wat ze hadden. Ze kregen de energie dubbel en dwars terug van het uitzinnige publiek wat hen in een ongrijpbare flow scheen te brengen. De nummers blijken bij Barking Bruce van ondergeschikt belang en slechts een hulpmiddel om hun boodschap te brengen. Uitvoeringen van o.a. Creep van Radiohead, Suds & Soda van dEUS en de explosieve afsluiter Killing In The Name Of van Rage Against The Machine worden zodanig gespeeld dat het de originelen doet vergeten. Dat is de kracht van Barking Bruce en dat maakt van hen een unieke top band. Tot april 2016 mag Barking Bruce zich de beste coverband van de Benelux noemen. Naast ‘The Clash of the Cover Bands Award 2013/2014’ hebben ze een prijzenpakket gewonnen met o.a. een cd-contract met videoclip met plugging en distributie in de Benelux én een tour van 20 optredens. Drummer Kris van Meel en leadzanger Jef Broes werden uitgeroepen tot beste in hun categorie van dit ‘The Clash’-seizoen en ontvingen daarvoor beiden de Individuele Award."

Barking BruceBarking Bruce

Inschrijven
Speel je in een coverband en zijn jullie klaar om de hele Benelux te veroveren? Geef je dan op voor de volgende editie van 'The Clash of the Cover Bands - The BENELUX Edition'! Hier kun je je inschrijven voor de grootste bandcompetitie van de Benelux!
Op deze website vind je meer informatie over deze spectaculaire bandcompetitie. 

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Artists & Bands Booking Agency Uw logo ook hier? Festivalinfo Artists & Bands Booking Agency RockMuZine
Koch Uw logo ook hier? Sound Vision Studio Maxazine Podiuminfo
SONOR David Eden Ticketmaster EVANS USA Music Import


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands