• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Nieuws

Interview met Rock coverband Cold Turkey uit Grootschermer 17-12-2015

The Clash of the Cover Bands,
The BENELUX Semi-Finalists 2014/2015

Seizoen 11 van 'The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition' is aanbeland bij de BENELUX Semi-Finals die op zaterdag 9 en zondag 10 januari a.s. worden gehouden in het ‘heilige podium’ van PARADISO Amsterdam (main hall). Deze unieke ervaring is een droom van alle bands die nu gaat uitkomen!! Alle regionale rondes zijn geweest en van alle regio’s hebben de beste en populairste bands zich geplaatst bij de laatste 18 bands die verdeeld over de twee Semi-Finals ook nu weer worden beoordeeld in twee categorieën: vakjury en publieksstemmen. De winnaars én de nummers 2 in beide categorieën plaatsen zich voor de BENELUX Grand Finale die op zaterdag 23 april a.s. wordt gehouden in Nederlands grootste Poppodium 013 in Tilburg (main hall). Hier wordt de muzikale strijd om 'The Clash of the Cover Bands Awards 2014/2015' beslist en worden zowel de vakjury-winnaar als de publiekswinnaar beloond met een cd-contract met videoclip met plugging en distributie in de Benelux én een tour van 20 optredens. Beide winnaars mogen zich ook een jaar lang de beste of populairste coverband van de Benelux noemen.

De 18 bands die zich hebben weten te plaatsen voor de BENELUX Semi-Finals zijn zonder uitzondering van zeer hoog niveau en het zal dan ook de vorm van de dag zijn die bepaalt welke bands er uiteindelijk doorgaan naar de grote finale. Voor zowel de vakjury als het publiek wordt dit een zware klus. Alle bands hebben het afgelopen jaar keihard gewerkt om zowel muzikaal inhoudelijk als ook in hun podiumperformance het aanwezige talent optimaal te ontwikkelen en te benutten en staan nu voor één van de grootste uitdagingen in hun muzikale carrière. Hoe gaan ze om met de druk die een tv-productie met zich meebrengt? Lukt het ze weer om boven zichzelf uit te stijgen? Krijgen ze het publiek ademloos stil met de verplichte ballad, maar weten ze ook het publiek uitzinnig te krijgen? Hoe bereiden zij zich voor? Om u alvast een beetje kennis te laten maken met deze bijzondere topbands zullen we de hoofdrolspelers in de eindfase van deze boeiende muzikale strijd om 'The Clash of the Cover Bands Awards 2014/2015' voorstellen. Graag stellen we Rock coverband Cold Turkey uit Grootschermer aan u voor. 
Op zondag 11 oktober jl. vond in Poptempel Melkweg in Amsterdam de finale plaats van Regio West Nederland en hier behaalde Cold Turkey met een indrukwekkend optreden een dik verdiende 1e plaats bij het publiek. Cold Turkey plaatste zich hiermee voor de 1st BENELUX Semi-Final die op zaterdag 9 januari a.s. wordt gehouden in PARADISO Amsterdam.


Het oordeel van de vakjury over Cold Turkey tijdens de Regio-Finale van The Clash of the Cover Bands luidt: "De 4e band van deze Regio-Finale was 5-mans Rock coverband Cold Turkey uit Grootschermer. Gedurende haar optreden wist de band te groeien naar een enorm hoog niveau. Zowel muzikaal technisch als ook in de podiumpresentatie wist de band onder aanvoering van een excellerende leadzangeres de complete Melkweg te imponeren. Cold Turkey wist zich naar een hoog niveau te spelen om in de 2e helft van haar set te exploderen met nummers als World On Fire van Slash/Miles Kennedy, Iron Sky van Paolo Nutini en Take A Look Around van Limp Bizkit. De band kwam in een sterke muzikale flow en wist uiteindelijk boven zichzelf uit te stijgen met uiteindelijk een enorm hoge score bij zowel de vakjury als bij het publiek. Met een 2e plaats bij de vakjury staan de vijf jonge supertalenten zeer verdiend bij de 18 beste coverbands van de Benelux die op 9 en 10 januari a.s. in PARADISO Amsterdam in de BENELUX Semi-Finals de muzikale strijd mogen voortzetten om ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2015’. In de aanloop naar PARADISO krijgt ook Cold Turkey bandcoaching en vocalcoaching, zodat ook deze prachtige band optimaal voorbereid de BENELUX Semi-Finals in kan gaan. Gitarist Thomas van Walstijn werd door de vakjury uitgeroepen tot beste gitarist van deze Regio-Finale en is daarmee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale worden uitgereikt aan de beste muzikanten van deze 11e The Clash-editie."


Interview met Cold Turkey

Wie en wat is Cold Turkey?
"Cold Turkey is een coverband bestaande uit:
- Suzan de Reus (21) Leadsinger
- Thijmen Leegwater (22) Bass & Vocals
- Anna Wester(23) Guitar & Vocals
- Thomas van Walstijn (21) Leadguitar & Vocals
- Boris Piscaer (20) Drums

Wij zijn een groep jonge, energieke muzikanten die graag nummers coveren die wij zelf te gek vinden. We richten ons vooral op Rocknummers en vinden het ontzettend gaaf om op te mogen treden voor publiek. Wij spelen nummers van vroeger tot nu; Van Anouk tot Limp Bizkit en van Selah Sue tot AC/DC. Met veelvuldig repeteren creëren wij een breed repertoire en is er voor ieder wat wils.
Cold Turkey is ook zeker een groep vrienden die steeds meer naar elkaar groeit. Wij kunnen gewoon alles tegen elkaar zeggen en hier wordt binnen de band zowel vriendschappelijk als professioneel mee omgegaan. Humor, professionaliteit, enthousiasme en ambitieus zijn enkele sleutelwoorden van Cold Turkey."

Hoe lang bestaan jullie in deze bezetting?
"De huidige bezetting bestaat vanaf september 2014. Dit was de eerste ronde van The Clash! Anna en Thijmen zijn tien jaar geleden begonnen in een band genaamd Pistol & Peonia’s. Nadat in de zomer van 2013 Boris werd aangesteld als nieuwe drummer werd de naam ‘Cold Turkey’ geïntroduceerd. Suzan werd onze nieuwe zangeres en Thomas kwam erbij als gitarist. Zo begonnen wij aan een nieuw hoofdstuk en werd het steeds professioneler."

Wat is op dit moment jullie positie in de coverbandscene?
"Wij staan gewoon samen met de 17 andere beste coverbands uit de Benelux in PARADISO!! Verder hebben wij inmiddels al drie keer in het Abe Lenstra stadion gespeeld! Ook worden wij vaak geboekt tijdens het kermisseizoen, hebben wij een geweldig optreden gehad in Renesse en hebben wij op de Rock-´n-Roll-radio zender in Beuningen mogen spelen. Daarnaast hebben wij gespeeld in het voorprogramma van De Dijk!"

Waar staan jullie over 2 jaar?
"Over twee jaar hopen wij op een punt te staan waarop wij elke week wel een optreden hebben en ons kunnen meten met de top van de coverbands! Verder hopen wij naast een repertoire van covers ook een paar eigen nummers te spelen tijdens optredens, dit zou te gek zijn!"

Hebben jullie een muzikaal leider of worden o.a. repertoirekeuze, arrangementen en sounds democratisch bepaald?
"Haha! Ging het maar zo makkelijk… Er wordt altijd democratisch beslist of een nummer in het repertoire komt of niet. Uiteraard gaat hier soms wel een discussie aan vooraf. Elk bandlid heeft bijna een eigen muzieksmaak en dit maakt het soms wat ingewikkeld om knopen door te hakken. Ook wordt er al spelenderwijs gekeken naar eventuele nieuwe nummers. Als we niet zeker weten of het een goed nummer voor ons is dan kunnen wij dit een paar keer spelen en dan wordt er samen beslist wat wij ervan vinden. Omdat er dus veel verschillende muzieksmaken aan te pas komen, wordt het repertoire steeds breder gemaakt en hebben we allemaal wel een goed gevoel bij de liedjes."

Wat zijn jullie belangrijkste redenen geweest om in te schrijven voor The Clash of the Cover Bands?
"We waren toe aan een breder publiek en wij wilden bewijzen dat we met de top van de coverbands mee kunnen draaien. Uiteraard wilden wij ook op grotere en mooiere podia spelen en daar is The Clash natuurlijk een fantastisch evenement voor."

In de finale van Regio West Nederland in Melkweg Amsterdam wisten jullie enorm te pieken en daarmee de publieksprijs binnen te spelen. Hoe kijken jullie zelf terug op dit optreden?
"Oh man... dat was fantastisch! De Melkweg is natuurlijk een te gekke locatie om op te treden en dan die energie die het publiek ons gaf... heerlijk. Echter vonden wij dat de set echt veel beter had gekund en daar hebben we dan ook echt kritisch naar gekeken. Deze set had beter uitgevoerd moeten worden. Uiteraard zijn we hierdoor wel enorm gemotiveerd om in PARADISO het dak eraf te spelen!"

Op zaterdag 9 januari a.s. spelen jullie in de 1st BENELUX Semi-Final in dé Poptempel van Nederland: PARADISO! Het is uniek voor een coverband om op dit magische podium te mogen spelen. Wat voor impact heeft dit op jullie en hoe reageert jullie omgeving hierop?
"Fack… dan al? Haha nee, natuurlijk is dit een enorme eer om hier te mogen spelen. Waanzinnige optredens en shows hebben hier plaatsgevonden en hoe gaaf is het dat wij hier mogen staan. Onze fans en vrienden reageren enorm enthousiast en we hopen weer zoveel mogelijk publiek mee te nemen naar PARADISO!"

In PARADISO staan de beste 18 bands van de Benelux van deze The Clash-editie en het niveau van alle bands is enorm hoog. Jullie zullen dus het vorige optreden moeten toppen om kans te maken op een plaats in de BENELUX Grand Finale waar de hoofdprijzen worden verdeeld. Hoe ziet jullie voorbereiding op PARADISO er uit?
"Allereest bedankt voor het mooie compliment. Als voorbereiding op The Clash repeteren wij twee keer per week en vragen wij ook advies aan de organisatie van The Clash. Uiteraard is bier ook één van onze grote inspiratiebronnen."

In PARADISO wordt door de organisatie van The Clash of the Cover Bands flink uitgepakt en gaat er veel met en voor de bands gebeuren. Er worden o.a. Broadcast beeld- en geluidsregistraties gemaakt voor de tv-serie ‘The Clash of the Coverbands, The only road to PARADISO!’ en voor de DVD ‘The Clash of the Cover Bands, Live on stage @ PARADISO’ die tijdens de BENELUX Grand Finale op 23 april a.s. wordt gereleased. Ook wordt van het beste nummer dat jullie op 9 januari spelen een live-single geproduceerd voor The Clash-Hitlijst die loopt van 1 februari tot 15 april 2016. Alle live-singles komen op iTunes en Spotify en de Top-5 wordt wekelijks geplugged bij alle radio- en tv-stations in Nederland en België. Er wordt dus alles uit de kast gehaald om de bands optimaal te promoten bij het grote publiek. Zijn jullie hier klaar voor?
"Is gras groen? We were born ready!!"

Hebben jullie bepaalde rituelen/gewoontes of bijgeloof voordat jullie gaan optreden?
"Norrit…Heel veel Norrit. Ook drinken wij soms voor het optreden een biertje... of twee… of drie… soms ook 4."

De hoofdprijzen voor de vakjury-winnaar én de publiekswinnaar van ‘The Clash of the Cover Bands Award’ zijn o.a. een cd-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux. Stel dat jullie één van de Awards winnen, wat zouden jullie als single uit willen brengen? Een bewerkte cover of een eigen nummer? En waarom juist dát nummer?
"Uiteraard kiezen we dan voor een eigen nummer! Dit is zou namelijk weer een stap zijn in een nieuwe richting, dat lijkt ons te gek!"

Het afgelopen jaar hebben ook jullie een sterke ontwikkeling doorgemaakt. Wat zijn op dit moment jullie sterke en minder sterke punten?
"Onze sterke punten zijn vooral onze uitstraling, het plezier en de lol die wij beleven aan alle optredens maar ook het repeteren en alles eromheen. Het is gewoon geweldig om dit te doen. En Thijmen heeft eindelijk een basgitaar gekocht, te gek! En ja… een minpunt... Suzan heeft een vriend…"

Wat zijn jullie belangrijkste ingrediënten om in PARADISO zowel de vakjury als het publiek te overtuigen?
"Belangrijke ingrediënten zijn vooral; water, gerstemout en hop haha. En wat vooral erg belangrijk is, is dat wij er enorm veel plezier aan beleven om hier aan mee te doen. We zijn jong, enthousiast erg mooi en bereid om ver te gaan! En natuurlijk spelen onze fans en vrienden een erg belangrijke rol!"

Willen jullie verder nog iets kwijt?
"Jazeker! Via deze weg willen we uiteraard al onze fans, vrienden en familie bedanken voor de te gekke support tijdens dit supervette evenement. Zonder fans is er voor ons natuurlijk weinig aan! Verder zouden wij er bij deze graag op attenderen dat wij weer een supergezellige bus hebben gehuurd waarin onze fans mee kunnen naar PARADISO! Kaartjes voor de bus en de entree voor Paradiso zijn te bestellen via www.ticketzz.nl
Neem ook eens een kijkje op onze Facebook
En op onze website

Tot 9 januari allemaal!!"

 

Op zaterdag 13 juni jl. vond in Podium Metropool in Hengelo de finale plaats van Regio Noord-Oost Nederland en hier behaalde Moonshark met een indrukwekkend optreden de dik verdiende prijs voor Runner-Up. Moonshark plaatste zich hiermee voor de 2nd BENELUX Semi-Final die op zondag 10 januari a.s. wordt gehouden in PARADISO Amsterdam.

Het oordeel van de vakjury over Moonshark tijdens de Regio-Finale van The Clash of the Cover Bands luidt:

"De vijf mannen van Classic Rock coverband Moonshark uit Assen stralen zoveel plezier en enthousiasme uit tijdens hun optreden, dat je bijna vergeet dat er op zeer hoog niveau gespeeld wordt. Muzikaal technisch klopt het allemaal wat deze mannen laten horen en met hun repertoirekeuze weten ze ook alle sterke onderdelen van de band optimaal te benutten. Nummers als o.a. Sleeping Bird van Herman Brood, Whiskey In The Jar van Thin Lizzy en de prachtige afsluiter Heroes van David Bowie weten ze een eigen smoel te geven zonder dat dit ten koste gaat van de herkenbaarheid en de feel van het origineel. Door zowel bij de vakjury als bij de publieksstemmen hoog te scoren wist Moonshark zich als Runner-Up te plaatsen bij de 18 beste bands van dit The Clash-seizoen die in januari in PARADISO Amsterdam de muzikale strijd met elkaar aangaan in de BENELUX Semi-Finals. De winnaars hiervan plaatsen zich voor de BENELUX Grand Finale, de eindstrijd waar gespeeld wordt om ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2015/2016’ met het bijbehorende prijzenpakket met o.a. een cd-contract met videoclip én een tour van 20 optredens in de Benelux. Hansch van der Velden werd door de vakjury tot beste gitarist van deze finale uitgeroepen en is daarmee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale worden uitgereikt aan de beste muzikanten van dit 11e The Clash-seizoen." 

 

Interview met Moonshark

 

Wie en wat is Moonshark?
Moonshark is een Rockband uit Assen en omgeving. We spelen Rock Classics van onze favoriete artiesten, zoals Herman Brood, Thin Lizzy en David Bowie, die we met respect voor het origineel maar verder op geheel eigenzinnige wijze ten gehore brengen. We blijven trouw aan ons bandmotto: ‘de kortste weg is rechtdoor’.
We hebben 5 haaibaaien in ons bandje:
- Rik Dijkstra (Sand), gitaar en backing vocals
- Franz van der Zee (Bull), bas
- Pieter Havinga (Hammer), drums en backing vocals
- Richard van der Velden (Moon), zang, confettikanonnen en
- vliegende haai Hansch van der Velden (Great White), sologitaar en broer van Richard

 

Hoe lang bestaan jullie in deze bezetting?
Moonshark is opgericht door de broertjes Van der Velden. Zij liepen al een tijdje rond met het idee om zelf een band te beginnen met wie zij hun favoriete nummers zouden kunnen spelen op een manier waarop zij vinden dat het hoort: strak, hard en vet. Onze grootste inspiratiebron is Herman Brood & His Wild Romance (oude bezetting, met Dany Lademacher –die overigens de gitaarcoach van Hansch is). We razen af op een tweejarig bestaan. Reden voor een feestje vinden we. Zoals we eigenlijk alles wel een reden vinden voor een feestje. Je bent welkom!

 

Wat is op dit moment jullie positie in de coverbandscene?
Geen vaste positie. We blijven altijd in beweging. Dat doen we door onze eigen interpretatie te geven aan bestaande songs. Daarbij proberen we om niet zo goed mogelijk op het origineel te lijken. Binnen de lijntjes kleuren is gewoon niet ons ding, dat laten we met een beleefde haaiezwaai aan anderen over. We zeggen altijd dat we de nummers graag 'op z’n Moonsharks spelen': stevig, strak en rechtdoor.

 

Waar staan jullie over 2 jaar?
Op diverse podia in Nederland en voor stevige Rock.

 

Hebben jullie een muzikaal leider of worden o.a. repertoirekeuze, arrangementen en sounds democratisch bepaald?
We spelen de nummers die we zelf graag horen. De keuze van de nummers bepalen we samen, de arrangementen ook. We horen tijdens het repeteren snel genoeg of het naar onze zin is. Sommige songs laten zich niet zo snel coveren. Maar als echte haaien blijven we eromheen zwemmen tot de prooi zich uiteindelijk gewonnen geeft, haha.

 

Wat zijn jullie belangrijkste redenen geweest om in te schrijven voor The Clash of the Cover Bands? 

We zwommen er toevallig langs en onze zanger verorberde de inschrijving voordat ie er eigenlijk erg in had (hij is een veelvraat). Noem het maar een gelukkige reflex, achteraf. We zijn er namelijk erg blij mee, want we vinden The Clash of the Cover Bands een mooi en vooral ook leerzaam circus. De organisatie is erg professioneel en weet waar het in de muziek om draait. De begeleiding vonden we top.

 

In de finale van Noord-Oost Nederland in Metropool Hengelo wisten jullie enorm te pieken en daarmee de combinatieprijs vakjury/publiek binnen te spelen. Hoe kijken jullie zelf terug op dit optreden?
Dat was voor ons een fantastische avond. Ondanks de korte voorbereidingstijd op het podium, was ons geluid meteen goed. Dan schiet je uit de startblokken. Het optreden was van begin af aan knallen. De mooie reacties uit de zaal en de lovende woorden van de jury galmen nog na, ook op de Facebookpagina van Moonshark. Hier staan ook prachtige foto's door fans gemaakt.

 

Op zondag 10 januari a.s. spelen jullie in de 2nd BENELUX Semi-Final in dé Poptempel van Nederland: PARADISO! Het is uniek voor een coverband om op dit magische podium te mogen spelen. Wat voor impact heeft dit op jullie en hoe reageert jullie omgeving hierop?
Iemand uit onze omgeving die niet weet dat wij op 10 januari in PARADISO spelen, is blind, doof, of anderszins ongelukkig. Man, wat zijn we daar trots op. Live spelen in dé Poptempel van Nederland. Wie we daar allemaal al niet gezien hebben live on stage. En nu mogen we zelf de heilige planken beklimmen. Daarmee krijg je zelfs een haai aan het blozen… En onze ouders, vrienden, kennissen, fans en vertegenwoordigers uit de restcategorie vinden het ook geweldig; zij hebben gezegd dat zij ook naar PARADISO komen. Maar we kennen de meesten wel: eerst zien dan geloven, hehehe.


In PARADISO staan de beste 18 bands van de Benelux van deze The Clash-editie en het niveau van alle bands is enorm hoog. Jullie zullen dus het vorige optreden moeten toppen om kans te maken op een plaats in de BENELUX Grand Finale waar de hoofdprijzen worden verdeeld. Hoe ziet jullie voorbereiding op PARADISO er uit?
Toch wel iets anders dan anders. Zo repeteren we de laatste keer in december op een groot podium om al een beetje het PARADISO-gevoel te krijgen. Voor het eerst loopt er ook een klok mee om de set netjes nét buiten de tijd te eindigen. Ook onze opblaashaai heeft zich al flink vol helium gezogen, zo istie nou eenmaal, overal het haaitje de voorste zijn-we hopen wel dattie het volhoudt tot 10 januari, maar het is een taaie rakker.

 

In PARADISO wordt door de organisatie van The Clash of the Cover Bands flink uitgepakt en gaat er veel met en voor de bands gebeuren. Er worden o.a. Broadcast beeld- en geluidsregistraties gemaakt voor de tv-serie ‘The Clash of the Coverbands, The only road to Paradiso!’ en voor de DVD ‘The Clash of the Cover Bands, Live on stage @ Paradiso’ die tijdens de BENELUX Grand Finale op 23 april a.s. wordt gereleased. Ook wordt van het beste nummer dat jullie op 10 januari spelen een live-single geproduceerd voor The Clash-Hitlijst die loopt van 1 februari tot 15 april 2016. Alle live-singles komen op iTunes en Spotify en de Top-5 wordt wekelijks geplugged bij alle radio- en tv-stations in Nederland en België. Er wordt dus alles uit de kast gehaald om de bands optimaal te promoten bij het grote publiek. Zijn jullie hier klaar voor?
Zo. Man. Jeetje. Is dat alles? Niet normaal man hoe professioneel dit allemaal wordt aangepakt!! We krijgen alleen maar meer zin om ons haaiekaartje aan een enthousiast publiek af te geven. Het doet ook wel wat hoor: voor het eerst hebben we een gesprek gehad over welke kleding we in Paradiso zullen dragen. Vanzelfsprekend leidde dit nergens toe, behalve dan een ongehoord hoge drankrekening.

 

Hebben jullie bepaalde rituelen/gewoontes of bijgeloof voordat jullie gaan optreden?
We blazen meestal een haai op. 

 

De hoofdprijzen voor de vakjury-winnaar én de publiekswinnaar van ‘The Clash of the Cover Bands Award’ zijn o.a. een cd-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux. Stel dat jullie één van de Awards winnen, wat zouden jullie als single uit willen brengen? Een bewerkte cover of een eigen nummer? En waarom juist dát nummer?
In elk geval géén eigen nummer. Eigen werk hoort niet in deze serie thuis. We zijn een hart-en-ziel-coverband. Het moet gaan om bestaand repertoire waar we onze tanden heel diep in willen zetten. Onze single zou worden: ‘Fooled around and Fell in Love’ van mr. Elvin Bishop. En een cd-contract komt heel goed uit, want we willen in 2016 ons tweede album opnemen. 

 

Het afgelopen jaar hebben ook jullie een sterke ontwikkeling doorgemaakt. Wat zijn op dit moment jullie sterke en minder sterke punten? 

Behalve dat onze zanger nog wel eens een biertje uit de handen van een nietsvermoedende bezoeker wil trekken, hebben we geen zwakke punten kunnen ontdekken. Of het moet zijn dat we op het podium zo’n ongelooflijke lol met elkaar hebben, dat we soms helemaal vergeten dat er publiek is. Daar worden we momenteel voor behandeld.

 

Wat zijn jullie belangrijkste ingrediënten om in PARADISO zowel de vakjury als het publiek te overtuigen? 

100 procent eerlijke Rock ’n Roll: vet, strak en rechtdoorzee, gespeeld met passie en een aanstekelijk enthousiasme. 

 

Willen jullie verder nog iets kwijt?

Love, Peace, Jack Daniel’s & Moonshark.

 

The Clash of the Cover Bands is powered by:

RockMuZine Artists & Bands Booking Agency USA Music Import EVANS Podiuminfo
Sound Vision Studio Ticketmaster Artists & Bands Booking Agency David Eden Festivalinfo
SONOR Maxazine Koch Uw logo ook hier? Uw logo ook hier?


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands