• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Nieuws

Interview met Rory Gallagher tribute Bullfrog Tattoo uit Rotselaar (B) 17-12-2015

The Clash of the Cover Bands,
The BENELUX Semi-Finalists 2014/2015

Seizoen 11 van 'The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition' is aanbeland bij de BENELUX Semi-Finals die op zaterdag 9 en zondag 10 januari a.s. worden gehouden in het ‘heilige podium’ van PARADISO Amsterdam (main hall). Deze unieke ervaring is een droom van alle bands die nu gaat uitkomen!! Alle regionale rondes zijn geweest en van alle regio’s hebben de beste en populairste bands zich geplaatst bij de laatste 18 bands die verdeeld over de twee Semi-Finals ook nu weer worden beoordeeld in twee categorieën: vakjury en publieksstemmen. De winnaars én de nummers 2 in beide categorieën plaatsen zich voor de BENELUX Grand Finale die op zaterdag 23 april a.s. wordt gehouden in Nederlands grootste Poppodium 013 in Tilburg (main hall). Hier wordt de muzikale strijd om 'The Clash of the Cover Bands Awards 2014/2015' beslist en worden zowel de vakjury-winnaar als de publiekswinnaar beloond met een cd-contract met videoclip met plugging en distributie in de Benelux én een tour van 20 optredens. Beide winnaars mogen zich ook een jaar lang de beste of populairste coverband van de Benelux noemen.

De 18 bands die zich hebben weten te plaatsen voor de BENELUX Semi-Finals zijn zonder uitzondering van zeer hoog niveau en het zal dan ook de vorm van de dag zijn die bepaalt welke bands er uiteindelijk doorgaan naar de grote finale. Voor zowel de vakjury als het publiek wordt dit een zware klus. Alle bands hebben het afgelopen jaar keihard gewerkt om zowel muzikaal inhoudelijk als ook in hun podiumperformance het aanwezige talent optimaal te ontwikkelen en te benutten en staan nu voor één van de grootste uitdagingen in hun muzikale carrière. Hoe gaan ze om met de druk die een tv-productie met zich meebrengt? Lukt het ze weer om boven zichzelf uit te stijgen? Krijgen ze het publiek ademloos stil met de verplichte ballad, maar weten ze ook het publiek uitzinnig te krijgen? Hoe bereiden zij zich voor? Om u alvast een beetje kennis te laten maken met deze bijzondere topbands zullen we de hoofdrolspelers in de eindfase van deze boeiende muzikale strijd om 'The Clash of the Cover Bands Awards 2014/2015' voorstellen.

Bullfrog Tattoo uit Rotselaar (B)
Graag stellen we Rory Gallagher tribute Bullfrog Tattoo uit Rotselaar aan u voor. Op vrijdag 23 januari jl. vond in Zaal Oosterhof in Lummen de finale plaats van Regio België/Luxemburg en hier behaalde Bullfrog Tattoo met een indrukwekkend optreden een dik verdiende 1e plaats bij de vakjury. Bullfrog Tattoo plaatste zich hiermee voor de 2nd BENELUX Semi-Final die op zondag 10 januari a.s. wordt gehouden in PARADISO Amsterdam.

 

Het oordeel van de vakjury over Bullfrog Tattoo tijdens de Regio-Finale van The Clash of the Cover Bands luidt: "Als vakjury-winnaar uit de Halve Finales hoorden ze op voorhand al bij de favorieten in deze Regio-Finale en dat wisten ze helemaal waar te maken. 5-mans Rory Gallagher tribute Bullfrog Tattoo brengt met bezieling en op muzikaal technisch zeer hoog niveau een ode aan hun muzikale held, de Ierse gitaarvirtuoos Rory Gallagher. Alles klopt bij deze topmuzikanten en er zit absoluut geen zwakke schakel in deze topband. Met dynamische uitvoeringen van nummers als o.a. Do You Read Me, Tattoo’d Lady en Bad Penny wist Bullfrog Tattoo de vakjury unaniem te overtuigen. Als vakjury-winnaar staat deze band bij de beste 18 coverbands van dit seizoen in de BENELUX Semi-Finals die op zondag 10 januari 2016 worden gehouden in dé Poptempel van de Benelux: PARADISO Amsterdam. Hier strijden alle regionale winnaars voor een plaats in de BENELUX Grand Finale, de eindstrijd om ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2015’. Marc Bruyninckx, Yves Vandermotte en Luc Heyvaerts werden door de vakjury uitgeroepen tot respectievelijk beste drummer, beste gitarist en beste toetsenist van deze Regio-Finale en zijn daarmee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale worden uitgereikt aan de beste muzikanten van dit The Clash-seizoen. "

Interview met Bullfrog Tattoo

Wie en wat is Bullfrog Tattoo?
"Wij zijn een Rory Gallagher tribute band, in ‘78 en ‘79 verkozen tot beste gitarist volgens Melodymaker, waar hij Clapton, Hendrix en Knopfler voorafging."

Hoe lang bestaan jullie in deze bezetting?
"Wij hebben onze eerste repetitie gedaan in mei 2012, en ons eerste concert eind december 2012."

Wat is op dit moment jullie positie in de coverbandscene?
"We hebben er op dit moment bijna 50 concerten opzitten, als je bedenkt dat we bijna allemaal professioneel in de muzieksector zitten, en ons niet altijd kunnen vrijmaken ziet dat er toch niet slecht uit."

Waar staan jullie over 2 jaar?
"Dan hopen we dat ze ons in de rest van Europa ook hebben leren kennen."

Hebben jullie een muzikaal leider of worden o.a. repertoirekeuze, arrangementen en sounds democratisch bepaald?
"Eigenlijk is er bij ons geen echte leider, onze band is gewoon een perfect match, wat onszelf betreft. Alles komt gewoon vanzelf."

Wat zijn jullie belangrijkste redenen geweest om in te schrijven voor The Clash of the Cover Bands?
"De band te promoten, en proberen meer kenbaar te maken aan een breder publiek. Onze stijl en genre zorgen er eigenlijk voor dat we een kleiner publiek aanspreken dan bvb een coverband die de huidige hitparade speelt."

In de finale van België/Luxemburg in Zaal Oosterhof in Lummen wisten jullie enorm te pieken en daarmee de vakjuryprijs binnen te spelen. Hoe kijken jullie zelf terug op dit optreden?
"Het is altijd leuk om de eerste prijs weg te kapen, en als wij daarenboven ook nog de individuele prijs winnen, voor beste gitarist, drummer en keyboardspeler, bewijst dat toch dat we op het juiste spoor zitten."

Op zondag 10 januari a.s. spelen jullie in de 2nd BENELUX Semi-Final in dé Poptempel van Nederland: PARADISO! Het is uniek voor een coverband om op dit magische podium te mogen spelen. Wat voor impact heeft dit op jullie en hoe reageert jullie omgeving hierop?
"PARADISO is een droom voor elke muzikant, daar moet toch niet meer over verteld worden dacht ik, he? ;-) "

In PARADISO staan de beste 18 bands van de Benelux van deze The Clash-editie en het niveau van alle bands is enorm hoog. Jullie zullen dus het vorige optreden moeten toppen om kans te maken op een plaats in de BENELUX Grand Finale waar de hoofdprijzen worden verdeeld. Hoe ziet jullie voorbereiding op PARADISO er uit? 
"Wij gaan nog een keertje repeteren, om de twee 3 minuten songs te arrangeren, en de dag voordien doen we nog een concert Edam in Nederland, zo zijn we goed opgewarmd voor de Halve Finale in PARADISO."

In PARADISO wordt door de organisatie van The Clash of the Cover Bands flink uitgepakt en gaat er veel met en voor de bands gebeuren. Er worden o.a. Broadcast beeld- en geluidsregistraties gemaakt voor de tv-serie ‘The Clash of the Coverbands, The only road to PARADISO!’ en voor de DVD ‘The Clash of the Cover Bands, Live on stage @ PARADISO’ die tijdens de BENELUX Grand Finale op 23 april a.s. wordt gereleased. Ook wordt van het beste nummer dat jullie op 10 januari spelen een live-single geproduceerd voor The Clash-Hitlijst die loopt van 1 februari tot 15 april 2016. Alle live-singles komen op iTunes en Spotify en de Top-5 wordt wekelijks geplugged bij alle radio- en tv-stations in Nederland en België. Er wordt dus alles uit de kast gehaald om de bands optimaal te promoten bij het grote publiek. Zijn jullie hier klaar voor? 
"Onze band heeft samen wel bijna 100 jaar Rock ‘n Roll ervaring, in diverse bands en op internationaal niveau. Of we er klaar voor zijn? Geen enkel probleem, laat maar komen! :-) "

Hebben jullie bepaalde rituelen/gewoontes of bijgeloof voordat jullie gaan optreden?
"Draag steeds proper ondergoed, zeer belangrijk. ;-) "

De hoofdprijzen voor de vakjury-winnaar én de publiekswinnaar van ‘The Clash of the Cover Bands Award’ zijn o.a. een cd-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux. Stel dat jullie één van de Awards winnen, wat zouden jullie als single uit willen brengen? Een bewerkte cover of een eigen nummer? En waarom juist dát nummer? 
"Ik denk dat we dan gaan voor eigen nummers, en die moeten dan uiteraard nog geschreven worden, maar we gaan het vel van de beer niet verkopen voor hij geschoten is zeker. We hebben al een paar basisideetjes voor eigen songs, maar er is nog niets concreet uitgewerkt."

Het afgelopen jaar hebben ook jullie een sterke ontwikkeling doorgemaakt. Wat zijn op dit moment jullie sterke en minder sterke punten? 
"Van sterke of minder sterke punten liggen we niet echt wakker, we proberen steeds het beste van onszelf te geven. De basis is dat we er vooral veel plezier aan beleven, en als je vreugde uitstraalt op het podium, breng je dat sowieso over op het publiek en zo bezorg je iedereen een fijne onvergetelijke avond. Daar gaat het tenslotte om."

Wat zijn jullie belangrijkste ingrediënten om in PARADISO zowel de vakjury als het publiek te overtuigen? 
"De samenhorigheid, de echtheid en de energie die we brengen, met 1000% passie."

Willen jullie verder nog iets kwijt?
"Prettige eindejaarsfeesten voor iedereen."

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Uw logo ook hier? Maxazine Artists & Bands Booking Agency RockMuZine David Eden
Podiuminfo Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency Ticketmaster Festivalinfo
USA Music Import Sound Vision Studio Koch EVANS SONOR


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands