• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Nieuws

Interview met Allround coverband Invisable Hair uit Bilzen (B) 17-12-2015

The Clash of the Cover Bands,
The BENELUX Semi-Finalists 2014/2015

Seizoen 11 van 'The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition' is aanbeland bij de BENELUX Semi-Finals die op zaterdag 9 en zondag 10 januari a.s. worden gehouden in het ‘heilige podium’ van PARADISO Amsterdam (main hall). Deze unieke ervaring is een droom van alle bands die nu gaat uitkomen!! Alle regionale rondes zijn geweest en van alle regio’s hebben de beste en populairste bands zich geplaatst bij de laatste 18 bands die verdeeld over de twee Semi-Finals ook nu weer worden beoordeeld in twee categorieën: vakjury en publieksstemmen. De winnaars én de nummers 2 in beide categorieën plaatsen zich voor de BENELUX Grand Finale die op zaterdag 23 april a.s. wordt gehouden in Nederlands grootste Poppodium 013 in Tilburg (main hall). Hier wordt de muzikale strijd om 'The Clash of the Cover Bands Awards 2014/2015' beslist en worden zowel de vakjury-winnaar als de publiekswinnaar beloond met een cd-contract met videoclip met plugging en distributie in de Benelux én een tour van 20 optredens. Beide winnaars mogen zich ook een jaar lang de beste of populairste coverband van de Benelux noemen.

De 18 bands die zich hebben weten te plaatsen voor de BENELUX Semi-Finals zijn zonder uitzondering van zeer hoog niveau en het zal dan ook de vorm van de dag zijn die bepaalt welke bands er uiteindelijk doorgaan naar de grote finale. Voor zowel de vakjury als het publiek wordt dit een zware klus. Alle bands hebben het afgelopen jaar keihard gewerkt om zowel muzikaal inhoudelijk als ook in hun podiumperformance het aanwezige talent optimaal te ontwikkelen en te benutten en staan nu voor één van de grootste uitdagingen in hun muzikale carrière. Hoe gaan ze om met de druk die een tv-productie met zich meebrengt? Lukt het ze weer om boven zichzelf uit te stijgen? Krijgen ze het publiek ademloos stil met de verplichte ballad, maar weten ze ook het publiek uitzinnig te krijgen? Hoe bereiden zij zich voor? Om u alvast een beetje kennis te laten maken met deze bijzondere topbands zullen we de hoofdrolspelers in de eindfase van deze boeiende muzikale strijd om 'The Clash of the Cover Bands Awards 2014/2015' voorstellen. 


Graag stellen we Allround coverband Invisable Hair uit Bilzen aan u voor. Op vrijdag 23 januari jl. vond in Zaal Oosterhof in Lummen de finale plaats van Regio België/Luxemburg en hier behaalde Invisable Hair met een indrukwekkend optreden een dik verdiende 2e plaats bij de vakjury. Invisable Hair plaatste zich hiermee voor de 1st BENELUX Semi-Final die op zaterdag 9 januari a.s. wordt gehouden in PARADISO Amsterdam.

 

Het oordeel van de vakjury over Invisable Hair tijdens de Regio-Finale van The Clash of the Cover Bands luidt: "6-mans Allround coverband Invisable Hair uit Bilzen zette een uitstekend en gevarieerd optreden neer met goede uitvoeringen van nummers als o.a. Another Brick In The Wall van Pink Floyd, Jackson van Johnny Cash & June Carter en Go Your Own Way van Fleetwood Mac begeleid met confettikanonnen. Invisable Hair staat met deze prestatie als 2e vakjury-winnaar bij de 18 beste coverbands van dit seizoen in de BENELUX Semi-Finals in PARADISO Amsterdam in januari 2016." 

Interview met Invisable Hair

Wie en wat is Invisable Hair?
"Een band met een hoog amusementsgehalte. Wij maken van elk optreden een feest, met een breed repertoire, dat is onze manier waarop wij het publiek entertainen."

Hoe lang bestaan jullie in deze bezetting?
"In deze bezetting is de band zo’n 4 jaar actief."

Wat is op dit moment jullie positie in de coverbandscene?
"Het aanbod van coverbands is groot, echter wij begeven ons op een weg met minder con-collega’s gelet op de grote diversiteit in muziekgenres, maar ook het hogere amusementsgehalte."

Waar staan jullie over 2 jaar? 
"Als band proberen wij ook aan de weg te timmeren. Wij sluiten eigen muziek absoluut niet uit, omdat wij binnen de band op dat vlak kennis en ervaring hebben zitten."

Hebben jullie een muzikaal leider of worden o.a. repertoirekeuze, arrangementen en sounds democratisch bepaald? 
"Wij noemen het eerder een muzikaal begeleider. Iemand die muzikale kennis heeft, maar ook over de nodige ervaring beschikt. Toch is binnen de band sprake van een soort democratisch beginsel, waarbij de uitvoerenden/front wel een belangrijke inbreng hebben. Het nummer moet overkomen bij het publiek."

Wat zijn jullie belangrijkste redenen geweest om in te schrijven voor The Clash of the Cover Bands?
"We zijn door anderen geattendeerd op The Clash of the Cover Bands. Na enkele gesprekken raakten wij er van overtuigd dat dit een hele mooie strijd is waar je altijd je voordeel aan kunt doen, ook al haal je niet de uiteindelijke eindronde. Inmiddels is gebleken dat de band nog steeds voor de uiteindelijke prijzen strijdt, wat wij als zeer fijn ervaren."

In de finale van Regio België/Luxemburg in Zaal Oosterhof in Lummen wisten jullie enorm te pieken en daarmee de vakjuryprijs binnen te spelen. Hoe kijken jullie zelf terug op dit optreden? 
"Het was een fantastische strijd waarbij kosten nog moeite werden gespaard. Een mooie show met allerlei attributen. Voor de fans hadden we o.a. een bus ingezet en allerlei zaken als fan-mail, noem maar op."

Op zaterdag 9 januari a.s. spelen jullie in de 1st BENELUX Semi-Final in dé Poptempel van Nederland: PARADISO! Het is uniek voor een coverband om op dit magische podium te mogen spelen. Wat voor impact heeft dit op jullie en hoe reageert jullie omgeving hierop? 
"Het is in een woord GEWELDIG! Als je dat waarneemt komt er een enorme scheut adrenaline vrij welke de individuele creativiteit ook nog eens ten goede komt. Direct worden allerlei ideeën geopperd. Super gewoon. Tja… PARADISO is het walhalla voor de Nederlandse muzikanten."

In PARADISO staan de beste 18 bands van de Benelux van deze The Clash-editie en het niveau van alle bands is enorm hoog. Jullie zullen dus het vorige optreden moeten toppen om kans te maken op een plaats in de BENELUX Grand Finale waar de hoofdprijzen worden verdeeld. Hoe ziet jullie voorbereiding op PARADISO er uit?
"Voor elk optreden bereidt de band zich op een bepaalde wijze voor, wat dat betreft zijn we er dus aan gewend om ons optimaal voor te bereiden. The Clash is echter toch niet te vergelijken met een doorsnee optreden. Een goede concentratie is wezenlijk en vooral precies weten wat er moet gaan gebeuren op de bühne, ook als er iets onverwachts gebeurt, wat natuurlijk altijd kan gebeuren, weet de band op te vangen. We maken een uitgebreid draaiboek waarin alle aspecten aan bod komen zodat we goed beslagen ten ijs komen."

In PARADISO wordt door de organisatie van The Clash of the Cover Bands flink uitgepakt en gaat er veel met en voor de bands gebeuren. Er worden o.a. Broadcast beeld- en geluidsregistraties gemaakt voor de tv-serie ‘The Clash of the Coverbands, The only road to PARADISO!’ en voor de DVD ‘The Clash of the Cover Bands, Live on stage @ PARADISO’ die tijdens de BENELUX Grand Finale op 23 april a.s. wordt gereleased. Ook wordt van het beste nummer dat jullie op 9 januari spelen een live-single geproduceerd voor The Clash-Hitlijst die loopt van 1 februari tot 15 april 2016. Alle live-singles komen op iTunes en Spotify en de Top-5 wordt wekelijks geplugged bij alle radio- en tv-stations in Nederland en België. Er wordt dus alles uit de kast gehaald om de bands optimaal te promoten bij het grote publiek. Zijn jullie hier klaar voor?
"Het zou niet realistisch zijn om volmondig JA te zeggen, te meer omdat er natuurlijk alles kan gaan gebeuren dat ook voor ons nieuw is. Toch beschikt de band over een dosis ervaring waardoor we er volledig voor zullen/kunnen gaan. Elke nieuwe situatie zal de band op zijn merites beoordelen en er naar handelen. Omdat wij als band nog niet zo lang weten dat we geselecteerd zijn is onze voorbereidingstijd enigszins in het nadeel tov de andere bands, maar dat zal ons niet weerhouden alles uit de kast te halen."

Hebben jullie bepaalde rituelen/gewoontes of bijgeloof voordat jullie gaan optreden?
"Ja, iedereen doet dat op zijn eigen wijze. Inspelen, inzingen, kleedkamer-rituelen, concentratie, apparatuur nalopen, een veelvoud van dingen die de revue passeren voor een optreden die voor een optimaal concert moeten zorg dragen."

De hoofdprijzen voor de vakjury-winnaar én de publiekswinnaar van ‘The Clash of the Cover Bands Award’ zijn o.a. een cd-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux. Stel dat jullie één van de Awards winnen, wat zouden jullie als single uit willen brengen? Een bewerkte cover of een eigen nummer? En waarom juist dát nummer?
"Ik denk dat we opteren voor een eigen nummer, maar we willen nog niet op de feiten vooruit lopen. De mogelijkheid om een cover van een eigen jasje te voorzien zullen wij zeker ook overwegen, maar laten we eerst eens zorgen dat we zover geraken."

Het afgelopen jaar hebben ook jullie een sterke ontwikkeling doorgemaakt. Wat zijn op dit moment jullie sterke en minder sterke punten?
"Binnen onze band wordt muziek en een show gemaakt met een gemêleerd gezelschap, dat is intern de sterkste kant. Muziek maken is naar onze mening niet alleen techniek, nee het is samen iets moois neer zetten en gebruik maken van datgene dat voorhanden is. Een ander sterk punt is het feit dat we in staat zijn een zaal te entertainen, te boeien, mee te nemen in de show. De fine-tuning is zeker een aandachtspunt."

Wat zijn jullie belangrijkste ingrediënten om in PARADISO zowel de vakjury als het publiek te overtuigen?
"Een zo compleet mogelijke show met een breed muziekgenre neer te zetten waarbij we hopen de zaal op zijn kop te spelen."

Willen jullie verder nog iets kwijt?
"Het meedoen is voor ons een heel leerzaam traject. Zelfs als we niet verder komen, hebben wij het gevoel dat we er beter van zijn geworden, veel van hebben geleerd en bovenal genoten, want dat is ons motto, de mensen laten genieten dan geniet je zelf automatisch ook optimaal."

The Clash of the Cover Bands is powered by:

RockMuZine Koch Uw logo ook hier? Podiuminfo SONOR
USA Music Import Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency Sound Vision Studio Ticketmaster
Festivalinfo Maxazine David Eden Artists & Bands Booking Agency EVANS


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands