• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Nieuws

Interview met Soul coverband Blow Out! uit Amsterdam 17-12-2015

The Clash of the Cover Bands,
The BENELUX Semi-Finalists 2014/2015

Seizoen 11 van 'The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition' is aanbeland bij de BENELUX Semi-Finals die op zaterdag 9 en zondag 10 januari a.s. worden gehouden in het ‘heilige podium’ van PARADISO Amsterdam (main hall). Deze unieke ervaring is een droom van alle bands die nu gaat uitkomen!! Alle regionale rondes zijn geweest en van alle regio’s hebben de beste en populairste bands zich geplaatst bij de laatste 18 bands die verdeeld over de twee Semi-Finals ook nu weer worden beoordeeld in twee categorieën: vakjury en publieksstemmen. De winnaars én de nummers 2 in beide categorieën plaatsen zich voor de BENELUX Grand Finale die op zaterdag 23 april a.s. wordt gehouden in Nederlands grootste Poppodium 013 in Tilburg (main hall). Hier wordt de muzikale strijd om 'The Clash of the Cover Bands Awards 2014/2015' beslist en worden zowel de vakjury-winnaar als de publiekswinnaar beloond met een cd-contract met videoclip met plugging en distributie in de Benelux én een tour van 20 optredens. Beide winnaars mogen zich ook een jaar lang de beste of populairste coverband van de Benelux noemen.

De 18 bands die zich hebben weten te plaatsen voor de BENELUX Semi-Finals zijn zonder uitzondering van zeer hoog niveau en het zal dan ook de vorm van de dag zijn die bepaalt welke bands er uiteindelijk doorgaan naar de grote finale. Voor zowel de vakjury als het publiek wordt dit een zware klus. Alle bands hebben het afgelopen jaar keihard gewerkt om zowel muzikaal inhoudelijk als ook in hun podiumperformance het aanwezige talent optimaal te ontwikkelen en te benutten en staan nu voor één van de grootste uitdagingen in hun muzikale carrière. Hoe gaan ze om met de druk die een tv-productie met zich meebrengt? Lukt het ze weer om boven zichzelf uit te stijgen? Krijgen ze het publiek ademloos stil met de verplichte ballad, maar weten ze ook het publiek uitzinnig te krijgen? Hoe bereiden zij zich voor? Om u alvast een beetje kennis te laten maken met deze bijzondere topbands zullen we de hoofdrolspelers in de eindfase van deze boeiende muzikale strijd om 'The Clash of the Cover Bands Awards 2014/2015' voorstellen. Graag stellen we Interview met Soul coverband Blow Out! uit Amsterdam aan u voor. 
Op zaterdag 24 oktober jl. vond in Podium de Vorstin in Hilversum de finale plaats van de extra landelijke cyclus en hier behaalde Blow Out! met een indrukwekkend optreden een dik verdiende 1e plaats bij de vakjury. Blow Out! plaatste zich hiermee voor de 2nd BENELUX Semi-Final die op zondag 10 januari a.s. wordt gehouden in PARADISO Amsterdam.

Het oordeel van de vakjury over Blow Out! tijdens de Regio-Finale van The Clash of the Cover Bands luidt: "Met een uitstekende repertoirekeuze en arrangementen waarin alle individuele kwaliteiten optimaal werden benut, goede sounds werden neergezet en met een zeer hoog entertainmentgehalte waarin volop gebruik gemaakt werd van zowel de muzikale dynamiek als ook een boeiende dynamiek werd gebracht in de podiumpresentatie, speelde 8-mans Soul coverband Blow Out! uit Amsterdam zich overtuigend naar de overwinning bij de unanieme vakjury en een zeer goede score bij de publieksstemmen. De band weet het publiek zowel stil en ademloos te krijgen met haar uitvoering van de ballad Piece Of My Heart van Janis Joplin als ook de zaal compleet uit haar dak te laten gaan met nummers als o.a. Raise Your Hand van Janis Joplin & Tom Jones en de afsluiter Uptown Funk van Mark Ronson ft. Bruno Mars. Als vakjury-winnaar van deze finale staat Blow Out! bij de 18 beste bands van dit seizoen in de BENELUX Semi-Finals die op 9 en 10 januari a.s. worden gehouden in dé Poptempel van Nederland: PARADISO Amsterdam! De vakjury koos Judith Snijders tot beste vocalist(e) en Mark Arts tot beste toetsenist van deze finale. Beide zijn daardoor genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale worden uitgereikt aan de beste muzikanten van deze 11e ‘The Clash’-editie."

Interview met BlowOut!

Wie en wat is Blow Out?
"BlowOut is een groep met een missie. De missie is verspreiding van plezier door middel van Soul muziek. Om die missie te volbrengen is een team specialisten samengesteld van 8 ervaren muzikanten, die tot het uiterste gaan. Wetten noch praktische bezwaren kunnen deze gedreven veteranen in de weg staan. Succes is onvermijdelijk."

Hoe lang bestaan jullie in deze bezetting?
"Eind 2012 is de headhuntingfase gestart. Begin 2013 was de formatie van BlowOut gereed in de vorm die zij vandaag ook nog heeft. Een deel van het team had eerdere gezamenlijke ondernemingen achter de rug, een deel niet. Die verschillen vielen weg vanaf de eerste maat van gezamenlijk muziek maken, ten gevolge van de sublieme toewijding aan de missie. Dit verschijnsel treedt vaker op bij elite troepen."

Wat is op dit moment jullie positie in de coverbandscene?
"BlowOut staat op eenzame hoogte in de niche van ‘feesten die een onbewuste of bewuste behoefte hebben aan Solid Sexy Soul’. Die niche is echter nog erg klein. De volgende niche is ‘feesten voor mensen die door het enthousiasmerende karakter van BlowOut volledig bewust zijn geworden van, en warm lopen voor, de extreem sfeer verhogende werking van hoogkwalitatieve Soulmuziek op hun feest’."

Waar staan jullie over 2 jaar?
"Over 2 jaar is BlowOut volledig geslaagd in haar zendingswerk en is zij compleet volgeboekt met grote en middelgrote feesten voor dolenthousiast publiek. Dat publiek geniet van onze muziek, of ze die nou van tevoren al kende of niet en zelfs als we drie uur non-stop gespeeld hebben, roepen ze om meer als we het podium verlaten."

Hebben jullie een muzikaal leider of worden o.a. repertoirekeuze, arrangementen en sounds democratisch bepaald?
"Een groep van deze omvang kan niet zonder bandleider en in het geval van BlowOut is dat Michiel Meijers. Hij bewaakt voortgang van processen en neemt beslissingen als dat nodig is. Repertoirekeuze is een democratisch proces en de verantwoordelijkheid voor maken van arrangementen en structuurdocumenten wordt onder de bandleden verdeeld."

Wat zijn jullie belangrijkste redenen geweest om in te schrijven voor The Clash of the Cover Bands?
"Na een aanloopfase van twee jaar is de tijd gekomen om ons te tonen aan een groter publiek. BlowOut is klaar voor prime time en wil dat komen bewijzen."

In de finale van de extra landelijke cyclus in Podium de Vorstin in Hilversum wisten jullie enorm te pieken en daarmee de vakjuryprijs binnen te spelen. Hoe kijken jullie zelf terug op dit optreden?
"Het gaf een enorme kick om de zaal lekker vol te hebben en de energie van het publiek was bijna tastbaar. Daar hebben we onze eigen energie en overtuigingskracht tegenover gezet en dat kwam goed uit de verf. Technisch gezien gingen de meeste dingen die we belangrijk vinden goed, maar we willen nog beter. Al met al een mooie voorbereiding op het grotere werk: PARADISO!"

Op zondag 10 januari a.s. spelen jullie in de 2nd BENELUX Semi-Final in dé Poptempel van Nederland: PARADISO! Het is uniek voor een coverband om op dit magische podium te mogen spelen. Wat voor impact heeft dit op jullie en hoe reageert jullie omgeving hierop?
"Wie in PARADISO staat, hoeft eigenlijk niets meer uit te leggen. Het feit dat we zo ver gekomen zijn boezemt onmiddellijk ontzag in, en verhoogt onze status enorm. Laten we maar eerlijk zijn: dat voelt heel goed! Al komt er natuurlijk ook wat extra druk kijken bij de verwachting die nu gewekt wordt. Het is maar goed dat we zelf al zo veeleisend zijn!"

In PARADISO staan de beste 18 bands van de Benelux van deze The Clash-editie en het niveau van alle bands is enorm hoog. Jullie zullen dus het vorige optreden moeten toppen om kans te maken op een plaats in de BENELUX Grand Finale waar de hoofdprijzen worden verdeeld. Hoe ziet jullie voorbereiding op PARADISO er uit?
"Tsja, we willen niet al te veel prijs geven, maar we zullen in ieder geval op zoek gaan naar nieuwe energiebronnen. Nog meer ruimte geven aan wat goed beviel vorige keer, en aanpakken waar we kritisch over zijn. Repeteren dus!"

In PARADISO wordt door de organisatie van The Clash of the Cover Bands flink uitgepakt en gaat er veel met en voor de bands gebeuren. Er worden o.a. Broadcast beeld- en geluidsregistraties gemaakt voor de tv-serie ‘The Clash of the Coverbands, The only road to PARADISO!’ en voor de DVD ‘The Clash of the Cover Bands, Live on stage @ PARADISO’ die tijdens de BENELUX Grand Finale op 23 april a.s. wordt gereleased. Ook wordt van het beste nummer dat jullie op 10 januari spelen een live-single geproduceerd voor The Clash-Hitlijst die loopt van 1 februari tot 15 april 2016. Alle live-singles komen op iTunes en Spotify en de Top-5 wordt wekelijks geplugged bij alle radio- en tv-stations in Nederland en België. Er wordt dus alles uit de kast gehaald om de bands optimaal te promoten bij het grote publiek. Zijn jullie hier klaar voor?
"Hell, yes! We were born ready."

Hebben jullie bepaalde rituelen/gewoontes of bijgeloof voordat jullie gaan optreden?
"Er is (nog) geen groeps ‘yell’ of zoiets. Ieder van ons is in de laatste 10 minuten bezig om in de juiste toestand te komen om direct te kunnen geven wat er nodig is als we het podium op stappen. De vingers los, de ademhaling op de juiste plek, de das recht, de keel gesmeerd. Dat soort dingen. En natuurlijk worden we ons gewaar van onze podiumhonger, en laten we die als een leeuw brullen van binnen, zodat we zo gretig als een zwerm sprinkhanen de bühne bestijgen."

De hoofdprijzen voor de vakjury-winnaar én de publiekswinnaar van ‘The Clash of the Cover Bands Award’ zijn o.a. een cd-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux. Stel dat jullie één van de Awards winnen, wat zouden jullie als single uit willen brengen? Een bewerkte cover of een eigen nummer? En waarom juist dát nummer?
"Oeh, dat is nog niet helemaal zeker. Een sterke kandidaat zou ‘Raise Your Hand’ zijn, van Janis Joplin en Tom Jones. Een fenomenale bak energie, die muzikaal interessant is, eigenlijk heel obscuur is maar wel voor iedereen zo bekend aanvoelt. Maar ja, we hebben een enorme lijst met hele gave muziek, dus het kan ook zomaar iets anders worden."

Het afgelopen jaar hebben ook jullie een sterke ontwikkeling doorgemaakt. Wat zijn op dit moment jullie sterke en minder sterke punten?
"BlowOut is dynamisch en overtuigend. Energiek en verfrissend, maar tegelijkertijd verzorgd en gedisciplineerd. Dat is positief, zeker ook omdat dat onze doelstelling was vanaf het begin. We kunnen echter wel nog groeien in dynamische verschillen tussen begeleiding en solisten en in harmonieën van backing vocals."

Wat zijn jullie belangrijkste ingrediënten om in PARADISO zowel de vakjury als het publiek te overtuigen?
"8 topmuzikanten. 1 missie. 30 minuten waarin we het publiek meenemen langs het volledige spectrum van emoties, gestuwd door knettergoede muziek. Zonder enige vorm van bescheidenheid, zonder ook maar iets in te houden of te sparen. It’s the BlowOut way."

Willen jullie verder nog iets kwijt?
"Boodschap aan andere bands: als je twijfelt over deelname aan ‘The Clash’; gewoon doen! Heel leerzaam en je komt nog eens ergens!"

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Festivalinfo EVANS Artists & Bands Booking Agency Uw logo ook hier? Sound Vision Studio
SONOR Podiuminfo RockMuZine Ticketmaster Artists & Bands Booking Agency
Koch Maxazine Uw logo ook hier? David Eden USA Music Import


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands