• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Nieuws

Interview met Slash tribute Slash N' Roses uit Gemert 17-12-2015

The Clash of the Cover Bands,
The BENELUX Semi-Finalists 2014/2015

Seizoen 11 van 'The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition' is aanbeland bij de BENELUX Semi-Finals die op zaterdag 9 en zondag 10 januari a.s. worden gehouden in het ‘heilige podium’ van PARADISO Amsterdam (main hall). Deze unieke ervaring is een droom van alle bands die nu gaat uitkomen!! Alle regionale rondes zijn geweest en van alle regio’s hebben de beste en populairste bands zich geplaatst bij de laatste 18 bands die verdeeld over de twee Semi-Finals ook nu weer worden beoordeeld in twee categorieën: vakjury en publieksstemmen. De winnaars én de nummers 2 in beide categorieën plaatsen zich voor de BENELUX Grand Finale die op zaterdag 23 april a.s. wordt gehouden in Nederlands grootste Poppodium 013 in Tilburg (main hall). Hier wordt de muzikale strijd om 'The Clash of the Cover Bands Awards 2014/2015' beslist en worden zowel de vakjury-winnaar als de publiekswinnaar beloond met een cd-contract met videoclip met plugging en distributie in de Benelux én een tour van 20 optredens. Beide winnaars mogen zich ook een jaar lang de beste of populairste coverband van de Benelux noemen.

De 18 bands die zich hebben weten te plaatsen voor de BENELUX Semi-Finals zijn zonder uitzondering van zeer hoog niveau en het zal dan ook de vorm van de dag zijn die bepaalt welke bands er uiteindelijk doorgaan naar de grote finale. Voor zowel de vakjury als het publiek wordt dit een zware klus. Alle bands hebben het afgelopen jaar keihard gewerkt om zowel muzikaal inhoudelijk als ook in hun podiumperformance het aanwezige talent optimaal te ontwikkelen en te benutten en staan nu voor één van de grootste uitdagingen in hun muzikale carrière. Hoe gaan ze om met de druk die een tv-productie met zich meebrengt? Lukt het ze weer om boven zichzelf uit te stijgen? Krijgen ze het publiek ademloos stil met de verplichte ballad, maar weten ze ook het publiek uitzinnig te krijgen? Hoe bereiden zij zich voor? Om u alvast een beetje kennis te laten maken met deze bijzondere topbands zullen we de hoofdrolspelers in de eindfase van deze boeiende muzikale strijd om 'The Clash of the Cover Bands Awards 2014/2015' voorstellen. 


Graag stellen we Slash tribute Slash N' Roses uit Gemert aan u voor. 
Op zaterdag 17 oktober jl. vond in Poppodium 013 in Tilburg de finale plaats van Regio Zuid Nederland en hier behaalde Slash N’ Roses met een indrukwekkend optreden een dik verdiende 1e plaats bij de vakjury. Slash N’ Roses plaatste zich hiermee voor de 1st BENELUX Semi-Final die op zaterdag 9 januari a.s. wordt gehouden in PARADISO Amsterdam.Het oordeel van de vakjury over Slash N’ Roses tijdens de Regio-Finale van The Clash of the Cover Bands luidt: "Als een geoliede machine, maar absoluut zonder de nuances uit het oog te verliezen wist 5-mans Slash tribute Slash N’ Roses uit Gemert/Breda zowel de vakjury als het publiek van begin tot eind bij de ballen te pakken en niet meer los te laten tot het laatste akkoord van afsluiter Paradise City was weggeëbd. De strakke ritmesectie, het virtuoze gitaarspel en de vocale acrobatiek zorgden voor een ultieme eerbetoon aan Slash. Met hoogstaande uitvoeringen van o.a. Mean Bone van Slash’s Snakepit en By The Sword werd toegewerkt naar een zeer dynamisch einde van het optreden met Sweet Child O’Mine van Guns N’ Roses en het eerder genoemde Paradise City met als gevolg een zeer sterke interactie met het publiek dat compleet uit z’n dak ging. De vijf topmuzikanten haalden alles uit de kast en wisten daarmee bij de vakjury de 1e prijs binnen te spelen. Als vakjury-winnaar van deze Regio-Finale staat Slash N’ Roses bij de 18 beste coverbands van dit 11e The Clash-seizoen in de BENELUX Semi-Finals die op zaterdag 9 en zondag 10 januari a.s. worden gehouden op het heilige podium van PARADISO Amsterdam (main hall). Hier wordt gestreden om een plaats in de BENELUX Grand Finale, de eindstrijd om ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2015/2016’. In de aanloop naar hun optreden in Paradiso ontvangen alle bands gratis bandcoaching en vocalcoaching zodat ze optimaal voorbereid de BENELUX Semi-Finals in gaan."

Interview met Slash N' Roses

Wie en wat is Slash N’ Roses?
"Wij zijn vijf doorgewinterde muzikanten die een eerbetoon brengen aan de levende gitaar legende Saul Hudson, beter bekend als ‘Slash’! Slash N’ Roses zet een daverende show neer met spetterende uitvoeringen van de beste songs die Slash in zijn carrière gemaakt heeft.
Slash N’ Roses komt uit Oss/Breda en bestaat uit:
- Richard Dalmolen: vocals
- Arjan Kok: bass guitar & backing vocals
- Ronald Ottenhof: lead guitar
- Hidde Weetink: rhythm guitar & some lead vocals
- Manfred Weijers: drums

Wij delen alle vijf dezelfde passie voor stevige muziek en dan het werk van Slash in het bijzonder. Allemaal hebben we inmiddels vele jaren live- en studio ervaring. We doen niet aan verkleedpartijen wij streven allemaal de authentieke sound en beleving van een echte Slash/GNR show na. De performance staat als een huis, de muzikale details kloppen en de passie spat er van af! Dát is Slash N’ Roses!"

Hoe lang bestaan jullie in deze bezetting?
"De band is opgericht in januari 2014 door Arjan en Manfred. De huidige bezetting bestaat nu ongeveer anderhalf jaar."

Wat is op dit moment jullie positie in de coverbandscene?
"Het is een specifiek gedeelte van de scène waarin we ons bewegen. We zijn met name bezig in het tribute gedeelte. We zijn dan wel geen tributeband (we doen geen verkleedpartijen), maar we zorgen wel voor een unieke ‘Slash Experience’. Afgelopen anderhalf jaar hebben we hard aan de weg getimmerd en geïnvesteerd. Dat begint zich nu terug te betalen door de aanvragen die nu spontaan beginnen te komen, zowel vanuit de kleinere cafés alsmede leuke festivalletjes."

Waar staan jullie over 2 jaar?
"Over 2 jaar zijn we hopelijk zover gegroeid dat onze naam “vanzelf” valt in het circuit en we ook in het buitenland kunnen gaan spelen."

Hebben jullie een muzikaal leider of worden o.a. repertoirekeuze, arrangementen en sounds democratisch bepaald?
"Ja, tot vervelends toe…….. nee, de muzikale details moeten kloppen daar wordt ook op gerepeteerd. Iedereen heeft zijn inbreng qua sound en arrangement. Nieuwe songs worden gezamenlijk bepaald."

Wat zijn jullie belangrijkste redenen geweest om in te schrijven voor The Clash of the Cover Bands?
"De belangrijkste redenen zijn: naamsbekendheid vergroten, meer airplay, kortom Slash N’ Roses in beeld brengen."

In de finale van Regio Zuid Nederland in Poppodium 013 in Tilburg wisten jullie enorm te pieken en daarmee de vakjuryprijs binnen te spelen. Hoe kijken jullie zelf terug op dit optreden?
"Het was een briljante avond waar alles klopte, alles was zoals we het bedacht hadden, qua licht, geluid en publiek met een fantastisch eindresultaat. ;-) "

Op zaterdag 9 januari a.s. spelen jullie in de 1st BENELUX Semi-Final in dé Poptempel van Nederland: PARADISO! Het is uniek voor een coverband om op dit magische podium te mogen spelen. Wat voor impact heeft dit op jullie en hoe reageert jullie omgeving hierop?
"Groter dan PARADISO kan niet in deze scène, het is dan ook uniek en iedereen kijkt hier naar uit. De vakjury heeft weleens gezegd (Mezz, Breda, 17-04-2015) hoe groter de podia, hoe groter Slash N’ Roses, en dat is tot nu toe ook zo geweest. Het gaat gewoon ultravet worden. Onze omgeving is ‘thrilled’, er zal een grote schare fans en dierbaren komen die dit unieke moment niet willen missen. Alle vijf zijn wij onze directe omgeving zeer dankbaar voor de mogelijkheden die we krijgen om dit te bereiken. Mede hierdoor staat Slash N’ Roses waar ze nu staat."

In PARADISO staan de beste 18 bands van de Benelux van deze The Clash-editie en het niveau van alle bands is enorm hoog. Jullie zullen dus het vorige optreden moeten toppen om kans te maken op een plaats in de BENELUX Grand Finale waar de hoofdprijzen worden verdeeld. Hoe ziet jullie voorbereiding op PARADISO er uit?
"Vooral veel podium-uren maken, repeteren op de details, en nadenken over de complete show."

In PARADISO wordt door de organisatie van The Clash of the Cover Bands flink uitgepakt en gaat er veel met en voor de bands gebeuren. Er worden o.a. Broadcast beeld- en geluidsregistraties gemaakt voor de tv-serie ‘The Clash of the Coverbands, The only road to PARADISO!’ en voor de DVD ‘The Clash of the Cover Bands, Live on stage @ PARADISO’ die tijdens de BENELUX Grand Finale op 23 april a.s. wordt gereleased. Ook wordt van het beste nummer dat jullie op 10 januari spelen een live-single geproduceerd voor The Clash-Hitlijst die loopt van 1 februari tot 15 april 2016. Alle live-singles komen op iTunes en Spotify en de Top-5 wordt wekelijks geplugged bij alle radio- en tv-stations in Nederland en België. Er wordt dus alles uit de kast gehaald om de bands optimaal te promoten bij het grote publiek. Zijn jullie hier klaar voor?
"Ja, hier zijn we zeker klaar voor, we willen zelf ook groter worden en groeien. We investeren hier ook veel tijd en energie in. We zien onze deelname aan ‘The Clash’ dan ook als een fantastische springplank hiervoor. We vinden het geweldig dat alle huidige beschikbare digitale/social media middelen hierbij ingezet worden vanuit de organisatie van ‘The Clash’. We gebruiken deze kanalen zelf ook zeer intensief."

Hebben jullie bepaalde rituelen/gewoontes of bijgeloof voordat jullie gaan optreden?
"Sex, drugs & R&FN’R, maar dan zonder de drugs… :-) Ieder bandlid heeft zo zijn eigen voorbereiding, maar geen vast ritueel. De gewoonte is wel, dat we net voordat we het podium op gaan altijd samen komen om onze energie te delen."

De hoofdprijzen voor de vakjury-winnaar én de publiekswinnaar van ‘The Clash of the Cover Bands Award’ zijn o.a. een cd-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux. Stel dat jullie één van de Awards winnen, wat zouden jullie als single uit willen brengen? Een bewerkte cover of een eigen nummer? En waarom juist dát nummer?
"Het zal sowieso een bewerkte cover worden van 1 van de nummers uit ons repertoire. Welk nummer dat zou moeten zijn? Eerlijk gezegd nog geen idee van…"

Het afgelopen jaar hebben ook jullie een sterke ontwikkeling doorgemaakt. Wat zijn op dit moment jullie sterke en minder sterke punten?
"Onze sterke punten zijn met name de muzikale details en de juiste sound, dat horen we met regelmaat terug vanuit het publiek. Een punt van aandacht is nog de afstemming tussen de leadvocals en de backingvocals. Dit komt ook met name omdat de 2 backing vocalisten weinig zang ervaring hebben. Verder zijn we momenteel bezig de COMPLETE show wat meer vorm te geven."

Wat zijn jullie belangrijkste ingrediënten om in PARADISO zowel de vakjury als het publiek te overtuigen?
"Wij doen geen look-a-like wedstrijd, bij ons moeten de muzikale details kloppen, de authentieke sound er zijn, en ons krachtigste wapen: de ultieme beleving overbrengen. Dat, DAT zijn de belangrijkste ingrediënten van Slash N’ Roses."

Willen jullie verder nog iets kwijt?
"The Clash of the Cover Bands is een geweldige ervaring tot dusver. Buiten het feit dat we natuurlijk voor de eerste prijs gaan, zijn we ontzettend trots dat we tot nu toe iedere keer als vakjury-winnaar zijn doorgegaan, dat is toch wel de ultieme bekroning voor al onze inspanningen. En……………R&FN’R in PARADISO!!!!!!!!!!!"

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Koch EVANS Uw logo ook hier? SONOR David Eden
Ticketmaster Podiuminfo USA Music Import Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency
Sound Vision Studio Maxazine Artists & Bands Booking Agency RockMuZine Festivalinfo


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands