• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Nieuws

Interview met Rock coverband Jeff B.R.I.C.K. uit Hoeselt (B) 17-12-2015

The Clash of the Cover Bands,
The BENELUX Semi-Finalists 2014/2015

Seizoen 11 van 'The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition' is aanbeland bij de BENELUX Semi-Finals die op zaterdag 9 en zondag 10 januari a.s. worden gehouden in het ‘heilige podium’ van PARADISO Amsterdam (main hall). Deze unieke ervaring is een droom van alle bands die nu gaat uitkomen!! Alle regionale rondes zijn geweest en van alle regio’s hebben de beste en populairste bands zich geplaatst bij de laatste 18 bands die verdeeld over de twee Semi-Finals ook nu weer worden beoordeeld in twee categorieën: vakjury en publieksstemmen. De winnaars én de nummers 2 in beide categorieën plaatsen zich voor de BENELUX Grand Finale die op zaterdag 23 april a.s. wordt gehouden in Nederlands grootste Poppodium 013 in Tilburg (main hall). Hier wordt de muzikale strijd om 'The Clash of the Cover Bands Awards 2014/2015' beslist en worden zowel de vakjury-winnaar als de publiekswinnaar beloond met een cd-contract met videoclip met plugging en distributie in de Benelux én een tour van 20 optredens. Beide winnaars mogen zich ook een jaar lang de beste of populairste coverband van de Benelux noemen.

De 18 bands die zich hebben weten te plaatsen voor de BENELUX Semi-Finals zijn zonder uitzondering van zeer hoog niveau en het zal dan ook de vorm van de dag zijn die bepaalt welke bands er uiteindelijk doorgaan naar de grote finale. Voor zowel de vakjury als het publiek wordt dit een zware klus. Alle bands hebben het afgelopen jaar keihard gewerkt om zowel muzikaal inhoudelijk als ook in hun podiumperformance het aanwezige talent optimaal te ontwikkelen en te benutten en staan nu voor één van de grootste uitdagingen in hun muzikale carrière. Hoe gaan ze om met de druk die een tv-productie met zich meebrengt? Lukt het ze weer om boven zichzelf uit te stijgen? Krijgen ze het publiek ademloos stil met de verplichte ballad, maar weten ze ook het publiek uitzinnig te krijgen? Hoe bereiden zij zich voor? Om u alvast een beetje kennis te laten maken met deze bijzondere topbands zullen we de hoofdrolspelers in de eindfase van deze boeiende muzikale strijd om 'The Clash of the Cover Bands Awards 2014/2015' voorstellen. Graag stellen we Rock coverband Jeff B.R.I.C.K. uit Hoeselt (B) aan u voor. 
Op vrijdag 23 januari jl. vond in Zaal Oosterhof in Lummen de finale plaats van Regio België/Luxemburg en hier behaalde Jeff B.R.I.C.K. met een indrukwekkend optreden een dik verdiende 2e plaats bij de vakjury. Jeff B.R.I.C.K. plaatste zich hiermee voor de 1st BENELUX Semi-Final die op zaterdag 9 januari a.s. wordt gehouden in PARADISO Amsterdam.


Het oordeel van de vakjury over Jeff B.R.I.C.K. tijdens de Regio-Finale van The Clash of the Cover Bands luidt: "De vijfde band die alles uit de kast haalde was 5-mans Rock coverband Jeff B.R.I.C.K. uit Hoeselt. Met veel energie en op goed niveau wist de band met nummers als o.a. All Day And All Of The Night van The Kinks, Ballroom Blitz van The Sweet en Tie Your Mother Down van Queen een sterke chemie met het publiek op te bouwen en mondde het optreden uit in een prima Rockparty. Met uiteindelijk een 2e plaats bij de publieksstemmen plaatste Jeff B.R.I.C.K. zich zeer verdiend voor de 1st BENELUX Semi-Final die op zaterdag 9 januari 2016 plaatsvindt in dé Poptempel van de Benelux: PARADISO Amsterdam."

Interview met Jeff B.R.I.C.K.

Wie en wat is Jeff B.R.I.C.K.?
"Jeff B.R.I.C.K. is een 5-koppige Rock coverband uit Hoeselt (Belgisch Limburg). De band bestaat uit Koen Moors (zang), Jan Goffin (drums), Pieter Hex (basgitaar) en Conrad Hayen en Raf Stulens (gitaren). In de eerste plaats zijn we een groep vrienden die beslist hebben om samen muziek te maken. Plezier maken zal altijd op de eerste plaats staan, maar we worden wel steeds beter in wat we doen."

Hoe lang bestaan jullie in deze bezetting?
"Pieter, Jan en Raf zijn in november 2008 voor het eerste samen gekomen om wat te jammen. En dat groeide al snel uit tot een wekelijkse activiteit. In het voorjaar van 2009 zijn dan ook Koen en Conrad de rangen komen vervoegen. Vanaf dat moment werd al snel aan een eigen repertoire getimmerd. En de eerste optredens volgden niet veel later. De bezetting is sindsdien niet meer gewijzigd."

Wat is op dit moment jullie positie in de coverbandscene?
"We zijn destijds helemaal van nul begonnen. Wij hadden allen geen of amper band- en podiumervaring. Hierdoor waren de eerste jaren zeker en vast één groot leerproces: samen leren spelen, onze instrumenten beter leren beheersen, uitzoeken wat wel en niet werkt... Omdat we van in het begin veel speelkansen kregen en altijd zeer gedreven en regelmatig repeteerden zijn we intussen uitgegroeid tot een act waar zeker rekening mee gehouden wordt in onze regio en zelfs een stuk daarbuiten. De mond-aan-mond reclame begint zijn werk te doen en we krijgen zoveel aanvragen binnen dat we er zelfs niet meer altijd op in kunnen gaan. Organisatoren weten ondertussen ook wat ze mogen verwachten: een strakke, stevige en doorleefde Rockset volgestouwd met klassiekers (en af en toe een vergeten parel)."

Waar staan jullie over 2 jaar?
"Na ‘The Clash’ hebben we maar één ambitie meer en dat is simpelweg nog beter worden in wat we doen. We staan allemaal achter onze formule, die gaat niet veranderen. Geen Metal, geen Pop, geen Dance maar ROCK!: met passie, gedrevenheid en een berg plezier gebracht en met respect voor de nummers én de artiesten die deze klassiekers groot gemaakt hebben. Binnen twee jaar wil Jeff B.R.I.C.K. een band zijn die bij organisatoren en publiek synoniem staat voor een top avondje rocken!"

Hebben jullie een muzikaal leider of worden o.a. repertoirekeuze, arrangementen en sounds democratisch bepaald?
"De nummerkeuze gebeurt zeer democratisch. Iedereen kan nummers aanbrengen. In overleg beslissen we dan of het nummer in ons repertoire past, of het haalbaar is qua arrangementen e.d. En, zeer belangrijk, of we het gewoonweg leuk vinden om te spelen! Jaarlijks zonderen we ons ook af op een ‘bandweekend’. Een weekend lang gaan we dan alleen maar spelen! Dat is er vooral op gericht om nieuwe nummers toe te voegen aan onze set. Arrangementen en sounds blijken meestal een kwestie van trial and error. We kunnen ook rekenen op onze vaste geluidsman die zelf muzikant en een ouwe rot in het vak is. Zeker op gebied van arrangementen heeft hij ons al vaak de goede weg gewezen."

Wat zijn jullie belangrijkste redenen geweest om in te schrijven voor The Clash of the Cover Bands?
"Om eerlijk te zijn… omdat Koen, onze zanger, het écht graag wilde en ons achter onze rug ingeschreven had. Haha. In eerste instantie stond de rest van de band er sceptisch tegenover, maar eens we in de voorrondes stonden, hadden we smaak wel te pakken! Bovendien is ons enthousiasme ronde per ronde gestegen. Niet in het minst door de professionele omkadering en begeleiding rond The Clash of the Cover Bands. Dankzij onze deelname zijn we ook kritischer naar onszelf gaan kijken en hebben we veel energie gestoken in het bijschaven van een aantal zaken."

In de finale van Regio België/Luxemburg in Zaal Oosterhof in Lummen wisten jullie enorm te pieken en daarmee de publieksprijs binnen te spelen. Hoe kijken jullie zelf terug op dit optreden?
"
We hebben er toen echt van genoten! Het was een unieke ervaring om voor zo’n groot en uitbundig publiek te mogen spelen. Het was één van de hoogtepunten uit onze nog vrij jonge carrière."

Op zaterdag 9 januari a.s. spelen jullie in de 1st BENELUX Semi-Final in dé Poptempel van Nederland: PARADISO! Het is uniek voor een coverband om op dit magische podium te mogen spelen. Wat voor impact heeft dit op jullie en hoe reageert jullie omgeving hierop?
"Er wordt ons steeds vaker gevraagd hoe we ervoor staan in The Clash of the Cover Bands. Wanneer we op deze vraag antwoorden met: “We spelen binnenkort in PARADISO in Amsterdam”, reageren de meeste mensen met ongeloof en verbazing. Als we eerlijk zijn, zitten we allemaal toch wel een beetje met een ei in onze broek voor de kans die we krijgen op dit legendarische podium. Maar ongetwijfeld wordt het onvergetelijke ervaring."

In PARADISO staan de beste 18 bands van de Benelux van deze The Clash-editie en het niveau van alle bands is enorm hoog. Jullie zullen dus het vorige optreden moeten toppen om kans te maken op een plaats in de BENELUX Grand Finale waar de hoofdprijzen worden verdeeld. Hoe ziet jullie voorbereiding op PARADISO er uit?
"We nemen de tips van alle vorige bandcoachings hiervoor ter harte. We hebben in de laatste maand voor het grote optreden bewust geen optredens meer aangenomen om ons in optimale omstandigheden te kunnen voorbereiden op onze halve finale. We wilden niets aan het toeval overlaten tijdens die belangrijke laatste weken."

In PARADISO wordt door de organisatie van The Clash of the Cover Bands flink uitgepakt en gaat er veel met en voor de bands gebeuren. Er worden o.a. Broadcast beeld- en geluidsregistraties gemaakt voor de tv-serie ‘The Clash of the Coverbands, The only road to PARADISO!’ en voor de DVD ‘The Clash of the Cover Bands, Live on stage @ PARADISO’ die tijdens de BENELUX Grand Finale op 23 april a.s. wordt gereleased. Ook wordt van het beste nummer dat jullie op 9 januari spelen een live-single geproduceerd voor The Clash-Hitlijst die loopt van 1 februari tot 15 april 2016. Alle live-singles komen op iTunes en Spotify en de Top-5 wordt wekelijks geplugged bij alle radio- en tv-stations in Nederland en België. Er wordt dus alles uit de kast gehaald om de bands optimaal te promoten bij het grote publiek. Zijn jullie hier klaar voor?
"In schril contrast met de lengte van deze vraag willen we kwijt dat we geen flauw idee hebben van wat er hier op ons af zou komen. We hebben de zaken altijd rond per ronde op ons af laten komen. De focus is nu PARADISO. Als we er in slagen naar de finale door te stoten, zullen we na 9 januari al onze aandacht daarop richten."

Hebben jullie bepaalde rituelen/gewoontes of bijgeloof voordat jullie gaan optreden?
"Ja, vooral Koen, onze zanger, is nogal bijgelovig. Zo gelooft hij erin dat een stevige fysieke inspanning voor het optreden zijn stem ten goede komt. Ook een thermos thee en de nodige voorbereidende brulpartijen op de toiletten, behoren tot de traditie. Hij heeft hiermee al menig tienermeisje in doodsangsten de zaal uitgejaagd. De rest van de band pakt het wat orthodoxer aan met een paar Belgische Jupilerkes. (zo, weer een tevreden sponsor.)"

De hoofdprijzen voor de vakjury-winnaar én de publiekswinnaar van ‘The Clash of the Cover Bands Award’ zijn o.a. een cd-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux. Stel dat jullie één van de Awards winnen, wat zouden jullie als single uit willen brengen? Een bewerkte cover of een eigen nummer? En waarom juist dát nummer?
"I Put A Spell On You onze eerste keuze."

Het afgelopen jaar hebben ook jullie een sterke ontwikkeling doorgemaakt. Wat zijn op dit moment jullie sterke en minder sterke punten?
"Ons geheel kan nog wat puntiger en de arrangementen zijn nog niet van professionele kwaliteit. Maar die gebreken maken we goed met bakken toewijding en authenticiteit. We horen vaak dat het spelplezier er vanaf straalt als we op het podium staan. Hopelijk slagen we erin dat gevoel ook over te brengen in PARADISO."

Wat zijn jullie belangrijkste ingrediënten om in PARADISO zowel de vakjury als het publiek te overtuigen?
"We hopen dat onze nummerkeuze de twijfelende stemmer zal overtuigen. Verder rekenen we op onze trouwe aanhang die ons tot hier toe al door dik en dun gesteund heeft. Daarnaast hopen we dat de vakjury ook oog heeft voor het groeipotentieel dat nog zeker ion onze band aanwezig is."

Willen jullie verder nog iets kwijt?
"Bedankt aan al onze trouwe supporters die ons altijd gesteund hebben. We rekenen ook weer op hun talrijke steun in Amsterdam, zodat voor ons het verhaal na deze etappe nog niet stopt."

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Sound Vision Studio Podiuminfo Festivalinfo Ticketmaster Uw logo ook hier?
Uw logo ook hier? EVANS Artists & Bands Booking Agency David Eden SONOR
USA Music Import Koch RockMuZine Artists & Bands Booking Agency Maxazine


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands