• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Nieuws

Interview met Rock 'n Roll coverband Jackie Ramone & the Twins uit Utrecht 17-12-2015

The Clash of the Cover Bands,
The BENELUX Semi-Finalists 2014/2015

Seizoen 11 van 'The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition' is aanbeland bij de BENELUX Semi-Finals die op zaterdag 9 en zondag 10 januari a.s. worden gehouden in het ‘heilige podium’ van PARADISO Amsterdam (main hall). Deze unieke ervaring is een droom van alle bands die nu gaat uitkomen!! Alle regionale rondes zijn geweest en van alle regio’s hebben de beste en populairste bands zich geplaatst bij de laatste 18 bands die verdeeld over de twee Semi-Finals ook nu weer worden beoordeeld in twee categorieën: vakjury en publieksstemmen. De winnaars én de nummers 2 in beide categorieën plaatsen zich voor de BENELUX Grand Finale die op zaterdag 23 april a.s. wordt gehouden in Nederlands grootste Poppodium 013 in Tilburg (main hall). Hier wordt de muzikale strijd om 'The Clash of the Cover Bands Awards 2014/2015' beslist en worden zowel de vakjury-winnaar als de publiekswinnaar beloond met een cd-contract met videoclip met plugging en distributie in de Benelux én een tour van 20 optredens. Beide winnaars mogen zich ook een jaar lang de beste of populairste coverband van de Benelux noemen.

De 18 bands die zich hebben weten te plaatsen voor de BENELUX Semi-Finals zijn zonder uitzondering van zeer hoog niveau en het zal dan ook de vorm van de dag zijn die bepaalt welke bands er uiteindelijk doorgaan naar de grote finale. Voor zowel de vakjury als het publiek wordt dit een zware klus. Alle bands hebben het afgelopen jaar keihard gewerkt om zowel muzikaal inhoudelijk als ook in hun podiumperformance het aanwezige talent optimaal te ontwikkelen en te benutten en staan nu voor één van de grootste uitdagingen in hun muzikale carrière. Hoe gaan ze om met de druk die een tv-productie met zich meebrengt? Lukt het ze weer om boven zichzelf uit te stijgen? Krijgen ze het publiek ademloos stil met de verplichte ballad, maar weten ze ook het publiek uitzinnig te krijgen? Hoe bereiden zij zich voor? Om u alvast een beetje kennis te laten maken met deze bijzondere topbands zullen we de hoofdrolspelers in de eindfase van deze boeiende muzikale strijd om 'The Clash of the Cover Bands Awards 2014/2015' voorstellen. 


Graag stellen we Rock 'n Roll coverband Jackie Ramone & the Twins uit Utrecht aan u voor. 
Op zondag 11 oktober jl. vond in Poptempel Melkweg in Amsterdam de finale plaats van Regio West Nederland en hier behaalde Jackie Ramone & the Twins met een indrukwekkend optreden een dik verdiende 1e plaats bij de vakjury. Jackie Ramone & the Twins plaatste zich hiermee voor de 1st BENELUX Semi-Final die op zaterdag 9 januari a.s. wordt gehouden in PARADISO Amsterdam.


Het oordeel van de vakjury over Jackie Ramone & the Twins tijdens de Regio-Finale van The Clash of the Cover Bands luidt: "9-mans Rock and Roll coverband Jackie Ramone & the Twins uit Utrecht wist ook in deze Regio-Finale een boeiende en interactieve performance neer te zetten. Met een gastoptreden van BN’er Harry Piekema wist de band het publiek ook nu weer een boeiend en dynamisch optreden te bezorgen. Met nummers als o.a. Twenty Flight Rock van Eddie Cochran, I Just Wanna Make Love To You van Etta James en de prachtige afsluiter Got My Mojo Working van Ann Cole scoorde Jackie Ramone & the Twins een zeer verdienstelijke 2e plaats bij de publieksstemmen en staat daarmee bij de 18 beste coverbands van de Benelux die op 9 en 10 januari a.s. in PARADISO Amsterdam in de BENELUX Semi-Finals de muzikale strijd mogen voortzetten om ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2015’. In de aanloop naar PARADISO ontvangt ook Jackie Ramone & the Twins een gratis bandcoachingssessie en vocalcoaching, zodat ook deze unieke band optimaal voorbereid de BENELUX Semi-Finals in kan gaan. Tijdens het optreden was er een heel emotioneel moment. Al ruim 7 jaar haar grootste fan, vriend in lief en leed kwam het podium op om Jackie ten huwelijk te vragen. Ze gaf gelukkig haar ja-woord en wij wensen het toekomstige bruidspaar veel liefde, geluk en gezondheid." 

 

Interview met Jackie Ramone & the Twins

Wie en wat is Jackie Ramone & the Twins?
"BACK TO THE 50IES AND 60IES! ROCK AROUND THE CLOCK WITH JACKIE RAMONE & THE TWINS. Jackie Ramone & the Twins is een groep vrienden die de oude Rock & Roll, Blues en Soul uit de 50ies en 60ies in een nieuw jasje stopt. We treden op met veel energie en stralen veel enthousiasme uit en houden ervan om van elk feest een dansfeest te maken. De Lindy Hop, Shag Shag Hop, Boogie Woogie en de Twist kun je allemaal laten zien op de dansvloer."

Hoe lang bestaan jullie in deze bezetting?
"In deze bezetting nog niet zo heel lang. We hebben namelijk een nieuwe aanwinst in de vorm van een mondharmonica speler, genaamd Robert Huffenreuter. Voor we meededen met ‘The Clash’ hadden we hem al op de kop getikt. Ook hem kennen we via onze vriendenkring. Wat erg leuk was om te zien is dat de muziek scene klein is. Robert kwam tijdens de vorige rondes oude bekenden tegen waarmee hij gespeeld had in het verleden."

Wat is op dit moment jullie positie in de coverband scene?
"Wij zijn geen coverband die elk weekend op bruiloften en partijen staat te spelen, zo vaak treden we ook niet op. Wij vinden het vooral leuk om met elkaar muziek te maken en erg veel te lachen. Een biertje na afloop en het over van alles en nog wat hebben. Wel gaan we spelen op de bruiloft van één van onze zangeressen. Zij is in de Melkweg ten huwelijk gevraagd door haar vriend en gaan deze zomer trouwen."

Waar staan jullie over 2 jaar?
"Hopelijk op de volgende bruiloft van één van de andere bandleden. ;) "

Hebben jullie een muzikaal leider of worden o.a. repertoirekeuze, arrangementen en sounds democratisch bepaald?
"We hebben allemaal onze eigen inbreng. Als iemand een leuke oldie gehoord heeft op de radio of een van onze ouders komt met een leuk idee, dan proberen we dat uit. Valt hij goed en heeft iedereen zoiets van ’dit is een bazenplaat’ dan werken we hem uit en komt hij op onze playlist."

Wat zijn jullie belangrijkste redenen geweest om in te schrijven voor The Clash of the Cover Bands?
"‘The Clash’ geeft je de mogelijkheid om op podia te spelen waar je anders niet zo gauw terecht zou komen (zeg nooit nooit…;-). Je komt daardoor erg goed tot je recht. Voor onze fans is het super leuk om ons op deze podia te zien spelen."

In de finale van Regio West Nederland in Melkweg Amsterdam wisten jullie enorm te pieken en daarmee de publieksprijs binnen te spelen. Hoe kijken jullie zelf terug op dit optreden?
"Iedereen kijkt hier anders op terug. De een positiever dan de ander. Ons doel is om in PARADISO vooral te genieten van elkaar, van het publiek en van het moment. We willen allemaal met een super positief en trots gevoel terugkijken op die 30 minuten in de PARADISO."

Op zaterdag 9 januari a.s. spelen jullie in de 1st BENELUX Semi-Final in dé Poptempel van Nederland: PARADISO! Het is uniek voor een coverband om op dit magische podium te mogen spelen. Wat voor impact heeft dit op jullie en hoe reageert jullie omgeving hierop?
"Wij vinden het allemaal super bijzonder om hier te mogen spelen. Het is een plek waar we allemaal wel een mooie herinnering hebben van een optreden van een bekende band. Nu staan we er zelf en vinden we dat uiteraard fantastisch en onze fans uiteraard ook."

In PARADISO staan de beste 18 bands van de Benelux van deze The Clash-editie en het niveau van alle bands is enorm hoog. Jullie zullen dus het vorige optreden moeten toppen om kans te maken op een plaats in de BENELUX Grand Finale waar de hoofdprijzen worden verdeeld. Hoe ziet jullie voorbereiding op PARADISO er uit?
"We hebben alle nummers nog eens de revue laten passeren en ook zijn er nieuwe nummers bedacht om te spelen. We hebben na de zangcoaching bestaande nummers op een andere manier ingevuld en proberen zo nog meer ons voordeel van twee zangeressen in de nummers te stoppen. We gaan vooral uit van onze eigen kracht en daar bouwen we onze set op."

In PARADISO wordt door de organisatie van The Clash of the Cover Bands flink uitgepakt en gaat er veel met en voor de bands gebeuren. Er worden o.a. Broadcast beeld- en geluidsregistraties gemaakt voor de tv-serie ‘The Clash of the Coverbands, The only road to PARADISO!’ en voor de DVD ‘The Clash of the Cover Bands, Live on stage @ PARADISO’ die tijdens de BENELUX Grand Finale op 23 april a.s. wordt gereleased. Ook wordt van het beste nummer dat jullie op 9 januari spelen een live-single geproduceerd voor The Clash-Hitlijst die loopt van 1 februari tot 15 april 2016. Alle live-singles komen op iTunes en Spotify en de Top-5 wordt wekelijks geplugged bij alle radio- en tv-stations in Nederland en België. Er wordt dus alles uit de kast gehaald om de bands optimaal te promoten bij het grote publiek. Zijn jullie hier klaar voor?
"Ja! Helemaal!"

Hebben jullie bepaalde rituelen/gewoontes of bijgeloof voordat jullie gaan optreden?
"Onze bassist Hubert geeft altijd nog even een speech voor we het podium opgaan. Welke magic words hij zegt houden we natuurlijk voor onszelf."

De hoofdprijzen voor de vakjury-winnaar én de publiekswinnaar van ‘The Clash of the Cover Bands Award’ zijn o.a. een cd-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux. Stel dat jullie één van de Awards winnen, wat zouden jullie als single uit willen brengen? Een bewerkte cover of een eigen nummer? En waarom juist dát nummer?
"Ons repertoire bestaat puur uit cover nummers dus die keuze is niet zo heel moeilijk gemaakt. Welk nummer? Daar zullen we nog over discussiëren, maar waarschijnlijk wordt het een nummer waar iedereen bij mee speelt en het hardste schittert. Iets Rock & Roll achtigs jaren 50/60. ;-) "

Het afgelopen jaar hebben ook jullie een sterke ontwikkeling doorgemaakt. Wat zijn op dit moment jullie sterke en minder sterke punten?
"Onze band is een beetje als jam begonnen. Niet allemaal zijn we doorgewinterde muzikanten. De laatste tijd hebben wij een ontzettende groeicurve doorgemaakt. Daar zijn we met elkaar ontzettend trots op. Daarnaast zijn wij vrienden van elkaar, hierdoor zijn wij een hechte band, we kunnen altijd heel erg met elkaar lachen. Wat we ook een sterk punt vinden is dat wij anders zijn dan de gemiddelde band in deze competitie. We vallen op met zo veel meiden op het podium. Onze muziek stijl is anders en komt weer helemaal terug. De 50ies en 60ies zijn weer hot!"

Wat zijn jullie belangrijkste ingrediënten om in PARADISO zowel de vakjury als het publiek te overtuigen?
"We hebben de feedback die we gekregen hebben zo veel mogelijk geprobeerd toe te passen in de nummers die we gaan spelen. We gaan enorm ons best doen om er een super fijn optreden van te maken en gaan genieten van iedereen die komt kijken naar al deze super bands die die middag/avond spelen."

Willen jullie verder nog iets kwijt?
"Wij willen alle 18 bands het optreden van hun leven toewensen. Geniet van het podium en het publiek! Respect naar alle fans van alle bands. Fantastisch dat jullie toch altijd weer komen en vol energie de bands toejuichen! Mocht je nog twijfelen: kom kom kom dansen zingen en springen! Rock ’n Roll mensen!!!"

 

Op zaterdag 13 juni jl. vond in Podium Metropool in Hengelo de finale plaats van Regio Noord-Oost Nederland en hier behaalde Moonshark met een indrukwekkend optreden de dik verdiende prijs voor Runner-Up. Moonshark plaatste zich hiermee voor de 2nd BENELUX Semi-Final die op zondag 10 januari a.s. wordt gehouden in PARADISO Amsterdam.

Het oordeel van de vakjury over Moonshark tijdens de Regio-Finale van The Clash of the Cover Bands luidt:

"De vijf mannen van Classic Rock coverband Moonshark uit Assen stralen zoveel plezier en enthousiasme uit tijdens hun optreden, dat je bijna vergeet dat er op zeer hoog niveau gespeeld wordt. Muzikaal technisch klopt het allemaal wat deze mannen laten horen en met hun repertoirekeuze weten ze ook alle sterke onderdelen van de band optimaal te benutten. Nummers als o.a. Sleeping Bird van Herman Brood, Whiskey In The Jar van Thin Lizzy en de prachtige afsluiter Heroes van David Bowie weten ze een eigen smoel te geven zonder dat dit ten koste gaat van de herkenbaarheid en de feel van het origineel. Door zowel bij de vakjury als bij de publieksstemmen hoog te scoren wist Moonshark zich als Runner-Up te plaatsen bij de 18 beste bands van dit The Clash-seizoen die in januari in PARADISO Amsterdam de muzikale strijd met elkaar aangaan in de BENELUX Semi-Finals. De winnaars hiervan plaatsen zich voor de BENELUX Grand Finale, de eindstrijd waar gespeeld wordt om ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2015/2016’ met het bijbehorende prijzenpakket met o.a. een cd-contract met videoclip én een tour van 20 optredens in de Benelux. Hansch van der Velden werd door de vakjury tot beste gitarist van deze finale uitgeroepen en is daarmee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale worden uitgereikt aan de beste muzikanten van dit 11e The Clash-seizoen." 

 

Interview met Moonshark

 

Wie en wat is Moonshark?
Moonshark is een Rockband uit Assen en omgeving. We spelen Rock Classics van onze favoriete artiesten, zoals Herman Brood, Thin Lizzy en David Bowie, die we met respect voor het origineel maar verder op geheel eigenzinnige wijze ten gehore brengen. We blijven trouw aan ons bandmotto: ‘de kortste weg is rechtdoor’.
We hebben 5 haaibaaien in ons bandje:
- Rik Dijkstra (Sand), gitaar en backing vocals
- Franz van der Zee (Bull), bas
- Pieter Havinga (Hammer), drums en backing vocals
- Richard van der Velden (Moon), zang, confettikanonnen en
- vliegende haai Hansch van der Velden (Great White), sologitaar en broer van Richard

 

Hoe lang bestaan jullie in deze bezetting?
Moonshark is opgericht door de broertjes Van der Velden. Zij liepen al een tijdje rond met het idee om zelf een band te beginnen met wie zij hun favoriete nummers zouden kunnen spelen op een manier waarop zij vinden dat het hoort: strak, hard en vet. Onze grootste inspiratiebron is Herman Brood & His Wild Romance (oude bezetting, met Dany Lademacher –die overigens de gitaarcoach van Hansch is). We razen af op een tweejarig bestaan. Reden voor een feestje vinden we. Zoals we eigenlijk alles wel een reden vinden voor een feestje. Je bent welkom!

 

Wat is op dit moment jullie positie in de coverbandscene?
Geen vaste positie. We blijven altijd in beweging. Dat doen we door onze eigen interpretatie te geven aan bestaande songs. Daarbij proberen we om niet zo goed mogelijk op het origineel te lijken. Binnen de lijntjes kleuren is gewoon niet ons ding, dat laten we met een beleefde haaiezwaai aan anderen over. We zeggen altijd dat we de nummers graag 'op z’n Moonsharks spelen': stevig, strak en rechtdoor.

 

Waar staan jullie over 2 jaar?
Op diverse podia in Nederland en voor stevige Rock.

 

Hebben jullie een muzikaal leider of worden o.a. repertoirekeuze, arrangementen en sounds democratisch bepaald?
We spelen de nummers die we zelf graag horen. De keuze van de nummers bepalen we samen, de arrangementen ook. We horen tijdens het repeteren snel genoeg of het naar onze zin is. Sommige songs laten zich niet zo snel coveren. Maar als echte haaien blijven we eromheen zwemmen tot de prooi zich uiteindelijk gewonnen geeft, haha.

 

Wat zijn jullie belangrijkste redenen geweest om in te schrijven voor The Clash of the Cover Bands? 

We zwommen er toevallig langs en onze zanger verorberde de inschrijving voordat ie er eigenlijk erg in had (hij is een veelvraat). Noem het maar een gelukkige reflex, achteraf. We zijn er namelijk erg blij mee, want we vinden The Clash of the Cover Bands een mooi en vooral ook leerzaam circus. De organisatie is erg professioneel en weet waar het in de muziek om draait. De begeleiding vonden we top.

 

In de finale van Noord-Oost Nederland in Metropool Hengelo wisten jullie enorm te pieken en daarmee de combinatieprijs vakjury/publiek binnen te spelen. Hoe kijken jullie zelf terug op dit optreden?
Dat was voor ons een fantastische avond. Ondanks de korte voorbereidingstijd op het podium, was ons geluid meteen goed. Dan schiet je uit de startblokken. Het optreden was van begin af aan knallen. De mooie reacties uit de zaal en de lovende woorden van de jury galmen nog na, ook op de Facebookpagina van Moonshark. Hier staan ook prachtige foto's door fans gemaakt.

 

Op zondag 10 januari a.s. spelen jullie in de 2nd BENELUX Semi-Final in dé Poptempel van Nederland: PARADISO! Het is uniek voor een coverband om op dit magische podium te mogen spelen. Wat voor impact heeft dit op jullie en hoe reageert jullie omgeving hierop?
Iemand uit onze omgeving die niet weet dat wij op 10 januari in PARADISO spelen, is blind, doof, of anderszins ongelukkig. Man, wat zijn we daar trots op. Live spelen in dé Poptempel van Nederland. Wie we daar allemaal al niet gezien hebben live on stage. En nu mogen we zelf de heilige planken beklimmen. Daarmee krijg je zelfs een haai aan het blozen… En onze ouders, vrienden, kennissen, fans en vertegenwoordigers uit de restcategorie vinden het ook geweldig; zij hebben gezegd dat zij ook naar PARADISO komen. Maar we kennen de meesten wel: eerst zien dan geloven, hehehe.


In PARADISO staan de beste 18 bands van de Benelux van deze The Clash-editie en het niveau van alle bands is enorm hoog. Jullie zullen dus het vorige optreden moeten toppen om kans te maken op een plaats in de BENELUX Grand Finale waar de hoofdprijzen worden verdeeld. Hoe ziet jullie voorbereiding op PARADISO er uit?
Toch wel iets anders dan anders. Zo repeteren we de laatste keer in december op een groot podium om al een beetje het PARADISO-gevoel te krijgen. Voor het eerst loopt er ook een klok mee om de set netjes nét buiten de tijd te eindigen. Ook onze opblaashaai heeft zich al flink vol helium gezogen, zo istie nou eenmaal, overal het haaitje de voorste zijn-we hopen wel dattie het volhoudt tot 10 januari, maar het is een taaie rakker.

 

In PARADISO wordt door de organisatie van The Clash of the Cover Bands flink uitgepakt en gaat er veel met en voor de bands gebeuren. Er worden o.a. Broadcast beeld- en geluidsregistraties gemaakt voor de tv-serie ‘The Clash of the Coverbands, The only road to Paradiso!’ en voor de DVD ‘The Clash of the Cover Bands, Live on stage @ Paradiso’ die tijdens de BENELUX Grand Finale op 23 april a.s. wordt gereleased. Ook wordt van het beste nummer dat jullie op 10 januari spelen een live-single geproduceerd voor The Clash-Hitlijst die loopt van 1 februari tot 15 april 2016. Alle live-singles komen op iTunes en Spotify en de Top-5 wordt wekelijks geplugged bij alle radio- en tv-stations in Nederland en België. Er wordt dus alles uit de kast gehaald om de bands optimaal te promoten bij het grote publiek. Zijn jullie hier klaar voor?
Zo. Man. Jeetje. Is dat alles? Niet normaal man hoe professioneel dit allemaal wordt aangepakt!! We krijgen alleen maar meer zin om ons haaiekaartje aan een enthousiast publiek af te geven. Het doet ook wel wat hoor: voor het eerst hebben we een gesprek gehad over welke kleding we in Paradiso zullen dragen. Vanzelfsprekend leidde dit nergens toe, behalve dan een ongehoord hoge drankrekening.

 

Hebben jullie bepaalde rituelen/gewoontes of bijgeloof voordat jullie gaan optreden?
We blazen meestal een haai op. 

 

De hoofdprijzen voor de vakjury-winnaar én de publiekswinnaar van ‘The Clash of the Cover Bands Award’ zijn o.a. een cd-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux. Stel dat jullie één van de Awards winnen, wat zouden jullie als single uit willen brengen? Een bewerkte cover of een eigen nummer? En waarom juist dát nummer?
In elk geval géén eigen nummer. Eigen werk hoort niet in deze serie thuis. We zijn een hart-en-ziel-coverband. Het moet gaan om bestaand repertoire waar we onze tanden heel diep in willen zetten. Onze single zou worden: ‘Fooled around and Fell in Love’ van mr. Elvin Bishop. En een cd-contract komt heel goed uit, want we willen in 2016 ons tweede album opnemen. 

 

Het afgelopen jaar hebben ook jullie een sterke ontwikkeling doorgemaakt. Wat zijn op dit moment jullie sterke en minder sterke punten?

Behalve dat onze zanger nog wel eens een biertje uit de handen van een nietsvermoedende bezoeker wil trekken, hebben we geen zwakke punten kunnen ontdekken. Of het moet zijn dat we op het podium zo’n ongelooflijke lol met elkaar hebben, dat we soms helemaal vergeten dat er publiek is. Daar worden we momenteel voor behandeld.

 

Wat zijn jullie belangrijkste ingrediënten om in PARADISO zowel de vakjury als het publiek te overtuigen?

100 procent eerlijke Rock ’n Roll: vet, strak en rechtdoorzee, gespeeld met passie en een aanstekelijk enthousiasme. 

 

Willen jullie verder nog iets kwijt?

Love, Peace, Jack Daniel’s & Moonshark.

 

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Ticketmaster Uw logo ook hier? RockMuZine Artists & Bands Booking Agency Maxazine
Festivalinfo Artists & Bands Booking Agency Sound Vision Studio Podiuminfo Koch
USA Music Import David Eden Uw logo ook hier? EVANS SONOR


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands