• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Nieuws

Interview met Rock coverband Radiovox uit Etten-Leur 17-12-2015

The Clash of the Cover Bands,
The BENELUX Semi-Finalists 2014/2015

Seizoen 11 van 'The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition' is aanbeland bij de BENELUX Semi-Finals die op zaterdag 9 en zondag 10 januari a.s. worden gehouden in het ‘heilige podium’ van PARADISO Amsterdam (main hall). Deze unieke ervaring is een droom van alle bands die nu gaat uitkomen!! Alle regionale rondes zijn geweest en van alle regio’s hebben de beste en populairste bands zich geplaatst bij de laatste 18 bands die verdeeld over de twee Semi-Finals ook nu weer worden beoordeeld in twee categorieën: vakjury en publieksstemmen. De winnaars én de nummers 2 in beide categorieën plaatsen zich voor de BENELUX Grand Finale die op zaterdag 23 april a.s. wordt gehouden in Nederlands grootste Poppodium 013 in Tilburg (main hall). Hier wordt de muzikale strijd om 'The Clash of the Cover Bands Awards 2014/2015' beslist en worden zowel de vakjury-winnaar als de publiekswinnaar beloond met een cd-contract met videoclip met plugging en distributie in de Benelux én een tour van 20 optredens. Beide winnaars mogen zich ook een jaar lang de beste of populairste coverband van de Benelux noemen.

De 18 bands die zich hebben weten te plaatsen voor de BENELUX Semi-Finals zijn zonder uitzondering van zeer hoog niveau en het zal dan ook de vorm van de dag zijn die bepaalt welke bands er uiteindelijk doorgaan naar de grote finale. Voor zowel de vakjury als het publiek wordt dit een zware klus. Alle bands hebben het afgelopen jaar keihard gewerkt om zowel muzikaal inhoudelijk als ook in hun podiumperformance het aanwezige talent optimaal te ontwikkelen en te benutten en staan nu voor één van de grootste uitdagingen in hun muzikale carrière. Hoe gaan ze om met de druk die een tv-productie met zich meebrengt? Lukt het ze weer om boven zichzelf uit te stijgen? Krijgen ze het publiek ademloos stil met de verplichte ballad, maar weten ze ook het publiek uitzinnig te krijgen? Hoe bereiden zij zich voor? Om u alvast een beetje kennis te laten maken met deze bijzondere topbands zullen we de hoofdrolspelers in de eindfase van deze boeiende muzikale strijd om 'The Clash of the Cover Bands Awards 2014/2015' voorstellen. Graag stellen we Rock coverband Radiovox uit Etten-Leur aan u voor. Op zaterdag 17 oktober jl. vond in Poppodium 013 in Tilburg de finale plaats van Regio Zuid Nederland en hier behaalde Radiovox met een indrukwekkend optreden een dik verdiende 2e plaats bij de vakjury. Radiovox plaatste zich hiermee voor de 1st BENELUX Semi-Final die op zaterdag 9 januari a.s. wordt gehouden in PARADISO Amsterdam.

 

Het oordeel van de vakjury over Radiovox tijdens de Regio-Finale van The Clash of the Cover Bands luidt: "De vijf mannen van Rock coverband Radiovox uit Etten-Leur groeien steeds meer naar elkaar toe en wisten hun sterke optreden in de Halve Finale in MEZZ Breda op een indrukwekkende manier te overtreffen. Met dynamische en muzikaal technisch op hoog niveau uitgevoerde nummers als o.a. All Over You van Live, Don’t Look Back In Anger van Oasis en de krachtige afsluiter Sex On Fire van Kings of Leon scoorde Radiovox een prachtige 2e plaats bij de vakjury én daarmee een plaats bij de 18 beste coverbands van deze The Clash-editie die op 9 en 10 januari a.s. in de BENELUX Semi-Finals in PARADISO Amsterdam mogen schitteren. Hier wordt gestreden om een plaats in de BENELUX Grand Finale, de eindstrijd om ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2015/2016’. In de aanloop naar hun optreden in PARADISO ontvangen alle bands gratis bandcoaching en vocalcoaching zodat ze optimaal voorbereid de BENELUX Semi-Finals in gaan. Toetsenist Peter Luijkx werd door de vakjury uitgeroepen tot beste toetsenist van deze Regio-Finale en is daarmee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale worden uitgereikt aan de beste muzikanten van deze The Clash-editie."


Interview met Radiovox

Wie en wat is Radiovox?
"Radiovox is een enthousiaste rockband uit het westen van Brabant. Naast de ijzersterke zang is het enthousiasme en de positieve uitstraling van de band onze sterkste kant. We stralen plezier uit en weten dat goed over te brengen op het publiek. Radiovox bestaat uit:
Arno van der Borst – vocals
Peter Luijkx – toetsen & backing vocals
Michel de Jong – gitaar
Marcel van Beers – drums
Johnny de Jong – basgitaar

Onze geluidsman Jan Valentijn zorgt ervoor dat onze sound altijd top is en dat wij ons nergens druk over hoeven te maken en dat we ons volledig kunnen richten op het optreden."

Hoe lang bestaan jullie in deze bezetting?
"De huidige bezetting bestaat sinds 2013. Radiovox is begonnen in 2009, in 2011 is de toetsenist erbij gekomen en in 2013 een wisseling van drummer."

Wat is op dit moment jullie positie in de coverbandscene?
"Sinds dit jaar begint Radiovox grote stappen te maken in de coverbandscene. Enkele grote optredens en onze deelname aan ‘The Clash’ hebben ertoe geleid dat Radiovox bekend is geworden bij festivals, kroegen en niet te vergeten bij collega bands die hun sporen reeds verdiend hebben in de scene. Hieruit zijn reeds enkele bijzondere vriendschappen ontstaan die ook geleid hebben tot een grotere bekendheid in de scene."

Waar staan jullie over 2 jaar?
"Over 2 jaar hopen we een gevestigde naam te zijn in de coverbandscene waarbij we op alle toonaangevende festivals, kroegen, etc. gevraagd zullen worden."

Hebben jullie een muzikaal leider of worden o.a. repertoirekeuze, arrangementen en sounds democratisch bepaald?
"Een echte muzikaal leider hebben we niet. Wat betreft repertoirekeuze proberen we voor ieder wat wils uit te kiezen. De kracht van Radiovox is dat we doen wat we leuk vinden. Op die manier kun je het juiste gevoel overbrengen. De sounds die gebruikt worden kiezen we per individu uit en op een repetitie overleggen/bepalen we of het de juiste sound is. Naast een band zijn we vooral een groep vrienden die inmiddels al behoorlijk wat lief en leed met elkaar gedeeld hebben."

Wat zijn jullie belangrijkste redenen geweest om in te schrijven voor The Clash of the Cover Bands?
"Als coverband is het tegenwoordig niet makkelijk om aan optredens te komen, gevolg is dat je geneigd bent onzeker te worden of je met de band nog wel op de juiste koers zit. Met ‘The Clash’ wilden we eens kijken waar we staan in de coverbandscene en wat voor adviezen we mee kunnen nemen om verder door te groeien."

In de finale van Regio Zuid Nederland in Poppodium 013 in Tilburg wisten jullie enorm te pieken en daarmee de vakjuryprijs binnen te spelen. Hoe kijken jullie zelf terug op dit optreden?
"In verband met privé omstandigheden (overlijden van de moeder van de gitaristen) hadden we ons voor de halve finale niet heel goed voorbereid. We hadden besloten om 'gewoon' ons ding te doen en te genieten van het moment. Dat we in eerste instantie niet door waren vonden we natuurlijk jammer, maar we hadden er desondanks een goed gevoel over. Zo zijn we uiteindelijk de finale ook in gegaan. Natuurlijk hadden we ons dit keer goed voorbereid (met het jury commentaar van de eerdere rondes in ons achterhoofd) maar de doelstelling was vooral te genieten van het moment en van het feit dat je in de 013 staat. Dat het uiteindelijk zo goed heeft uitgepakt is natuurlijk fantastisch."

Op zaterdag 9 januari a.s. spelen jullie in de 1st BENELUX Semi-Final in dé Poptempel van Nederland: PARADISO! Het is uniek voor een coverband om op dit magische podium te mogen spelen. Wat voor impact heeft dit op jullie en hoe reageert jullie omgeving hierop?
"Sinds de Regio-Finale spookt dit continu door ons hoofd en af en toe komen de zenuwen ineens opzetten beseffende wat er komen gaat. We hebben er vooral ontzettend veel zin in. Dit gevoel wordt alleen maar versterkt door onze omgeving die zich massaal opgegeven hebben om mee te gaan. Het vooruitzicht om in PARADISO te mogen staan en dan ook nog zoveel bekenden in de zaal te zien is onbeschrijflijk."

In PARADISO staan de beste 18 bands van de Benelux van deze The Clash-editie en het niveau van alle bands is enorm hoog. Jullie zullen dus het vorige optreden moeten toppen om kans te maken op een plaats in de BENELUX Grand Finale waar de hoofdprijzen worden verdeeld. Hoe ziet jullie voorbereiding op PARADISO er uit?
"Vooral het hoofd koel houden, dicht bij onszelf te blijven en ervoor te zorgen dat er een strakke show komt te staan die PARADISO en Radiovox waardig is. Dit doen we door de juiste nummers te kiezen waar we allemaal achter staan en die we op onze enthousiaste manier goed over kunnen brengen naar de jury en naar het publiek."

In PARADISO wordt door de organisatie van The Clash of the Cover Bands flink uitgepakt en gaat er veel met en voor de bands gebeuren. Er worden o.a. Broadcast beeld- en geluidsregistraties gemaakt voor de tv-serie ‘The Clash of the Coverbands, The only road to PARADISO!’ en voor de DVD ‘The Clash of the Cover Bands, Live on stage @ PARADISO’ die tijdens de BENELUX Grand Finale op 23 april a.s. wordt gereleased. Ook wordt van het beste nummer dat jullie op 9 januari spelen een live-single geproduceerd voor The Clash-Hitlijst die loopt van 1 februari tot 15 april 2016. Alle live-singles komen op iTunes en Spotify en de Top-5 wordt wekelijks geplugged bij alle radio- en tv-stations in Nederland en België. Er wordt dus alles uit de kast gehaald om de bands optimaal te promoten bij het grote publiek. Zijn jullie hier klaar voor?
"Hier zijn we zonder twijfel absoluut klaar voor. Sinds dit jaar begint de band te pieken en het wordt tijd voor een nieuw hoogtepunt!"

Hebben jullie bepaalde rituelen/gewoontes of bijgeloof voordat jullie gaan optreden?
"Nee, zoals eerder vermeld zorgt onze geluidsman er voor dat we zo relaxed mogelijk een optreden in kunnen gaan. We hoeven ons nergens druk over te maken, alles wordt geregeld. Wat we vaak wel doen, en zeker in PARADISO, is even een bandknuffel voor we on stage gaan."

De hoofdprijzen voor de vakjury-winnaar én de publiekswinnaar van ‘The Clash of the Cover Bands Award’ zijn o.a. een cd-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux. Stel dat jullie één van de Awards winnen, wat zouden jullie als single uit willen brengen? Een bewerkte cover of een eigen nummer? En waarom juist dát nummer?
"Dat zal een bewerkte cover worden, welke dat wordt moet nog even democratisch besloten worden. ;-) "

Het afgelopen jaar hebben ook jullie een sterke ontwikkeling doorgemaakt. Wat zijn op dit moment jullie sterke en minder sterke punten?
"Enthousiasme, plezier en dit overbrengen op het publiek is onze sterkste kant. Een minder sterk punt is het vertrouwen in de band zelf. We zijn nogal eens geneigd te moeilijk te denken."

Wat zijn jullie belangrijkste ingrediënten om in PARADISO zowel de vakjury als het publiek te overtuigen?
"Enthousiasme, plezier en vanaf het begin tot eind een show met lekkere nummers, een gevoelige ballad en een afsluiter waar we het publiek meenemen naar de climax!"

Willen jullie verder nog iets kwijt?
"Niets, behalve dat we er ontzettend veel zin in hebben om van 9 januari een onvergetelijke dag te maken!"

 

 

Op zaterdag 13 juni jl. vond in Podium Metropool in Hengelo de finale plaats van Regio Noord-Oost Nederland en hier behaalde Moonshark met een indrukwekkend optreden de dik verdiende prijs voor Runner-Up. Moonshark plaatste zich hiermee voor de 2nd BENELUX Semi-Final die op zondag 10 januari a.s. wordt gehouden in PARADISO Amsterdam.

Het oordeel van de vakjury over Moonshark tijdens de Regio-Finale van The Clash of the Cover Bands luidt:

"De vijf mannen van Classic Rock coverband Moonshark uit Assen stralen zoveel plezier en enthousiasme uit tijdens hun optreden, dat je bijna vergeet dat er op zeer hoog niveau gespeeld wordt. Muzikaal technisch klopt het allemaal wat deze mannen laten horen en met hun repertoirekeuze weten ze ook alle sterke onderdelen van de band optimaal te benutten. Nummers als o.a. Sleeping Bird van Herman Brood, Whiskey In The Jar van Thin Lizzy en de prachtige afsluiter Heroes van David Bowie weten ze een eigen smoel te geven zonder dat dit ten koste gaat van de herkenbaarheid en de feel van het origineel. Door zowel bij de vakjury als bij de publieksstemmen hoog te scoren wist Moonshark zich als Runner-Up te plaatsen bij de 18 beste bands van dit The Clash-seizoen die in januari in PARADISO Amsterdam de muzikale strijd met elkaar aangaan in de BENELUX Semi-Finals. De winnaars hiervan plaatsen zich voor de BENELUX Grand Finale, de eindstrijd waar gespeeld wordt om ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2015/2016’ met het bijbehorende prijzenpakket met o.a. een cd-contract met videoclip én een tour van 20 optredens in de Benelux. Hansch van der Velden werd door de vakjury tot beste gitarist van deze finale uitgeroepen en is daarmee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale worden uitgereikt aan de beste muzikanten van dit 11e The Clash-seizoen." 

 

Interview met Moonshark

 

Wie en wat is Moonshark?
Moonshark is een Rockband uit Assen en omgeving. We spelen Rock Classics van onze favoriete artiesten, zoals Herman Brood, Thin Lizzy en David Bowie, die we met respect voor het origineel maar verder op geheel eigenzinnige wijze ten gehore brengen. We blijven trouw aan ons bandmotto: ‘de kortste weg is rechtdoor’.
We hebben 5 haaibaaien in ons bandje:
- Rik Dijkstra (Sand), gitaar en backing vocals
- Franz van der Zee (Bull), bas
- Pieter Havinga (Hammer), drums en backing vocals
- Richard van der Velden (Moon), zang, confettikanonnen en
- vliegende haai Hansch van der Velden (Great White), sologitaar en broer van Richard

 

Hoe lang bestaan jullie in deze bezetting?
Moonshark is opgericht door de broertjes Van der Velden. Zij liepen al een tijdje rond met het idee om zelf een band te beginnen met wie zij hun favoriete nummers zouden kunnen spelen op een manier waarop zij vinden dat het hoort: strak, hard en vet. Onze grootste inspiratiebron is Herman Brood & His Wild Romance (oude bezetting, met Dany Lademacher –die overigens de gitaarcoach van Hansch is). We razen af op een tweejarig bestaan. Reden voor een feestje vinden we. Zoals we eigenlijk alles wel een reden vinden voor een feestje. Je bent welkom!

 

Wat is op dit moment jullie positie in de coverbandscene?
Geen vaste positie. We blijven altijd in beweging. Dat doen we door onze eigen interpretatie te geven aan bestaande songs. Daarbij proberen we om niet zo goed mogelijk op het origineel te lijken. Binnen de lijntjes kleuren is gewoon niet ons ding, dat laten we met een beleefde haaiezwaai aan anderen over. We zeggen altijd dat we de nummers graag 'op z’n Moonsharks spelen': stevig, strak en rechtdoor.

 

Waar staan jullie over 2 jaar?
Op diverse podia in Nederland en voor stevige Rock.

 

Hebben jullie een muzikaal leider of worden o.a. repertoirekeuze, arrangementen en sounds democratisch bepaald?
We spelen de nummers die we zelf graag horen. De keuze van de nummers bepalen we samen, de arrangementen ook. We horen tijdens het repeteren snel genoeg of het naar onze zin is. Sommige songs laten zich niet zo snel coveren. Maar als echte haaien blijven we eromheen zwemmen tot de prooi zich uiteindelijk gewonnen geeft, haha.

 

Wat zijn jullie belangrijkste redenen geweest om in te schrijven voor The Clash of the Cover Bands? 

We zwommen er toevallig langs en onze zanger verorberde de inschrijving voordat ie er eigenlijk erg in had (hij is een veelvraat). Noem het maar een gelukkige reflex, achteraf. We zijn er namelijk erg blij mee, want we vinden The Clash of the Cover Bands een mooi en vooral ook leerzaam circus. De organisatie is erg professioneel en weet waar het in de muziek om draait. De begeleiding vonden we top.

 

In de finale van Noord-Oost Nederland in Metropool Hengelo wisten jullie enorm te pieken en daarmee de combinatieprijs vakjury/publiek binnen te spelen. Hoe kijken jullie zelf terug op dit optreden?
Dat was voor ons een fantastische avond. Ondanks de korte voorbereidingstijd op het podium, was ons geluid meteen goed. Dan schiet je uit de startblokken. Het optreden was van begin af aan knallen. De mooie reacties uit de zaal en de lovende woorden van de jury galmen nog na, ook op de Facebookpagina van Moonshark. Hier staan ook prachtige foto's door fans gemaakt.

 

Op zondag 10 januari a.s. spelen jullie in de 2nd BENELUX Semi-Final in dé Poptempel van Nederland: PARADISO! Het is uniek voor een coverband om op dit magische podium te mogen spelen. Wat voor impact heeft dit op jullie en hoe reageert jullie omgeving hierop?
Iemand uit onze omgeving die niet weet dat wij op 10 januari in PARADISO spelen, is blind, doof, of anderszins ongelukkig. Man, wat zijn we daar trots op. Live spelen in dé Poptempel van Nederland. Wie we daar allemaal al niet gezien hebben live on stage. En nu mogen we zelf de heilige planken beklimmen. Daarmee krijg je zelfs een haai aan het blozen… En onze ouders, vrienden, kennissen, fans en vertegenwoordigers uit de restcategorie vinden het ook geweldig; zij hebben gezegd dat zij ook naar PARADISO komen. Maar we kennen de meesten wel: eerst zien dan geloven, hehehe.


In PARADISO staan de beste 18 bands van de Benelux van deze The Clash-editie en het niveau van alle bands is enorm hoog. Jullie zullen dus het vorige optreden moeten toppen om kans te maken op een plaats in de BENELUX Grand Finale waar de hoofdprijzen worden verdeeld. Hoe ziet jullie voorbereiding op PARADISO er uit?
Toch wel iets anders dan anders. Zo repeteren we de laatste keer in december op een groot podium om al een beetje het PARADISO-gevoel te krijgen. Voor het eerst loopt er ook een klok mee om de set netjes nét buiten de tijd te eindigen. Ook onze opblaashaai heeft zich al flink vol helium gezogen, zo istie nou eenmaal, overal het haaitje de voorste zijn-we hopen wel dattie het volhoudt tot 10 januari, maar het is een taaie rakker.

 

In PARADISO wordt door de organisatie van The Clash of the Cover Bands flink uitgepakt en gaat er veel met en voor de bands gebeuren. Er worden o.a. Broadcast beeld- en geluidsregistraties gemaakt voor de tv-serie ‘The Clash of the Coverbands, The only road to Paradiso!’ en voor de DVD ‘The Clash of the Cover Bands, Live on stage @ Paradiso’ die tijdens de BENELUX Grand Finale op 23 april a.s. wordt gereleased. Ook wordt van het beste nummer dat jullie op 10 januari spelen een live-single geproduceerd voor The Clash-Hitlijst die loopt van 1 februari tot 15 april 2016. Alle live-singles komen op iTunes en Spotify en de Top-5 wordt wekelijks geplugged bij alle radio- en tv-stations in Nederland en België. Er wordt dus alles uit de kast gehaald om de bands optimaal te promoten bij het grote publiek. Zijn jullie hier klaar voor?
Zo. Man. Jeetje. Is dat alles? Niet normaal man hoe professioneel dit allemaal wordt aangepakt!! We krijgen alleen maar meer zin om ons haaiekaartje aan een enthousiast publiek af te geven. Het doet ook wel wat hoor: voor het eerst hebben we een gesprek gehad over welke kleding we in Paradiso zullen dragen. Vanzelfsprekend leidde dit nergens toe, behalve dan een ongehoord hoge drankrekening.

 

Hebben jullie bepaalde rituelen/gewoontes of bijgeloof voordat jullie gaan optreden?
We blazen meestal een haai op. 

 

De hoofdprijzen voor de vakjury-winnaar én de publiekswinnaar van ‘The Clash of the Cover Bands Award’ zijn o.a. een cd-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux. Stel dat jullie één van de Awards winnen, wat zouden jullie als single uit willen brengen? Een bewerkte cover of een eigen nummer? En waarom juist dát nummer?
In elk geval géén eigen nummer. Eigen werk hoort niet in deze serie thuis. We zijn een hart-en-ziel-coverband. Het moet gaan om bestaand repertoire waar we onze tanden heel diep in willen zetten. Onze single zou worden: ‘Fooled around and Fell in Love’ van mr. Elvin Bishop. En een cd-contract komt heel goed uit, want we willen in 2016 ons tweede album opnemen. 

 

Het afgelopen jaar hebben ook jullie een sterke ontwikkeling doorgemaakt. Wat zijn op dit moment jullie sterke en minder sterke punten? 

Behalve dat onze zanger nog wel eens een biertje uit de handen van een nietsvermoedende bezoeker wil trekken, hebben we geen zwakke punten kunnen ontdekken. Of het moet zijn dat we op het podium zo’n ongelooflijke lol met elkaar hebben, dat we soms helemaal vergeten dat er publiek is. Daar worden we momenteel voor behandeld.

 

Wat zijn jullie belangrijkste ingrediënten om in PARADISO zowel de vakjury als het publiek te overtuigen? 

100 procent eerlijke Rock ’n Roll: vet, strak en rechtdoorzee, gespeeld met passie en een aanstekelijk enthousiasme. 

 

Willen jullie verder nog iets kwijt?

Love, Peace, Jack Daniel’s & Moonshark.

 

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Koch David Eden Artists & Bands Booking Agency Uw logo ook hier? Ticketmaster
SONOR EVANS Maxazine USA Music Import Sound Vision Studio
Artists & Bands Booking Agency RockMuZine Podiuminfo Uw logo ook hier? Festivalinfo


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands