• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Nieuws

Interview met Pop, Rock coverband MUCK uit Den Dolder 17-12-2015

The Clash of the Cover Bands,
The BENELUX Semi-Finalists 2014/2015

Seizoen 11 van 'The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition' is aanbeland bij de BENELUX Semi-Finals die op zaterdag 9 en zondag 10 januari a.s. worden gehouden in het ‘heilige podium’ van PARADISO Amsterdam (main hall). Deze unieke ervaring is een droom van alle bands die nu gaat uitkomen!! Alle regionale rondes zijn geweest en van alle regio’s hebben de beste en populairste bands zich geplaatst bij de laatste 18 bands die verdeeld over de twee Semi-Finals ook nu weer worden beoordeeld in twee categorieën: vakjury en publieksstemmen. De winnaars én de nummers 2 in beide categorieën plaatsen zich voor de BENELUX Grand Finale die op zaterdag 23 april a.s. wordt gehouden in Nederlands grootste Poppodium 013 in Tilburg (main hall). Hier wordt de muzikale strijd om 'The Clash of the Cover Bands Awards 2014/2015' beslist en worden zowel de vakjury-winnaar als de publiekswinnaar beloond met een cd-contract met videoclip met plugging en distributie in de Benelux én een tour van 20 optredens. Beide winnaars mogen zich ook een jaar lang de beste of populairste coverband van de Benelux noemen.

De 18 bands die zich hebben weten te plaatsen voor de BENELUX Semi-Finals zijn zonder uitzondering van zeer hoog niveau en het zal dan ook de vorm van de dag zijn die bepaalt welke bands er uiteindelijk doorgaan naar de grote finale. Voor zowel de vakjury als het publiek wordt dit een zware klus. Alle bands hebben het afgelopen jaar keihard gewerkt om zowel muzikaal inhoudelijk als ook in hun podiumperformance het aanwezige talent optimaal te ontwikkelen en te benutten en staan nu voor één van de grootste uitdagingen in hun muzikale carrière. Hoe gaan ze om met de druk die een tv-productie met zich meebrengt? Lukt het ze weer om boven zichzelf uit te stijgen? Krijgen ze het publiek ademloos stil met de verplichte ballad, maar weten ze ook het publiek uitzinnig te krijgen? Hoe bereiden zij zich voor? Om u alvast een beetje kennis te laten maken met deze bijzondere topbands zullen we de hoofdrolspelers in de eindfase van deze boeiende muzikale strijd om 'The Clash of the Cover Bands Awards 2014/2015' voorstellen. Graag stellen we Pop, Rock coverband MUCK uit Den Dolder aan u voor. 
Op zondag 11 oktober jl. vond in Poptempel Melkweg in Amsterdam de finale plaats van Regio West Nederland en hier behaalde MUCK met een indrukwekkend optreden een dik verdiende 1e plaats bij het publiek. MUCK plaatste zich hiermee voor de 1st BENELUX Semi-Final die op zaterdag 9 januari a.s. wordt gehouden in PARADISO Amsterdam.


Het oordeel van de vakjury over MUCK tijdens de Regio-Finale van The Clash of the Cover Bands luidt: "Het laatste half uur van deze Regio-Finale was voor 4-mans Rock coverband MUCK uit Den Dolder. Met volle overgave en een sterke repertoirekeuze waarom de sterke punten optimaal werden benut wist de band het publiek te overtuigen dat zij toch echt wel in Paradiso horen te staan. Met dynamische uitvoeringen van nummers als o.a. Right Next Door van Robert Cray band, Bohemian Rhapsody van Queen en een zeer sterke uitvoering van afsluiter Rain Down On Me van Kane wist MUCK het publiek te overtuigen en de meeste stemmen binnen te spelen. Als publiekswinnaar van deze Regio-Finale staat MUCK dik verdiend bij de 18 beste coverbands van de Benelux die op 9 en 10 januari a.s. in PARADISO Amsterdam in de BENELUX Semi-Finals de muzikale strijd mogen voortzetten om ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2015’. In de aanloop naar PARADISO ontvangt ook MUCK een gratis bandcoachingssessie en vocalcoaching, zodat ook deze vier rasmuzikanten optimaal voorbereid de BENELUX Semi-Finals in kunnen gaan. Drummer Pieter Beekink werd door de vakjury uitgeroepen tot beste drummer van deze Regio-Finale en is daarmee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale worden uitgereikt aan de beste muzikanten van deze 11e The Clash-editie."


Interview met MUCK

Wie en wat is MUCK?
"MUCK is een 4-mans Pop/Rock formatie uit Den Dolder. Aardige kerels, goede muzikanten. MUCK speelt met 1 motto in het achterhoofd: Groot denken."

Hoe lang bestaan jullie in deze bezetting?
"In deze bezetting spelen we nu ruim een jaar. MUCK is opgericht in 2012 door de vrienden Jeroen en Bjorn. Het heeft enige tijd en verschillende bandleden gekost om tot deze succes formatie te komen. Na toevoegen van Sander Wilson eind 2012 en Pieter in 2014, is de formatie compleet en staan de neuzen dezelfde kant op."

Wat is op dit moment jullie positie in de coverbandscene?
"Er wordt met enige regelmaat opgetreden. MUCK is geen coverband die je snel tegenkomt op feesten en partijen. Van het fenomeen bruiloftband is na 1 optreden afscheid genomen. MUCK kenmerkt zich door het spelen van een gevarieerd repertoire met gemeenschappelijke deler dat de nummers technisch vaak lastig zijn. De nummers spelen we goed, of niet!"

Waar staan jullie over 2 jaar?
"“The sky is the limit.” Over 2 jaar kijken we terug op een turbulente tijd met mooie optredens in Melkweg, PARADISO en 013. Verder hebben we ons ultieme doel bereikt: 1 minuutje spelen in DWDD. Hierna is alles in een stroomversnelling gekomen en is onze single in de Top 100 gekomen en worden we uitgenodigd voor optredens op grote festivals."

Hebben jullie een muzikaal leider of worden o.a. repertoirekeuze, arrangementen en sounds democratisch bepaald?
"Alle bandleden zijn in principe gelijk. De songs kunnen door iedereen worden ingebracht en bij 3 of meer stemmen zal het nummer gespeeld worden en een plekje verdienen op ‘de lijst’. Bij het schrijven van eigen nummers heeft de primaire schrijver de doorslaggevende mening over de uiteindelijke sound. Natuurlijk zijn het de instrumentalisten die een voorzet geven."

Wat zijn jullie belangrijkste redenen geweest om in te schrijven voor The Clash of the Cover Bands?
"Veel mensen uit onze omgeving gaven aan dat we goed klinken en strakke optredens weggeven. Voor ons is ‘The Clash’ in eerste instantie begonnen om deze mening te kunnen staven. Een groot voordeel van ‘The Clash’ is dat je (bij goed presteren) in mooie en grote zalen kan spelen, wat weer precies in het motto ‘Groot Denken’ past.
Voor ons is muziek geen competitie, wij zien ‘The Clash’ als een vriendschappelijk event dat stimuleert het beste uit jezelf en elkaar te halen."

In de finale van Regio West Nederland in Melkweg Amsterdam wisten jullie enorm te pieken en daarmee de publieksprijs binnen te spelen. Hoe kijken jullie zelf terug op dit optreden?
"Tot dusver was dit het mooiste optreden tot nu toe. In een fantastische zaal waar vele grootheden gestaan hebben was nu een half uur plaats voor MUCK. Samen met een kleine 200 fans hebben we van de eerste tot de laatste seconde genoten. Het was een waanzinnige dag en heel even leek het allemaal net echt. Wel jammer dat de Jupiler koelkast in onze gedeelde kleedkamer helemaal leeg was ;) "

Op zaterdag 9 januari a.s. spelen jullie in de 1st BENELUX Semi-Final in dé Poptempel van Nederland: PARADISO! Het is uniek voor een coverband om op dit magische podium te mogen spelen. Wat voor impact heeft dit op jullie en hoe reageert jullie omgeving hierop?
"De impact is enorm! Omdat we in een klein dorp wonen, leeft de gemeenschap met ons mee. Dit is ook te zien tijdens onze The Clash-optredens. Bij vrijwel elk optreden is het enthousiaste publiek in grote getale aanwezig. Hier zijn wij als band enorm trots op. Ook worden wij gesteund door de plaatselijke ondernemers. Denk hierbij aan MUCK sjaaltjes en MUCK burgers!"

In PARADISO staan de beste 18 bands van de Benelux van deze The Clash-editie en het niveau van alle bands is enorm hoog. Jullie zullen dus het vorige optreden moeten toppen om kans te maken op een plaats in de BENELUX Grand Finale waar de hoofdprijzen worden verdeeld. Hoe ziet jullie voorbereiding op PARADISO er uit?
"Wij zijn ons ervan bewust dat wij bij de laatste 18 bands horen. De lat ligt dus hoog. Alle bands zijn van een hoog niveau. Wij willen ons op een vriendschappelijke manier met de 18 beste bands van de Benelux meten. Inmiddels hebben we de zang- en bandworkshop gevolgd. twee bijzonder nuttige en leerzame sessies die bijdragen tot nog meer kwaliteit."

In PARADISO wordt door de organisatie van The Clash of the Cover Bands flink uitgepakt en gaat er veel met en voor de bands gebeuren. Er worden o.a. Broadcast beeld- en geluidsregistraties gemaakt voor de tv-serie ‘The Clash of the Coverbands, The only road to PARADISO!’ en voor de DVD ‘The Clash of the Cover Bands, Live on stage @ PARADISO’ die tijdens de BENELUX Grand Finale op 23 april a.s. wordt gereleased. Ook wordt van het beste nummer dat jullie op 9 januari spelen een live-single geproduceerd voor The Clash-Hitlijst die loopt van 1 februari tot 15 april 2016. Alle live-singles komen op iTunes en Spotify en de Top-5 wordt wekelijks geplugged bij alle radio- en tv-stations in Nederland en België. Er wordt dus alles uit de kast gehaald om de bands optimaal te promoten bij het grote publiek. Zijn jullie hier klaar voor?
"100%!! Dit is waar we al tijden van dromen, en nu wordt dit werkelijkheid. Ontzettend gaaf om mee te maken. Een beetje aandacht vonden we altijd al fijn, maar deze extra aandacht is heerlijk."

Hebben jullie bepaalde rituelen/gewoontes of bijgeloof voordat jullie gaan optreden?
"Jeroen heeft voor een optreden twee rituelen; spugen en het dragen van twee verschillende sokken! Wilson gaat voor een optreden zijn apparatuur tot in den treuren checken. Bjorn en Pieter ontspannen zich zoveel mogelijk."

De hoofdprijzen voor de vakjury-winnaar én de publiekswinnaar van ‘The Clash of the Cover Bands Award’ zijn o.a. een cd-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux. Stel dat jullie één van de Awards winnen, wat zouden jullie als single uit willen brengen? Een bewerkte cover of een eigen nummer? En waarom juist dát nummer?
"Ons eigen nummer natuurlijk. Dit nummer is een aantal jaar geleden door ons geschreven en gaat over iemand die zijn droom graag wil waarmaken, maar dat dit eigenlijk nooit lukt, tenzij je er echt keihard voor gaat. Achteraf hadden we nooit kunnen vermoeden wat de voorspellende waarde van deze song zou zijn."

Het afgelopen jaar hebben ook jullie een sterke ontwikkeling doorgemaakt. Wat zijn op dit moment jullie sterke en minder sterke punten?
"MUCK staat voor kwaliteit. Muzikaal staat alles als een huis en genieten op het podium komt bij ons op de eerste plaats. Dit gevoel proberen we over te brengen op het publiek. Met een aantal slimme voorbeelden van John Van den Borne en Fran Kaart zijn we in staat om dit straks nog beter naar voor te kunnen laten komen."

Wat zijn jullie belangrijkste ingrediënten om in PARADISO zowel de vakjury als het publiek te overtuigen?
"Passie en wilskracht! We gaan ervoor!"

Willen jullie verder nog iets kwijt?
"Ja, 10 cc en Wilson een paar kilo buikvet."

 

Op zaterdag 13 juni jl. vond in Podium Metropool in Hengelo de finale plaats van Regio Noord-Oost Nederland en hier behaalde Moonshark met een indrukwekkend optreden de dik verdiende prijs voor Runner-Up. Moonshark plaatste zich hiermee voor de 2nd BENELUX Semi-Final die op zondag 10 januari a.s. wordt gehouden in PARADISO Amsterdam.

Het oordeel van de vakjury over Moonshark tijdens de Regio-Finale van The Clash of the Cover Bands luidt:

"De vijf mannen van Classic Rock coverband Moonshark uit Assen stralen zoveel plezier en enthousiasme uit tijdens hun optreden, dat je bijna vergeet dat er op zeer hoog niveau gespeeld wordt. Muzikaal technisch klopt het allemaal wat deze mannen laten horen en met hun repertoirekeuze weten ze ook alle sterke onderdelen van de band optimaal te benutten. Nummers als o.a. Sleeping Bird van Herman Brood, Whiskey In The Jar van Thin Lizzy en de prachtige afsluiter Heroes van David Bowie weten ze een eigen smoel te geven zonder dat dit ten koste gaat van de herkenbaarheid en de feel van het origineel. Door zowel bij de vakjury als bij de publieksstemmen hoog te scoren wist Moonshark zich als Runner-Up te plaatsen bij de 18 beste bands van dit The Clash-seizoen die in januari in PARADISO Amsterdam de muzikale strijd met elkaar aangaan in de BENELUX Semi-Finals. De winnaars hiervan plaatsen zich voor de BENELUX Grand Finale, de eindstrijd waar gespeeld wordt om ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2015/2016’ met het bijbehorende prijzenpakket met o.a. een cd-contract met videoclip én een tour van 20 optredens in de Benelux. Hansch van der Velden werd door de vakjury tot beste gitarist van deze finale uitgeroepen en is daarmee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale worden uitgereikt aan de beste muzikanten van dit 11e The Clash-seizoen." 

 

Interview met Moonshark

 

Wie en wat is Moonshark?
Moonshark is een Rockband uit Assen en omgeving. We spelen Rock Classics van onze favoriete artiesten, zoals Herman Brood, Thin Lizzy en David Bowie, die we met respect voor het origineel maar verder op geheel eigenzinnige wijze ten gehore brengen. We blijven trouw aan ons bandmotto: ‘de kortste weg is rechtdoor’.
We hebben 5 haaibaaien in ons bandje:
- Rik Dijkstra (Sand), gitaar en backing vocals
- Franz van der Zee (Bull), bas
- Pieter Havinga (Hammer), drums en backing vocals
- Richard van der Velden (Moon), zang, confettikanonnen en
- vliegende haai Hansch van der Velden (Great White), sologitaar en broer van Richard

 

Hoe lang bestaan jullie in deze bezetting?
Moonshark is opgericht door de broertjes Van der Velden. Zij liepen al een tijdje rond met het idee om zelf een band te beginnen met wie zij hun favoriete nummers zouden kunnen spelen op een manier waarop zij vinden dat het hoort: strak, hard en vet. Onze grootste inspiratiebron is Herman Brood & His Wild Romance (oude bezetting, met Dany Lademacher –die overigens de gitaarcoach van Hansch is). We razen af op een tweejarig bestaan. Reden voor een feestje vinden we. Zoals we eigenlijk alles wel een reden vinden voor een feestje. Je bent welkom!

 

Wat is op dit moment jullie positie in de coverbandscene?
Geen vaste positie. We blijven altijd in beweging. Dat doen we door onze eigen interpretatie te geven aan bestaande songs. Daarbij proberen we om niet zo goed mogelijk op het origineel te lijken. Binnen de lijntjes kleuren is gewoon niet ons ding, dat laten we met een beleefde haaiezwaai aan anderen over. We zeggen altijd dat we de nummers graag 'op z’n Moonsharks spelen': stevig, strak en rechtdoor.

 

Waar staan jullie over 2 jaar?
Op diverse podia in Nederland en voor stevige Rock.

 

Hebben jullie een muzikaal leider of worden o.a. repertoirekeuze, arrangementen en sounds democratisch bepaald?
We spelen de nummers die we zelf graag horen. De keuze van de nummers bepalen we samen, de arrangementen ook. We horen tijdens het repeteren snel genoeg of het naar onze zin is. Sommige songs laten zich niet zo snel coveren. Maar als echte haaien blijven we eromheen zwemmen tot de prooi zich uiteindelijk gewonnen geeft, haha.

 

Wat zijn jullie belangrijkste redenen geweest om in te schrijven voor The Clash of the Cover Bands? 

We zwommen er toevallig langs en onze zanger verorberde de inschrijving voordat ie er eigenlijk erg in had (hij is een veelvraat). Noem het maar een gelukkige reflex, achteraf. We zijn er namelijk erg blij mee, want we vinden The Clash of the Cover Bands een mooi en vooral ook leerzaam circus. De organisatie is erg professioneel en weet waar het in de muziek om draait. De begeleiding vonden we top.

 

In de finale van Noord-Oost Nederland in Metropool Hengelo wisten jullie enorm te pieken en daarmee de combinatieprijs vakjury/publiek binnen te spelen. Hoe kijken jullie zelf terug op dit optreden?
Dat was voor ons een fantastische avond. Ondanks de korte voorbereidingstijd op het podium, was ons geluid meteen goed. Dan schiet je uit de startblokken. Het optreden was van begin af aan knallen. De mooie reacties uit de zaal en de lovende woorden van de jury galmen nog na, ook op de Facebookpagina van Moonshark. Hier staan ook prachtige foto's door fans gemaakt.

 

Op zondag 10 januari a.s. spelen jullie in de 2nd BENELUX Semi-Final in dé Poptempel van Nederland: PARADISO! Het is uniek voor een coverband om op dit magische podium te mogen spelen. Wat voor impact heeft dit op jullie en hoe reageert jullie omgeving hierop?
Iemand uit onze omgeving die niet weet dat wij op 10 januari in PARADISO spelen, is blind, doof, of anderszins ongelukkig. Man, wat zijn we daar trots op. Live spelen in dé Poptempel van Nederland. Wie we daar allemaal al niet gezien hebben live on stage. En nu mogen we zelf de heilige planken beklimmen. Daarmee krijg je zelfs een haai aan het blozen… En onze ouders, vrienden, kennissen, fans en vertegenwoordigers uit de restcategorie vinden het ook geweldig; zij hebben gezegd dat zij ook naar PARADISO komen. Maar we kennen de meesten wel: eerst zien dan geloven, hehehe.


In PARADISO staan de beste 18 bands van de Benelux van deze The Clash-editie en het niveau van alle bands is enorm hoog. Jullie zullen dus het vorige optreden moeten toppen om kans te maken op een plaats in de BENELUX Grand Finale waar de hoofdprijzen worden verdeeld. Hoe ziet jullie voorbereiding op PARADISO er uit?
Toch wel iets anders dan anders. Zo repeteren we de laatste keer in december op een groot podium om al een beetje het PARADISO-gevoel te krijgen. Voor het eerst loopt er ook een klok mee om de set netjes nét buiten de tijd te eindigen. Ook onze opblaashaai heeft zich al flink vol helium gezogen, zo istie nou eenmaal, overal het haaitje de voorste zijn-we hopen wel dattie het volhoudt tot 10 januari, maar het is een taaie rakker.

 

In PARADISO wordt door de organisatie van The Clash of the Cover Bands flink uitgepakt en gaat er veel met en voor de bands gebeuren. Er worden o.a. Broadcast beeld- en geluidsregistraties gemaakt voor de tv-serie ‘The Clash of the Coverbands, The only road to Paradiso!’ en voor de DVD ‘The Clash of the Cover Bands, Live on stage @ Paradiso’ die tijdens de BENELUX Grand Finale op 23 april a.s. wordt gereleased. Ook wordt van het beste nummer dat jullie op 10 januari spelen een live-single geproduceerd voor The Clash-Hitlijst die loopt van 1 februari tot 15 april 2016. Alle live-singles komen op iTunes en Spotify en de Top-5 wordt wekelijks geplugged bij alle radio- en tv-stations in Nederland en België. Er wordt dus alles uit de kast gehaald om de bands optimaal te promoten bij het grote publiek. Zijn jullie hier klaar voor?
Zo. Man. Jeetje. Is dat alles? Niet normaal man hoe professioneel dit allemaal wordt aangepakt!! We krijgen alleen maar meer zin om ons haaiekaartje aan een enthousiast publiek af te geven. Het doet ook wel wat hoor: voor het eerst hebben we een gesprek gehad over welke kleding we in Paradiso zullen dragen. Vanzelfsprekend leidde dit nergens toe, behalve dan een ongehoord hoge drankrekening.

 

Hebben jullie bepaalde rituelen/gewoontes of bijgeloof voordat jullie gaan optreden?
We blazen meestal een haai op. 

 

De hoofdprijzen voor de vakjury-winnaar én de publiekswinnaar van ‘The Clash of the Cover Bands Award’ zijn o.a. een cd-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux. Stel dat jullie één van de Awards winnen, wat zouden jullie als single uit willen brengen? Een bewerkte cover of een eigen nummer? En waarom juist dát nummer?
In elk geval géén eigen nummer. Eigen werk hoort niet in deze serie thuis. We zijn een hart-en-ziel-coverband. Het moet gaan om bestaand repertoire waar we onze tanden heel diep in willen zetten. Onze single zou worden: ‘Fooled around and Fell in Love’ van mr. Elvin Bishop. En een cd-contract komt heel goed uit, want we willen in 2016 ons tweede album opnemen. 

 

Het afgelopen jaar hebben ook jullie een sterke ontwikkeling doorgemaakt. Wat zijn op dit moment jullie sterke en minder sterke punten? 

Behalve dat onze zanger nog wel eens een biertje uit de handen van een nietsvermoedende bezoeker wil trekken, hebben we geen zwakke punten kunnen ontdekken. Of het moet zijn dat we op het podium zo’n ongelooflijke lol met elkaar hebben, dat we soms helemaal vergeten dat er publiek is. Daar worden we momenteel voor behandeld.

 

Wat zijn jullie belangrijkste ingrediënten om in PARADISO zowel de vakjury als het publiek te overtuigen? 

100 procent eerlijke Rock ’n Roll: vet, strak en rechtdoorzee, gespeeld met passie en een aanstekelijk enthousiasme. 

 

Willen jullie verder nog iets kwijt?

Love, Peace, Jack Daniel’s & Moonshark.

 

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Maxazine Sound Vision Studio Ticketmaster Uw logo ook hier? SONOR
RockMuZine USA Music Import Artists & Bands Booking Agency Koch David Eden
Uw logo ook hier? EVANS Podiuminfo Festivalinfo Artists & Bands Booking Agency


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands