• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Nieuws

BENELUX Grand Finale wordt spannende eindstrijd om ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2015/2016’ 19-02-2016

BENELUX Grand Finale wordt spannende eindstrijd om ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2015/2016’ 

De negen beste coverbands van de Benelux schitteren in Klokgebouw Eindhoven

‘THE CLASH OF THE COVER BANDS AWARD 2015/2016’
De negen bands, die in de twee indrukwekkende BENELUX Semi-Finals in PARADISO als winnaars naar voren zijn gekomen, wacht op zaterdag 23 april a.s. de zinderende BENELUX Grand Finale in het Klokgebouw in Eindhoven. Omdat deze grootste bandcompetitie van de BENELUX dit jaar 12½ jaar bestaat, pakt de organisatie extra groot uit in het prachtige Klokgebouw. Van de ruim 1.200 inschrijvingen zullen, na een jaar hard werken en gedegen coaching, de negen beste en populairste coverbands van Nederland, België en Luxemburg zorgen voor een spectaculaire en spannende eindstrijd waar de hoofdprijzen worden verdeeld. In deze ontknoping beslist de vakjury voor welke band de 'The Clash of the Cover Bands Award 2015/2016' klaar staat en het publiek kiest de winnaar van de 'The Clash of the Cover Bands Public's Favourite Award 2015/2016'. Beide winnaars worden beloond met een cd-contract met videoclip, incl. presentatie-avond. De cd's zullen in Nederland en België gereleased en geplugd gaan worden. Tevens krijgen de winnaars een tour van 20 optredens aangeboden en zullen zij de komende jaren veelvuldig te zien zijn op diverse aansprekende podia in de Benelux. Verder worden de Individuele Awards uitgereikt aan de beste drummer, beste bassist, beste gitarist, beste toetsenist en beste vocalist die we het afgelopen jaar in het 11e seizoen van ‘The Clash of the Cover Bands’ voorbij hebben zien komen! Er staat dus het nodige op het spel op zaterdag 23 april in Klokgebouw Eindhoven!!!

Het programma (in willekeurige volgorde) ziet er als volgt uit:
- Blow Out!: Soul coverband uit Amsterdam (vakjury-winnaar extra landelijke cyclus)
- Cold Turkey: Rock coverband uit Schermer (2e plaats vakjury Regio West Nederland)
- EMPIRE: Pop, Rock coverband uit Dedemsvaart (publiekswinnaar Regio Noord-Oost Nederland)
- Jambassadors: Allround coverband uit Utrecht (1e plaats vakjury Regio West Nederland)
- Moonshark: Rock coverband uit Assen (Runner-Up Regio Noord-Oost Nederland)
- MUCK: Rock coverband uit Den Dolder (1e plaats publiek Regio West Nederland)
- Not2Bigband: Soul coverband uit Zevenaar (vakjury-winnaar Regio Noord-Oost Nederland)
- Tenggara Boys: Allround coverband uit Cuijk (publiekswinnaar extra landelijke cyclus)
- The Booze Band: Rock, Blues coverband uit Dongen (1e plaats publiek Regio Zuid Nederland)

Zaal open: 18.00 uur; entree: € 20,- via Ticketmaster en via de Artists & Bands Shop.


The Clash Hitlijst
Op zaterdag 9 en zondag 10 januari jl. stond Poptempel PARADISO Amsterdam geheel in het teken van The Clash of the Cover Bands. Van alle 18 coverbands die hier in de BENELUX Semi-Finals optraden is een live single geproduceerd die vanaf maandag 1 februari in The Clash Hitlijst staat. Het aantal downloads via iTunes en streams via Spotify bepaalt welke single het beste scoort. Elke vrijdag om 12.00 uur wordt de hitlijst geupdate en wordt de Top 5 een week lang geplugged bij alle radio- en tv-stations in Nederland en België! Na 10 weken wordt de overall winnaar van The Clash Hitlijst bekend gemaakt. De winnende band ontvangt uit handen van initiator en producer van ‘The Clash of the Cover Bands’ John Van den Borne de felbegeerde 'The Clash Hitlijst Award' en wordt beloond door Artists & Bands | Promoter - Management - Bookings met ten minste twee optredens.

‘The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO’ op RTL5
Het door Artists & Bands ontwikkelde en geproduceerde programma wordt vanaf zaterdag 26 maart a.s. in een serie van zes afleveringen bij RTL5 uitgezonden. Alle bands zijn in aanloop naar de BENELUX Grand Finale van The Clash of the Cover Bands intensief gevolgd. Oefensessies, bandcoaching, voorrondes, de Semi-Finals in PARADISO… alles is gefilmd en vanaf 26 maart zal bij RTL5 in afleveringen van 25 minuten 'The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO' worden uitgezonden! Iedere zaterdagavond, direct na de hoofdfilm is het tijd voor een half uur te gekke live muziek, interviews met deelnemende bands en een kijkje achter de schermen van de grootste bandcompetitie van de Benelux. De laatste twee afleveringen staan volledig in het teken van de BENELUX Grand Finale van 'The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO'.

Feest der herkenning
Het belooft ook dit jaar tijdens de BENELUX Grand Finale weer een spannend feest der herkenning te worden met covers van diverse nationale en internationale artiesten uit verschillende muziekgenres. Om 18.00 uur gaan de deuren van Klokgebouw Eindhoven open en vanaf 19.00 uur barst het feest los. De finalisten zullen alles uit de kast halen om vakjury én publiek te overtuigen dat zij de beste zijn.

Springplank
Dat 'The Clash of the Cover Bands' voor de deelnemende bands een springplank naar de landelijke en wellicht internationale doorbraak kan zijn, blijkt o.a. uit het succes van o.a. de winnaar van ‘The Clash of the Cover Bands Public’s Favourite Award 2011/2012’, Koyle. Deze Belgische Rock coverband bestormde de Nederlandse hitlijsten met haar single ‘End Of June’. "Het is geweldig om dankzij 'The Clash' in de Mega Top-100 te hebben gestaan", aldus bassist Roland Kellens van Koyle. "Tijdens The Clash, maar ook daarna hebben we professionele ondersteuning gehad van de organisatie, waardoor we nu niet alleen een single hebben kunnen uitbrengen, maar ook een videoclip hebben gemaakt. De aanvragen voor de optredens blijven binnenstromen. Geweldig!!!"
Ook Present Danger uit Kaatsheuvel, winnaar van ‘The Clash of the Cover Bands Public’s Favourite Award 2007/2008’ stond met haar single ‘Iron Rain’ in de Mega Top-100. De winnaar van ‘The Clash of the Cover Bands 2007/2008’ Rattlesnake Shake uit Oss heeft destijds met drie singles in de nationale hitlijsten gestaan.

Gedurende hun deelname aan The Clash of the Cover Bands worden de bands begeleid en gecoacht om zo het aanwezige talent optimaal te benutten en waar mogelijk naar een hoger niveau te tillen.

Inschrijven
Speel jij in een coverband en ben je klaar om de hele Benelux te veroveren? Geef je dan op vóór 1 maart a.s. op voor de 'The Clash of the Cover Bands – The only road to PARADISO’!


 


The Clash of the Cover Bands is powered by:

SONOR EVANS David Eden Maxazine Uw logo ook hier?
Ticketmaster Artists & Bands Booking Agency RockMuZine Festivalinfo Artists & Bands Booking Agency
Koch USA Music Import Podiuminfo Uw logo ook hier? Sound Vision Studio


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands