• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Nieuws

The Clash-avontuur van PitchLight - publiekswinnaar 2008/2009 15-10-2009

Column: PitchLight en de Perfecte Party

(Geschreven door Judith van Bilsen, saxofoniste PitchLight)

Deze titel klinkt als een nieuw avontuur van een stripheld en eerlijkgezegd lijkt afgelopen jaar voor PitchLight ook op een avontuur uit een stripboek.

PitchLight, opgericht in 2002, is een Soul-, Pop-, Rockcoverband uit het zuiden des lands. Een relatief grote band met zanger én zangeres, drummer, toetsenist en bassist. Zet daarbij nog een vier blazers, twee gitaristen en een percussionist en je hebt een bont gezelschap muzikanten!

Begin 2008 werd het idee geboren om ons eens op te geven voor The Clash of the Cover Bands. In 2007 hadden we een groot spektakel georganiseerd, genaamd PitchLight & Friends, met allemaal bekende Limburgse artiesten en in het nieuwe jaar was het tijd voor een nieuw spektakel. Alleen hadden we daar toen nog geen flauw benul van.

Kortom, na onze opgave volgde de uitnodiging voor de eerste voorronde in Blok 10 in Horst. Nog wat onwennig, maar vol goede moed gingen we naar Horst voor een avondje lekkere muziek. En wat schetste onze verbazing? We wonnen de publieksprijs!

Dit betekende de halve regiofinale in De Bosuil in Weert, in oktober. Ondanks dat we tijdens de halve regiofinale door onvoorziene omstandigheden niet in de complete bandbezetting konden spelen, sleepten we de vakjuryprijs binnen!

Een kleine anderhalve maand later stond dus al de Regio-Finale voor de deur. Inmiddels hadden we ook wat personenbusjes geregeld voor onze groeiende aanhang. Dit resulteerde in een publieksprijs en nominaties voor beste zanger en beste toetsenist. Ik moet zeggen dat ik persoonlijk wel gehoopt had om de regiofinale in Weert te halen, maar het halen van de landelijke halve finale in Paradiso ‘was a dream come true’.

Voor de reis naar Paradiso werden uiteraard touringcars ingezet. Wat een beleving! Ook hebben we voor de meer dan 200 mensen die meegingen witte t-shirts laten drukken met ‘PitchLight goes Paradiso’. De hele wereld mocht het weten! De avond in Paradiso was onbeschrijflijk gaaf. Ik weet niet hoe ik zoiets moet omschrijven… Het is werkelijk een magische zaal. De slagroom op deze gigantische taart was dan ook nog dat we de vakjuryprijs kregen en in de finale stonden van The Clash of the Cover Bands!

Deze finale vond in april 2009 plaats in de 013 in Tilburg. Deze zaal hoort eveneens tot een van de mooiste van het land en het was voor ons een grote eer om hier te spelen. Tot de nok gevuld, bruisend, schreeuwend, zingend, dansend en stampend…

Als laatste van de avond mochten we aantreden. In eerste instantie waren we bang dat het lange wachten ons op zou breken, maar niets bleek minder waar. Alle bandleden hadden zich ‘opgepompt’ en stonden klaar om te knallen. Toen we klaar waren met spelen was ook de meest gehoorde opmerking: ‘Als dit het niet is, dan zit het er niet in. Wat een enorme rush!’ Maar het was het wel! We hebben de publieksprijs gewonnen! En dat was pas het begin van ons grote avontuur…

Nu mochten we onze gewonnen prijs verzilveren: een single-CD met videoclip. Na de finale werd er hard gewerkt aan de nummers die we in de studio zouden gaan opnemen. Er werden 3 nummers gekozen en in augustus konden we terecht bij Audioworkx in Hoogeloon. In deze luxe studio hebben we keihard gewerkt om de nummers mooi op plaat te krijgen. Laat ik benadrukken dat alle live-optredens deze zomer gewoon verderliepen en dat er zelfs, door onze winst, nog een boel bij zijn gekomen. Een erg drukke periode dus.

Uiteindelijk wordt onze single een mix van muziekstijlen. Zo is de gitaarriff geïnspireerd door de jaren 60-rock van Fleedwood Mac, de groove gebaseerd op jaren 70-funk van Mother’s Finest, heeft de zang een link met hiphop uit de jaren 80/90 en hoor je in de blazers en de toetsen toch veel terug jaren 60/70-Memphis Soul.

Vervolgens hebben we gewerkt aan het ontwerp van een hoes voor onze single Mash Up The Pieces! Erg leuk dat we alle vrijheid hebben gekregen om zelf alles in te vullen. Zo werd er ook al nagedacht over een concept voor de videoclip. Erg moeilijk om wat origineels te bedenken, maar na wat hulp van de regisseur zijn we apetrots op het resultaat!

Maandag 9 november komt Mash Up The Pieces! in de winkels te liggen en op zaterdag 21 november vieren we dit met een spetterende releaseparty in de Stadsschouwburg in Sittard, waar ook de videoclippresentatie zal worden gehouden. Wij kunnen niet wachten en hebben er vreselijk veel zin in! 

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Sound Vision Studio Artists & Bands Booking Agency EVANS Ticketmaster David Eden
Uw logo ook hier? USA Music Import Podiuminfo SONOR RockMuZine
Koch Festivalinfo Artists & Bands Booking Agency Maxazine Uw logo ook hier?


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands