• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Nieuws

Coverbands schitteren in 013 Tilburg 13-02-2011

Coverbands schitteren in Landelijke Halve Finales

De 18 beste coverbands van Nederland in Poppodium 013 Tilburg

Zondagen 27 februari en 6 maart a.s. staat Poppodium 013 Tilburg in het teken van de Landelijke Halve Finales van de grootste bandcompetitie van Nederland 'The Clash of the Cover Bands 2010/2011’. De 18 beste coverbands van Nederland, de regionale winnaars, mogen nu hun sterk ontwikkelde talenten laten zien en horen in het grootste Poppodium van Nederland en strijden hiermee om een felbegeerde plaats in de Landelijk Finale. Na een jaar van hard werken en gedegen coaching is de droom van al deze top-muzikanten uitgekomen. Het podium van 013 Tilburg is op deze dag van hen. 

foto

Initiatiefnemer, organisator en producer John Van den Borne kijkt terug op 7½ jaar The Clash of the Cover Bands: “De ideologie waarmee we zeven jaar geleden zijn begonnen, hebben we verwezenlijkt: met The Clash of the Cover Bands bieden we talent o.a. de beste en meest toonaangevende podia van Nederland om gehoord en gezien te worden. In het coverbandcircuit schuilt enorm veel talent, maar de bands verkeerden vaak in de anonimiteit. Met The Clash of the Cover Bands hebben we die anonimiteit definitief doorbroken. We merken dat de belangstelling voor The Clash of the Cover Bands steeds groter wordt. Dit seizoen hebben tot nu toe ruim 60.000 bezoekers ‘The Clash’ bezocht. De bands hebben het hele jaar in de regionale voorrondes toegewerkt naar dit unieke moment om als coverband te schitteren op het podium van Nederlands grootste Poppodium: 013 Tilburg. Dit is alleen gegund aan de beste bands van de verschillende regio’s. De bands die dit stadium hebben bereikt weten zowel technisch als visueel een zeer boeiend en interactief optreden neer te zetten, dat vaak bol staat van de verrassende invalshoeken. Zoals elk jaar wordt van de optredens ook nu weer de jaarlijkse, inmiddels gerenommeerde, compilatie-DVD ‘LIVE ON STAGE‘ gemaakt die we tijdens de Landelijke Finale op zaterdag 9 april a.s. in 013 Tilburg zullen presenteren en daarna in de betere platenzaken te koop zal zijn.”

De 18 bands die deze Landelijke Halve Finales hebben bereikt, treden in twee etappes op: zondag 27 februari en zondag 6 maart a.s. Zowel een vakjury, bestaande uit vertegenwoordigers van platenmaatschappijen, programmeurs, vakdocenten en vakmedia, als ook het publiek bepaalt welke 8 coverbands uiteindelijk doorgaan naar de Landelijke Finale in Poppodium 013 in Tilburg op zaterdag 9 april a.s.

foto

1e Landelijke Halve Finale zondag 27 februari, zaal open: 14.00 uur
14.45 uur: KGB Band: Soul, Pop, Rock coverband uit Lichtenvoorde (vakjury-winnaar Gelderland)
15.25 uur: Bad Medicine: Bon Jovi tribute uit Nederweert (1e plaats Landelijke Play-Offs)
16.05 uur: TOTOLICIOUS: TOTO tribute uit Tilburg (vakjury-winnaar Noord-Brabant)
16.45 uur: Pulse: Blues, Rock coverband uit Sittard (publiekswinnaar Limburg)
17.25 uur: KAAS: Pop, Rock coverband uit Edam (publiekswinnaar Noord-Holland)
18.05 uur: Qnøt: Pop coverband uit Leende (publiekswinnaar Noord-Brabant) 
18.45 uur: Strike 2: Rock coverband uit Oss (2e plaats Landelijke Play-Offs)
19.25 uur: Larry Cook: Rock coverband uit Alphen (publiekswinnaar Noord-Brabant)
20.05 uur: Komen Lopen: Powerpop coverband uit Roelofarendsveen (publiekswinnaar Zuid-Holland/Zeeland)
20.45 uur: Die Powerhosen: Schlager coverband uit Venlo (vakjury-winnaar Limburg)

2e Landelijke Halve Finale zondag 6 maart, zaal open: 14.00 uur
14.45 uur: Funkoplast: Funk coverband uit Utrecht (publiekswinnaar Utrecht/Flevoland)
15.25 uur: BANK ROBBER MAN: Lenny Kravitz tribute uit Amsterdam (vakjury-winnaar Noord-Holland)
16.05 uur: BackAlive: Pearl Jam tribute uit Wageningen (publiekswinnaar Gelderland)
16.45 uur: Liptease & the Backstreet Crack Bangers: Rockabilly, Swing coverband uit Rotterdam (3e plaats Landelijke Play-Offs)
17.25 uur: The Doors in Concert: The Doors tribute uit Utrecht (vakjury-winnaar Utrecht/Flevoland)
18.05 uur: Colibri: Soul, Funk coverband uit Dordrecht (vakjury-winnaar Zuid-Holland/Zeeland)
18.45 uur: Spijcker: Rock coverband uit Dronrijp (vakjury-winnaar Noord-Nederland)
19.25 uur: Goodness! Gracious!: Rock ‘n Roll coverband uit Groningen (publiekswinnaar Noord-Nederland)

foto

Landelijke Finale op zaterdag 9 april a.s. in Poppodium 013 in Tilburg
De 8 bands die in de Landelijke Halve Finales als winnaars naar voren komen, wacht op zaterdag 9 april a.s. een zinderende Grand Finale in Poppodium 013 in Tilburg. Hier beslist de vakjury welke band de The Clash of the Cover Bands Award 2010/2011 ontvangt en het publiek kiest de winnaar van de The Clash of the Cover Bands Public's Favourite Award 2010/2011. De twee winnaars worden beloond met o.a. een CD-contract met videoclip, incl. landelijke plugging, distributie en een tour van 20 optredens op gerenommeerde podia en festivals. De uiteindelijke No.1 van ‘The Clash Hitlijst’, onze interactie chart, ontvangt ‘The Clash Hitlijst Award’ en de uitnodiging voor een optreden op het grootste coverbandfestival ‘Leidseplein LIVE’ in Amsterdam. Ook worden in de Landelijke Finale de Individuele Awards uitgereikt voor de Beste Vocalist, Beste Gitarist, Beste Bassist, Beste Drummer en Beste Toetsenist.

DVD ‘LIVE ON STAGE 2010/2011'Tijdens de Landelijke Halve Finales worden er Broadcast beeld- en geluidsregistraties gemaakt voor de jaarlijkse DVD ‘LIVE ON STAGE’ en de landelijke en regionale radio- en tv-stations. Elke band komt met twee nummers op deze DVD te staan.

foto

Springplank
Dat 'The Clash of the Cover Bands' voor de deelnemende bands een springplank naar de landelijke doorbraak kan zijn, blijkt wel uit het succes van de winnaar van ‘The Clash of the Cover Bands Public’s Favourite Award 2008/2009’ PitchLight. Deze Limburgse band bestormde de nationale hitlijsten met hun single ‘Mash Up The Pieces’. "Het is geweldig om dankzij 'The Clash' zeven weken in de Mega-Top 100 te hebben gestaan", aldus toetsenist Maurice Mans van PitchLight. "Tijdens The Clash, maar ook daarna hebben we professionele ondersteuning gehad van de organisatie, waardoor we nu niet alleen een single hebben kunnen uitbrengen, maar ook een videoclip hebben gemaakt. De aanvragen voor de optredens blijven  binnenstromen. Geweldig!!!"
Ook Present Danger uit Kaatsheuvel, winnaar van ‘The Clash of the Cover Bands Public’s Favourite Award 2007/2008’ stond met haar single ‘Iron Rain’ in de Mega Top-100. De winnaar van ‘The Clash of the Cover Bands 2007/2008’ Rattlesnake Shake uit Oss heeft inmiddels met drie singles in de nationale hitlijsten gestaan. 

In het nieuwe seizoen verlegt The Clash of the Cover Bands haar grenzen en gaat internationaal met ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition’. Band uit Nederland, België en Luxemburg kunnen zich inschrijven t/m 31 maart 2011.

foto

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Artists & Bands Booking Agency Ticketmaster SONOR David Eden USA Music Import
RockMuZine Artists & Bands Booking Agency Uw logo ook hier? Sound Vision Studio Maxazine
Uw logo ook hier? Festivalinfo Podiuminfo Koch EVANS


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands