• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Nieuws

Spannende eindstrijd om ‘The Clash of the Cover Bands Awards’ 19-03-2011

Landelijke Finale wordt spannende eindstrijd om ‘The Clash of the Cover Bands Awards’

Poppodium 013 Tilburg presenteert de 9 beste coverbands van Nederland

Met de twee indrukwekkende Landelijke Halve Finales nog vers in ons geheugen, vindt op zaterdag 9 april a.s. de Landelijke Finale plaats van ‘The Clash of the Cover Bands 2010/2011’ in Poppodium 013 in Tilburg. Van de ruim 1.600 inschrijvingen zullen, na een jaar hard werken en gedegen coaching, de negen beste en populairste coverbands van Nederland zorgen voor een spectaculaire en spannende eindstrijd waar de hoofdprijzen worden verdeeld. 

‘THE CLASH OF THE COVER BANDS AWARD 2010/2011’
De negen finalisten strijden om de ‘The Clash of the Cover Bands Award 2010/2011’, de Award die klaarligt voor de beste coverband van Nederland, die wordt bepaald door een 12-koppige vakjury. De tweede hoofdprijs wordt bepaald door het publiek, de winnaar van ‘The Clash of the Cover Bands Public’s Favourite Award 2010/2011’. Beide winnaars worden ook beloond met een CD-contract met videoclip. De CD's zullen landelijk gereleased en geplugd gaan worden. Ook krijgen de winnaars een tour van 20 optredens aangeboden en zullen het komende jaar veelvuldig te zien zijn op een aantal gerenommeerde festivals, zoals onder andere ‘Leidseplein LIVE’ in Amsterdam! 
Verder zullen ook de Individuele Awards worden uitgereikt aan de beste performers die we het afgelopen jaar in ‘The Clash of the Cover Bands’ voorbij zagen komen! Daarnaast is er de uitreiking van ‘The Clash Hitlijst Award 2010/2011’ voor de absolute No.1 van deze interactieve hitlijst van het seizoen 2010/2011. Er staat dus het nodige op het spel op zaterdag 9 april in Poppodium 013!!!

Het programma (in willekeurige volgorde) ziet er als volgt uit:

TOTOLICIOUS

- TOTOLICIOUS: 8-mans Toto tribute uit Tilburg - Vakjurywinnaar Noord-Brabant


Funkoplast

- Funkoplast: 8-mans Funk & Jazz coverband uit Utrecht - Publiekswinnaar Utrecht/Flevoland


Bad Medicine

- Bad Medicine: 5-mans Bon Jovi tribute uit Nederweert - 1e plaats Landelijke Play-Offs


Qnøt

- Qnøt: 9-mans Pop coverband uit Leende - Publiekswinnaar Noord-Brabant


BackAlive

- BackAlive: 6-mans Pearl Jam tribute uit Wageningen - Publiekswinnaar Gelderland


Liptease

- Liptease & the Backstreet Crack Bangers: 9-mans Rockabilly coverband uit Rotterdam - 2e plaats Landelijke Play-Offs


Komen Lopen

- Komen Lopen: 3-mans Akoestische Rock coverband uit Roelofarendsveen - Publiekswinnaar Zuid-Holland/Zeeland


Larry Cook

- Larry Cook: 4-mans Rock coverband uit Alphen - Publiekswinnaar Noord-Brabant


Colibri

- Colibri: 11-mans Soul & Funk coverband uit Dordrecht - Vakjurywinnaar Zuid-Holland/Zeeland

Feest der herkenning
Het belooft ook dit jaar tijdens de ‘Grand Finale’ weer een spannend feest der herkenning te worden met covers van diverse nationale en internationale artiesten uit verschillende muziekgenres. Om 18.30 uur gaan de deuren van 013 Tilburg open en barst het feest los. De finalisten zullen alles uit de kast halen om vakjury én publiek te overtuigen dat zij de beste zijn.

Individuele Awards
Gedurende de finalerondes zijn individuele muzikanten genomineerd voor de Awards voor Beste Vocalist(e) 2010/2011, Beste Gitarist 2010/2011, Beste Bassist 2010/2011, Beste Drummer 2010/2011 en Beste Toetsenist 2010/2011. Tijdens de Landelijke Finale zullen de winnaars bekend worden gemaakt en de Awards worden uitgereikt.

DVD ‘LIVE ON STAGE @ The Clash of the Cover Bands 2010/2011’
Van de 18 bands in de Landelijke Halve Finales komen de twee beste nummers van hun optreden op de DVD ‘LIVE ON STAGE @ The Clash of the Cover Bands 2010/2011’ te staan. Deze DVD zal ook tijdens de Landelijke Finale in 013 Tilburg worden gepresenteerd. Interviews met alle bands en sfeerbeelden van backstage zullen deze DVD extra interessant maken voor de liefhebbers van live muziek in het geheel en van coverbands in het bijzonder. 'LIVE ON STAGE @ The Clash of the Cover Bands 2010/2011' zal een waardig beeld geven van de kwaliteit en de impact van ‘The Clash of the Cover Bands’ in het 7e jaar van haar bestaan.

Springplank
Dat 'The Clash of the Cover Bands' voor de deelnemende bands een springplank naar de landelijke doorbraak kan zijn, blijkt wel uit het succes van o.a. PitchLight. Deze Limburgse band heeft in het seizoen 2008/2009 de publieksprijs gewonnen en bestormde 7 weken lang de nationale hitlijsten met hun single ‘Mash Up The Pieces’. "Het is geweldig om dankzij 'The Clash' in de Mega-Top 100 te staan", aldus toetsenist Maurice Mans van PitchLight. "Tijdens The Clash, maar ook daarna hebben we professionele ondersteuning gehad van de organisatie, waardoor we nu niet alleen een single hebben kunnen uitbrengen, maar ook een videoclip hebben gemaakt. De aanvragen voor de optredens stromen vanaf onze overwinning binnen. Echt super!!!"
Ook Present Danger uit Kaatsheuvel, winnaar van ‘The Clash of the Cover Bands Public’s Favourite Award 2007/2008’ stond met haar single ‘Iron Rain’ in de Mega Top-100. De winnaar van ‘The Clash of the Cover Bands 2006/2007’ Rattlesnake Shake uit Oss heeft inmiddels met drie singles in de nationale hitlijsten gestaan.

Zaal open: 18.30 uur; entree: € 20,- v.v.k. via KAARTVERKOOP en TicketService. 

Inschrijven
In het nieuwe seizoen verlegt The Clash of the Cover Bands haar grenzen en gaat internationaal met ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition’. Coverbands uit Nederland, België en Luxemburg kunnen zich inschrijven t/m 31 maart 2011 via INSCHRIJVEN

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Artists & Bands Booking Agency Artists & Bands Booking Agency RockMuZine USA Music Import Uw logo ook hier?
Maxazine David Eden Koch Ticketmaster Podiuminfo
SONOR Festivalinfo EVANS Sound Vision Studio Uw logo ook hier?


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands