• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde BelgiŽ/Luxemburg JH Centraal 01-10-2011

Party Criminals uit Antwerpen wint in The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2011

Koyle uit Genk als publiekswinnaar naar de finale van België/Luxemburg

Zaterdag 1 oktober jl. vond in JH Centraal in Mortsel de laatste voorronde plaats voor de regio België/Luxemburg in de grootste bandcompetitie: The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition. Zes bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan om een plaats in de finale die in januari wordt gehouden in Muziekodroom in Hasselt. In de categorie Vakjury werd 5-mans Allround coverband Party Criminals uit Antwerpen uitgeroepen tot winnaar van deze voorronde en in de categorie Publieksstemmen wist PowerRock coverband Koyle uit Genk een overtuigende 1e plaats te scoren. Beide bands plaatsten zich hiermee voor de Regio-Finale bij de beste en populairste negen coverbands die in januari a.s. gaan uitmaken welke bands België/Luxemburg mogen vertegenwoordigen in The BENELUX Edition 2011 Semi-Finals die in maart worden gehouden in Podium De Vorstin in Hilversum. Hier gaat de zoektocht naar de beste coverband van de Benelux verder met de winnaars van alle regio’s in Nederland, België en Luxemburg. De uiteindelijke winnaars worden beloond met o.a. een CD-contract met videoclip met plugging en distributie in de Benelux en een tour van 20 optredens.

Space Cowboys in JH CentraalSpace Cowboys in JH Centraal
Space Cowboys in JH CentraalSpace Cowboys in JH Centraal

De eerste band die het podium van JH Centraal beklom was 7-mans Jamiroquai tribute Space Cowboys uit Welkenraedt. Met nummers zoals o.a. Cosmic Girl, Virtual Insanity en Allright liet de band horen op zeer hoog niveau te kunnen presteren. Space Cowboys speelt met bezieling en weet het zeer strak en transparant te houden. Ook in de presentatie is de band zeer boeiend en weet een goede interactie op te bouwen met het publiek.


Toxicity in JH CentraalToxicity in JH Centraal
Toxicity in JH CentraalToxicity in JH Centraal

5-mans System of a Down tribute Toxicity zette een zeer dynamisch half uur neer met nummers als o.a. Prison Song, War en Sugar. Met regelmaat werd het origineel zeer dicht benaderd en ook in de presentatie wist Toxicity een zeer boeiend half uur neer te zetten.


Flink 82 in JH CentraalFlink 82 in JH Centraal
Flink 82 in JH CentraalFlink 82 in JH Centraal

De derde band van deze selectieronde was Blink 182 tribute Flink 82 uit Lokeren. Gedurende hun optreden wist de band een zeer hoog muzikaal niveau te bereiken. Opvallend goed waren vooral de sounds van de gitarist/leadzanger. Nummers als o.a. Pathetic, What Went Wrong en natuurlijk de grootste hit All The Small Things werden zowel door de vakjury als door het publiek zeer goed gewaardeerd.


Koyle in JH CentraalKoyle in JH Centraal
Koyle in JH CentraalKoyle in JH Centraal

Een band die alle ingrediënten in huis heeft om van een goede band een topband te maken is 5-mans Power Rock coverband Koyle uit Genk. Met veel bezieling en gevoel van entertainment speelde de band nummers van o.a. Beastie Boys, Tenacious D en een indrukwekkende uitvoering van Led Zeppelin’s Whole Lotta Love. Een genot om mee te maken en dat vond ook het publiek. Met een duidelijke meerderheid aan stemmen gaat Koyle zeer verdiend als publiekswinnaar naar de finale van België/Luxemburg die in januari a.s. wordt gehouden in Muziekodroom in Hasselt. Hier strijden de negen beste en populairste coverbands van België en Luxemburg om een plaats in de Semi-Finals waar zij het op gaan nemen tegen de winnaars uit Nederland. Tijdens de finale van België/Luxemburg worden er Broadcast beeld- en audioregistraties gemaakt en krijgen alle finalisten van hun beste nummer een live single met videoclip. Deze komen in ‘The Clash Hitlijst’ te staan waar men dagelijks gratis op kan stemmen. De Top-10 van deze hitlijst wordt wekelijks geplugged bij alle regionale en landelijke radio- en tv-stations in de Benelux.


I See/The Sea in JH CentraalI See/The Sea in JH Centraal
I See/The Sea in JH CentraalI See/The Sea in JH Centraal

5-mans AC/DC tribute I See/The Sea uit Ninove maakte diepe indruk met hun optreden op zowel de vakjury als het publiek. Met nummers als o.a. Thunderstruck, Let There Be Rock en Highway To Hell liet de band horen over enorme kwaliteiten te beschikken. Goede sounds, technisch sterk en een leadzanger die het origineel tot in details evenaart. I See/The Sea is een grote kanshebber op één van de drie Wild-Cards die worden gegeven voor een plaats in de finale aan de beste bands die zich niet direct hebben weten te plaatsen. Omdat we nu alle voorrondes in de regio België/Luxemburg hebben gehad, kunnen de Wild-Card-winnaars de komende week bekend worden gemaakt.


Party Criminals in JH CentraalParty Criminals in JH Centraal
Party Criminals in JH CentraalParty Criminals in JH Centraal

De laatste band van deze voorronde was 5-mans Allround coverband Party Criminals uit Antwerpen. Met een weergaloos optreden waarin de muzikaliteit van de band werd begeleidt door een zeer sterke presentatie en een hoog entertainmentgehalte wist Party Criminals de 1e plaats te veroveren bij de vakjury. Met nummers van o.a. Queen, Paul de Leeuw en Metallica liet de band horen een zeer breed publiek te kunnen aanspreken, maar wel zonder hun eigen identiteit te verliezen. Als vakjury-winnaar staat Party Criminals in de finale en gaat hier de muzikale strijd aan met acht andere winnaars om een plaats te veroveren in de Semi-Finals in Hilversum. Ook krijgt Party Criminals in de finale van hun beste nummer een live-single met videoclip en komt daarmee in ‘The Clash Hitlijst’.

JH CentraalJH Centraal

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Maxazine Sound Vision Studio Uw logo ook hier? USA Music Import Podiuminfo
EVANS Festivalinfo RockMuZine SONOR Koch
Ticketmaster David Eden Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency Artists & Bands Booking Agency


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands