• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Regio-Finale BelgiŽ/Luxemburg Muziekodroom (zaal Fuifdok) 07-01-2012

Rock coverband The Fabiola Fun F*ckers uit Kontich en Power Rock coverband Koyle uit Genk winnen Belgische finale 2011/2012

Metallica tribute Magnetica uit Aalst en Allround coverband Diaz uit Dendermonde met 2e plaatsen naar BENELUX Semi-Finals in Hilversum

In een volgepakt Muziekodroom in Hasselt vond zaterdag 7 januari jl. de finale plaats van de grootste bandcompetitie: ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition’ voor de regio België/Luxemburg. Negen bands speelden in twee categorieën om vier tickets naar de BENELUX Semi-Finals die op zaterdagen 3 en 10 maart a.s. worden gehouden in Podium de Vorstin in Hilversum in Nederland. In de categorie vakjury werd 5-mans Rock coverband The Fabiola Fun F*ckers uit Kontich uitgeroepen tot beste band en eindigde 4-mans Metallica tribute Magnetica uit Aalst op een zeer verdiende 2e plaats. In de categorie Publieksstemmen speelde 5-mans Power Rock coverband Koyle uit Genk zich met een sensationeel optreden naar een 1e plaats en wist 7-mans Allround coverband Diaz uit Dendermonde een mooie 2e plaats te scoren. Deze vier bands vertegenwoordigen België op 3 en 10 maart in de BENELUX Semi-Finals waar de 18 beste en populairste coverbands van deze ‘The Clash’-editie de muzikale strijd met elkaar aangaan om een plaats in de BENELUX Grand Finale die op 21 april wordt gehouden in 013 Tilburg. Hier wordt om de uiteindelijke hoofdprijzen gespeeld: CD-contract met videoclip met distributie en plugging in de Benelux en een tour van 20 optredens. Alle bands die op 7 januari in de finale speelden krijgen twee live singles met videoclip die vanaf 23 januari a.s. in ‘The Clash Hitlijst’ komen te staan waar men dagelijks gratis kan stemmen. De Top-10 van deze interactieve hitlijst wordt wekelijks geplugd bij alle radio- en tv-stations in de Benelux.

ARNOMATIC in Muziekodroom HasseltARNOMATIC in Muziekodroom Hasselt
ARNOMATIC in Muziekodroom HasseltARNOMATIC in Muziekodroom Hasselt

De eerste band die in deze finale het podium beklom was 6-mans ARNO & TC Matic tribute ARNOMATIC uit Luik. Met nummers als o.a. Brusseld, Jean Balthazar en Putain Putain zette deze Franstalige band een sterk optreden neer die ook goed ontvangen werd door het publiek. Met de nummers Elle Adore Le Noir en Oh La La La staat ARNOMATIC vanaf 23 januari a.s. in ‘The Clash Hitlijst’.


Awful Age in Muziekodroom HasseltAwful Age in Muziekodroom Hasselt
Awful Age in Muziekodroom HasseltAwful Age in Muziekodroom Hasselt

4-mans Rock coverband Awful Age uit Maaseik zorgde voor veel spanning in de categorie Publieksstemmen. Met nummers van o.a. ZZ Top, Black Crowes en Neil Young wisten zij een goede interactie op te bouwen met het publiek, wat resulteerde in een hoge score. Met de nummers Maak Me Wakker van De Kreuners en Paranoid van Black Sabbath komt Awful Age in ‘The Clash Hitlijst’.


Vintage in Muziekodroom HasseltVintage in Muziekodroom Hasselt
Vintage in Muziekodroom HasseltVintage in Muziekodroom Hasselt

Dan was het tijd voor de jongste band van de avond: 4-mans Rock coverband Vintage uit Leopoldsburg. Met uitstekende uitvoeringen van nummers van o.a. Dio, AC/DC en Airbourne scoorden deze jonge muzikale helden zowel bij de vakjury als ook bij de publieksstemmen zeer goed. Met hun uitvoeringen van Country Roads van John Denver en Knocking On Heavens Door van Guns N’ Roses staat Vintage vanaf 23 januari in ‘The Cash Hitlijst’.


Fabiola Fun F*ckers in Muziekodroom HasseltFabiola Fun F*ckers in Muziekodroom Hasselt
Fabiola Fun F*ckers in Muziekodroom HasseltFabiola Fun F*ckers in Muziekodroom Hasselt

De vierde band die op het podium van Muziekodroom werd aangekondigd was de uiteindelijke winnaar bij de vakjury: 5-mans Rock coverband The Fabiola Fun F*ckers uit Kontich. Nummers van o.a. The Infadels, Jet en Electric 6 werden niet alleen muzikaal technisch op zeer hoog niveau gespeeld, maar ook in de presentatie weet de band van begin tot eind enorm te boeien. Ze wisten dan ook het publiek snel in beweging te krijgen en ook hoog te scoren bij de publieksstemmen. Als vakjury-winnaar van regio België/Luxemburg staat The Fabiola Fun F*ckers in de 1e BENELUX Semi-Final op zaterdag 3 maart a.s. in Podium de Vorstin in Hilversum. Met haar prachtige uitvoeringen van Make It Wit Chu van Queens of the Stone Age en Mexican Wine van Fountains of Wayne staat The Fabiola Fun F*ckers vanaf 23 januari in ‘The Clash Hitlijst’. Toetsenist Joris Moonen werd door de vakjury uitgeroepen tot beste toetsenist en genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de Grand Finale in 013 Tilburg worden uitgereikt aan de beste muzikanten van deze ‘The Clash’-editie.


Diaz in Muziekodroom HasseltDiaz in Muziekodroom Hasselt
Diaz in Muziekodroom HasseltDiaz in Muziekodroom Hasselt

7-mans Allround coverband Diaz uit Denermonde wist een half uur te schitteren met nummers van o.a. TOTO, Liquido en Fleetwood Mac. Met haar uitstekende performance wist Diaz het publiek uitstekend te bespelen en uiteindelijk na een spannende strijd de 2e plaats bij de Publieksstemmen in de wacht te slepen. Hiermee staat Diaz bij de beste en populairste 18 coverbands van de Benelux in de BENELUX Semi-Finals in Podium De Vorstin in Hilversum. Met de uitvoeringen van Time Flies van Vaya Con Dios en Heavy Cross van The Gossip staat Diaz vanaf 23 januari in ‘The Clash Hitlijst’.


Space Cowboys in Muziekodroom HasseltSpace Cowboys in Muziekodroom Hasselt
Space Cowboys in Muziekodroom HasseltSpace Cowboys in Muziekodroom Hasselt

Met veel passie en op technisch zeer hoog niveau speelde 7-mans Jamiroquai tribute Space Cowboys een sterk optreden met nummers als o.a. Cosmic Girl, Virtual Insanity en Too Young To Die. Met haar uitvoeringen van Love Foolosophy en High Times staat Space Cowboys vanaf 23 januari in ‘The Clash Hitlijst’.


Party Criminals in Muziekodroom HasseltParty Criminals in Muziekodroom Hasselt
Party Criminals in Muziekodroom HasseltParty Criminals in Muziekodroom Hasselt

De zevende band in deze Regio-Finale van België/Luxemburg was 5-mans Allround coverband Party Criminals uit Antwerpen. Met vier medleys waarin nummers verwerkt zaten van o.a. Boudewijn de Groot, Faithless en Frankie Goes to Hollywood maakte ook Party Criminals er een mooi feest van. Met een Flashdance/ABBA-medley en een combi van Angels van Robbie Williams met Hey Jude van The Beatles staat Party Criminals vanaf 23 januari in ‘The Clash Hitlijst’.


Koyle in Muziekodroom HasseltKoyle in Muziekodroom Hasselt
Koyle in Muziekodroom HasseltKoyle in Muziekodroom Hasselt

Een van de absolute hoogtepunten van deze finale werd geleverd door 5-mans Power Rock coverband Koyle uit Genk. Vol overgave en met optimale energie werden nummers gebracht van o.a. Beastie Boys, Led Zeppelin en Rage Against the Machine. Niet alleen in hun presentatie, maar ook in hun technische spel weten de vijf podiumbeesten alles uit de kast te halen. Met een overtuigende meerderheid aan publieksstemmen plaatste Koyle zich als Publiekswinnaar voor de BENELUX Semi-Finals die op 3 en 10 maart worden gehouden in Podium De Vorstin in Hilversum. Met haar sterke uitvoeringen van Here I Go Again van Whitesnake en Rebel Yell van Billy Idol staat Koyle vanaf 23 januari a.s. in ‘The Clash Hitlijst’. De Top-10 van deze hitlijst wordt wekelijks geplugd bij alle radio- en tv-stations in de Benelux.


Magnetica in Muziekodroom HasseltMagnetica in Muziekodroom Hasselt
Magnetica in Muziekodroom HasseltMagnetica in Muziekodroom Hasselt

De laatste band van deze finale was 4-mans Metallica tribute Magnetica uit Aalst. Muzikaal technisch een zeer sterke band zonder zwakke schakels. Nummers als Creeping Death, Through The Never en One werden op indrukwekkende wijze neergezet en zorgde voor een spannend wedstrijdverloop bij het juryberaad. Uiteindelijk wist Magnetica zich met een 2e plaats verzekerd van een ticket voor de BENELUX Semi-Finals die op 3 en 10 maart worden gehouden in Podium De Vorstin in Hilversum. Met hun uitvoeringen van Four Horsemen en Nothing Else Matters staat Magnetica vanaf 23 januari in ‘The Clash Hitlijst’.


Muziekodroom HasseltMuziekodroom Hasselt
Muziekodroom HasseltMuziekodroom Hasselt

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Uw logo ook hier? Podiuminfo Festivalinfo Ticketmaster Maxazine
Koch Uw logo ook hier? USA Music Import Artists & Bands Booking Agency David Eden
Artists & Bands Booking Agency EVANS SONOR RockMuZine Sound Vision Studio


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands