• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio Zuid-BelgiŽ/Luxemburg 2012/2013 Muziekcafť Wilhelmina 13-05-2012

Anouk tribute Jerusalem uit Antwerpen wint voorronde The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition

Punk coverband Vicious Minded uit Lint-Antwerpen met publieksprijs naar Halve Finales Regio België/Luxemburg

Zondag 13 mei jl. vond in Muziekcafé Wilhelmina in Eindhoven een extra selectieronde plaats van de grootste bandcompetitie: The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2012/2013. Vijf bands gingen hier de muzikale strijd met elkaar aan en werden beoordeeld door een vakjury en het publiek om een plaats te veroveren in de regionale finalerondes die vanaf september van start gaan. 5-mans Anouk tribute Jerusalem uit Antwerpen wist met een zeer sterke performance de 1e plaats bij de vakjury te veroveren en 5-mans Punk coverband Vicious Minded uit Lint-Antwerpen wist met een spectaculair optreden de meeste publieksstemmen binnen te spelen. Beide bands plaatsten zich hiermee voor de Halve Finales van Regio België/Luxemburg die in november plaatsvinden op verschillende locaties in België. Voordat deze Hhalve Finales plaatsvinden worden de bands uitgenodigd voor de bandcoachingsdagen/workshops, zodat zij optimaal voorbereid de volgende ronde in gaan. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards’ worden beloond met een CD-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux.

Vicious Minded in Wilhelmina EindhovenVicious Minded in Wilhelmina Eindhoven
Vicious Minded in Wilhelmina EindhovenVicious Minded in Wilhelmina Eindhoven

De 1e band die in deze extra voorronde het podium betrad was 5-mans Punk coverband Vicious Minded uit Lint-Antwerpen. Met sterke uitvoeringen van nummers van o.a. The Sex Pistols, The Clash en The Stooges wist de band direct het enthousiaste publiek mee te krijgen. Met uiteindelijk de meeste publieksstemmen gaat Vicious Minded als publiekswinnaar naar de Halve Finales van Regio België/Luxemburg.


Failure in Wilhelmina EindhovenFailure in Wilhelmina Eindhoven
Failure in Wilhelmina EindhovenFailure in Wilhelmina Eindhoven

De jongste band van deze selectieronde was 7-mans Pop, Rock coverband Failure uit Genk (B). Onder leiding van twee zeer talentvolle zangeressen werden nummers gebracht van o.a. Live, Tina Turner en B52’s. Failure liet horen een band te zijn die zich makkelijk moet kunnen ontwikkelen naar een hoger niveau.


JACUZZI in Wilhelmina EindhovenJACUZZI in Wilhelmina Eindhoven
JACUZZI in Wilhelmina EindhovenJACUZZI in Wilhelmina Eindhoven

De enige Nederlandse deelnemer in deze voorronde was 6-mans Pop, Rock coverband JACUZZI uit Oosterhout. Met repertoire van o.a. Krezip, Polle Eduard en Rihanna wist de band goed te scoren bij de vakjury en dingt zeker mee naar één van de Wild-Cards voor de regionale finalerondes die worden vergeven aan de beste bands die zich niet direct hebben weten te plaatsen.


Jerusalem in Wilhelmina EindhovenJerusalem in Wilhelmina Eindhoven
Jerusalem in Wilhelmina EindhovenJerusalem in Wilhelmina Eindhoven

5-mans Anouk tribute Jerusalem uit Antwerpen wist met indrukwekkende uitvoeringen van o.a. So Hard, R U Kidding Me en Girl de overwinning bij de vakjury te behalen. Technisch op hoog niveau en met een bovengemiddelde leadzangeres plaatste Jerusalem zich overtuigend als vakjury-winnaar voor de Halve Finales van Regio België/Luxemburg en staat bij de beste en populairste 24 bands die in november gaan strijden om een plaats in de finale die wordt gehouden in Muziekodroom in Hasselt.


The Clownheads in Wilhelmina EindhovenThe Clownheads in Wilhelmina Eindhoven
The Clownheads in Wilhelmina EindhovenThe Clownheads in Wilhelmina Eindhoven

Het laatste half uur was voor 4-mans Rock coverband The Clownheads uit Vorselaar (B). Ook een technisch sterke band die met repertoire van o.a. Iron Maiden, Pearl Jam en The Police veel indruk maakte op zowel de vakjury als het publiek. Ook The Clownheads dingen serieus mee naar een Wild-Card die alsnog recht geeft op een plaats in de Halve Finales van Regio België/Luxemburg. Na de laatste voorrondes in België die in september worden gehouden, worden de Wild-Card-winnaars bekend gemaakt.

Wilhelmina EindhovenWilhelmina Eindhoven

The Clash of the Cover Bands is powered by:

David Eden USA Music Import Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency Artists & Bands Booking Agency
Podiuminfo SONOR RockMuZine Ticketmaster Festivalinfo
Uw logo ook hier? Maxazine Sound Vision Studio Koch EVANS


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands