• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Regio-Finale BelgiŽ/Luxemburg 2012/2013 JC Rondpunt 26 16-12-2012

Rock coverband Tros Hombres uit Tremelo wint finale Regio België/Luxemburg in The Clash of the Cover Bands

Punk coverband Vicious Minded uit Lint (Antwerpen) met publieksprijs naar BENELUX Semi-Finals in Paard van Troje Den Haag

Zondag 16 december jl. vond in JC Rondpunt 26 in Genk de finale plaats van Regio België/Luxemburg in de grootste bandcompetitie: The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2012/2013. Negen bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan om de Awards voor de beste (vakjury) en populairste (publieksstemmen) coverband van deze regio. 5-mans Rock coverband Tros Hombres uit Tremelo werd door de vakjury uitgeroepen tot beste band van deze finale, met op een zeer verdienstelijke 2e plaats 5-mans Allround coverband The Supernatural Heroes uit Ransberg. Bij de publieksstemmen ging de overwinning naar 4-mans Punk coverband Vicious Minded uit Lint (Antwerpen) met op de 2e plaats 5-mans Pop, Rock coverband Nothing Els(e) uit Opglabbeek. Deze vier bands vertegenwoordigen België/Luxemburg in de BENELUX Semi-Finals die op 2 en 9 maart a.s. worden gehouden in Paard van Troje in Den Haag. In totaal spelen de beste en populairste 18 coverbands van de Benelux hier om een plaats in de BENELUX Grand Finale in het grootste poppodium van Nederland: 013 Tilburg. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards’ ontvangen een CD-contract met plugging en distributie in de Benelux en een tour van 20 optredens.

Alcohol Fueled in JC Rondpunt 26 GenkAlcohol Fueled in JC Rondpunt 26 Genk
Alcohol Fueled in JC Rondpunt 26 GenkAlcohol Fueled in JC Rondpunt 26 Genk

De aftrap van deze Regio-Finale werd verzorgd door 4-mans Rock coverband Alcohol Fueled uit Tessenderlo. Met nummers van o.a. Juda Priest, Jet en Beastie Boys lieten deze jonge muzikanten een uitstekende indruk achter.


Nothing Else in JC Rondpunt 26 GenkNothing Else in JC Rondpunt 26 Genk
Nothing Else in JC Rondpunt 26 GenkNothing Else in JC Rondpunt 26 Genk

5-mans Pop, Rock coverband Nothing Els(e) uit Opglabbeek speelde zich met sterke uitvoeringen van o.a. Sweet Dreams van Eurythmics, Weak van Skunk Anansie en Mercy van Triggerfinger/Selah Sue naar een mooie 2e plaats bij de publieksstemmen. Hiermee plaatste Nothing Els(e) zich voor de BENELUX Semi-Finals die op 2 en 9 maart a.s. worden gehouden in Paard van Troje in Den Haag.


PARALYZERS in JC Rondpunt 26 GenkPARALYZERS in JC Rondpunt 26 Genk
PARALYZERS in JC Rondpunt 26 GenkPARALYZERS in JC Rondpunt 26 Genk

De derde band van deze finale was 4-mans Rock and Roll coverband PARALYZERS uit Genk. Op zeer goed niveau bracht deze band uitvoeringen van o.a. Nervous Breakdown van Eddie Cochran, You and I van Paladins en Lonely Boy van Black Keys. Vooral bij de vakjury wist de PARALYZERS zeer sterk te scoren.


Supernatural Heroes in JC Rondpunt 26 GenkSupernatural Heroes in JC Rondpunt 26 Genk
Supernatural Heroes in JC Rondpunt 26 GenkSupernatural Heroes in JC Rondpunt 26 Genk

6-mans Allround coverband The Supernatural Heroes uit Ransberg wist met een sterke performance de 2e plaats te scoren bij de vakjury. Met nummers als o.a. Video Killed The Radio Star van The Buggles, Little Talks van Of Monsters And Men en een sterke eigen interpretatie van Borderline van Madonna liet deze band horen over zeer sterke muzikale kwaliteiten te beschikken. Met dit resultaat staat The Supernatural Heroes zeer verdiend in de BENELUX Semi-Finals die op 2 en 9 maart a.s. plaatsvinden in Paard van Troje in Den Haag. Leadzangeres Leona Vlachakis werd tevens door de vakjury genomineerd in haar categorie voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale in 013 Tilburg worden uitgereikt aan de beste muzikanten van deze The Clash-editie.


Tros Hombres in JC Rondpunt 26 GenkTros Hombres in JC Rondpunt 26 Genk
Tros Hombres in JC Rondpunt 26 GenkTros Hombres in JC Rondpunt 26 Genk

De uiteindelijke vakjury-winnaar 5-mans Rock coverband Tros Hombres uit Tremelo wist met indrukwekkende uitvoeringen van o.a. Easy van The Commodores, Black Betty van Ram Jam en Iedereen Is Van De Wereld van The Scene ook bij de publieksstemmen zeer hoog te scoren. Als vakjury-winnaar staat Tros Hombres als beste band van deze regio in de BENELUX Semi-Finals waar zij de muzikale strijd aan gaan voor een plaats in de BENELUX Grand Finale. Drummer Edwin Barberien kreeg het predicaat van beste drummer van deze finale en heeft nu een nominatie op zak voor de Individuele Awards in zijn categorie.


A3 Beton in JC Rondpunt 26 GenkA3 Beton in JC Rondpunt 26 Genk
A3 Beton in JC Rondpunt 26 GenkA3 Beton in JC Rondpunt 26 Genk

5-mans Party coverband A3 Beton uit Gingelom zorgde met een sterke interactie met het publiek voor veel entertainment met uitvoeringen van o.a. Believer van The Monkees, Twist And Shout van The Beatles en Insomnia van Faithless. Toetsenist Maarten Tossens werd door de vakjury uitgeroepen tot beste toetsenist van deze Regio-Finale en is hiermee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale worden uitgereikt.


Vicious Minded in JC Rondpunt 26 GenkVicious Minded in JC Rondpunt 26 Genk
Vicious Minded in JC Rondpunt 26 GenkVicious Minded in JC Rondpunt 26 Genk

De zevende band van deze finale was 4-mans Punk coverband Vicious Minded uit Lint (Antwerpen). Op muzikaal zeer goed niveau bracht de 4 podiumbeesten nummers als o.a. Should I Stay Or Should I Go van The Clash, Anarchy In The UK van Sex Pistols en Blitzkrieg Bop van The Ramones. Met haar energieke en goede performance wist Vicious Minded een zeer verdiende 1e plaats bij de publieksstemmen te scoren en staat daarmee bij de beste en populairste 18 bands van deze The Clash-editie in de BENELUX Semi-Finals.


F in JC Rondpunt 26 GenkF in JC Rondpunt 26 Genk
F in JC Rondpunt 26 GenkF in JC Rondpunt 26 Genk

4-mans Rock coverband F uit Genk wist het nog zeer spannend te maken bij de vakjury. Op zeer sterk muzikaal niveau bracht ze nummers als o.a. Godzilla van Puff Daddy (Led Zeppelin), One van U2 en No One Knows van Queens of the Stone Age. Bassist Martin Pinxten werd door de vakjury uitgeroepen tot beste bassist van deze finale en is hiermee genomineerd voor de Individuele Awards voor die tijdens de BENELUX Grand Finale worden uitgereikt aan de beste muzikanten van deze The Clash-editie.


Jerusalem in JC Rondpunt 26 GenkJerusalem in JC Rondpunt 26 Genk
Jerusalem in JC Rondpunt 26 GenkJerusalem in JC Rondpunt 26 Genk

Het laatste half uur van deze finale was voor 5-mans Anouk tribute Jerusalem uit Antwerpen. Noodgedwongen met een invalzangeres speelde de band een sterke set met nummers als The Dark, Girl en de prachtige ballad One Word/Lost. Gitarist Tom Peeters werd uitgeroepen tot beste gitarist van deze finale en is hiermee genomineerd voor de Individuele Awards.

JC Rondpunt 26 GenkRondpunt 26 Genk

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Artists & Bands Booking Agency David Eden Podiuminfo Artists & Bands Booking Agency RockMuZine
SONOR Sound Vision Studio Festivalinfo EVANS Koch
USA Music Import Ticketmaster Uw logo ook hier? Uw logo ook hier? Maxazine


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands