• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Regio-Finale BelgiŽ/Luxemburg 2013/2014 Zaal Oosterhof 24-01-2014

Glamour Rock coverband Eagles Road uit Luik wint Finale Regio België/Luxemburg in ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2013/2014’

Rock coverband STEAM uit Olen wint publieksprijs in zinderende eindstrijd

Joe Cocker tribute The Joe Cocker Connection en Rock coverband Barking Bruce uit Antwerpen met 2e plaatsen naar BENELUX Semi-Finals

In een volgepakte Zaal Oosterhof in Lummen vond vrijdag 24 januari jl. de finale plaats van Regio België/Luxemburg in de grootste bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2013/2014’. Negen bands gaven voor een uitzinnig publiek het allerbeste van zichzelf en zorgden voor spanning en entertainment op het hoogste niveau. In de categorie vakjury ging de 1e prijs naar 5-mans Glamour Rock coverband Eagles Road uit Luik en bij de publieksstemmen wist 6-mans Rock coverband STEAM de meeste stemmen en dus de overwinning binnen te spelen. Samen met de 2e plaatsen voor 5-mans Rock coverband Barking Bruce bij de vakjury en 8-mans Joe Cocker tribute The Joe Cocker Connection bij de publieksstemmen zijn dit de vier bands die deze regio gaan vertegenwoordigen in de BENELUX Semi-Finals die in oktober plaats vinden in Hilversum. Hier spelen de 18 beste bands van dit 10e seizoen van The Clash of the Cover Bands om een plaats in de BENELUX Grand Finale. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2013/2014’ worden beloond met o.a. een cd-contract met videoclip met plugging en distributie in de Benelux en een tour van 20 optredens. Rock coverband Koyle won in 2012 als eerste Belgische band de ‘Public’s Favourite Award’ en stond met haar gewonnen single End Of June geruime tijd in de Mega Top-100 hitlijsten. Tijdens de BENELUX Semi-Finals wordt ook gestart met de Broadcast beeld- en geluidsregistraties voor de tv-serie ‘The Clash of the Coverbands’ zoals die afgelopen jaar te zien was bij Veronica.

Eagles Road in Oosterhof LummenEagles Road in Oosterhof Lummen
Eagles Road in Oosterhof LummenEagles Road in Oosterhof Lummen

De aftrap van deze Regio-Finale werd verzorgd door 5-mans Glamour Rock coverband Eagles Road uit Luik. Met een indrukwekkende performance zowel muzikaal als in de presentatie speelde deze topband zich naar de 1e plaats bij de vakjury. De vijf podiumbeesten hebben zowel met elkaar als ook direct met het publiek een interactie die niet veel bands gegeven is. Echter zonder dat dit ten koste gaat van het muzikaal inhoudelijke spel. Technisch blijft het allemaal op hoog niveau en schijnbaar moeiteloos weet de band de goede balans vast te houden. Nummers als o.a. Livin’ On A Prayer van Bon Jovi, Is This Love van Whitesnake en Jump van Van Halen werden zeer overtuigend en met een ‘Eagles Road’-sausje het publiek in gespeeld. Als vakjury-winnaar plaatste Eagles Road zich zeer verdiend bij de beste 18 coverbands van deze The Clash-editie die in twee BENELUX Semi-Finals in oktober 2014 gaan strijden om een plaats in de BENELUX Grand Finale. Maxwell ‘Jump’ werd door de vakjury uitgeroepen tot beste toetsenist van deze finale en is hiermee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale worden uitgereikt aan de beste muzikanten van dit 10e The Clash-seizoen.


Okselvocht in Oosterhof LummenOkselvocht in Oosterhof Lummen
Okselvocht in Oosterhof LummenOkselvocht in Oosterhof Lummen

6-mans Pop, Rock coverband Okselvocht uit Bunsbeek wist ook in deze finale weer te schitteren. Met uitstekende uitvoeringen van nummers als o.a. Hot ‘n Cold van Katy Perry, Beat It van Michael Jackson en de zeer krachtige afsluiter Don’t You van Simple Minds gaf Okselvocht een indrukwekkend visitekaartje af en scoorde goed bij zowel de vakjury als bij het publiek. Erwin Lefevre werd door de vakjury gekozen tot beste drummer van deze finale en is daarmee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale worden uitgereikt aan de beste muzikanten van deze 10e The Clash-editie.


TOY in Oosterhof LummenTOY in Oosterhof Lummen
TOY in Oosterhof LummenTOY in Oosterhof Lummen

Na een wat aarzelend begin wist 4-mans Rock coverband TOY haar niveau gedurende de set ook op een hoog level te krijgen. Met meeslepende uitvoeringen van o.a. New Sensation van INXS en Vertigo van U2 wist de band de inmiddels volgelopen Zaal Oosterhof goed te bespelen en maakte een sterke indruk bij zowel de vakjury als bij het publiek.


The Joe Cocker Connection in Oosterhof LummenThe Joe Cocker Connection in Oosterhof Lummen
The Joe Cocker Connection in Oosterhof LummenThe Joe Cocker Connection in Oosterhof Lummen

Openen met The Letter, via een dampende uitvoering van Unchain My Heart en een zeer gevoelige versie van You Are So Beautiful naar een climax met With A Little Help From My Friends waarin de fenomenale leadzanger alles kon geven wat hij op dat moment nog in zich had. Alle emoties kwamen aan bod bij het onvergetelijke optreden van 8-mans Joe Cocker tribute The Joe Cocker Connection uit Antwerpen. Met een 2e plaats bij de publieksstemmen staat deze topband zeer verdiend bij de beste 18 bands van deze The Clash-editie in de BENELUX Semi-Finals in oktober a.s. in Hilversum. Dat hier de No.1 Joe Cocker tribute van de Benelux staat is een feit! Niet alleen de sounds evenaren het origineel. Technisch wordt er op het hoogste niveau gespeeld en dat de leadzanger als twee druppels water op Mr. Joe Cocker lijkt maakt het helemaal af.


Trust in Oosterhof LummenTrust in Oosterhof Lummen
Trust in Oosterhof LummenTrust in Oosterhof Lummen

De vijfde band van deze Regio-Finale was 5-mans Rock coverband Trust uit Genk. Nadat technische problemen bij de toetsenist het begin van het optreden verstoorde wisten de mannen van Trust de performance gedurende de set ook naar een goed niveau te tillen. Nummers als o.a. Beds Are Burning van Midnight Oil, Uprising van MUSE en de combi Sweet Dreams/Here Comes The Rain Again wisten het publiek goed raken en zorgde voor een goede score bij de publieksstemmen.


STEAM in Oosterhof LummenSTEAM in Oosterhof Lummen
STEAM in Oosterhof LummenSTEAM in Oosterhof Lummen

6-mans Rock coverband STEAM wist zichzelf wederom te overtreffen en de hoge verwachtingen meer dan waar te maken. Vier sterke muzikanten en twee bovengemiddelde leadzangeressen met beide een krachtige podiumuitstraling wisten het totale publiek van begin tot eind aan zich te binden. Nummers als o.a. Highway To Hell van AC/DC, Weak van Skunk Anansie en The Pretender van Foo Fighters werden met veel energie en muzikaal technisch op hoog niveau gespeeld. Met een dik verdiende 1e plaats bij de publieksstemmen staat ook STEAM bij de beste 18 bands van dit seizoen en vertegenwoordigd België in oktober a.s. in de BENELUX Semi-Finals in Hilversum. Herman Coremans werd door de vakjury gekozen tot beste bassist van deze finale en is hiermee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale worden uitgereikt aan de beste muzikanten van dit seizoen.


South of Heaven in Oosterhof LummenSouth of Heaven in Oosterhof Lummen
South of Heaven in Oosterhof LummenSouth of Heaven in Oosterhof Lummen

Dan was het nu tijd voor de stevigste band van deze finale 5-mans Metal coverband South of Heaven. De band bestaat uit vijf ongelooflijk goede muzikanten die met 100% passie een eerbetoon spelen aan de grootste Metalhelden van de afgelopen 20 jaar. Nummers van o.a. Megadeath en Slayer werden zeer overtuigend de speaker uit geknald, maar één van de muzikale hoogtepunten van deze finale was toch wel de uitvoering van Child In Time van Deep Purple. Omdat South Of Heaven normaal geen ballads speelt en dit voor The Clash of the Cover Bands wel verplicht is kozen de vijf mannen voor deze klassieker. De hele band maar vooral de leadzanger wist met deze uitvoering enorme indruk te maken en ontving een ovationeel applaus van zowel het publiek als ook van de vakjury. Davy werd door de vakjury uitgeroepen tot best gitarist van deze Regio-Finale en is hiermee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale worden uitgereikt aan de beste muzikanten van deze 10e jaargang.


Barking Bruce in Oosterhof LummenBarking Bruce in Oosterhof Lummen
Barking Bruce in Oosterhof LummenBarking Bruce in Oosterhof Lummen

Dan was het nu tijd voor het volgende muzikale hoogtepunt van deze finale: 5-mans Rock coverband Barking Bruce uit Antwerpen. Met een sterke repertoirekeuze met nummers als o.a. de Rockversie van Man Down van Rihanna, een zeer gevoelige uitvoering van One van U2 en de dynamische afsluiter Killing In The Name Of van Rage Against The Machine speelde Barking Bruce de pannen van het dak. Ook deze band wist een chemie met het publiek tot stand te brengen die indrukwekkend was. Naast een goede score bij de publieksstemmen legde Barking Bruce beslag op de 2e plaats bij de vakjury en plaatste zich daarmee ook bij de beste 18 bands van deze The Clash-editie die in oktober a.s. in de BENELUX Semi-Finals de muzikale strijd met elkaar aangaan voor een plaats in de BENELUX Grand Finale. Leadzanger Jef Broes werd door de vakjury uitgeroepen tot beste vocalist van deze finale en is hiermee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale wordt uitgereikt aan de beste muzikanten van deze 10e The Clash-editie.


My Ex Stacy in Oosterhof LummenMy Ex Stacy in Oosterhof Lummen
My Ex Stacy in Oosterhof LummenMy Ex Stacy in Oosterhof Lummen

Het laatste half uur van deze finale was voor de jongste band 4-mans Punk, Rock coverband My Ex Stacy uit Munsterbilzen. Vier jonge maar zeer talentvolle muzikanten met een sterke chemie en verrassende eigen interpretaties van nummers als o.a. I Follow Rivers van Lykke Li, This Is The Live van Amy MacDonald en de meer in hun lijn liggende All The Small Things. Met de sterke ontwikkeling die deze band in korte tijd heeft doorgemaakt kan het niet anders dan dat zij door zullen groeien naar absoluut topniveau. Hou deze band in de gaten!

Oosterhof LummenOosterhof LummenOosterhof Lummen

The Clash of the Cover Bands is powered by:

SONOR RockMuZine USA Music Import Uw logo ook hier? Maxazine
Ticketmaster Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency Podiuminfo David Eden
Festivalinfo Koch Sound Vision Studio EVANS Artists & Bands Booking Agency


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands