• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde BelgiŽ/Luxemburg 2014/2015 Aurora 11-05-2014

Rory Gallagher tribute Bullfrog Tattoo uit Rotselaar wint 1e Voorronde The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2014/2015

Rock coverband Jeff B.R.I.C.K. uit Hoeselt met publieksprijs naar Halve Finales Regio België/Luxemburg

Zondag 11 mei jl. vond in zaal Aurora in Eigenbilzen de 1e Voorronde plaats van Regio België/Luxemburg in het 11e seizoen van The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition. Acht bands haalden alles uit de kast om de vakjury en het publiek te overtuigen dat zij naar de Halve Finales moesten. De bands werden zoals altijd beoordeeld in twee categorieën: vakjury en publieksstemmen. Bij de vakjury ging uiteindelijk de 1e prijs naar 5-mans Rory Gallagher tribute Bullfrog Tattoo uit Rotselaar met op de 2e plaats 5-mans Thin Lizzy tribute Planet Lizzy uit Brussel. De overwinning bij de publieksstemmen was voor 5-mans Rock coverband Jeff B.R.I.C.K. uit Hoeselt en was de 2e plaats voor 5-mans PartyRock coverband W.A.N.C.K uit Bilzen. Deze vier bands plaatsten zich voor de Halve Finales van deze regio die in september van start gaan en waar de 16 beste bands gaan strijden om een plaats in de Finale. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2014/2015’ worden beloond met een cd-contract met videoclip met plugging en distributie in de Benelux en een tour van 20 optredens. In 2012 won voor het eerst een Belgische band: Rock coverband Koyle uit Genk. Zij stond wekenlang met haar gewonnen single End Of June in de Mega Top-100 hitlijst in Nederland.

Rediohead in Aurora EigenbilzenRediohead in Aurora Eigenbilzen
Rediohead in Aurora EigenbilzenRediohead in Aurora Eigenbilzen

De aftrap van deze 1e Voorronde werd verricht door 5-mans Radiohead tribute Rediohead uit Luik. Met prachtige uitvoeringen van o.a. Creep, 15 Steps en Paranoid Android liet de band horen op een uitstekend muzikaal technisch niveau te kunnen presteren.


Pearls for Pigs in Aurora EigenbilzenPearls for Pigs in Aurora Eigenbilzen
Pearls for Pigs in Aurora EigenbilzenPearls for Pigs in Aurora Eigenbilzen

6-mans Pop, Rock coverband Pearls for Pigs uit Schaffen speelde een gevarieerde set met nummers als o.a. A Forest van The Cure, Primo Victoria van Sabaton en Kodazuur van Urbanus. De band wist hiermee een goed beeld neer te zetten van haar muzikale kwaliteiten.

Technisch goed verzorgd en met de juiste sounds en sterke beleving wist 4-mans Cranberries tribute The Blackberries uit Charleroi een boeiend optreden neer te zetten. Nummers als o.a. Wanted, Salvation en Zombie werden goed ontvangen door zowel het publiek als ook de vakjury. (Red.: Door een onverklaarbare technische storing zijn er helaas geen foto's van The Blackberries. Onze excuses.)


W.A.N.C.K in Aurora EigenbilzenW.A.N.C.K in Aurora Eigenbilzen
W.A.N.C.K in Aurora EigenbilzenW.A.N.C.K in Aurora Eigenbilzen

Met PartyRock coverband W.A.N.C.K uit Bilzen stonden er vijf lokale helden op het podium die er een mooi feest van wisten te maken. Met vooral Nederlandstalige nummers bewerkt in een W.A.N.C.K-jasje zoals bijv. Zij Heeft Stijl van De Kreuners, Dekke Lul van Clement Perens en Het Is Een Nacht van Guus Meeuwis kregen ze het publiek goed in beweging en dat resulteerde in een 2e plaats bij de publieksstemmen. W.A.N.C.K staat met deze prestatie bij de beste 16 bands in de Halve Finales die in september van start gaan.


Jeff B.R.I.C.K. in Aurora EigenbilzenJeff B.R.I.C.K. in Aurora Eigenbilzen
Jeff B.R.I.C.K. in Aurora EigenbilzenJeff B.R.I.C.K. in Aurora Eigenbilzen

Eén van de muzikale hoogtepunten van deze Voorronde werd gebracht door 5-mans Rock coverband Jeff B.R.I.C.K. uit Hoeselt. Op sterk muzikaal technisch niveau en met volle overtuiging werden nummers gespeeld als o.a. She Sells Sanctuary van The Cult, Whole Lotta Love van Led Zeppelin en de interactieve afsluiter Whole Lotta Rosie van AC/DC. Met een nipte meerderheid aan publieksstemmen wist Jeff B.R.I.C.K. zich zeer verdienstelijk te plaatsen bij de beste 16 bands van deze regio die in september in twee Halve Finales de muzikale strijd voortzetten om een plaats in de Finale te bereiken.


Bullfrog Tattoo in Aurora EigenbilzenBullfrog Tattoo in Aurora Eigenbilzen
Bullfrog Tattoo in Aurora EigenbilzenBullfrog Tattoo in Aurora Eigenbilzen

Wat een performance, heerlijke sounds en timing, speltechniek op hoog niveau zonder zwakke schakels en een zeer dynamische leadzanger die weet wat entertainen is. Dat is in het kort de omschrijving van 5-mans Rory Gallagher tribute Bullfrog Tattoo uit Rotselaar. Nummers als Bought And Sold, Bad Penny en Tattoo’d Lady werden beloond met ovationeel applaus en de hoogste score bij de vakjury. Als vakjury-winnaar staat Bullfrog Tattoo in de Halve Finales die in september van start gaan.


The Sham in Aurora EigenbilzenThe Sham in Aurora Eigenbilzen
The Sham in Aurora EigenbilzenThe Sham in Aurora Eigenbilzen

5-mans Pop, Rock coverband The Sham uit Bree begon haar optreden ijzersterk met een prachtige uitvoering van Heroes van David Bowie en verder nummers als o.a. Hold The Line van TOTO en Narcotic van Liquido. Met een gevarieerde set liet de band een goede indruk achter van haar muzikale mogelijkheden.


Planet Lizzy in Aurora EigenbilzenPlanet Lizzy in Aurora Eigenbilzen
Planet Lizzy in Aurora EigenbilzenPlanet Lizzy in Aurora Eigenbilzen

Het laatste half uur was voor 5-mans Thin Lizzy tribute Planet Lizzy uit Brussel. De band speelde strak en gedisciplineerde uitvoeringen van o.a. Whiskey In The Jar, Don’t Believe A Word en Boys Are Back In Town. Vooral veel indruk maakten de veelvuldig voorkomende 2-stemmige gitaarriffs die foutloos en met een heerlijk gevoel voor timing werden gespeeld. Met een 2e plaats bij de vakjury staat Planet Lizzy zeer verdiend bij de laatste 16 bands van Regio België/Luxemburg die in september a.s. in twee Halve Finales gaan uitmaken wie er naar de Finale gaan.

 

Aurora EigenbilzenAurora Eigenbilzen

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Koch SONOR EVANS Festivalinfo Ticketmaster
Artists & Bands Booking Agency Sound Vision Studio Uw logo ook hier? RockMuZine Maxazine
Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency Podiuminfo USA Music Import David Eden


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands