• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde BelgiŽ/Luxemburg 2014/2015 St. Cecilia 25-05-2014

Pop coverband Boulevard Vinyl uit Hasselt wint Voorronde The Clash of the Cover Bands

Pop coverband Clone uit Beringen met publieksprijs naar finalerondes Regio België/Luxemburg

Zondag 25 mei jl. vond in zaal St. Cecilia in Lummen de 2e voorronde plaats voor Regio België/Luxemburg in de grootste bandcompetitie The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2014/2015. Zeven bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan om een plaats in de Halve Finales en werden beoordeeld in twee categorieën: vakjury en publieksstemmen. Bij de vakjury ging de 1e plaats overtuigend naar 5-mans Pop coverband Boulevard Vinyl uit Hasselt met op een goede 2e plaats 4-mans The Who tribute Substitute uit Luik. In de categorie publieksstemmen ging de overwinning naar 5-mans Pop coverband Clone uit Beringen met op de 2e plaats 5-mans Rock coverband DtekD uit Herselt Antwerpen. De vier bands plaatsten zich voor de twee Halve Finales die in september a.s. worden gehouden. Hier spelen de 16 beste coverbands van deze regio om een plaats in de Regio-Finale. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2014/2015’ worden beloond met o.a. een cd-contract met videoclip én een tour van 20 optredens in de Benelux.

Nasty and the Fliptones in St. Cecilia LummenNasty and the Fliptones in St. Cecilia Lummen
Nasty and the Fliptones in St. Cecilia LummenNasty and the Fliptones in St. Cecilia Lummen

De eerste 30 minuten van deze voorronde waren voor 6-mans Blues Rock coverband Nasty and the Fliptones uit Haacht. Met nummers als o.a. Red Dress van Tinsley Ellis, Going Up The Country van Canned Heat en Walking By Myself bracht de band de blues weer even goed voor het voetlicht.


Why Not? in St. Cecilia LummenWhy Not? in St. Cecilia Lummen
Why Not? in St. Cecilia LummenWhy Not? in St. Cecilia Lummen

Met Green Day tribute Why Not? uit Huy stond de jongste band van deze voorronde op het podium. Met haar 6-mans bezetting wist ze uitstekende uitvoeringen te brengen van o.a. Welcome To Paradise, American Idiot en natuurlijk de grootste hit van Green Day Basket Case. Why Not? liet een uitstekend visitekaartje achter met technisch zeer verzorgt spel en goede sounds. Ook in de presentatie kwam de bewondering voor het origineel goed tot uiting.


Clone in St. Cecilia LummenClone in St. Cecilia Lummen
Clone in St. Cecilia LummenClone in St. Cecilia Lummen

5-mans Pop coverband Clone wist met haar optreden de meeste publieksstemmen binnen te spelen. Met een gevarieerde set met nummers als o.a. So Lonely van The Police, Price Tage van Jessie J en This World van Selah Sue liet de band horen zich niet te binden aan één muziekstijl. Als publiekswinnaar zien we Clone in september terug in de Halve Finales van Regio België/Luxemburg en zullen ze deze muzikale strijd voortzetten om een plaats te bemachtigen in de Regio-Finale.


Substitute in St. Cecilia LummenSubstitute in St. Cecilia Lummen
Substitute in St. Cecilia LummenSubstitute in St. Cecilia Lummen

Met de vierde band van deze voorronde gingen we terug naar de jaren ‘60 en ‘70. 4-mans The Who tribute Substitute uit Luik wist op hoog niveau schitterende uitvoeringen neer te zetten van o.a. Who Are You, Won’t Get Fooled Again en My Generation. Zowel de sounds als ook de presentatie waren nauwkeurig in de benadering van het origineel. Met een 2e plaats bij de vakjury plaatste Substitute zich zeer verdiend bij de beste 16 bands van deze regio die in september de Halve Finales ingaan.


Bouvelard Vinyl in St. Cecilia LummenBouvelard Vinyl in St. Cecilia Lummen
Bouvelard Vinyl in St. Cecilia LummenBouvelard Vinyl in St. Cecilia Lummen

Met uitgekiende arrangementen en sounds waarin veel verrassende accenten optimaal tot hun recht kwamen werden door de vijf mannen van Pop coverband Boulevard Vinyl uit Hasselt nummers als o.a. A Ton Of Love van Editiors, Watskeburt van Jeugd van Tegenwoordig en Don’t Worry Child van Avicii dynamisch het publiek in gespeeld. Onder leiding van een sterke leadzanger die ook weet wat entertainen is, scoorde de band het hoogste bij de vakjury en staat daarmee als vakjury-winnaar in de Halve Finales die in september a.s. plaatsvinden.


Over Time in St. Cecilia LummenOver Time in St. Cecilia Lummen
Over Time in St. Cecilia LummenOver Time in St. Cecilia Lummen

6-mans Rock coverband Over Time uit Paal-Beringen bracht met veel enthousiasme het publiek in beweging met uitvoeringen van o.a. Plush van Stone Temple Pilots, Paranoid van Black Sabbath en Rocking In The Free World van Neil Young. Over Time wist met haar optreden de race bij de publieksstemmen net niet in haar voordeel te beslissen.


DtekD in St. Cecilia LummenDtekD in St. Cecilia Lummen
DtekD in St. Cecilia LummenDtekD in St. Cecilia Lummen

Het laatste half uur was voor 5-mans Rock coverband DtekD uit Herselt Antwerpen. Vol overgave werden nummers als o.a. Whiskey In The Jar van Thin Lizzy, Fight For Your Right van Beasty Boys en Toxicity van System of a Down op goed niveau de zaal in gespeeld en wisten de mannen een 2e plaats te scoren bij de publieksstemmen. Hiermee staan zij zeer verdiend in de Halve Finales van Regio België/Luxemburg die in september van start gaan.

St. Cecilia LummenSt. Cecilia Lummen

The Clash of the Cover Bands is powered by:

David Eden Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency Sound Vision Studio Podiuminfo
SONOR Artists & Bands Booking Agency Koch USA Music Import EVANS
Festivalinfo RockMuZine Maxazine Ticketmaster Uw logo ook hier?


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands