• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde BelgiŽ/Luxemburg 2014/2015 Cafť Blue Jeans 01-06-2014

Rock coverband Powerballs uit Luik wint Voorronde The Clash of the Cover Bands

Rock coverband Waking the Dog uit Melsele publiekswinnaar in Muziekcafé Blue Jeans in Ravels-Eel

Zondag 1 juni jl. vond in Muziekcafé Blue Jeans in Ravels-Eel de 3e Voorronde plaats voor Regio België/Luxemburg in de grootste bandcompetitie The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2014/2015. Zeven bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan om een plaats te bemachtigen in de twee Halve Finales die in september plaatsvinden, en werden beoordeeld in twee categorieën: vakjury en publieksstemmen. Bij de vakjury ging de 1e prijs naar 6-mans Rock coverband Powerballs uit Luik met op de 2e plaats 6-mans Alanis Morissette tribute The Guardians eveneens uit Luik. De overwinning bij de publieksstemmen was voor Rock coverband Waking the Dog uit Melsele en hier eindigde 5-mans Pop coverband True Cover uit Boechout op de 2e plaats. Deze vier bands plaatsten zich voor de twee Halve Finales die in september worden gehouden en waar totaal 16 bands gaan strijden voor een plaats in de Regio-Finale. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2014/2015’ worden beloond met o.a. een cd-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux.

Grandma's Surprise in Blue Jeans Ravels-EelGrandma's Surprise in Blue Jeans Ravels-Eel
Grandma's Surprise in Blue Jeans Ravels-EelGrandma's Surprise in Blue Jeans Ravels-Eel

De eerste band die het podium betrad was 5-mans Rock coverband Grandma’s Surprise uit Kinrooi. Met nummers als o.a. My Hero van Foo Fighters, In The End van Linkin’ Park en Walking By Myself van Gary Moore speelden de vijf mannen een gevarieerde set en zorgden voor een prima opening van deze 3e Voorronde.


The Guardians in Blue Jeans Ravels-EelThe Guardians in Blue Jeans Ravels-Eel
The Guardians in Blue Jeans Ravels-EelThe Guardians in Blue Jeans Ravels-Eel

De enige tributeband van deze Voorronde was 6-mans Alanis Morissette tribute The Guardians uit Luik. Op technisch goed niveau en met een aantal verrassende arrangementen speelde de band zich onder leiding van een uitstekende leadzangeres naar een 2e plaats bij de vakjury en daarmee een ticket naar de Halve Finales. Nummers als o.a. You Oughta Know, Thank You en Ironic zorgden ook voor een sterke interactie met het publiek.


Peter en z'n Botsottos in Blue Jeans Ravels-EelPeter en z'n Botsottos in Blue Jeans Ravels-Eel
Peter en z'n Botsottos in Blue Jeans Ravels-EelPeter en z'n Botsottos in Blue Jeans Ravels-Eel

5-mans Pop coverband Peter en z’n Botsottos uit Antwerpen speelde zich met nummers als o.a. Ik Kan Het Niet Alleen van De Dijk, Lonely Boy van The Black Keys en Don’t Look Back In Anger van Oasis naar een goede score bij de vakjury.


True Cover in Blue Jeans Ravels-EelTrue Cover in Blue Jeans Ravels-Eel
True Cover in Blue Jeans Ravels-EelTrue Cover in Blue Jeans Ravels-Eel

De jongste band van deze Voorronde waren de vijf muzikale studenten van True Cover uit Boechout. Met enthousiasme speelden ze nummers als o.a. Go Your Own Way van Fleetwood Mac, Sweet Dreams van Eurythmics en Venus van Shocking Blue. Met uiteindelijk een 2e plaats bij de publieksstemmen staat True Cover in de Halve Finales van Regio België/Luxemburg die in september worden gehouden en waar de beste 16 bands van deze regio gaan strijden om een plaats in de Regio-Finale.


Waking the Dog in Blue Jeans Ravels-EelWaking the Dog in Blue Jeans Ravels-Eel
Waking the Dog in Blue Jeans Ravels-EelWaking the Dog in Blue Jeans Ravels-Eel

4-mans Rock coverband Waking the Dog wist niet alleen hoog te scoren bij de vakjury maar speelde zich ook de meeste publieksstemmen binnen. Met prachtige uitvoeringen van nummers als o.a. Little Black Submarines van The Black Keys, Fortunate Son van Creedence Clearwater Revival en Souljacker pt.1 van Eels liet de band horen absoluut verdiend bij de beste 16 bands te behoren die in september in twee Halve Finales gaan strijden om een ticket voor de Regio-Finale.


Lucy's Pitstop in Blue Jeans Ravels-EelLucy's Pitstop in Blue Jeans Ravels-Eel
Lucy's Pitstop in Blue Jeans Ravels-EelLucy's Pitstop in Blue Jeans Ravels-Eel

De zesde band van deze selectieronde was 3-mans Rock coverband Lucy’s Pitstop. Op technisch zeer goed niveau bracht de band nummers als o.a. Joker And The Thief van Wolfmother, Even Flow van Pearl Jam en Stray Cats Struth van Stray Cats. Zowel instrumentaal als vocaal een sterke band die zowel bij de vakjury als bij het publiek een goede score wist te behalen.


Powerballs in Blue Jeans Ravels-EelPowerballs in Blue Jeans Ravels-Eel
Powerballs in Blue Jeans Ravels-EelPowerballs in Blue Jeans Ravels-Eel

Het venijn van deze Voorronde zat hem in de staart. 6-mans Rock coverband Powerballs uit Luik wist op hoog niveau een sterke set neer te zetten. Vol overgave werden nummers als o.a. Wicked Game van Chris Isaak (rockversie), No One Knows van Queen of the Stone Age en Is It van Triggerfinger de zaal ingespeeld en binnen no-time ging het publiek er ook helemaal op los. Met een dik verdiende 1e plaats bij de vakjury staat Powerballs als vakjury-winnaar van deze Voorronde in de Halve Finales die in september worden gehouden.

Blue Jeans Ravels-EelBlue Jeans Ravels-Eel

Blue Jeans Ravels-Eel

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Sound Vision Studio Podiuminfo SONOR Koch Uw logo ook hier?
RockMuZine Festivalinfo David Eden Artists & Bands Booking Agency Maxazine
USA Music Import EVANS Artists & Bands Booking Agency Ticketmaster Uw logo ook hier?


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands