• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde BelgiŽ/Luxemburg 2014/2015 Cafť 't Dorp 15-06-2014

The Clash tribute Les Slaches uit Henegouwen wint voorronde The Clash of the Cover Bands

Rock coverband Knight Shift uit Beringen met publieksprijs naar Halve Finales Regio België/Luxemburg

Top 100 coverband Invisable Hair uit Bilzen en Pop coverband Mutox uit Scherpenheuvel met 2e plaatsen naar volgende ronde

Zondag 15 juni jl. vond in Muziekcafé ’t Dorp in Olen de 4e voorronde plaats voor Regio België/Luxemburg in de grootste bandcompetitie The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2014/2015. Zeven bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan voor vier plaatsen in de Halve Finales en werden beoordeeld door een vakjury en het publiek. De overwinning bij de vakjury ging naar 4-mans The Clash tribute Les Slaches uit Henegouwen met op een goede 2e plaats voor Pop coverband Mutox uit Scherpenheuvel. Bij de publieksstemmen ging de 1e plaats naar 5-mans Rock coverband Knight Shift uit Beringen met als sterke 2e Top 100 coverband Invisable Hair uit Bilzen. Deze vier bands plaatsten zich hiermee voor de Halve Finales die in september van start gaan. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2014/2015’ worden beloond met o.a. een cd-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux. Rock coverband Koyle uit Genk won als eerste Belgische band ‘The Clash of the Cover Bands Award 2012’ en stond met haar gewonnen single End Of June wekenlang in de Nederlandse hitlijsten en staat regelmatig op de betere Nederlandse poppodia.

The Kilt in 't Dorp OlenThe Kilt in 't Dorp Olen
The Kilt in 't Dorp OlenThe Kilt in 't Dorp Olen

De 1e band die in deze vierde voorronde van België/Luxemburg het podium betrad was 4-mans Rock coverband The Kilt uit Luik. Met nummers als o.a. Under Pressure van Queen, Highway To Hell van AC/DC en Call Me van Blondie zetten de band een gevarieerd optreden neer en liet een uitstekende indruk achter.


Invisable Hair in 't Dorp OlenInvisable Hair in 't Dorp Olen
Invisable Hair in 't Dorp OlenInvisable Hair in 't Dorp Olen

Met volle overgave speelde Top 100 coverband Invisable Hair uit Bilzen zich naar een 2e plaats bij de publieksstemmen. Met nummers als o.a. Me And Bobby McGee van Janis Joplin, Kleine Café Aan De Haven van Vader Abraham en Go Your Own Way van Fleetwood Mac liet de band horen meerder genres goed te beheersen en wist het publiek goed te bespelen. Invisable Hair plaatste zich bij de 16 beste bands van deze regio die in de Halve Finales gaan strijden om een plaats in de Regio-Finale.


Silver Bullet Machine in 't Dorp OlenSilver Bullet Machine in 't Dorp Olen
Silver Bullet Machine in 't Dorp OlenSilver Bullet Machine in 't Dorp Olen

4-mans Rock coverband Silver Bullet Machine uit Puurs zette zeer verdienstelijk een set neer met nummers als o.a. Machinehead van Bush, Lay It Down van Magnapop en When September Ends van Green Day.


Knight Shift in 't Dorp OlenKnight Shift in 't Dorp Olen
Knight Shift in 't Dorp OlenKnight Shift in 't Dorp Olen

Met slechts 1 publieksstem verschil wist 5-mans Rock coverband Knight Shift uit Beringen de 1e plaats te behalen in de categorie publieksstemmen. Met een dynamisch en zeer interactief optreden waarin nummers werden gebracht als o.a. Vertigo van U2, Rolling In The Deep van Adéle en Street Spirit van Radiohead wist de band een zeer entertaining performance te geven. Als publiekswinnaar plaatste Knight Shift zich zeer verdiend voor de Halve Finales die in september a.s. van start gaan.


Mutox in 't Dorp OlenMutox in 't Dorp Olen
Mutox in 't Dorp OlenMutox in 't Dorp Olen

Pop coverband Mutox wist met boeiende interpretaties van nummers als o.a. Oh Me van The Meet Puppets, Gangsta’s Paradise van Coolio en Man Down van Triggerfinger naar een goede 2e plaats bij de vakjury te spelen. Mutox staat daarmee in de Halve Finales bij de beste 16 bands van Regio België/Luxemburg die gaan strijden om een plaats in de Regio-Finale.


MORENKO in 't Dorp OlenMORENKO in 't Dorp Olen
MORENKO in 't Dorp OlenMORENKO in 't Dorp Olen

Allround coverband MORENKO uit Ekeren presenteerde zich met een set met vooral medleys waarin nummers zaten verwerkt als o.a. Good God van Anouk, Good Times van Chic en Come With Me van Puff Daddy. Een sterke band die zowel bij de vakjury als bij het publiek goed wist te scoren.


Les Slaches in 't Dorp OlenLes Slaches in 't Dorp Olen
Les Slaches in 't Dorp OlenLes Slaches in 't Dorp Olen

De uiteindelijk vakjury-winnaar van deze voorronde was 4-mans The Clash tribute Les Slaches uit Henegouwen. Met ijzersterke uitvoeringen van nummers als o.a. I Fought The Law, London Calling en Rock The Casbah waarin ook de sounds en feel enorm dicht bij het origineel zaten plaatste Les Slaches zich zeer overtuigend bij de beste 16 bands van deze regio die in september in de Halve Finales gaan uitmaken wie zich plaatst voor de Regio-Finale.


The Clash of the Cover Bands is powered by:

Koch RockMuZine SONOR Ticketmaster Uw logo ook hier?
EVANS Artists & Bands Booking Agency Festivalinfo Uw logo ook hier? USA Music Import
David Eden Artists & Bands Booking Agency Sound Vision Studio Podiuminfo Maxazine


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands