• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Halve Finale BelgiŽ/Luxemburg 2014/2015 Aurora 14-09-2014

Rory Galagher tribute Bullfrog Tattoo uit Rotselaar wint 1e Halve Finale in ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2014/2015’

Rock coverband Jeff B.R.I.C.K. uit Hoeselt met publieksprijs naar finale Regio België/Luxemburg

Zondag 14 september jl. vond in Zaal Aurora in Eigenbilzen de 1e Halve Finale plaats van Regio België/Luxemburg in ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2014/2015’. Acht bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan om vier plaatsen in de Finale en werden beoordeeld door een vakjury en het publiek. In de categorie vakjury ging de 1e plaats naar 5-mans Rory Galagher tribute Bullfrog Tattoo uit Rotselaar met op een goede 2e plaats 6-mans Alanis Morissette coverband The Guardians uit Luik. Bij de publieksstemmen ging de overwinning naar 5-mans Rock coverband Jeff B.R.I.C.K. uit Hoeselt met een sterke 2e plaats voor 6-mans Pop coverband Invisable Hair uit Bilzen.
Deze vier bands plaatsten zich met hun uitstekende prestaties voor de Regio-Finale die op vrijdag 23 januari a.s. wordt gehouden in Zaal Oosterhof in Lummen. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2014/2015’ worden beloond met twee dagen studiotijd, een cd-contract met videoclip met distributie en plugging en een tour van 20 optredens in de Benelux. De eerste Belgische winnaar van ‘The Clash of the Cover Bands Award 2012’ Rock coverband KOYLE uit Genk (B) stond met haar gewonnen single ‘End Of June’ geruime tijd in de Mega Top 100 Hitlijst en speelt nu ook regelmatig in Nederland.

Les Slaches in Aurora EigenbilzenLes Slaches in Aurora Eigenbilzen
Les Slaches in Aurora EigenbilzenLes Slaches in Aurora Eigenbilzen

De eerste band die in deze Halve Finale het podium beklom was 4-mans The Clash tribute Les Slaches uit Henegouwen. Met de grootste hits van deze Britse Punkband zoals o.a. I Fought The Law en Should I Stay Or Should I Go speelde de band zich naar een goede beoordeling bij de vakjury en kreeg ook de handen van het publiek regelmatig op elkaar.


The Guardians in Aurora EigenbilzenThe Guardians in Aurora Eigenbilzen
The Guardians in Aurora EigenbilzenThe Guardians in Aurora Eigenbilzen

6-mans Alanis Morissette coverband The Guardians uit Luik wist zich met indrukwekkende uitvoeringen van o.a. You Oughta Know, Thank You en Uninvited naar een 2e plaats bij de vakjury te spelen. Naast het instrumentale technisch zeer verzorgde spel, viel de leadzangeres op met haar sterke vocale prestaties.


Invisable Hair in Aurora EigenbilzenInvisable Hair in Aurora Eigenbilzen
Invisable Hair in Aurora EigenbilzenInvisable Hair in Aurora Eigenbilzen

Met een sterke energie en krachtige uitstraling zette 7-mans Pop coverband Invisable Hair uit Bilzen een gevarieerde set neer met nummers als o.a. Another Brick In The Wall van Pink Floyd, Me And Bobby McGee van janis Joplin en Go Your Own Way van Fleetwood Mac. Niet de makkelijkste nummers om goed neer te zetten, maar de band slaagde er in om een uitstekend niveau te halen. Met een 2e plaats bij de publieksstemmen plaatste Invisable Hair zich overtuigend voor de finale van Regio België/Luxemburg waar zij met acht andere topbands de strijd zal aangaan voor de titels ‘Beste’ en/of ‘Populairste’ coverband én een plaats in de BENELUX Semi-Finals.


Bullfrog Tattoo in Aurora EigenbilzenBullfrog Tattoo in Aurora Eigenbilzen
Bullfrog Tattoo in Aurora EigenbilzenBullfrog Tattoo in Aurora Eigenbilzen

Het volgende half uur was voor de uiteindelijke vakjury-winnaar van deze 1e Halve Finale 5-mans Rory Galagher tribute Bullfrog Tattoo uit Rotselaar. Technisch ongelooflijk sterk en met een hoog entertainmentgehalte werden nummers gebracht als o.a. Bad Penny, Do You Read Me en Tattoo’d Lady. Elk bandlid krijgt ruimte om zijn individuele kwaliteiten te benutten en als geheel staat het als een huis. Als vakjury-winnaar staat Bullfrog Tattoo bij de beste negen bands van Regio België/Luxemburg in de finale die op vrijdag 23 januari 2015 wordt gehouden in Zaal Oosterhof in Lummen.


Jeff B.R.I.C.K. in Aurora EigenbilzenJeff B.R.I.C.K. in Aurora Eigenbilzen
Jeff B.R.I.C.K. in Aurora EigenbilzenJeff B.R.I.C.K. in Aurora Eigenbilzen

5-mans Rock coverband Jeff B.R.I.C.K. uit Hoeselt wist het publiek te veroveren met dynamische uitvoeringen van o.a. She Sells Sanctuary van The Cult, Whole Lotta Love van Led Zeppelin en de zeer interactieve afsluiter Whole Lotta Rosie van AC/DC. Vanaf de eerste tonen weet de band het publiek vast te pakken en mee te voeren naar een climax op het einde van hun set. Met een meerderheid aan stemmen plaatste Jeff B.R.I.C.K. zich zeer verdiend als publiekswinnaar voor de Regio-Finale op vrijdag 23 januari a.s. in Zaal Oosterhof in Lummen en zal zich gedegen voorbereiden op deze eindstrijd om de titels ‘Beste’ en/of ‘Populairste’ coverband van België/Luxemburg 2014/2015.


Waking the Dog in Aurora EigenbilzenWaking the Dog in Aurora Eigenbilzen
Waking the Dog in Aurora EigenbilzenWaking the Dog in Aurora Eigenbilzen

Ondanks een stevige hernia bij de leadzanger wist 4-mans Pop, Rock coverband Waking the Dog uit Melsele een uitstekend optreden neer te zetten. Met nummers als o.a. Sunshine Of Your Love van Cream, Lonely Boy van The Black Keys en I Like Birds van Eels liet de band horen over sterke muzikale kwaliteiten te beschikken.


Mutox in Aurora EigenbilzenMutox in Aurora Eigenbilzen
Mutox in Aurora EigenbilzenMutox in Aurora Eigenbilzen

De zevende band van deze Halve Finale was Pop, Rock coverband Mutox uit Scherpenheuvel. Met prima bewerkingen van nummers als o.a. Sympathy For The Devil, Gangsta’s Paradise van Coolio en Mighty Quinn van Manfred Mann gaf deze energieke band een uitstekend visitekaartje af.


Planet Lizzy in Aurora EigenbilzenPlanet Lizzy in Aurora Eigenbilzen
Planet Lizzy in Aurora EigenbilzenPlanet Lizzy in Aurora Eigenbilzen

Het laatste half uur van deze boeiende Halve Finale was voor 4-mans Thin Lizzy tribute Planet Lizzy uit Brussel. Met de juiste feels en sounds én op technisch hoog niveau werden nummers als o.a. Still In Love, Black Rose en Boys Are Back In Town op weergaloze wijze de zaal ingespeeld. Voor de liefhebbers een absolute must.

Aurora EigenbilzenAurora EigenbilzenAurora Eigenbilzen

The Clash of the Cover Bands is powered by:

EVANS Festivalinfo RockMuZine David Eden Maxazine
Ticketmaster Uw logo ook hier? Podiuminfo Sound Vision Studio Artists & Bands Booking Agency
Uw logo ook hier? SONOR USA Music Import Artists & Bands Booking Agency Koch


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands