• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Halve Finale BelgiŽ/Luxemburg 2014/2015 Zaal Oosterhof 28-09-2014

Rock coverband Boulevard Vinyl uit Hasselt wint Halve Finale The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2014/2015

Rock coverband Knight Shift uit Beringen met publieksprijs naar finale Regio België/Luxemburg

Zondag 28 september jl. vond in Zaal Oosterhof in Lummen de 2e Halve Finale plaats voor Regio België/Luxemburg in de grootste bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2014/2015’. Negen bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan om een plaats te bemachtigen in de finale en werden beoordeeld in twee categorieën: vakjury en publieksstemmen. 5-mans Rock coverband Boulevard Vinyl uit Hasselt werd door de vakjury tot winnaar gekozen en de 2e plaats ging naar 6-mans Rock coverband Powerballs uit Luik. Bij de publieksstemmen ging de overwinning naar 5-mans Rock coverband Knight Shift uit Beringen en eindigde 5-mans Nederpop coverband W.A.N.C.K uit Bilzen op de 2e plaats. Deze vier bands plaatsten zich hiermee voor de Regio-Finale die op vrijdag 23 januari a.s. ook wordt gehouden in Zaal Oosterhof. Hier strijden de negen beste coverbands van België om een plaats in de BENELUX-rondes waar de strijd om ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2014/2015’ wordt beslecht. De uiteindelijke winnaars van deze Awards worden beloond met een cd-contract met videoclip met distributie en plugging in de Benelux en een tour van 20 optredens. De 1e Belgische winnaar Rock coverband Koyle stond in 2012 meerdere weken in de Mega Top-100 hitlijsten met haar single ‘End Of June’ en speelde reeds op diverse festivals in Nederland en België.

DtekD in Oosterhof LummenDtekD in Oosterhof Lummen
DtekD in Oosterhof LummenDtekD in Oosterhof Lummen

De aftrap van deze 2e Halve Finale werd verricht door 5-mans Rock coverband DtekD uit Herselt. Met stevige uitvoeringen van nummers als o.a. The Unforgiven van Metallica, Digging The Grave van Faith No More en Breed van Nirvana zette DtekD de toon voor een boeiende strijd om een plaats in de Finale.


W.A.N.C.K in Oosterhof LummenW.A.N.C.K in Oosterhof Lummen
W.A.N.C.K in Oosterhof LummenW.A.N.C.K in Oosterhof Lummen

5-mans Nederpop coverband W.A.N.C.K uit Bilzen wist met uitvoeringen van o.a. Blauw van The Scene, Het Is Een Nacht van Guus Meeuwis en Ik Wil Je van De Kreuners een goede interactie op te bouwen met het publiek. Dit resulteerde uiteindelijk in een 2e plaats bij de publieksstemmen waarmee de band zich wist te plaatsen voor de Regio-Finale op vrijdag 23 januari a.s.


Morenko in Oosterhof LummenMorenko in Oosterhof Lummen
Morenko in Oosterhof LummenMorenko in Oosterhof Lummen

Op muzikaal hoog niveau wist 6-mans Pop, Rock coverband Morenko een energieke set neer te zetten die vooral uit medleys bestond. Nummers als o.a. Hard To Handle van The Black Crowes, Another One Bites The Dust van Queen en Come With Me van Puff Daddy waren onderdeel van een dynamische set die het publiek goed in beweging wist te krijgen.


Boulevard Vinyl in Oosterhof LummenBoulevard Vinyl in Oosterhof Lummen
Boulevard Vinyl in Oosterhof LummenBoulevard Vinyl in Oosterhof Lummen

Het muzikale hoogtepunt van deze Halve Finale werd gebracht door 5-mans Rock coverband Boulevard Vinyl uit Hasselt. Muzikaal technisch op zeer hoog niveau, uitstekende sounds, sterke arrangementen en met een hoog entertainmentgehalte werden nummers als o.a. Watskeburt van De Jeugd van Tegenwoordig, Jeannie van Falco en Lonely Boy van The Black Keys het publiek in gespeeld. Als vakjury-winnaar plaatste Boulevard Vinyl zich zeer overtuigend voor de Regio-Finale op vrijdag 23 januari a.s. in Zaal Oosterhof in Lummen.


Knight Shift in Oosterhof LummenKnight Shift in Oosterhof Lummen
Knight Shift in Oosterhof LummenKnight Shift in Oosterhof Lummen

Met krachtige uitvoeringen van o.a. Fight For Your Right van Beastie Boys, Iedereen Is Van De Wereld van The Scene en Nothing Else Matters van Metallica wist 5-mans Rock coverband Knight Shift de meeste publieksstemmen binnen te spelen en plaatste zich daarmee als publiekswinnaar voor de eindronde van regio België/Luxemburg. Hier gaan ze met 8 andere topbands de muzikale strijd aan om een plaats te bemachtigen in de BENELUX Semi-Finals.


Powerballs in Oosterhof LummenPowerballs in Oosterhof Lummen
Powerballs in Oosterhof LummenPowerballs in Oosterhof Lummen

6-mans Rock coverband Powerballs uit Luik wist ook nu weer een sterke performance neer te zetten. Met gevarieerd repertoire met nummers als o.a. Rock ’n Roll Queen van Subways, Personal Jesus van Depeche Mode en No One Knows van Queen of the Stone Age wist de band het de vakjury nog lastig te maken. Met uiteindelijk de 2e plaats plaatste Powerballs zich zeer verdient bij de laatste negen bands van deze regio die op vrijdag 23 januari a.s. de eindstrijd met elkaar aangaan om een plaats in de BENELUX Semi-Finals.


Clone in Oosterhof LummenClone in Oosterhof Lummen
Clone in Oosterhof LummenClone in Oosterhof Lummen

De zevende band van deze avond was 5-mans Pop coverband Clone uit Beringen. Met nummers als o.a. Locked Out Of Heaven van Bruno Mars, It Takes Two van Rod Stewart en Tina Turner en Meisjes van Raymond van het Groenewoud speelde Clone een zeer gevarieerde set en liet daarmee een uitstekende indruk achter.


Substitute in Oosterhof LummenSubstitute in Oosterhof Lummen
Substitute in Oosterhof LummenSubstitute in Oosterhof Lummen

Absoluut de beste The Who tribute van de Benelux, 4-mans formatie Substitute uit Luik, liet ook nu weer horen dat ze bij de top horen. Technisch zeer sterk, nauwkeurige sounds en de bezieling die de vier rasmuzikanten in hun performance weten te leggen is indrukwekkend. Met uitvoeringen van o.a. My Generation, I Can See For Miles en Shakin’ All Over wist de band zowel het publiek als ook de vakjury wederom te imponeren.


True Cover in Oosterhof LummenTrue Cover in Oosterhof Lummen
True Cover in Oosterhof LummenTrue Cover in Oosterhof Lummen

Het laatste half uur was voor de jongste band van de dag 5-mans Pop, Rock coverband True Cover uit Boechout. Met sterke uitvoeringen van o.a. een verrockte versie van Jolene van Dolly Parton, Sweet Dreams van Eurythmics en Vertigo van U2 wist True Cover vooral bij de publieksstemmen zeer hoog te scoren. Met daarbij een goede score bij de vakjury behaalde de band in beide categorieën samen de hoogste score buiten de winnaars van de 1e én de 2e Halve Finale waardoor de Wild-Card voor de Finale van deze regio werd binnen gespeeld. Als negende band staat True Cover in de Regio-Finale op vrijdag 23 januari a.s. in Zaal Oosterhof in Lummen.

The Clash of the Cover Bands is powered by:

EVANS SONOR Artists & Bands Booking Agency RockMuZine Artists & Bands Booking Agency
Uw logo ook hier? Ticketmaster USA Music Import Maxazine Podiuminfo
Uw logo ook hier? David Eden Koch Festivalinfo Sound Vision Studio


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands