• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Halve Finale BelgiŽ/Luxemburg 2016/2017 Aurora 15-11-2015

Lynyrd Skynyrd tribute From The Road uit Huy wint 1e Halve Finale The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2016

Pop coverband The Geezpotz uit Neerpelt met publieksprijs naar finale Regio België/Luxemburg

Metal coverband South of Heaven uit Bilzen en Oasis tribute Supersonic uit Luik met 2e plaatsen door naar Regio-Finale

Op zondag 15 november jl. vond in Zaal Aurora in Eigenbilzen de 1e Halve Finale plaats voor Regio België/Luxemburg in de grootste bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2016’. Zes vanuit de voorrondes geplaatste band gingen de een spannende muzikale strijd met elkaar aan om een plaats te bemachtigen in de Regio-Finale. In de categorie vakjury ging de 1e prijs naar 8-mans Lynyrd Skynyrd tribute From The Road uit Huy met op de 2e plaats 5-mans Metal coverband South of Heaven uit Bilzen. Bij de publieksstemmen werd de overwinning binnen gespeeld door 6-mans Pop coverband The Geezpotz uit Neerpelt met als goede 2e 6-mans Oasis tribute Supersonic uit Luik. Deze vier prachtige bands zien we terug op vrijdag 22 januari a.s. in de finale van Regio België/Luxemburg die wordt gehouden in Zaal Oosterhof in Lummen. De winnaars van deze Regio-Finale plaatsen zich voor de BENELUX Semi-Finals in Poptempel Paradiso in Amsterdam. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2016’ worden beloond met o.a. een cd-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux. De winnaar van het afgelopen seizoen Rock coverband Barking Bruce uit Antwerpen heeft op 31 oktober jl. haar single met videoclip ‘LENA’ gereleased en wordt volop geplugged bij alle radio en tv-stations in Nederland en België.

Voordat het programma begon werd er een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslagen in Parijs op vrijdag 13 november jl.

The Geezpotz in Aurora EigenbilzenThe Geezpotz in Aurora Eigenbilzen
The Geezpotz in Aurora EigenbilzenThe Geezpotz in Aurora Eigenbilzen

Het eerste half uur van deze Halve Finale was voor de uiteindelijke publiekswinnaar 6-mans Pop coverband The Geezpotz uit Neerpelt. Met volle overgave werden nummers gespeeld als o.a. Gossip van Heavy Cross, Fascination van Alphabeat en de ballad Hallelujah van Jeff Buckley en wist de band het publiek goed in beweging te krijgen. Als publiekswinnaar van deze 1e Halve Finale staat The Geezpotz zeer verdiend bij de beste 8 bands van Regio België/Luxemburg die in de Finale op vrijdag 22 januari a.s. in Zaal Oosterhof in Lummen mogen strijden om de Awards voor de beste coverband van deze regio én een plaats in de BENELUX Semi-Finals in dé Poptempel van Nederland: Paradiso Amsterdam!


Dag Anniek in Aurora EigenbilzenDag Anniek in Aurora Eigenbilzen
Dag Anniek in Aurora EigenbilzenDag Anniek in Aurora Eigenbilzen

2-mans Akoestisch Popduo Dag Anniek uit Bree wist zich met haar minimale bezetting goed staande te houden. Met haar intieme podiumperformance en uitstekende repertoirekeuze met nummers als o.a. Fantastig Toch van Eve de Roovere, Let’s Have a Party van Wanda Jackson en Black Horse And The Cherry Tree van KT Tunstall wist het duo een zeer goed niveau te brengen.


South of Heaven in Aurora EigenbilzenSouth of Heaven in Aurora Eigenbilzen
South of Heaven in Aurora EigenbilzenSouth of Heaven in Aurora Eigenbilzen

Met 5-mans Metal coverband South of Heaven uit Bilzen was het de beurt aan de liefhebbers van het steviger werk. Met volle overgave en op absoluut topniveau speelde de band nummers als o.a. Hall Of The Mountain King van Savatage, Mama, I’m Coming Home van Ozzy Ozbourne en Seek And Destroy van Metallica wat resulteerde in hoge scores bij zowel de vakjury als ook bij de publieksstemmen. Met uiteindelijk een 2e plaats bij de vakjury plaatste South of Heaven zich zeer dik verdiend bij de beste 8 bands van Regio België/Luxemburg die op vrijdag 22 januari a.s. in de Regio-Finale zullen spelen om de Awards voor de beste coverbands (vakjury en publiek) van deze regio. De winnaars van deze Regio-Finale die plaatsvindt in Zaal Oosterhof in Lummen, plaatsen zich voor de BENELUX Semi-Finals die worden gehouden in dé Poptempel van Nederland: Paradiso Amsterdam!


Supersonic in Aurora EigenbilzenSupersonic in Aurora Eigenbilzen
Supersonic in Aurora EigenbilzenSupersonic in Aurora Eigenbilzen

Met prachtige uitvoeringen van wereldhits als o.a. Back In Anger en Cigarettes and Alcohol speelde 6-mans Oasis tribute Supersonic uit Luik zich naar de 2e plaats bij de publieksstemmen. De band weet met uitgekiende sounds te presteren op topniveau en staat dan ook zeer verdiend in de finale van Regio België/Luxemburg die op vrijdag 22 januari a.s. wordt gehouden in Zaal Oosterhof in Lummen. Hier strijden ze met in totaal acht bands om de Awards voor de beste coverband van deze regio én een plaats bij de beste 18 coverbands van de Benelux in de BENELUX Semi-Finals die plaatsvinden in dé Poptempel van Nederland: Paradiso Amsterdam!


Supersonic in Aurora EigenbilzenSupersonic in Aurora Eigenbilzen
Supersonic in Aurora EigenbilzenSupersonic in Aurora Eigenbilzen

Dan was het nu tijd voor Rockabilly zoals het bedoeld is. 4-mans Rockabilly coverband 2-3-GO! uit Peer wist met prachtige uitvoeringen van nummers als o.a. Ragg Mopp van The Ames Brothers, Folsom Prison Blues van Johnny Cash en All Shook Up van Elvis Presley grote waardering te oogsten van zowel vakjury als het publiek.


From the Road in Aurora EigenbilzenFrom the Road in Aurora Eigenbilzen
From the Road in Aurora EigenbilzenFrom the Road in Aurora Eigenbilzen

Muzikale perfectie werd gebracht door de laatste band van deze 1e Halve Finale: 8-mans Lynyrd Skynyrd tribute From The Road uit Huy. Op zeer hoog niveau en met volle overgave bracht de band met nummers als o.a. Saturday Night Special, Sweet Home Alabama en de indrukwekkende uitvoering van Free Bird het publiek en de vakjury in extase. Met een overtuigende 1e plaats bij de vakjury staat From The Road bij de beste 8 coverbands van Regio België/Luxemburg in de Regio-Finale die op vrijdag 22 januari a.s. wordt gehouden in Zaal Oosterhof in Lummen. Hier wordt gespeeld om de Awards voor de beste coverbands (vakjury en publieksstemmen) van deze regio én een ticket voor de BENELUX Semi-Finals die worden gehouden in dé Poptempel van Nederland: Paradiso Amsterdam.

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Podiuminfo Ticketmaster USA Music Import RockMuZine SONOR
Artists & Bands Booking Agency David Eden EVANS Sound Vision Studio Artists & Bands Booking Agency
Maxazine Festivalinfo Uw logo ook hier? Koch Uw logo ook hier?


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands