• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Halve Finale BelgiŽ/Luxemburg 2016/2017 St. Cecilia 22-11-2015

Led Zeppelin tribute Letz Zeppelin uit Temse wint Halve Finale The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2015/2016

Disco coverband laDIeSCOver uit Kempen met publiekprijs naar finale Regio België/Luxemburg    

Pop coverband The BaseBallBats uit Nevele en Volbeat tribute Guitar Gangsters uit Lummen met 2e plaatsen naar finale

Zondag 22 november jl. vond in Zaal St. Cecilia in Lummen de 2e Halve Finale plaats voor Regio België/Luxemburg in de grootste bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2015/2016’. Zeven bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan om een plaats te bemachtigen in de Regio-Finale en werden beoordeeld door een vakjury en het publiek. Na zeven boeiende optredens werd 4-mans Led Zeppelin tribute Letz Zeppelin uit Temse door de vakjury tot winnaar gekozen met op een goede 2e plaats 5-mans Pop coverband The BaseballBats uit Nevele. Bij de publieksstemmen wist 7-mans Disco coverband laDIeSCOver de overwinning binnen te spelen met op de 2e plaats 4-mans Volbeat tribute Guitar Gangsters uit Lummen. Deze vier bands plaatsten zich voor de finale van Regio België/Luxemburg die op vrijdag 22 januari a.s. wordt gehouden in Zaal Oosterhof in Lummen. Hier spelen de negen beste bands van om een plaats in de BENELUX Semi-Finals in dé Poptempel van Nederland: Paradiso Amsterdam. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2015/2016’ worden beloond een prijzenpakket met o.a. een cd-contract met videoclip én een tour van 20 optredens in de Benelux. 

Grohl in St. Cecilia LummenGrohl in St. Cecilia Lummen
Grohl in St. Cecilia LummenGrohl in St. Cecilia Lummen

De aftrap van deze 2e Halve Finale werd verzorgd door 5-mans Foo Fighters tribute GROHL uit Antwerpen. Op technisch zeer goed niveau en met veel passie werden nummers als o.a. Best Of You, Up In Arms en Times Like These gebracht. Opnieuw bewees de band tot de top in haar genre te behoren.


The BaseBallBats in St. Cecilia LummenThe BaseBallBats in St. Cecilia Lummen
The BaseBallBats in St. Cecilia LummenThe BaseBallBats in St. Cecilia Lummen

5-mans Pop coverband The BaseBallBats uit Nevele wisten binnen no-time het publiek goed in beweging te krijgen. Met vooral medleys waarin nummers als o.a. 99 Luftballons van Nena, Pompeii van Bastille en Wake Me Up van Avicii goed tot hun recht kwamen wist de band zich naar de 2e plaats bij de vakjury te spelen. The BaseBallBats staan daarmee dik verdiend in de Regio-Finale die op vrijdag 22 januari a.s. wordt gehouden in Zaal Oosterhof in Lummen. Hier spelen de negen beste bands van België/Luxemburg om een plaats in de BENELUX Semi-Finals in Paradiso Amsterdam.


Guitar Gangsters in St. Cecilia LummenGuitar Gangsters
Guitar GangstersGuitar Gangsters in St. Cecilia Lummen

De liefhebbers van Volbeat kwamen goed aan hun trekken met het optreden van 4-mans Volbeat tribute Guitar Gangsters uit Lummen. Nummers als o.a. Sad Man’s Tongue, Fallen en Still Counting werden gretig ontvangen door het publiek en dat resulteerde uiteindelijk in een 2e plaats bij de publieksstemmen. Hiermee plaatste Guitar Gangsters zich bij de beste negen bands van België/Luxemburg die op vrijdag 22 januari a.s. in de Regio-Finale spelen om de Regio-Awards én een plaats in de BENELUX Semi-Finals in dé Poptempel van Nederland: Paradiso Amsterdam.


Breakfast at Midnight in St. Cecilia LummenBreakfast at Midnight in St. Cecilia Lummen
Breakfast at Midnight in St. Cecilia LummenBreakfast at Midnight in St. Cecilia Lummen

3-mans Rock coverband Breakfast at Midnight uit Westerlo wist ook nu weer indruk te maken met krachtige interpretaties van klassiekers als o.a. Black van Pearl Jam, I Put A Spell On You van Creedence Clearwater Revival en Yellow Submarine van The Beatles. Ondanks de minimale bezetting weet de band haar repertoire sterk te brengen.


laDIeSCOver in St. Cecilia LummenlaDIeSCOver in St. Cecilia Lummen
laDIeSCOver in St. Cecilia LummenlaDIeSCOver in St. Cecilia Lummen

De 5e band van deze Halve Finale was 7-mans Disco coverband laDIeSCOver uit Kempen. Muzikaal technisch op zeer goed niveau en met drie leadzangeressen die ook in de samenzang voor veel kippenvel-momenten wisten te zorgen. Met goede energie, uitstekende sounds en ook een interactieve podiumpresentatie werden nummers als o.a. September van Earth, Wind & Fire, Good Times van Chic en Lady Marmelade van Labelle het publiek in gespeeld. Met een overtuigende meerderheid aan publieksstemmen plaatste laDIeSCOver zich zeer verdiend voor de finale van Regio België/Luxemburg die op vrijdag 22 januari a.s. wordt gehouden in Zaal Oosterhof in Lummen. De winnaars van deze Regio-Finale ontvangen naast de Award voor de beste coverband van deze regio ook een ticket voor de BENELUX Semi-Finals in Poptempel Paradiso!


The Obvious Solution in St. Cecilia LummenThe Obvious Solution in St. Cecilia Lummen
The Obvious Solution in St. Cecilia LummenThe Obvious Solution in St. Cecilia Lummen

Met een overtuigend optreden waarin krachtige uitvoeringen van o.a. La Grange van ZZ Top, Take Me Out van Franz Ferdinand en Purple Haze van Jimi Hendrix werden gebracht wist 4-mans Rock coverband The Obvious Solution uit Peer zowel bij de vakjury als bij het publiek goed te scoren. De band is daarmee kanshebber voor de Wild-Card die recht geeft op een plaats in de Regio-Finale die op vrijdag 22 januari a.s. plaatsvindt in Zaal Oosterhof in Lummen.


Letz Zeppelin in St. Cecilia LummenLetz Zeppelin in St. Cecilia Lummen
Letz Zeppelin in St. Cecilia LummenLetz Zeppelin in St. Cecilia Lummen

Het muzikale hoogtepunt van deze Halve Finale werd gebracht door 4-mans Led Zeppelin tribute Letz Zeppelin uit Temse. Alles klopt aan deze topband. De sounds, de juiste feel en muzikaal technisch op het hoogste niveau. Met indrukwekkende uitvoeringen van o.a. Immigrant Song, Kashmir en Stairway To Heaven speelden de vier rasmuzikanten zich naar een dik verdiende 1e plaats bij de vakjury. Hiermee staat Letz Zeppelin bij de negen beste bands van België/Luxemburg die op vrijdag 22 januari in Zaal Oosterhof in Lummen gaan strijden om de Regio-Awards én een plaats in de BENELUX Semi-Finals in dé Poptempel van Nederland: Paradiso Amsterdam!

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Koch Artists & Bands Booking Agency Sound Vision Studio SONOR Festivalinfo
RockMuZine Ticketmaster EVANS Uw logo ook hier? Uw logo ook hier?
Artists & Bands Booking Agency Maxazine USA Music Import Podiuminfo David Eden


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands