• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Regio-Finale BelgiŽ/Luxemburg 2016/2017 Zaal Oosterhof 22-01-2016

Led Zeppelin tribute Letz Zeppelin uit Temse wint finale Regio België/Luxemburg in The Clash of the Cover Bands 

Disco coverband laDIeSCOver uit Kempen met publieksprijs naar BENELUX Semi-Finals in Poptempel PARADISO Amsterdam 

Metal coverband South of Heaven uit Bilzen wint Runner-Up Award

Op vrijdag 22 januari jl. vond in een volgepakt Zaal Oosterhof in Lummen de finale plaats voor Regio België/Luxemburg in de grootste bandcompetitie The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO! Negen bands haalden alles uit de kast om zowel de vakjury als het publiek te overtuigen dat zij recht hadden op de Award voor de beste coverband van deze regio. Bij de vakjury werd 4-mans Led Zeppelin tribute Letz Zeppelin uit Temse beloond met de 1e prijs. Bij de publieksstemmen speelde 7-mans Disco coverband laDIeSCOver uit Kempen zich zeer overtuigend naar de overwinning. Door in beide categorieën samen het hoogst te scoren na de twee winnaars ging de Runner-Up Award naar 5-mans Metal coverband South of Heaven uit Bilzen. Deze drie prachtige bands ontvingen naast de Awards tevens een ticket voor de BENELUX Semi-Finals in dé Poptempel van Nederland: PARADISO Amsterdam. Hier spelen de 18 regionale winnaars in twee Semi-Finals om een plaats in de BENELUX Grand Finale in Poppodium 013 in Tilburg. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards’ worden beloond met o.a. een cd-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux.

The Obvious Solution in Zaal Oosterhof LummenThe Obvious Solution in Zaal Oosterhof Lummen
The Obvious Solution in Zaal Oosterhof LummenThe Obvious Solution in Zaal Oosterhof Lummen

De eerste band die het grote podium in Zaal Oosterhof mocht betreden was 4-mans Pop, Rock coverband The Obvious Solution uit Peer. Op goed niveau en onder leiding van de dynamische leadzanger bracht de band uitvoeringen van o.a. She Talks To Angels van Black Crowes, White Room van Eric Clapton en Purple Haze van Jimi Hendrix. Een uitstekende opening van deze finale.


Guitar Gangsters in Zaal Oosterhof LummenGuitar Gangsters in Zaal Oosterhof Lummen
Guitar Gangsters in Zaal Oosterhof LummenGuitar Gangsters in Zaal Oosterhof Lummen

4-mans Volbeat tribute Guitar Gangsters uit Lummen speelde met passie een ode aan haar muzikale helden. Nummers als Sad Man’s Tongue, Fallen en A Warriors Call werden overtuigend gespeeld en oogsten veel waardering bij het publiek.


Supersonic in Zaal Oosterhof LummenSupersonic in Zaal Oosterhof Lummen
Supersonic in Zaal Oosterhof LummenSupersonic in Zaal Oosterhof Lummen

Een van de hoogtepunten van deze finale was het optreden van 6-mans Oasis tribute Supersonic uit Luik. Muzikaal technisch op bovengemiddeld niveau en met nauwkeurige sounds en sterke beleving werden nummers als o.a. Supersonic, Cigarettes And Alcohol en Don’t Look Back In Anger de zaal in gespeeld. Supersonic maakte enorm veel indruk bij zowel vakjury als publiek en liet een zeer sterk visitekaartje achter. Een aanrader voor de betere podia!


laDIeSCOver in Zaal Oosterhof LummenlaDIeSCOver in Zaal Oosterhof Lummen
laDIeSCOver in Zaal Oosterhof LummenlaDIeSCOver in Zaal Oosterhof Lummen

Dan was het nu tijd voor een half uur Disco van de bovenste plank! 7-mans Disco coverband laDIeSCOver uit Kempen wist binnen no-time de inmiddels volgelopen Zaal Oosterhof flink in beweging te krijgen met indrukwekkende uitvoeringen van klassiekers als o.a. Boogie Wonderland van Earth, Wind & Fire, Lady Marmelade van LaBelle en afsluiter Disco Inferno van The Trammps. Met een strakke rhythm-sectie zetten de vier muzikanten een prima basis neer waarop de drie leadzangeressen optimaal konden presteren. Zowel in de leadzang als ook in de samenzang wisten de drie frontvrouwen regelmatig een enorm hoog niveau te bereiken. Met een overtuigende meerderheid aan publieksstemmen staat laDIeSCOver dik verdiend bij de beste 18 coverbands van deze 12e The Clash-editie die in de BENELUX Semi-Finals in PARADISO Amsterdam mogen strijden om een plaats in de BENELUX Grand Finale.


South of Heaven in Zaal Oosterhof LummenSouth of Heaven in Zaal Oosterhof Lummen
South of Heaven in Zaal Oosterhof LummenSouth of Heaven in Zaal Oosterhof Lummen

Met 5-mans Metal coverband South of Heaven kregen we opnieuw een muzikaal hoogtepunt voorgeschoteld. Met nummers als o.a. Crazy Train van Ozzy Osbourne en Enter Sandman van Metallica kwamen de individuele kwaliteiten van de vijf mannen goed naar voren. Het hoogtepunt van deze finale was de uitvoering van Child In Time van Deep Purple. De ongelooflijke virtuositeit van de leadgitarist en het enorme zuivere bereik van de leadzanger bezorgde zowel vakjury als publiek een enorm kippenvelmoment. Door bij de vakjury en het publiek samen het hoogst te scoren ging de Runner-Up Award van deze finale naar South of Heaven en daarmee staan ze bij de beste 18 bands van dit seizoen in de BENELUX Semi-Finals in dé Poptempel van Nederland: PARADISO Amsterdam!


The Geezpotz in Zaal Oosterhof LummenThe Geezpotz in Zaal Oosterhof Lummen
The Geezpotz in Zaal Oosterhof LummenThe Geezpotz in Zaal Oosterhof Lummen

6-mans Pop coverband The Geezpotz uit Neerpelt wist het niveau van haar optreden in de halve finale ruimschoots te overtreffen. Zowel instrumentaal als vocaal werden nummers als o.a. Man Down van Rihanna, Psycho van Muse en Misery Business van Paramore overtuigend gespeeld en met een hoog entertainmentgehalte wist de band dan ook zeer goed te scoren bij de publieksstemmen. Complimenten!


The BaseBallBats in Zaal Oosterhof LummenThe BaseBallBats in Zaal Oosterhof Lummen
The BaseBallBats in Zaal Oosterhof LummenThe BaseBallBats in Zaal Oosterhof Lummen

De zevende band van deze finale was Pop coverband The BaseBallBats uit Nevele. Met dynamische uitvoeringen van o.a. Barbra Streisand van Duck Sauce, Diamonds van Rihanna en Titanium van David Guetta wist ook deze band er een mooi feest van te maken.


From the Road in Zaal Oosterhof LummenFrom the Road in Zaal Oosterhof Lummen
From the Road in Zaal Oosterhof LummenFrom the Road in Zaal Oosterhof Lummen

Een volgend hoogtepunt in deze finale was het optreden van Lynyrd Skynyrd tribute From the Road uit Huy. Alles klopt aan deze band zonder zwakke schakels. De sounds, de feel, de arrangementen, de samenzang en een charismatische leadzanger die een goed interactie met het publiek wist op te bouwen. From the Road is een aanrader voor de betere podia in de Benelux.


Letz Zeppelin in Zaal Oosterhof LummenLetz Zeppelin in Zaal Oosterhof Lummen
Letz Zeppelin in Zaal Oosterhof LummenLetz Zeppelin in Zaal Oosterhof Lummen

Het laatste half uur was voor de uiteindelijke vakjur-ywinnaar van deze finale: 4-mans Led Zeppelin tribute Letz Zeppelin. Met een enorme energie en passende attitude brachten deze vier topmuzikanten een weergaloze show waarin de individuele kwaliteiten optimaal werden benut. Uitvoeringen van nummers als o.a. Immigrant Song, Stairway To Heaven en Whole Lotta Love deden je vergeten dat hier een tributeband op het podium stond i.p.v. het origineel. Letz Zeppelin plaatste zich met haar overwinning bij de vakjury bij de 18 beste coverbands van deze The Clash-editie die in de BENELUX Semi-Finals in Poptempel PARADISO mogen strijden om een plaats in de BENELUX Grand Finale.

Zaal Oosterhof LummenZaal Oosterhof Lummen

The Clash of the Cover Bands is powered by:

RockMuZine EVANS Koch Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency
Artists & Bands Booking Agency David Eden Podiuminfo Ticketmaster Sound Vision Studio
Maxazine SONOR Festivalinfo Uw logo ook hier? USA Music Import


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands