• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

finale extra cyclus BelgiŽ 2016/2017 St. Cecilia 12-11-2016

Pop, Rock coverband The Pixels uit Leuven wint finale extra cyclus Regio België in The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO!

Zaterdag 12 november jl. vond in Zaal Cecilia in Lummen de finale plaats van de extra  cyclus voor Regio België in The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO! De zeven beste bands uit deze cyclus gingen de muzikale eindstrijd met elkaar aan om de Regio-Award en daarmee een plaats bij de beste 18 bands die in twee BENELUX Semi-Finals mogen strijden om een plaats in de Grand Finale in Poptempel PARADISO! De finalisten werden beoordeeld door een vakjury en het publiek. De band met de hoogste score in beide categorieën samen was uiteindelijk 8-mans Pop, Rock coverband The Pixels uit Leuven. Naast de Award ontving The Pixels ook een single-contract met videoclip en komt daarmee vanaf 15 april a.s. in ‘The Clash Hitlijst’ te staan. De wekelijkse Top 5 van deze interactieve hitlijst wordt geplugd bij alle radiostations in Nederland en België.

De Kenny's in Zaal Cecilia LummenDe Kenny's in Zaal Cecilia Lummen
De Kenny's in Zaal Cecilia LummenDe Kenny's in Zaal Cecilia Lummen

Het eerste half uur van deze finale werd ingevuld door 5-mans Party Rock coverband De Kenny’s uit Leuven. Met veel humor en enthousiasme wist de band met nummers als Alles Kan Een Mens Gelukkig Maken van René Froger, SamsonRock van Samson & Gert en Het Is Een Nacht van Guus Meeuwis er al meteen een leuk feest van te maken.


Silverwolf in Zaal Cecilia LummenSilverwolf in Zaal Cecilia Lummen
Silverwolf in Zaal Cecilia LummenSilverwolf in Zaal Cecilia Lummen

5-mans Judast Priest tribute Silverwolf uit Silly-Hainaut had zich als vakjury-winnaar in de vorige ronde geplaatst voor deze finale en wist opnieuw een ijzersterk optreden neer te zetten. Onder leiding van een indrukwekkende leadzanger speelde de band zich met nummers als Breaking The Law, Electric Eye en Victim Of Change naar een hoge score bij de vakjury.


New Addiction in Zaal Cecilia LummenNew Addiction in Zaal Cecilia Lummen
New Addiction in Zaal Cecilia LummenNew Addiction in Zaal Cecilia Lummen

7-mans Pop coverband New Addiction uit Leuven heeft zich in korte tijd enorm ontwikkeld en speelde zich op goed niveau naar hoge scores bij zowel de vakjury als bij de publieksstemmen. Nummers als Survivor van Glee, Toxic van Britney Spears en Man Down van Rihanna werden optimaal benut om vooral de sterke samenzang van de drie zangeressen regelmatig voor kippenvel-momenten te laten zorgen.


In Your Honor in Zaal Cecilia LummenIn Your Honor in Zaal Cecilia Lummen
In Your Honor in Zaal Cecilia LummenIn Your Honor in Zaal Cecilia Lummen

De vierde band van deze finale was 5-mans Foo Fighters tribute In Your Honor uit Antwerpen. Met sterke uitvoeringen van nummers als The Pretender, All My Life en Everlong wist de band veel waardering te oogsten van het enthousiaste publiek en ook goed te scoren bij de vakjury.


Boost in Zaal Cecilia LummenBoost in Zaal Cecilia Lummen
Boost in Zaal Cecilia LummenBoost in Zaal Cecilia Lummen

5-mans Rock coverband Boost uit Tessenderlo wist de inmiddels volgepakte Zaal Cecilia goed te bespelen met uitstekende uitvoeringen van nummers als Lost van Anouk, Bad Case Of Loving You van Rober Palmer en Highway To Hell van AC/DC. Vooral de ijzersterke leadzangeres wist grote indruk te maken en zorgde ook voor een goede interactie met het publiek.


The Pixels in Zaal Cecilia LummenThe Pixels in Zaal Cecilia Lummen
The Pixels in Zaal Cecilia LummenThe Pixels in Zaal Cecilia Lummen

Niet alleen met goed verzorgd technisch spel, maar ook met een hoog entertainmentgehalte speelde 8-mans Pop, Rock coverband The Pixels uit Leuven zich naar een overtuigende overwinning. De band heeft hard gewerkt de afgelopen maanden en wist tijdens deze finale met een uitgekiende set enorm te pieken. Met frisse uitvoeringen van o.a. Like The Way I Do van Melissa Etheridge, Bad Touch van Bloodhound Gang en Ik Leef Niet Meer Voor Jou van Marco Borsato lieten de acht jonge talenten horen de nummers naar zich toe te kunnen trekken en daarmee een eigentijdse smoel te geven. De band snapt wat ervoor nodig is om je als coverband te onderscheiden en zal zich de komende jaren blijven door ontwikkelen. Met haar overwinning staat The Pixels dik verdiend bij de beste 18 bands van dit seizoen in de BENELUX Semi-Finals en mogen hier de strijd voortzetten om een plaats in de BENELUX Grand Finale in dé Poptempel van Nederland: PARADISO! Tijdens de BENELUX Semi-Finals worden Broadcast beeld- en geluidsregistraties gemaakt voor o.a. de singles met videoclips die vanaf 15 april a.s. in ‘The Clash Hitlijst’ komen te staan. De komende maanden wordt er met de bands via coaching sessies hard gewerkt om het aanwezige talent nog meer door te ontwikkelen en iedereen optimaal voor te bereiden op de eindfase van dit ‘The Clash’-seizoen.


Vintage Code in Zaal Cecilia LummenVintage Code in Zaal Cecilia Lummen
Vintage Code in Zaal Cecilia LummenVintage Code in Zaal Cecilia Lummen

De laatste band van deze finale was 4-mans Blues Rock coverband Vintage Code uit Tongeren. Naast het hoge muzikale niveau van deze vier podiumbeesten wist de band ook een boeiende podiumperformance neer te zetten. Met sterke uitvoeringen van o.a. White Room van Cream, Alive van Pearl Jam en Foxy Lady van Jimi Hendrix, waarin vooral de leadgitarist enorm wist te excelleren, behaalde de band zowel bij de vakjury als bij de publieksstemmen een goede score.

Zaal Cecilia LummenZaal Cecilia Lummen

 

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Podiuminfo SONOR Sound Vision Studio David Eden Uw logo ook hier?
Maxazine USA Music Import Festivalinfo Artists & Bands Booking Agency EVANS
Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency Ticketmaster RockMuZine Koch


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands