• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Locatie-finale Café Bolle in Tilburg Café Bolle 18-03-2017

Allround coverband CoverUp! uit Dongen wint locatie-finale Café Bolle in Tilburg in The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO!

Rock coverband Down to Eleven uit Etten-Leur met publieksprijs van finale Regio Zuid Nederland in Poppodium 013 Tilburg

Zaterdag 18 maart jl. vond in Café Bolle in Tilburg de locatie-finale plaats in het 13e seizoen van The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO! Na drie voorrondes stonden de zeven beste bands van de cyclus in Café Bolle in deze finale en werden beoordeeld in twee categorieën: vakjury en publieksstemmen. Bij de vakjury ging de overwinning naar 10-mans Allround coverband CoverUp! uit Dongen en bij de publieksstemmen was de locatie-Award voor 4-mans Rock coverband Down to Eleven uit Etten-Leur. De hoogste score in beide categorieën samen werd behaald door 5-mans Rock coverband WayWard uit ‘s-Hertogenbosch. Deze drie bands plaatsten zich met hun overwinningen voor de finale van Regio Zuid Nederland die op zaterdag 3 juni a.s. wordt gehouden in Poppodium 013 in Tilburg. In de voorbereiding naar deze Regio-Finale ontvangen de bands gratis bandcoaching en de winnaars worden beloond met een live-single met videoclip voor ‘The Clash Hitlijst’ die wordt geplugd bij alle landelijke en regionale radio- en tv-stations in Nederland. De uiteindelijke winnaars van de Landelijke Finale in Poptempel PARADISO in Amsterdam winnen naast ‘The Clash of the Cover Bands Award 2017’ en de eeuwige roem een cd-contract met videoclip, fotoshoots en meerdere optredens in Nederland en België.

KEPLR in Café Bolle TilburgKEPLR in Café Bolle Tilburg
KEPLR in Café Bolle TilburgKEPLR in Café Bolle Tilburg

De eerste band van deze locatie-finale was 7-mans David Bowie tribute KEPLR uit Waalwijk. Met klassiekers als o.a. Let’s Dance, Ziggy Stardust en China Girl kwamen de liefhebbers flink aan hun trekken. Vooral instrumentaal werd er regelmatig een hoog niveau gehaald. Een mooie opening van een boeiende finale.


The Suburbs in Café Bolle TilburgThe Suburbs in Café Bolle Tilburg
The Suburbs in Café Bolle TilburgThe Suburbs in Café Bolle Tilburg

5-mans Pop, Rock coverband The Suburbs uit Mechelen (B) wist een zeer sterk optreden neer te zetten. Met haar uitvoeringen van o.a. Love Like Blood van Killing Joke, Yellow van Coldplay en Joker And The Thief liet de band horen technisch op hoog niveau te zitten. Met daarnaast goede sounds en sterke arrangementen wist de band hoog te scoren bij de vakjury.


Down to Eleven in Café Bolle TilburgDown to Eleven in Café Bolle Tilburg
Down to Eleven in Café Bolle TilburgDown to Eleven in Café Bolle Tilburg

Als publiekswinnaar van haar voorronde had 4-mans Rock coverband Down to Eleven uit Etten-Leur zich geplaatst voor deze locatie-finale en ook nu speelde de band zich naar de overwinning bij de publieksstemmen. Met dynamische uitvoeringen van nummers als Rocking In A Free World in de uitvoering van Pearl Jam, Nothing Compares 2 U van Sinead O’Connor en I Will Follow van U2 wist de band een uitstekende interactie met het publiek op te bouwen. Als publiekswinnaar van deze locatie-finale plaatste Down to Eleven zich voor de finale van Regio Zuid Nederland die op zaterdag 3 juni a.s. wordt gehouden in Poppodium 013 in Tilburg. De winnaars van deze Regio-Finale plaatsen zich niet alleen voor de landelijke Halve Finales maar worden ook beloond met een live-single met videoclip die in ‘The Clash Hitlijst’ komt te staan en wordt geplugd bij alle landelijke en regionale radio- en tv-stations in Nederland.


WayWard in Café Bolle TilburgWayWard in Café Bolle Tilburg
WayWard in Café Bolle TilburgWayWard in Café Bolle Tilburg

5-mans Rock coverband WayWard uit ’s-Hertogenbosch wist diepe indruk te maken bij zowel de vakjury als bij het publiek. Met sterke uitvoeringen van nummers als Little Secret van Melissa Etheridge, Zombie van The Cranberries en Pretender van Foo Fighters speelde de band zich naar hoge scores bij zowel de vakjury als bij de publieksstemmen. Door in beide categorieën samen de hoogste score te behalen staat WayWard als Runner-Up van deze locatie-finale bij de beste negen bands van Regio Zuid Nederland die op zaterdag 3 juni a.s. in Poppodium 013 in Tilburg gaan strijden om de Regio-Awards én een plaats in de Landelijke Halve Finales. De winnaars van de Regio-Finale worden beloond met een live-single met videoclip die in ‘The Clash Hitlijst’ komt te staan en is te downloaden via iTunes en de streamen via Spotify. Alle singles worden geplugd bij de landelijke en regionale radio- en tv-stations.


CoverUp! in Café Bolle TilburgCoverUp! in Café Bolle Tilburg
CoverUp! in Café Bolle TilburgCoverUp! in Café Bolle Tilburg

Ze kwamen, ze zagen en ze overwonnen! 10-mans Allround coverband CoverUp! uit Dongen krijgt het voor elkaar om vanaf de eerste tot en met de laatste tonen het publiek te ‘pakken’ en niet meer los te laten. Technisch op goed niveau, goede sounds en zeer functionele arrangementen in combinatie met een goed doordachte nummerkeuze en twee leadvocalisten die ook weten wat entertainen is. Met passie en overtuiging werden nummers als Ik Leef Niet Meer Voor Jou van Marco Borsato, Could You Be Loved van Bob Marley en het door het publiek massaal meegezongen Hey Jude van The Beatles gebracht en zorgden voor de hoogste score bij de vakjury en de publieksstemmen. Als vakjury-winnaar van deze finale staat CoverUp! dik verdiend in de finale van Regio Zuid Nederland op zaterdag 3 juni a.s. in Poppodium 013 in Tilburg. De winnaars van deze Regio-Finale worden beloond met een live-single die in ‘The Clash Hitlijst’ komt te staan en wordt geplugd bij alle landelijke en regionale radio- en tv-station in Nederland.


GEM'SON in Café Bolle TilburgGEM'SON in Café Bolle Tilburg
GEM'SON in Café Bolle TilburgGEM'SON in Café Bolle Tilburg

5-mans Pop coverband GEM’SON uit Oirschot wist een overtuigende set neer te zetten. Met nummers als Love Rears It’s Ugly Head van Living Colour, Moves Like Jagger van Maroon 5 en Power Of Love van Huey Lewis & the News wist de band wederom goed te scoren bij de publieksstemmen.


Checkpoint Charlie in Café Bolle TilburgCheckpoint Charlie in Café Bolle Tilburg
Checkpoint Charlie in Café Bolle TilburgCheckpoint Charlie in Café Bolle Tilburg

De laatste band van deze avond was 5-mans Pop, Rock coverband Checkpoint Charlie uit Antwerpen (B). De band wist technisch een zeer goed niveau te brengen met repertoire als Original Sin van INXS, Message In A Bottle van The Police en de sterke afsluiter Faithless van Insomnia. Een prachtige dynamische afsluiter van deze boeiende finale.

Café Bolle TilburgCafé Bolle Tilburg

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Festivalinfo Artists & Bands Booking Agency Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency Sound Vision Studio
Uw logo ook hier? RockMuZine Koch Maxazine Ticketmaster
EVANS USA Music Import Podiuminfo David Eden SONOR


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands