• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Nieuws

Zinderende BENELUX Grand Finale om 'The Clash of the Cover Bands Awards 2012/2013' in 013 Tilburg 19-03-2013

BENELUX Grand Finale wordt spannende eindstrijd om ‘The Clash of the Cover Bands Awards’

Poppodium 013 Tilburg presenteert de negen beste coverbands van de Benelux

Met de twee indrukwekkende BENELUX Semi-Finals nog vers in ons geheugen, vindt op zaterdag 27 april a.s. de BENELUX Grand Finale plaats van ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2012/2013’ in Poppodium 013 in Tilburg. Van de ruim 1.500 inschrijvingen zullen, na een jaar hard werken en gedegen coaching, de negen beste en populairste coverbands van Nederland zorgen voor een spectaculaire en spannende eindstrijd waar de hoofdprijzen worden verdeeld. 

‘THE CLASH OF THE COVER BANDS AWARD 2012/2013’
De negen finalisten strijden om de ‘The Clash of the Cover Bands Award 2012/2013’, de Award die klaarligt voor de beste coverband van de Benelux, die wordt bepaald door een vakjury. De tweede hoofdprijs wordt bepaald door het publiek, de winnaar van ‘The Clash of the Cover Bands Public’s Favourite Award 2012/2013’. Beide winnaars worden ook beloond met een CD-contract met videoclip. De CD's zullen in Nederland en België gereleased en geplugd gaan worden. Ook krijgen de winnaars een tour van 20 optredens aangeboden en zullen de komende jaren veelvuldig te zien zijn op diverse aansprekende podia in de Benelux. Verder zullen ook de Individuele Awards worden uitgereikt aan de beste muzikanten die we het afgelopen jaar in ‘The Clash of the Cover Bands’ voorbij zagen komen! Er staat dus het nodige op het spel op zaterdag 27 april in Poppodium 013 Tilburg!!!

Het programma (in willekeurige volgorde) ziet er als volgt uit:

Ten Speed uit Groningen

- Ten Speed: Allround coverband uit Groningen (1e plaats vakjury Regio Noord Nederland)
 

That's What She Said uit Zwolle

- That's What She Said: Rock, Pop coverband uit Zwolle (1e plaats vakjury Regio Oost Nederland)

 

Kiki Blues uit Baarn

- Kiki Blues: Blues coverband uit Baarn (2e plaats vakjury Regio West Nederland)

 

Doe Maar Net Alsof uit Valkenswaard

- Doe Maar Net Alsof: Doe Maar tribute uit Valkenswaard (1e plaats vakjury Regio Zuid Nederland)

 

Lipstick Junkie uit Bladel

- Lipstick Junkie: Pop coverband uit Bladel (2e plaats vakjury Regio Zuid Nederland)

 

GRIND uit Den Haag/Wassenaar

- GRIND: Classic Rock coverband uit Den Haag/Wassenaar (1e plaats publieksstemmen Regio West Nederland)

 

Dr. Jekyll & Mr. Hyde uit Heemskerk 

- Dr. Jekyll & Mr. Hyde: Rock coverband uit Heemskerk (2e plaats publieksstemmen Regio West Nederland)

 

Sweet Vendetta uit Waalwijk

- Sweet Vendetta: PowerRock coverband uit Waalwijk (1e plaats publieksstemmen Regio Zuid Nederland)

 

Charm uit Hilvarenbeek

- Charm: Pop, Rock coverband uit Hilvarenbeek (2e plaats publieksstemmen Regio Zuid Nederland)

Zaal open: 18.30 uur; entree: € 20,- v.v.k. via deze website en TicketService. 

Feest der herkenning
Het belooft ook dit jaar tijdens de ‘BENELUX Grand Finale’ weer een spannend feest der herkenning te worden met covers van diverse nationale en internationale artiesten uit verschillende muziekgenres. Om 18.30 uur gaan de deuren van 013 Tilburg open en vanaf 19.00 uur barst het feest los. De finalisten zullen alles uit de kast halen om vakjury én publiek te overtuigen dat zij de beste zijn.

poster BENELUX Grand Finale - 27 april 2013Individuele Awards
Gedurende de finalerondes zijn individuele muzikanten genomineerd voor de Awards voor Beste Vocalist(e) 2012/2013, Beste Gitarist 2012/2013, Beste Bassist 2012/2013, Beste Drummer 2012/2013 en Beste Toetsenist 2012/2013. Tijdens de BENELUX Grand Finale zullen de winnaars bekend worden gemaakt en de Awards worden uitgereikt.

Veronica

The Clash of the Cover Bands bij Veronica
Vanaf eind maart start Veronica met de tv-serie ‘The Clash of the Cover Bands’. In negen afleveringen van 60 minuten wordt de zoektocht naar de beste en populairste coverband van de Benelux gevolgd tijdens de twee BENELUX Semi-Finals op 2 en 9 maart jl. in Paard van Troje in Den Haag en de BENELUX Grand Finale op zaterdag 27 april a.s. in Poppodium 013 in Tilburg. Tijdens deze drie eindrondes worden er Broadcast beeld- en geluidsregistraties gemaakt waarmee de 18 overgebleven coverbands van dit seizoen op unieke wijze worden gevolgd tijdens hun spannende en leerzame muzikale strijd om 'The Clash of the Cover Bands Awards'.

Springplank
Dat 'The Clash of the Cover Bands' voor de deelnemende bands een springplank naar de landelijke en wellicht internationale doorbraak kan zijn, blijkt wel uit het succes van o.a. de winnaar van ‘The Clash of the Cover Bands Public’s Favourite Award 2011/2012’ Koyle. Deze Belgische Rock coverband bestormde de afgelopen maanden de Nederlandse hitlijsten met haar single ‘End Of June’. "Het is geweldig om dankzij 'The Clash' in de Mega-Top 100 te hebben gestaan", aldus bassist Roland Kellens van Koyle. "Tijdens The Clash, maar ook daarna hebben we professionele ondersteuning gehad van de organisatie, waardoor we nu niet alleen een single hebben kunnen uitbrengen, maar ook een videoclip hebben gemaakt. De aanvragen voor de optredens blijven binnenstromen. Geweldig!!!"
Ook Present Danger uit Kaatsheuvel, winnaar van ‘The Clash of the Cover Bands Public’s Favourite Award 2007/2008’ stond met haar single ‘Iron Rain’ in de Mega Top-100. De winnaar van ‘The Clash of the Cover Bands 2007/2008’ Rattlesnake Shake uit Oss heeft inmiddels met drie singles in de nationale hitlijsten gestaan.

Gedurende hun deelname worden de bands begeleid en gecoacht om zo het aanwezige talent optimaal naar een hoger niveau te tillen.

Inschrijven
Speel jij ook in een coverband en zijn jullie klaar om de hele Benelux te veroveren? Schrijf je dan nu in voor ‘The Clash of the Cover Bands – The BENELUX Edition 2013/2014’ en laat je horen!

 

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Ticketmaster Uw logo ook hier? Koch SONOR Uw logo ook hier?
Sound Vision Studio Artists & Bands Booking Agency EVANS USA Music Import Festivalinfo
RockMuZine David Eden Artists & Bands Booking Agency Maxazine Podiuminfo


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands