• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Nieuws

The Clash of the Cover Bands bij Veronica 22-02-2013

TC bij VTC bij V

The Clash of the Cover Bands bij Veronica

Vanaf eind maart start Veronica met de tv-serie ‘The Clash of the Cover Bands’. In negen afleveringen van 60 minuten wordt de zoektocht naar de beste en populairste coverband van de Benelux gevolgd tijdens de twee BENELUX Semi-Finals op 2 en 9 maart a.s. in Paard van Troje in Den Haag en de BENELUX Grand Finale op zaterdag 27 april a.s. in Poppodium 013 in Tilburg. Tijdens deze drie eindrondes worden er Broadcast beeld- en geluidsregistraties gemaakt waarmee de 18 overgebleven coverbands van dit seizoen op unieke wijze worden gevolgd tijdens hun spannende en leerzame muzikale strijd om 'The Clash of the Cover Bands Awards'.

Zaterdag 2 en 9 maart a.s. staat Paard van Troje in Den Haag in het teken van de BENELUX Semi-Finals van de grootste bandcompetitie van Nederland, België en Luxemburg: 'The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2012/2013’. De 18 beste en populairste coverbands van de Benelux, de regionale winnaars, mogen nu hun sterk ontwikkelde talenten laten zien en horen op het gerenomeerde podium van Paard van Troje (main hall) en strijden hiermee om een felbegeerde plaats in de BENELUX Grand Finale. Na een jaar van hard werken en gedegen coaching is de droom van al deze top-muzikanten uitgekomen. Het podium van Paard van Troje is op deze dagen van hen.

Promo_1Promo_2Promo_3

Initiatiefnemer, organisator en producer John Van den Borne kijkt terug op 9½ jaar The Clash of the Cover Bands: “De ideologie waarmee we negen jaar geleden zijn begonnen, hebben we verwezenlijkt: met The Clash of the Cover Bands bieden we talent o.a. de beste en meest toonaangevende podia van de Benelux om gehoord en gezien te worden. In het coverbandcircuit schuilt enorm veel talent, maar de bands verkeerden vaak in de anonimiteit. Met The Clash of the Cover Bands hebben we die anonimiteit definitief doorbroken. We merken dat de belangstelling voor The Clash of the Cover Bands steeds groter wordt. Dit seizoen hebben tot nu toe ruim 60.000 bezoekers ‘The Clash’ bezocht. De bands hebben het hele jaar in de regionale voorrondes en finalerondes toegewerkt naar dit unieke moment om als coverband te schitteren in de BENELUX Semi-Finals. Dit is alleen gegund aan de beste en populairste bands van de verschillende regio’s. De bands die dit stadium hebben bereikt weten zowel technisch als visueel een zeer boeiend en interactief optreden neer te zetten, dat vaak bol staat van verrassende muzikale invalshoeken.

De 18 bands die deze BENELUX Semi-Finals hebben bereikt, treden verdeeld over twee Halve Finales op: zaterdag 2 maart en zaterdag 9 maart a.s. Zowel een vakjury, bestaande uit vertegenwoordigers van platenmaatschappijen, programmeurs, vakdocenten en vakmedia, als ook het publiek bepaalt welke 9 coverbands uiteindelijk doorgaan naar de Grand Finale in Poppodium 013 in Tilburg op zaterdag 27 april a.s.

poster0203131st BENELUX Semi-Final zaterdag 2 maart 2013 in Paard van Troje (main hall), zaal open: 18.30 uur
19.00 uur: Nothing Els(e): Rock coverband uit Opglabbeek (B) (2e plaats publiek Regio België/Luxemburg)
19.40 uur: Blackish: Rock coverband uit Lemmer (1e plaats publiek Regio Noord Nederland)
20.20 uur: MUTE!: Allround coverband uit Enschede (2e plaats vakjury Regio Oost Nederland)
21.00 uur: The Supernatural Heroes: Pop coverband uit Ransberg (B) (2e plaats vakjury Regio België/Luxemburg)
21.40 uur: Kiki Blues: Blues coverband uit Baarn (2e plaats vakjury Regio West Nederland)
22.20 uur: Lipstick Junkie: Pop coverband uit Bladel (2e plaats vakjury Regio Zuid Nederland)
23.00 uur: Dr. Jekyll & Mr. Hyde: Rock coverband uit Heemskerk (2e plaats publiek Regio West Nederland)
23.40 uur: Ten Speed: Allround coverband uit Groningen (1e plaats vakjury Regio Noord)
00.20 uur: Jhonny and the Rockers: Rock 'n Roll coverband uit Slagharen (2e plaats publiek Regio Oost Nederland)

 

poster0903132nd BENELUX Semi-Final zaterdag 9 maart in Paard van Troje (main hall), zaal open: 18.30 uur
19.00 uur: Tros Hombres: Rock coverband uit Tremelo (B) (1e plaats vakjury Regio België/Luxemburg)
19.40 uur: Southern Train: Lynyrd Skynyrd tribute uit Haarlem (1e plaats vakjury Regio West Nederland)
20.20 uur: Lakesiders: Classic Rock coverband uit Apeldoorn (1e plaats publiek Regio Oost Nederland)
21.00 uur: That's What She Said: Rock, Pop coverband uit Zwolle (1e plaats vakjury Regio Oost Nederland)
21.40 uur: Doe Maar Net Alsof: Doe Maar tribute uit Valkenswaard (1e plaats vakjury Regio Zuid Nederland)
22.20 uur: Charm: Pop, Rock coverband uit Hilvarenbeek (2e plaats publiek Regio Zuid Nederland)
23.00 uur: GRIND: Classic Rock coverband uit Den Haag/Wassenaar (1e plaats publiek Regio West Nederland)
23.40 uur: Sweet Vendetta: PowerRock coverband uit Waalwijk (1e plaats publiek Regio Zuid Nederland)
00.20 uur: Vicious Minded: Punk coverband uit Lint (B) (2e plaats vakjury Regio België/Luxemburg)

BENELUX Grand Finale op zaterdag 27 april a.s. in Poppodium 013 in Tilburg
De negen bands die in de BENELUX Semi-Finals als winnaars naar voren komen, wacht op zaterdag 27 april a.s. een zinderende BENELUX Grand Finale in Poppodium 013 in Tilburg. Hier beslist de vakjury welke band de 'The Clash of the Cover Bands Award 2012/2013' ontvangt en het publiek kiest de winnaar van de 'The Clash of the Cover Bands Public's Favourite Award 2012/2013'. De twee winnaars worden beloond met o.a. een CD-contract met videoclip, incl. plugging en distributie in de Benelux en een tour van 20 optredens. Ook worden in de BENELUX Grand Finale de Individuele Awards uitgereikt voor de Beste Vocalist, Beste Gitarist, Beste Bassist, Beste Drummer en Beste Toetsenist.

Springplank
Dat 'The Clash of the Cover Bands' voor de deelnemende bands een springplank naar de landelijke en wellicht internationale doorbraak kan zijn, blijkt wel uit het succes van o.a. de winnaar van ‘The Clash of the Cover Bands Public’s Favourite Award 2011/2012’ Koyle. Deze Belgische Rock coverband bestormde de afgelopen weken de Nederlandse hitlijsten met haar single ‘End Of June’. "Het is geweldig om dankzij 'The Clash' in de Mega-Top 100 te staan", aldus bassist Roland Kellens van Koyle. "Tijdens The Clash, maar ook daarna hebben we professionele ondersteuning gehad van de organisatie, waardoor we nu niet alleen een single hebben kunnen uitbrengen, maar ook een videoclip hebben gemaakt. De aanvragen voor de optredens blijven binnenstromen. Geweldig!!!"
Ook Present Danger uit Kaatsheuvel, winnaar van ‘The Clash of the Cover Bands Public’s Favourite Award 2007/2008’ stond met haar single ‘Iron Rain’ in de Mega Top-100. De winnaar van ‘The Clash of the Cover Bands 2007/2008’ Rattlesnake Shake uit Oss heeft inmiddels met drie singles in de nationale hitlijsten gestaan.

Inschrijven
Het nieuwe seizoen 'The Clash' wordt de 3e editie van ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition’. Coverbands uit Nederland, België en Luxemburg kunnen zich inschrijven t/m 31 maart 2013.

The Clash of the Cover Bands is powered by:

SONOR Ticketmaster RockMuZine Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency
David Eden Festivalinfo Koch EVANS Sound Vision Studio
Maxazine USA Music Import Podiuminfo Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands