• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Nieuws

ROCK Bilzen tribute festival 2014 - zo 3 augustus 2014 13-06-2014

Grootste Rock en Metal tribute festival van Europa

Op zondag 3 augustus 2014 presenteert BiesenRock i.s.m. LEGENDS of ROCK Tribute Tour 'ROCK Bilzen tribute festival 2014'. Op het prachtige terrein van Kasteel Alden Biesen in Bilzen (B) spelen de beste tributebands van Europa de grootste Rockklassiekers aller tijden. Met een capaciteit van 15.000 bezoekers en alleen de beste tributebands in hun soort heeft 'ROCK Bilzen tribute festival' de ambitie én de potentie om uit te groeien tot het indrukwekkendste tributefestival van Europa. Naast de vele topbands, twee mega beeldschermen en een dynamische lichtshow zullen vele special effects zoals o.a. laser, vuur- en bloedspuwers, vuurwerk etc. voor een intense beleving zorgen. Met de No.1 tributes van o.a. Metallica, AC/DC, Motörhead, Slayer, Deep Purple, KISS, Red Hot Chili Peppers, VOLBEAT, e.v.a. bieden we de liefhebbers een ultieme Rock & Metal ervaring op het hoogste niveau.


Bij slecht weer zal het festivalterrein worden overdekt. Bezoekers met een combikaart van BiesenRock op 1 en 2 augustus hebben vrij entree en kunnen gratis gebruik maken van de camping voor de extra overnachting.

De voorlopige line-up van 'ROCK Bilzen tribute festival 2014' is in willekeurige volgorde: 

MagneticA (B)Metallica by MagneticA
Metallica tribute MagneticA heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot de No.1 van de Benelux. Niet alleen de virtuoze muzikaliteit en de dynamische live performance evenaren het origineel. Tot in de diepste nuances zijn de sounds uitgezocht en bepaald zodat het publiek de ultieme Metallica beleving kan ondergaan. Zelfs de backline is dezelfde als het origineel. Ondersteund door dezelfde special effects die de live shows van Metallica uniek maken staat met MagneticA de meest geperfectioneerde Metallica tribute op het podium met nummers als o.a. One, Nothing Else Matters en Enter Sandman. Een indrukwekkende show voor op de betere festivals en poppodia, maar met dezelfde passie en beleving speelt MagneticA in een café of jongerencentrum.

Bon Scotch (NL)AC/DC by Bon Scotch
Bon Scotch geldt als dé nieuwe AC/DC tribute sensatie die op dit moment de betere podia in Nederland bestormt en nu ook op het punt staat om in België grote indruk achter te laten. Met repertoire uit het Bon Scotch-tijdperk zullen de grootste hits als o.a. Highway To Hell, Whole Lotta Rosie, Let There Be Rock e.v.a. op de enige goede manier het publiek in worden gespeeld. Onder leiding van een charismatische leadzanger die schijnbaar moeiteloos en loepzuiver de vaak lastige en hoge zanglijnen perfect weet neer te zetten, zorgt deze energieke band voor de ultieme AC/DC beleving.

KISS LICKSS (NL)KISS by KISS LICKSS
Nederlands No.1 KISS tribute KISS LICKSS weet met krachtige uitvoeringen van de grootste hits als o.a. I Was Made For Loving You, Sure Know Something, Detroit Rock City en belangrijkste albumnummers van deze Amerikaanse superband de ware liefhebbers de ultieme KISS beleving te bezorgen. Niets wordt door de vier rockers aan het toeval overgelaten om het publiek een adembenemende show te brengen. Naast de dynamische muzikale performance, het vuurwerk, vuurspuwen en bloedspuwen, is daar natuurlijk het kenmerkende schminken waar KISS haar handelsmerk van heeft gemaakt. Nauwkeurig zijn alle facetten benaderd, want niet alleen de muziek is belangrijk bij een concert van KISS, ook visueel moet er heel wat uit de kast gehaald worden. KISS LICKSS slaagt erin om tot in alle details het origineel te benaderen en heeft op vele festivals en poppodia in Nederland en België inmiddels een reputatie opgebouwd van kwaliteit, spektakel en bezieling.

Motörblok (NL)Motörhead by Motörblok
Motörblok is een coverband uit Rotterdam en omstreken, die begin 2010 werd opgericht door (ex-)leden van diverse bands als Dark Roses, Librium en Dark Days Sanity. De band begon als een project en was de headliner op het '2e The Note On The Road festival'. Dit werd een succes en de band besloot door te gaan. In september 2010 werd drummer Richard van der Kooi vervangen door Bert van Steenbruggen (o.a. Van Duuren Band, J.B. Trick). In een doldwaze show worden de beste Motörhead-klassiekers als o.a. Ace of Spades ten gehore gebracht onder het motto: Harder dan de rest !!

Purple Rainbow (NL)Deep Purple/Rainbow by Purple Rainbow
Purple Rainbow is een tribute aan de geweldige bands Rainbow en Deep Purple. Purple Rainbow is een powerful Rock band die klinkt 'as close as it can get'! Door de vele live optredens heeft Purple Rainbow veel podiumervaring opgedaan en is een ware 'Rock machine' geworden. Het geluid van de band is bijna hetzelfde als van de originelen. Nummers als o.a. Child In Time, Woman From Tokyo, Highway Star worden vanuit het hart gespeeld en met alle respect voor het origineel. Purple Rainbow is the best Rainbow and Deep Purple tribute!

Player (NL)
Slayer by Player
Speltechnisch op zeer hoog niveau, met de juiste sounds en een indrukwekkend nauwkeurige feel en timing laten de 4 podiumbeesten de vonken van het podium afspatten. Nummers als o.a. Hell Awaits, Die By The Sword en Angel Of Death worden met passie de zaal ingespeeld en houden het publiek van begin tot eind in haar greep.


Red Hot Chili Neppers (NL)
Red Hot Chili Peppers by Red Hot Chili Neppers
The Red Hot Chili Neppers brengen een ode aan hun helden van de Red Hot Chili Peppers. Van de grote hits tot obscure pareltjes, het repertoire van de Neppers heeft voor ieder wat wils. Muzikaal op absoluut topniveau en met een zeer dynamische en boeiende podiumperformance. Vanaf de eerste akkoorden weten de vier podiumbeesten het publiek ‘in te pakken’ en ook niet meer los te laten. Nummers als o.a. Suck My Kiss, Give It Away en Dani California worden op weergaloze wijze het publiek in gespeeld en zorgen voor een spectaculaire interactie.

VOLBEATZ (NL)
VOLBEAT by VOLBEATZ
VOLBEATZ is dé ultieme VOLBEAT tribute van de Benelux en verovert sinds 2013 de betere podia van de lage landen. Met 100% passie worden de vette gitaar riffs, de prachtige melodieuze zanglijnen en strakke dubbelbass drumpartijen die de sound en de arrangementen van VOLBEAT kenmerken het publiek in gespeeld. Een sterke interactie tussen band en publiek is onvermijdelijk en zorgt voor een onvergetelijke ervaring. Natuurlijk zal Sad Man's Tongue niet ontbreken in de setlist.

Why Not? (B)

Green Day by Why Not?

Why Not? is een jonge ambitieuze Green Day tribute die met haar dynamische performance de grootste hits zoals o.a. American Idiot, Basket Case, Holiday en When I Come Around een groot publiek weet aan te spreken. Ook tijdens ROCK Bilzen tribute festival 2014 zal Why Not? zorgen voor een ‘Feest der Herkenning’ en zal de interactie met het publiek voor een ultieme festivalbeleving gaan zorgen.

Eagles Road (B)

Eagles Road
is no usual cover band. They pay tribute to the late great Hair Metal scene of the 80's. They cover all the famous hymns of Bon Jovi, Europe, Mötley Crüe, Scorpions, Whitesnake, Van Halen, etc. What makes Eagles Road original? They're all dressed and haired as if they were coming straight from the Sunset Strip in 1985. Great live show, powerful energy, pyros and many other special effects.


ROCK Bilzen tribute festival opent haar poorten om 11.00 uur en het programma begint om 11.30 uur.

Entree: € 8,- in de voorverkoop via:
www.biesenrock.be
www.ticketmaster.nl
www.artistsandbandsbv.nl

Dagkassa: € 12,- 

ROCK Bilzen tribute festival 2014 is een initiatief van Artists & Bands bv.

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Artists & Bands Booking Agency Maxazine Uw logo ook hier? David Eden SONOR
RockMuZine Artists & Bands Booking Agency Podiuminfo Sound Vision Studio USA Music Import
Ticketmaster EVANS Festivalinfo Uw logo ook hier? Koch


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands