• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Nieuws

Coverbands schitteren in BENELUX Semi-Finals in PARADISO Amsterdam!! 08-11-2015

Coverbands schitteren in BENELUX Semi-Finals ‘The Clash of the Cover Bands' in Poptempel PARADISO Amsterdam!

De 18 beste en populairste coverbands in de halve eindstrijd om 'The Clash of the Cover Bands Awards 2015/2016'

Zaterdag 9 en en zondag 10 januari a.s. staat Poptempel PARADISO in Amsterdam in het teken van de BENELUX Semi-Finals van de grootste bandcompetitie van Nederland, België en Luxemburg: 'The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2015/2016’. De 18 beste en populairste coverbands van de Benelux, de regionale winnaars, mogen nu hun sterk ontwikkelde talenten laten zien en horen op het heilige podium van PARADISO Amsterdam (main hall) en strijden hiermee om een felbegeerde plaats in de BENELUX Grand Finale. Na een jaar van hard werken en gedegen coaching is weer een droom van al deze top-muzikanten uitgekomen. Het podium van PARADISO is op deze dagen van hen.

Paradiso 2016

12 jaar The Clash of the Cover Bands
Initiatiefnemer, organisator en producer John Van den Borne kijkt terug op 12 jaar The Clash of the Cover Bands: “De ideologie waarmee we 12 jaar geleden zijn begonnen, hebben we verwezenlijkt: met The Clash of the Cover Bands bieden we talent o.a. de beste en meest toonaangevende podia van de Benelux om gehoord en gezien te worden. In het coverbandcircuit schuilt enorm veel talent, maar de bands verkeerden vaak in de anonimiteit. Met The Clash of the Cover Bands hebben we die anonimiteit definitief doorbroken. We merken dat de belangstelling voor The Clash of the Cover Bands steeds groter wordt. Dit seizoen hebben tot nu toe ruim 60.000 bezoekers ‘The Clash’ bezocht. De bands hebben het hele jaar in de regionale voorrondes en finalerondes toegewerkt naar dit unieke moment om als coverband te schitteren in dé Poptempel van de Benelux: PARADISO! Dit is alleen gegund aan de beste en populairste bands van de verschillende regio’s. De bands die dit stadium hebben bereikt weten zowel technisch als visueel een zeer boeiend en interactief optreden neer te zetten, dat vaak bol staat van verrassende muzikale invalshoeken.”

De 18 bands die deze BENELUX Semi-Finals hebben bereikt, treden verdeeld over twee Halve Finales op: zaterdag 9 en zondag 10 januari a.s. Zowel een vakjury, bestaande uit vertegenwoordigers van platenmaatschappijen, programmeurs, vakdocenten en vakmedia, als ook het publiek bepaalt welke coverbands uiteindelijk doorgaan naar de Grand Finale in het Klokgebouw in Eindhoven op zaterdag 23 april a.s.: de nummers 1 en 2 gekozen door de vakjury en de nummers 1 en 2 gekozen door het publiek. De 9e band die zich plaatst voor de grote finale is de band die in beide categorieën samen de hoogste score behaalt, van beide Semi-Finals.

Paradiso 2016

1st BENELUX Semi-Final zaterdag 9 januari 2016 in PARADISO (main hall)
zaal open: 14.00 uur
(in willekeurige volgorde)
- Cold Turkey: Rock coverband uit Grootschermer (2e plaats vakjury Regio West Nederland)
- EMPIRE: Pop, Rock coverband uit Dedemsvaart (publiekswinnaar Regio Noord-Oost Nederland)
Invisable Hair: Allround coverband uit Bilzen (B) (2e plaats vakjury Regio België/Luxemburg)
- Jackie Ramone & the Twins: Rock 'n Roll coverband uit Utrecht (2e plaats publiek Regio West Nederland)
- Jambassadors: Allround coverband uit Utrecht (1e plaats vakjury Regio West Nederland)
- Jeff B.R.I.C.K.: Rock coverband uit Hoeselt (B) (2e plaats publiek Regio België/Luxemburg)
- MUCK: Rock coverband uit Den Dolder (1e plaats publiek Regio West Nederland)
- Radiovox: Rock coverband uit Etten-Leur (2e plaats vakjury Regio Zuid Nederland)
- Slash N' Roses: Slash tribute uit Gemert) (1e plaats vakjury Regio Zuid Nederland)

 

2nd BENELUX Semi-Final zondag 10 januari in PARADISO (main hall)
zaal open: 14.00 uur
(in willekeurige volgorde)
- Blow Out!: Soul coverband uit Amsterdam (vakjury-winnaar extra landelijke cyclus)
- Bullfrog Tattoo: Rory Gallagher tribute uit Rotselaar (B) (1e plaats vakjury Regio België/Luxemburg)
- Knight Shift: Pop, Rock coverband uit Beringen (B) (1e plaats publiek Regio België/Luxemburg)
- Mach5: Flying Colours tribute uit Hilversum (Runner-Up extra landelijke cyclus)
- Moonshark: Rock coverband uit Assen (Runner-Up Regio Noord-Oost Nederland)
- Not2Bigband: Soul coverband uit Zevenaar (vakjury-winnaar Regio Noord-Oost Nederland)
- Tenggara Boys: Allround coverband uit Cuijk (publiekswinnaar extra landelijke cyclus)
- The Booze Band: Rock, Blues coverband uit Dongen (1e plaats publiek Regio Zuid Nederland)
- The Daltons: Allround coverband uit Eindhoven (2e plaats publiek Regio Zuid Nederland)


Paradiso 2016

'Radio Veronica presents The Clash of the Cover Bands'
Op zaterdag 9 en zondag 10 januari a.s. zal Radio Veronica tussen 20.00 en 24.00 uur compleet in het teken staan van de spannende BENELUX Semi-Finals van The Clash of the Cover Bands d.m.v. live uitzendingen vanuit Poptempel PARADISO in Amsterdam met het programma ‘Radio Veronica presents The Clash of the Cover Bands’. Op het legendarische podium van PARADISO zullen de 18 beste coverbands van de Benelux strijden voor een plaats in de BENELUX Grand Finale die wordt gehouden op zaterdag 23 april a.s. in het Klokgebouw in Eindhoven. Alle optredens worden live opgenomen en van iedere band zal ten minste één nummer ten gehore worden gebracht tijdens de live uitzendingen op Radio Veronica. Ook worden de bands geïnterviewd en zal er live verslag worden gedaan van de uitslag. Welke coverbands plaatsen zich voor de BENELUX Grand Finale? 

In aanloop naar de BENELUX Semi-Finals in PARADISO zal van 4 t/m 8 januari dagelijks een ‘The Clash-band’ live in de studio bij Michael Blijleven twee nummers uit de Radio Veronica Top 1000 Allertijden komen vertolken. Daarnaast maak je als luisteraar kans op kaarten voor de Semi-Finals op 9 en 10 januari in PARADISO en kun JIJ erbij zijn!!

The Clash Hitlijst
Van elk van de 18 coverbands die in PARADISO optreden wordt één live song als single uitgebracht die vervolgens automatisch in ‘The Clash Hitlijst’ terecht komt. Het aantal downloads via iTunes en streams via Spotify bepaalt welke single het beste scoort. Iedere week presenteert Michael Blijleven tijdens zijn uitzending ‘The Clash Hitlijst Update’ en wordt de nummer 1 single gedraaid. De wekelijkse Top 5 wordt geplugged bij alle radio- en tv-stations in Nederland en België! Na 10 weken wordt de over-all winnaar van ‘The Clash Hitlijst’ bekend gemaakt. De winnende band ontvangt uit handen van initiator en producer van ‘The Clash’ John Van den Borne en namens organisator Artists & Bands, de felbegeerde ‘The Clash Hitlijst Award’ en wordt beloond met ten minste twee betaalde optredens.

‘The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO’ op RTL5
Het door Artists & Bands ontwikkelde en geproduceerde programma wordt vanaf zaterdag 26 maart a.s. in een serie van 6 afleveringen bij RTL5 uitgezonden. Alle bands zijn in aanloop naar de BENELUX Grand Finale van The Clash of the Cover Bands op 23 april a.s. in het Klokgebouw in Eindhoven intensief gevolgd. Oefensessies, bandcoaching, voorrondes, de Semi-Finals in PARADISO… alles is gefilmd en vanaf 26 maart zal bij RTL5 in afleveringen van 25 minuten 'The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO' worden uitgezonden! Iedere zaterdagavond, direct na de hoofdfilm is het tijd voor een half uur te gekke live muziek, interviews met deelnemende bands en een kijkje achter de schermen van de grootste bandcompetitie van de Benelux. De laatste 2 afleveringen staan volledig in het teken van de Grand Finale van 'The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition'. Hier worden, voor een uitzinnige menigte ‘The Clash of the Cover Bands Awards’ uitgereikt in de categorieën ‘vakjury’ en ‘publieks favoriet’. Ook worden de 'Individuele Awards' aan de beste muzikanten van deze 'The Clash'-editie én 'The Clash Hitlijst Award' uitgereikt. 

BENELUX Grand Finale op zaterdag 23 april a.s. in het Klokgebouw in Eindhoven
De negen bands die in de BENELUX Semi-Finals als winnaars naar voren komen, wacht op zaterdag 23 april a.s. een zinderende BENELUX Grand Finale in het Klokgebouw in Eindhoven. Hier beslist de vakjury welke band de 'The Clash of the Cover Bands Award 2015/2016' ontvangt en het publiek kiest de winnaar van de 'The Clash of the Cover Bands Public's Favourite Award 2015/2016'. De twee winnaars worden beloond met o.a. een cd-contract met videoclip, incl. plugging en distributie in de Benelux en een tour van 20 optredens. Ook worden in de BENELUX Grand Finale de Individuele Awards uitgereikt voor de Beste Vocalist, Beste Gitarist, Beste Bassist, Beste Drummer en Beste Toetsenist.

Paradiso 2016

Springplank
Dat 'The Clash of the Cover Bands' voor de deelnemende bands een springplank naar de landelijke en wellicht internationale doorbraak kan zijn, blijkt wel uit het succes van o.a. de winnaar van ‘The Clash of the Cover Bands Public’s Favourite Award 2011/2012’ Koyle. Deze Belgische Rock coverband bestormde wekenlang de Nederlandse hitlijsten met hun single ‘End Of June’. "Het is geweldig om dankzij 'The Clash' in de Mega-Top 100 te hebben gestaan", aldus bassist Roland Kellens van Koyle. "Tijdens The Clash, maar ook daarna hebben we professionele ondersteuning gehad van de organisatie, waardoor we nu niet alleen een single hebben kunnen uitbrengen, maar ook een videoclip hebben gemaakt. De aanvragen voor de optredens blijven binnenstromen. Geweldig!!!"

De singles met videoclips van de winnaars van 'The Clash of the Cover Bands 2014' Barking Bruce uit Antwerpen en Bakkeliet uit Alphen zijn inmiddels gereleased en gaan ook voor een hoge notering in de diverse hitlijsten. Barking Bruce met haar single 'Lena' en Bakkeliet met 'I'm On Fire'.

Kaarten zijn te koop via onze webshop voor zaterdag 9 januari en zondag 10 januari, ticketmaster.nl en www.paradiso.nl
De kaarten kosten € 20,- per stuk. (Bij de bestellingen via Ticketmaster komen nog servicekosten.)

Op beide dagen gaan de deuren van PARADISO open om 14.00 uur en zal het programma beginnen om 14.30 uur. De uitslag zal om 21.30 uur zijn.

Paradiso 2016Paradiso 2016


Inschrijven
Speel jij in een coverband of tributeband en zijn jullie klaar om de hele Benelux te veroveren? Geef je dan ook op voor ‘The Clash of the Cover Bands – The BENELUX Edition’ en laat je horen!
Via het inschrijfformulier kun je je coverband inschrijven voor de grootste bandcompetitie van de Benelux! Ook vind je op deze site meer informatie over deze spectaculaire bandcompetitie.

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Koch USA Music Import EVANS David Eden Festivalinfo
Sound Vision Studio Artists & Bands Booking Agency Podiuminfo RockMuZine Ticketmaster
SONOR Uw logo ook hier? Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency Maxazine


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands