• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Nieuws

Interview met Pop, Rock coverband Knight Shift uit Beringen (B) 17-12-2015

The Clash of the Cover Bands,
The BENELUX Semi-Finalists 2014/2015

Seizoen 11 van 'The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition' is aanbeland bij de BENELUX Semi-Finals die op zaterdag 9 en zondag 10 januari a.s. worden gehouden in het ‘heilige podium’ van PARADISO Amsterdam (main hall). Deze unieke ervaring is een droom van alle bands die nu gaat uitkomen!! Alle regionale rondes zijn geweest en van alle regio’s hebben de beste en populairste bands zich geplaatst bij de laatste 18 bands die verdeeld over de twee Semi-Finals ook nu weer worden beoordeeld in twee categorieën: vakjury en publieksstemmen. De winnaars én de nummers 2 in beide categorieën plaatsen zich voor de BENELUX Grand Finale die op zaterdag 23 april a.s. wordt gehouden in Nederlands grootste Poppodium 013 in Tilburg (main hall). Hier wordt de muzikale strijd om 'The Clash of the Cover Bands Awards 2014/2015' beslist en worden zowel de vakjury-winnaar als de publiekswinnaar beloond met een cd-contract met videoclip met plugging en distributie in de Benelux én een tour van 20 optredens. Beide winnaars mogen zich ook een jaar lang de beste of populairste coverband van de Benelux noemen.

De 18 bands die zich hebben weten te plaatsen voor de BENELUX Semi-Finals zijn zonder uitzondering van zeer hoog niveau en het zal dan ook de vorm van de dag zijn die bepaalt welke bands er uiteindelijk doorgaan naar de grote finale. Voor zowel de vakjury als het publiek wordt dit een zware klus. Alle bands hebben het afgelopen jaar keihard gewerkt om zowel muzikaal inhoudelijk als ook in hun podiumperformance het aanwezige talent optimaal te ontwikkelen en te benutten en staan nu voor één van de grootste uitdagingen in hun muzikale carrière. Hoe gaan ze om met de druk die een tv-productie met zich meebrengt? Lukt het ze weer om boven zichzelf uit te stijgen? Krijgen ze het publiek ademloos stil met de verplichte ballad, maar weten ze ook het publiek uitzinnig te krijgen? Hoe bereiden zij zich voor? Om u alvast een beetje kennis te laten maken met deze bijzondere topbands zullen we de hoofdrolspelers in de eindfase van deze boeiende muzikale strijd om 'The Clash of the Cover Bands Awards 2014/2015' voorstellen. Graag stellen we Pop, Rock coverband Knight Shift uit Beringen aan u voor. 
Op vrijdag 23 januari jl. vond in Zaal Oosterhof in Lummen de finale plaats van Regio België/Luxemburg en hier behaalde Knight Shift met een indrukwekkend optreden een dik verdiende 1e plaats bij het publiek. Knight Shift plaatste zich hiermee voor de 2nd BENELUX Semi-Final die op zondag 10 januari a.s. wordt gehouden in PARADISO Amsterdam.

 

Het oordeel van de vakjury over Knight Shift tijdens de Regio-Finale van The Clash of the Cover Bands luidt: "Met 5-mans Rock coverband Knight Shift uit Beringen stond de uiteindelijke publiekswinnaar op het podium. Op muzikaal technisch goed niveau en met volle overgave werden nummers als o.a. Seven Nation Army van The White Stripes, het met veel gevoel gespeelde Street Spirit van Radiohead en een fenomenale energieke uitvoering van Alive van Pearl Jam het publiek in gespeeld. En dat werd beloond met een flink aantal publieksstemmen, waarmee ze uiteindelijk de hoogste score bleken te hebben. Knight Shift plaatste zich als publiekswinnaar bij de laatste 18 bands van dit seizoen die verdeeld over twee BENELUX Semi-Finals in Poptempel PARADISO in Amsterdam mogen strijden om een plek in de BENELUX Grand Finale waar de prijzen worden verdeeld."

Interview met Knight Shift

Wie en wat is Knight Shift?
"Vijf vrienden die af en toe hun sereniteit verliezen op een podium. Een band gedragen door vriendschap en muzikale nostalgie. Het recept? Wel, ...men neme 1 sexy brandweerman, 1 schalkse specialist fietstechniek, 1 goedlachse Okay-man, 1 schizofrene tandarts en 1 allround fixer tout court, en overgiet het geheel met een pittig Rock-Pop sausje, vul aan met een scheutje je m'en fous en een pollepel (=soeplepel) zelfrelativering; laat dit zacht sudderen tot de mix zich automatisch bindt tot een warm en een hecht geheel en noem het... Knight Shift!!!"

Hoe lang bestaan jullie in deze bezetting?
"In 2008 gingen we met vier vrienden/kennissen op zoek naar een drummer voor een zogezegd éénmalig optreden. Patrick kende Marc en wist dat hij ooit de drumsticks gehanteerd had. Om ons te plezieren en omdat het slechts éénmalig was, kon hij zich wel een tijdje vrijmaken. De microbe zat onmiddellijk onder het vel, en ondertussen komt hij al 7 jaar van Tongeren naar de repetitieruimte afgezakt."

Wat is op dit moment jullie positie in de coverbandscene?
"We staan op de drempel om internationaal te gaan… :-)
Zegt dat genoeg?? Ernstig? Waar we spelen, worden we terug gevraagd, waardoor we een mooie agenda kunnen vullen, van onze thuisbasis in Limburg tot in Oostende aan zee."

Waar staan jullie over 2 jaar?
"Eén ding is zeker: verder dan vandaag!! Hoe ver? Als wij en onze fans er maar plezier aan beleven… We streven niet naar altijd maar meer optredens, maar we willen wel steeds beter worden. Gestaag groeien met andere woorden."

Hebben jullie een muzikaal leider of worden o.a. repertoirekeuze, arrangementen en sounds democratisch bepaald?
"Hoewel we enkel onze instrumenten ‘stemmen’, is democratie onze leuze. Klinkt amuzikaal, maar het houdt de groepssfeer wel hecht. We houden mekaar scherp en dagen mekaar uit om onze sound en arrangementen stap voor stap te verbeteren. We nemen zowel de positieve als negatieve kritiek van buitenaf op, wat zorgt voor een steeds beter niveau van performance."

Wat zijn jullie belangrijkste redenen geweest om in te schrijven voor The Clash of the Cover Bands?
"Als niet-geschoolde muzikanten waren we eerder wat terughoudend toen we waren geselecteerd. Al snel was iedereen bereid om die stap in het onbekende te zetten en om buiten onze comfortzone te treden. Vooral de leergierigheid heeft ons gedreven."

In de finale van België/Luxemburg in Zaal Oosterhof in Lummen wisten jullie enorm te pieken en daarmee de publieksprijs binnen te spelen. Hoe kijken jullie zelf terug op dit optreden?
"Dat was een memorabele avond. We waren vooral trots dat ons publiek zo talrijk opdaagde om ons te komen steunen. Echt iedereen wou er bij zijn om ons aan het werk te zien. Het gaf natuurlijk de nodige stress om voor zo'n groot publiek te spelen, maar tegelijk wordt je als groep naar een ander niveau gebracht waar je je moet bewijzen."

Op zondag 10 januari a.s. spelen jullie in de 2nd BENELUX Semi-Final in dé Poptempel van Nederland: PARADISO! Het is uniek voor een coverband om op dit magische podium te mogen spelen. Wat voor impact heeft dit op jullie en hoe reageert jullie omgeving hierop?
"Vooral onze muzikale vrienden zijn stiekem jaloers op deze venue. Voor ons lijkt dit nog steeds onwezenlijk. Maar hey ‘We play Rock ’n Roll’, dus laat maar komen die PARADISO!!"

In PARADISO staan de beste 18 bands van de Benelux van deze The Clash-editie en het niveau van alle bands is enorm hoog. Jullie zullen dus het vorige optreden moeten toppen om kans te maken op een plaats in de BENELUX Grand Finale waar de hoofdprijzen worden verdeeld. Hoe ziet jullie voorbereiding op PARADISO er uit?
"De maanden voordien hadden we voldoende optredens om ons klaar te stomen voor een publiek. We hebben zelf een avond georganiseerd met andere coverbands, om ons extra te kunnen voorbereiden. Dit evenement hebben we heel toepasselijk ‘Knight Shift @’dam’ gedoopt. We hadden tevens een band- en vocal coaching sessie en alle tips van het afgelopen jaar begonnen plots als een puzzel in elkaar te vallen."

In PARADISO wordt door de organisatie van The Clash of the Cover Bands flink uitgepakt en gaat er veel met en voor de bands gebeuren. Er worden o.a. Broadcast beeld- en geluidsregistraties gemaakt voor de tv-serie ‘The Clash of the Coverbands, The only road to PARADISO!’ en voor de DVD ‘The Clash of the Cover Bands, Live on stage @ PARADISO’ die tijdens de BENELUX Grand Finale op 23 april a.s. wordt gereleased. Ook wordt van het beste nummer dat jullie op 10 januari spelen een live-single geproduceerd voor The Clash-Hitlijst die loopt van 1 februari tot 15 april 2016. Alle live-singles komen op iTunes en Spotify en de Top-5 wordt wekelijks geplugged bij alle radio- en tv-stations in Nederland en België. Er wordt dus alles uit de kast gehaald om de bands optimaal te promoten bij het grote publiek. Zijn jullie hier klaar voor?
"We zien dit als gezonde druk. Weer een opportuniteit om betere muzikanten te worden. Het komt er vooral op aan om relax naar dit hoogtepunt toe te leven en ons enthousiasme over te brengen op het publiek, wat ons ook steeds beter lukt. De uitdaging is het leuke eraan. Je krijgt meer zin om te gaan spelen, het publiek wordt nog enthousiaster, enz… Het werkt als een positieve spiraal. Ondanks alles, blijven we de 10 voetjes wél op de grond houden, hoor."

Hebben jullie bepaalde rituelen/gewoontes of bijgeloof voordat jullie gaan optreden?
"Verder dan een pintje en cola zero drinken hebben we geen rituelen. Voor de finale verzinnen we iets boeiender. Beloofd!! We hebben wel 5 talismannen, of beter gezegd, -vrouwen. Onze dames staan er op om elk optreden mee te pikken. De meest vurige vrouwelijke fans passen dus best op hun tellen…"

De hoofdprijzen voor de vakjury-winnaar én de publiekswinnaar van ‘The Clash of the Cover Bands Award’ zijn o.a. een cd-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux. Stel dat jullie één van de Awards winnen, wat zouden jullie als single uit willen brengen? Een bewerkte cover of een eigen nummer? En waarom juist dát nummer?
"We gaan niet van onze roots afwijken. Laat het ons dus houden bij een Nederlandstalige cover. Pure Belpop nostalgie à la Arme Joe van Noordkaap of Mia van Gorki misschien. Met zulke nummers hebben we net dat tikkeltje meer verbondenheid dan met andere. We hebben die nummers weten geboren worden, ze werden gebracht door helden uit onze Rock natie en ze scheuren als hel."

Het afgelopen jaar hebben ook jullie een sterke ontwikkeling doorgemaakt. Wat zijn op dit moment jullie sterke en minder sterke punten?
"Onze leergierigheid en ons enthousiasme op het podium is een pluspunt. Vooral dit laatste weet het publiek te smaken. We hebben een zeer gevarieerde set met nummers die echt iedereen kent. Van stevige Rock tot swingende Pop en Nederlandstalige nummers, aan elkaar gebreid met een aantal sfeervolle medleys. Het zit er allemaal in.
Eén minpuntje misschien: niet weten aan welk minpunt eerst te werken… ;-) "

Wat zijn jullie belangrijkste ingrediënten om in Paradiso zowel de vakjury als het publiek te overtuigen?
"Zoals reeds gezegd ons jeugdig enthousiasme, veel ‘goesting’ (=zin), enkele stevige Top-100 nummers en uiteraard… just us."

Willen jullie verder nog iets kwijt?
"Een dikke dankuwel aan de organisatie van The Clash of the Cover Bands en uiteraard ook aan ons trouw publiek. Door jullie staan wij hier momenteel te blinken!!"

 

Op zaterdag 13 juni jl. vond in Podium Metropool in Hengelo de finale plaats van Regio Noord-Oost Nederland en hier behaalde Moonshark met een indrukwekkend optreden de dik verdiende prijs voor Runner-Up. Moonshark plaatste zich hiermee voor de 2nd BENELUX Semi-Final die op zondag 10 januari a.s. wordt gehouden in PARADISO Amsterdam.

Het oordeel van de vakjury over Moonshark tijdens de Regio-Finale van The Clash of the Cover Bands luidt:

"De vijf mannen van Classic Rock coverband Moonshark uit Assen stralen zoveel plezier en enthousiasme uit tijdens hun optreden, dat je bijna vergeet dat er op zeer hoog niveau gespeeld wordt. Muzikaal technisch klopt het allemaal wat deze mannen laten horen en met hun repertoirekeuze weten ze ook alle sterke onderdelen van de band optimaal te benutten. Nummers als o.a. Sleeping Bird van Herman Brood, Whiskey In The Jar van Thin Lizzy en de prachtige afsluiter Heroes van David Bowie weten ze een eigen smoel te geven zonder dat dit ten koste gaat van de herkenbaarheid en de feel van het origineel. Door zowel bij de vakjury als bij de publieksstemmen hoog te scoren wist Moonshark zich als Runner-Up te plaatsen bij de 18 beste bands van dit The Clash-seizoen die in januari in PARADISO Amsterdam de muzikale strijd met elkaar aangaan in de BENELUX Semi-Finals. De winnaars hiervan plaatsen zich voor de BENELUX Grand Finale, de eindstrijd waar gespeeld wordt om ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2015/2016’ met het bijbehorende prijzenpakket met o.a. een cd-contract met videoclip én een tour van 20 optredens in de Benelux. Hansch van der Velden werd door de vakjury tot beste gitarist van deze finale uitgeroepen en is daarmee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale worden uitgereikt aan de beste muzikanten van dit 11e The Clash-seizoen." 

 

Interview met Moonshark

 

Wie en wat is Moonshark?
Moonshark is een Rockband uit Assen en omgeving. We spelen Rock Classics van onze favoriete artiesten, zoals Herman Brood, Thin Lizzy en David Bowie, die we met respect voor het origineel maar verder op geheel eigenzinnige wijze ten gehore brengen. We blijven trouw aan ons bandmotto: ‘de kortste weg is rechtdoor’.
We hebben 5 haaibaaien in ons bandje:
- Rik Dijkstra (Sand), gitaar en backing vocals
- Franz van der Zee (Bull), bas
- Pieter Havinga (Hammer), drums en backing vocals
- Richard van der Velden (Moon), zang, confettikanonnen en
- vliegende haai Hansch van der Velden (Great White), sologitaar en broer van Richard

 

Hoe lang bestaan jullie in deze bezetting?
Moonshark is opgericht door de broertjes Van der Velden. Zij liepen al een tijdje rond met het idee om zelf een band te beginnen met wie zij hun favoriete nummers zouden kunnen spelen op een manier waarop zij vinden dat het hoort: strak, hard en vet. Onze grootste inspiratiebron is Herman Brood & His Wild Romance (oude bezetting, met Dany Lademacher –die overigens de gitaarcoach van Hansch is). We razen af op een tweejarig bestaan. Reden voor een feestje vinden we. Zoals we eigenlijk alles wel een reden vinden voor een feestje. Je bent welkom!

 

Wat is op dit moment jullie positie in de coverbandscene?
Geen vaste positie. We blijven altijd in beweging. Dat doen we door onze eigen interpretatie te geven aan bestaande songs. Daarbij proberen we om niet zo goed mogelijk op het origineel te lijken. Binnen de lijntjes kleuren is gewoon niet ons ding, dat laten we met een beleefde haaiezwaai aan anderen over. We zeggen altijd dat we de nummers graag 'op z’n Moonsharks spelen': stevig, strak en rechtdoor.

 

Waar staan jullie over 2 jaar?
Op diverse podia in Nederland en voor stevige Rock.

 

Hebben jullie een muzikaal leider of worden o.a. repertoirekeuze, arrangementen en sounds democratisch bepaald?
We spelen de nummers die we zelf graag horen. De keuze van de nummers bepalen we samen, de arrangementen ook. We horen tijdens het repeteren snel genoeg of het naar onze zin is. Sommige songs laten zich niet zo snel coveren. Maar als echte haaien blijven we eromheen zwemmen tot de prooi zich uiteindelijk gewonnen geeft, haha.

 

Wat zijn jullie belangrijkste redenen geweest om in te schrijven voor The Clash of the Cover Bands? 

We zwommen er toevallig langs en onze zanger verorberde de inschrijving voordat ie er eigenlijk erg in had (hij is een veelvraat). Noem het maar een gelukkige reflex, achteraf. We zijn er namelijk erg blij mee, want we vinden The Clash of the Cover Bands een mooi en vooral ook leerzaam circus. De organisatie is erg professioneel en weet waar het in de muziek om draait. De begeleiding vonden we top.

 

In de finale van Noord-Oost Nederland in Metropool Hengelo wisten jullie enorm te pieken en daarmee de combinatieprijs vakjury/publiek binnen te spelen. Hoe kijken jullie zelf terug op dit optreden?
Dat was voor ons een fantastische avond. Ondanks de korte voorbereidingstijd op het podium, was ons geluid meteen goed. Dan schiet je uit de startblokken. Het optreden was van begin af aan knallen. De mooie reacties uit de zaal en de lovende woorden van de jury galmen nog na, ook op de Facebookpagina van Moonshark. Hier staan ook prachtige foto's door fans gemaakt.

 

Op zondag 10 januari a.s. spelen jullie in de 2nd BENELUX Semi-Final in dé Poptempel van Nederland: PARADISO! Het is uniek voor een coverband om op dit magische podium te mogen spelen. Wat voor impact heeft dit op jullie en hoe reageert jullie omgeving hierop?
Iemand uit onze omgeving die niet weet dat wij op 10 januari in PARADISO spelen, is blind, doof, of anderszins ongelukkig. Man, wat zijn we daar trots op. Live spelen in dé Poptempel van Nederland. Wie we daar allemaal al niet gezien hebben live on stage. En nu mogen we zelf de heilige planken beklimmen. Daarmee krijg je zelfs een haai aan het blozen… En onze ouders, vrienden, kennissen, fans en vertegenwoordigers uit de restcategorie vinden het ook geweldig; zij hebben gezegd dat zij ook naar PARADISO komen. Maar we kennen de meesten wel: eerst zien dan geloven, hehehe.


In PARADISO staan de beste 18 bands van de Benelux van deze The Clash-editie en het niveau van alle bands is enorm hoog. Jullie zullen dus het vorige optreden moeten toppen om kans te maken op een plaats in de BENELUX Grand Finale waar de hoofdprijzen worden verdeeld. Hoe ziet jullie voorbereiding op PARADISO er uit?
Toch wel iets anders dan anders. Zo repeteren we de laatste keer in december op een groot podium om al een beetje het PARADISO-gevoel te krijgen. Voor het eerst loopt er ook een klok mee om de set netjes nét buiten de tijd te eindigen. Ook onze opblaashaai heeft zich al flink vol helium gezogen, zo istie nou eenmaal, overal het haaitje de voorste zijn-we hopen wel dattie het volhoudt tot 10 januari, maar het is een taaie rakker.

 

In PARADISO wordt door de organisatie van The Clash of the Cover Bands flink uitgepakt en gaat er veel met en voor de bands gebeuren. Er worden o.a. Broadcast beeld- en geluidsregistraties gemaakt voor de tv-serie ‘The Clash of the Coverbands, The only road to Paradiso!’ en voor de DVD ‘The Clash of the Cover Bands, Live on stage @ Paradiso’ die tijdens de BENELUX Grand Finale op 23 april a.s. wordt gereleased. Ook wordt van het beste nummer dat jullie op 10 januari spelen een live-single geproduceerd voor The Clash-Hitlijst die loopt van 1 februari tot 15 april 2016. Alle live-singles komen op iTunes en Spotify en de Top-5 wordt wekelijks geplugged bij alle radio- en tv-stations in Nederland en België. Er wordt dus alles uit de kast gehaald om de bands optimaal te promoten bij het grote publiek. Zijn jullie hier klaar voor?
Zo. Man. Jeetje. Is dat alles? Niet normaal man hoe professioneel dit allemaal wordt aangepakt!! We krijgen alleen maar meer zin om ons haaiekaartje aan een enthousiast publiek af te geven. Het doet ook wel wat hoor: voor het eerst hebben we een gesprek gehad over welke kleding we in Paradiso zullen dragen. Vanzelfsprekend leidde dit nergens toe, behalve dan een ongehoord hoge drankrekening.

 

Hebben jullie bepaalde rituelen/gewoontes of bijgeloof voordat jullie gaan optreden?
We blazen meestal een haai op. 

 

De hoofdprijzen voor de vakjury-winnaar én de publiekswinnaar van ‘The Clash of the Cover Bands Award’ zijn o.a. een cd-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux. Stel dat jullie één van de Awards winnen, wat zouden jullie als single uit willen brengen? Een bewerkte cover of een eigen nummer? En waarom juist dát nummer?
In elk geval géén eigen nummer. Eigen werk hoort niet in deze serie thuis. We zijn een hart-en-ziel-coverband. Het moet gaan om bestaand repertoire waar we onze tanden heel diep in willen zetten. Onze single zou worden: ‘Fooled around and Fell in Love’ van mr. Elvin Bishop. En een cd-contract komt heel goed uit, want we willen in 2016 ons tweede album opnemen. 

 

Het afgelopen jaar hebben ook jullie een sterke ontwikkeling doorgemaakt. Wat zijn op dit moment jullie sterke en minder sterke punten? 

Behalve dat onze zanger nog wel eens een biertje uit de handen van een nietsvermoedende bezoeker wil trekken, hebben we geen zwakke punten kunnen ontdekken. Of het moet zijn dat we op het podium zo’n ongelooflijke lol met elkaar hebben, dat we soms helemaal vergeten dat er publiek is. Daar worden we momenteel voor behandeld.

 

Wat zijn jullie belangrijkste ingrediënten om in PARADISO zowel de vakjury als het publiek te overtuigen? 

100 procent eerlijke Rock ’n Roll: vet, strak en rechtdoorzee, gespeeld met passie en een aanstekelijk enthousiasme. 

 

Willen jullie verder nog iets kwijt?

Love, Peace, Jack Daniel’s & Moonshark.

 

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Artists & Bands Booking Agency RockMuZine Artists & Bands Booking Agency Maxazine Festivalinfo
Ticketmaster David Eden Koch EVANS Uw logo ook hier?
Podiuminfo Sound Vision Studio USA Music Import SONOR Uw logo ook hier?


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands