• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Nieuws

Interview met Flying Colors tribute Mach5 uit Hilversum 17-12-2015

The Clash of the Cover Bands,
The BENELUX Semi-Finalists 2014/2015

Seizoen 11 van 'The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition' is aanbeland bij de BENELUX Semi-Finals die op zaterdag 9 en zondag 10 januari a.s. worden gehouden in het ‘heilige podium’ van PARADISO Amsterdam (main hall). Deze unieke ervaring is een droom van alle bands die nu gaat uitkomen!! Alle regionale rondes zijn geweest en van alle regio’s hebben de beste en populairste bands zich geplaatst bij de laatste 18 bands die verdeeld over de twee Semi-Finals ook nu weer worden beoordeeld in twee categorieën: vakjury en publieksstemmen. De winnaars én de nummers 2 in beide categorieën plaatsen zich voor de BENELUX Grand Finale die op zaterdag 23 april a.s. wordt gehouden in Nederlands grootste Poppodium 013 in Tilburg (main hall). Hier wordt de muzikale strijd om 'The Clash of the Cover Bands Awards 2014/2015' beslist en worden zowel de vakjury-winnaar als de publiekswinnaar beloond met een cd-contract met videoclip met plugging en distributie in de Benelux én een tour van 20 optredens. Beide winnaars mogen zich ook een jaar lang de beste of populairste coverband van de Benelux noemen.

De 18 bands die zich hebben weten te plaatsen voor de BENELUX Semi-Finals zijn zonder uitzondering van zeer hoog niveau en het zal dan ook de vorm van de dag zijn die bepaalt welke bands er uiteindelijk doorgaan naar de grote finale. Voor zowel de vakjury als het publiek wordt dit een zware klus. Alle bands hebben het afgelopen jaar keihard gewerkt om zowel muzikaal inhoudelijk als ook in hun podiumperformance het aanwezige talent optimaal te ontwikkelen en te benutten en staan nu voor één van de grootste uitdagingen in hun muzikale carrière. Hoe gaan ze om met de druk die een tv-productie met zich meebrengt? Lukt het ze weer om boven zichzelf uit te stijgen? Krijgen ze het publiek ademloos stil met de verplichte ballad, maar weten ze ook het publiek uitzinnig te krijgen? Hoe bereiden zij zich voor? Om u alvast een beetje kennis te laten maken met deze bijzondere topbands zullen we de hoofdrolspelers in de eindfase van deze boeiende muzikale strijd om 'The Clash of the Cover Bands Awards 2014/2015' voorstellen. 


Graag stellen we Flying Colors tribute Mach5 uit Hilversum aan u voor. 
Op zaterdag 24 oktober jl. vond in Podium de Vorstin in Hilversum de finale plaats van de extra landelijke cyclus en hier behaalde Mach5 met een indrukwekkend optreden de dik verdiende prijs voor Runner-Up. Mach5 plaatste zich hiermee voor de 2nd BENELUX Semi-Final die op zondag 10 januari a.s. wordt gehouden in PARADISO Amsterdam.

 

Het oordeel van de vakjury over Mach5 tijdens de Regio-Finale van The Clash of the Cover Bands luidt: "Voor 5-mans Flying Colors tribute Mach5 uit Hilversum was het een heerlijke thuiswedstrijd. Met nummers als o.a. Mask Machine, One Love Forever en afsluiter Coulda Woulda Shoulda wist de band op indrukwekkende wijze de individuele kwaliteiten optimaal te benutten. Vooral instrumentaal wist de band een zeer hoog niveau te behalen en ondanks de beperkte herkenbaarheid van de nummers bij het grote publiek juist met haar muzikale inhoud niet alleen de vakjury maar toch ook het publiek te overtuigen. Dan moet je echt van goeden huize komen en dat is dus ook het geval. Door zowel bij de vakjury als bij de publieksstemmen zeer hoog te scoren wist Mach5 beslag te leggen op de Runner Up-Award van deze finale en staat daarmee bij de beste 18 bands van dit seizoen in de BENELUX Semi-Finals die op 9 en 10 januari a.s. worden gehouden in dé Poptempel van Nederland: PARADISO Amsterdam! Tim de Jong werd door de vakjury uitgeroepen tot beste drummer van deze finale en Franc Tijdink tot beste gitarist. Beide topmuzikanten zijn daarmee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Final worden uitgereikt aan de beste muzikanten van deze ‘The Clash’-editie."


Interview met Mach5

Wie en wat is Mach5?
"MACH5 is een mix van ervaren en getalenteerde jonge muzikanten, bestaande uit: Daan Verkooijen: lead zang/gitaar, Franc Tijdink: gitaar, Peter van Soest: bas/zang, Cornel Leijdekkers: toetsen/zang en Tim de Jong: drums/zang. Drie van de vijf leden zijn dagelijks met hun studie of werk met muziek bezig: Franc heeft zijn eigen gitaarschool. Cornel werkt als muziekdocent op een middelbare school en Tim studeert aan het ‘Art & Entertainment’ College te Amsterdam. 
De ‘Founding Fathers’ van de band zijn Franc en Peter, die al een tijd met het idee rondliepen eens iets spannender en uitdagender muziek te gaan maken dan het geijkte Pop/Rock cover repertoire. En toen was daar ineens ‘Flying Colors’; een bandproject van een stel absolute toppers uit de Pop/Progrock scene die in 2012 hun eerste album uitbrachten en in 2014 hun tweede. We vielen als een blok voor hun muziek en voor we het wisten bestond zo’n beetje ons hele repertoire uit muziek van deze Supergroep en besloten we als tributeband verder te gaan.De nummers van Flying Colors speel je niet zomaar even weg. Het vraagt een serieuze investering aan tijd en moeite om de nummers ‘speelklaar’ te krijgen. Maar de kick, de muzikale beloning als het dan lukt is groot. En het lukt altijd. ;-)"

Hoe lang bestaan jullie in deze bezetting?
"De laatste wijziging was in mei 2015. Toen kwam Daan ons als nieuwe frontman versterken, nadat de vorige zanger – na de kwartfinale van ‘The Clash’ - besloten had te stoppen. Dat was wel even een dompertje, maar met de komst van Daan is de puzzel eigenlijk pas echt compleet. We zijn we als band sindsdien gegroeid. Ondanks het verschil aan ervaring staat iedereen muzikaal zijn mannetje. De onderlinge chemie, de sfeer is uitstekend en dat hoor je, dat zie je, dat voel je. Het is ook de kracht van MACH5. Allemaal uitstekende muzikanten, maar niet één sterspeler met een begeleidingsband, maar een hecht collectief, waarvan de muziek met MACH5 de zaal in wordt geslingerd…"

Wat is op dit moment jullie positie in de coverbandscene?
"Puur muzikaal hebben we een unieke positie, om de simpele reden dat geen enkele andere band -en we hebben goed gezocht!- deze muziek speelt. Maar praktisch gezien staan we nog aan het begin. We zijn relatief kort compleet als band en hebben dus weinig tijd en gelegenheid gehad om een naam op te bouwen. Met het spelen tijdens ‘The Clash’ komt daar langzaam maar zeker verandering in. Dat merken we aan de waardering van het publiek, dat meestal volledig onbekend is met deze muziek, maar het toch weet te waarderen. 
Met de publieksprijs in de halve finale en de combinatieprijs in de finale van de landelijke cyclus van ‘The Clash’ als resultaat. Daarnaast krijgen we ook veel leuke reacties/ complimenten van collega muzikanten, ook tijdens ‘The Clash’. Het versterkt ons in het vertrouwen dat we op de goede weg zijn."

Waar staan jullie over 2 jaar?
"Dan hebben we een goed draaiend avondvullend programma en spelen we in de gerenommeerde zalen van Nederland. Net zoals nu tijdens ‘The Clash’, maar dan op eigen kracht. Verder hebben we in het voorprogramma gestaan van enkele bekendere grote acts in het genre en spelen we op festivals. Wat we eerder al gedaan hebben en in de toekomst zullen blijven doen is dubbelconcerten met collega’s uit de Rock-scene. In het kroegencircuit of bij bruiloften en partijen zul je ons niet snel vinden."

Hebben jullie een muzikaal leider of worden o.a. repertoirekeuze, arrangementen en sounds democratisch bepaald?
"Er is geen muzikaal leider. Iedereen komt met eigen ideeën over muzikale invulling van de nummers. Dat kan gaan over de eigen partijen maar ook suggesties voor de partijen van een ander. Of het nu gaat over de juiste akkoorden, gitaarrifs, de volgorde van de nummers, de invulling van de backing vocals of ideeën over de podium presentatie. Iedereen heeft evenveel ruimte om iets in te brengen. Logischerwijs komt de meeste input van de meer ervaren bandleden. Maar binnen een paar jaar hebben de ‘MACHpuppies’ de macht waarschijnlijk al lang overgenomen."

Wat zijn jullie belangrijkste redenen geweest om in te schrijven voor The Clash of the Cover Bands?
"Ten eerste wilden we graag op een goed podium spelen. Onze muziek is nu eenmaal minder geschikt om in een kroeg te spelen en als onbekende band met onbekende muziek word je niet zomaar geboekt voor een optreden op een groot podium.
Daarnaast waren we erg benieuwd hoe het publiek op ons en op de muziek zou reageren. Wij zijn zelf wel overtuigd van de kracht en de kwaliteit van de muziek, maar wat nou als zou blijken dat het publiek daar niet op zit te wachten? Door het meedoen aan ‘The Clash’ hadden kregen we het podium dat we zochten én konden we ervaren hoe het publiek zou reageren. Bovendien als het goed zou gaan –en dat gaat het tot nu toe- en we verder in de competitie zouden komen, zouden onze aanhang en naamsbekendheid groter worden en zou het ook eenvoudiger worden om op eigen kracht optredens te krijgen."

In de finale van de extra landelijke cyclus in Podium de Vorstin in Hilversum wisten jullie enorm te pieken en daarmee de combiprijs binnen te spelen. Hoe kijken jullie zelf terug op dit optreden?
"Deze finale was voor ons de eerste echte ‘clash’ met alleen maar goede bands. En je beste wedstrijden speel je tegen goede tegenstanders. En het was een goed meetpunt voor ons om te bepalen waar we nu eigenlijk staan in de ‘coverband-pikorde’. De druk was hoger - voor muzikanten en organisatie- dan in eerder rondes, en dat was te merken. Een bomvolle zaal, af en toe wat stress bij muzikanten of stage crew, een haastige soundcheck. Het was anders, onrustiger, dan in de vorige rondes. Het was wel ons beste optreden tot nu toe. Dat kwam o.a. omdat we voor het eerst in de deze competitie ruim de tijd hadden om ons voor te bereiden. En daarbij hebben we ook nadrukkelijk nagedacht over presentatie, over interactie met het publiek. En dan is het hartstikke leuk als je merkt dat dat werkt. En helemaal top als 2 leden (Franc & Tim) als beste muzikant van de avond worden gekozen.
En je kunt repeteren tot je een ons weegt, de échter progressie boek je pas op het podium, tijdens live shows. In principe kunnen we bij elk optreden weer een stapje verder komen. Zo ook tijdens deze finale. En wij zitten nog niet aan ons plafond…"

Op zondag 10 januari a.s. spelen jullie in de 2nd BENELUX Semi-Final in dé Poptempel van Nederland: PARADISO! Het is uniek voor een coverband om op dit magische podium te mogen spelen. Wat voor impact heeft dit op jullie en hoe reageert jullie omgeving hierop?
"Tsja, hoe mooi wil je het hebben…, spelen in PARADISO is voor een muzikant als voor een voetballer spelen in de Arena of in de Kuip. Voor sommigen van ons is het een droom die uitkomt, voor anderen een prachtige beloning voor alle inspanningen. De naaste omgeving leeft intens mee en de aanhang wordt steeds groter. Mensen die ons nog niet eerder hebben zien/horen spelen worden nu toch wel nieuwsgierig. Als je in PARADISO staat, dan moet je toch wel wat kunnen zo lijkt men te denken. En veel van deze nieuwe aanhang komt naar PARADISO om ons live te zien en te steunen.
Helemaal te gek is de reactie van Dave Larue, bassist van de originele Flying Colors. Peter heeft een klein jaar één-op-één via Skype les van hem gehad en had gemaild over onze deelname als tributeband aan ‘The Clash’ en de halve-finale plaats in PARADISO. En dit was zijn reactie:

 "

In PARADISO staan de beste 18 bands van de Benelux van deze The Clash-editie en het niveau van alle bands is enorm hoog. Jullie zullen dus het vorige optreden moeten toppen om kans te maken op een plaats in de BENELUX Grand Finale waar de hoofdprijzen worden verdeeld. Hoe ziet jullie voorbereiding op PARADISO er uit?
"Blijven oefenen en repeteren met nog meer aandacht voor de details, aandacht voor de dingen die nog beter kunnen. En extra aandacht voor de (samen)zang. Naar aanleiding van de door ‘The Clash’ organisatie gegeven Vocal Coaching (waarvoor dank!) van Fran Kaart hebben we Fran uitgenodigd om tijdens een band repetitie alle vocale stukken van de nummers die we in Paradiso gaan spelen met ons door te nemen. Daarnaast gaat een deel van de band over op in-ear monitoring. Zeker voor de (samen)zang is dat een enorme verbetering ten opzichte van de standaard floor monitors. De nummers zitten vol met meerstemmige zang en dat moet gewoon staan als een huis. 
Verder zijn we druk met promotie, om zoveel mogelijk aanhang naar PARADISO te krijgen en hebben we een Busreis+ticket georganiseerd voor mensen uit de omgeving. Die worden dan voor PARADISO afgezet en na afloop weer naar huis gebracht. En als reisleidster hebben we niemand minder dan bardame Monica van de Top2000 gestrikt. Als je dan nog niet mee wilt.... ;-) "

 

In PARADISO wordt door de organisatie van The Clash of the Cover Bands flink uitgepakt en gaat er veel met en voor de bands gebeuren. Er worden o.a. Broadcast beeld- en geluidsregistraties gemaakt voor de tv-serie ‘The Clash of the Coverbands, The only road to PARADISO!’ en voor de DVD ‘The Clash of the Cover Bands, Live on stage @ PARADISO’ die tijdens de BENELUX Grand Finale op 23 april a.s. wordt gereleased. Ook wordt van het beste nummer dat jullie op 10 januari spelen een live-single geproduceerd voor The Clash-Hitlijst die loopt van 1 februari tot 15 april 2016. Alle live-singles komen op iTunes en Spotify en de Top-5 wordt wekelijks geplugged bij alle radio- en tv-stations in Nederland en België. Er wordt dus alles uit de kast gehaald om de bands optimaal te promoten bij het grote publiek. Zijn jullie hier klaar voor?
"Hell Yeah! We staan nu al te popelen. Wij zullen met alle gedegen en serieuze voorbereiding niets aan het toeval willen overlaten en 100% voorbereid op het podium gaan staan. We willen MACH5 op topniveau gaan neerzetten."

Hebben jullie bepaalde rituelen/gewoontes of bijgeloof voordat jullie gaan optreden?
"We hechten vooral veel waarde aan een goede warming up, letterlijk. De muziek vraagt veel van onze fysieke capaciteiten, dus gaan we zeker 45 minuten tot een uur van te voren warm spelen en zingen. Ook het mentale aspect wordt niet vergeten. Met de hele band in een zo rustig mogelijke ruimte de concentratie zoeken en de focus op het komende optreden richten is onderdeel van de routine. Aan bijgeloof doen we niet."

De hoofdprijzen voor de vakjury-winnaar én de publiekswinnaar van ‘The Clash of the Cover Bands Award’ zijn o.a. een cd-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux. Stel dat jullie één van de Awards winnen, wat zouden jullie als single uit willen brengen? Een bewerkte cover of een eigen nummer? En waarom juist dát nummer?
"Ha, daar blijken de meningen nog wel over verdeeld binnen de band. Als coverband zou het logisch zijn een cover op te nemen. In welk geval ‘Forever In A Daze’ een eerste keuze zou zijn. Dat nummer is het populairst bij de aanhang en niet te lang. Veel nummers van FC duren 6-8 en soms wel 12 minuten en dat is veel te lang voor een single. Een eigen nummer zou op zich ook te gek zijn, maar die hebben we nu niet. Hopelijk gaat dit voor ons ooit écht een vraag worden…"

Het afgelopen jaar hebben ook jullie een sterke ontwikkeling doorgemaakt. Wat zijn op dit moment jullie sterke en minder sterke punten?
"Sterk zijn de individuele muzikale vaardigheden en samenspel. Podium presentatie, interactie met het publiek gaat steeds beter, vooral bij ‘One Love Forever’ waar we vrijwel a capella met de hele band vooraan het podium het nummer beginnen en het publiek laten meezingen.
Wat beter kan is kleine slordigheidjes wegpoetsen, en ons vasthouden aan de tijdens de repetitie gemaakte afspraken over breaks en positie op het podium bij bepaalde delen van een nummer. En als we live de (samen)zang zo krijgen als tijdens de repetities zij we al een heel eind…"

Wat zijn jullie belangrijkste ingrediënten om in Paradiso zowel de vakjury als het publiek te overtuigen?
"Optimaal gebruik maken van onze muzikale kwaliteiten en dat gecombineerd met de kracht van de nummers zelf, iedereen overtuigen dat MACH5 in de Grote Finale thuishoort. En dan het liefst in 013 Tilburg, dat is de ‘homebase’ in Nederland van de Flying Colors waar ze ook hun eerste live video hebben opgenomen."

Willen jullie verder nog iets kwijt?
"Complimenten voor de organisatie van ‘The Clash’, die staat als een huis!"

 

Op zaterdag 13 juni jl. vond in Podium Metropool in Hengelo de finale plaats van Regio Noord-Oost Nederland en hier behaalde Moonshark met een indrukwekkend optreden de dik verdiende prijs voor Runner-Up. Moonshark plaatste zich hiermee voor de 2nd BENELUX Semi-Final die op zondag 10 januari a.s. wordt gehouden in PARADISO Amsterdam.

Het oordeel van de vakjury over Moonshark tijdens de Regio-Finale van The Clash of the Cover Bands luidt:

"De vijf mannen van Classic Rock coverband Moonshark uit Assen stralen zoveel plezier en enthousiasme uit tijdens hun optreden, dat je bijna vergeet dat er op zeer hoog niveau gespeeld wordt. Muzikaal technisch klopt het allemaal wat deze mannen laten horen en met hun repertoirekeuze weten ze ook alle sterke onderdelen van de band optimaal te benutten. Nummers als o.a. Sleeping Bird van Herman Brood, Whiskey In The Jar van Thin Lizzy en de prachtige afsluiter Heroes van David Bowie weten ze een eigen smoel te geven zonder dat dit ten koste gaat van de herkenbaarheid en de feel van het origineel. Door zowel bij de vakjury als bij de publieksstemmen hoog te scoren wist Moonshark zich als Runner-Up te plaatsen bij de 18 beste bands van dit The Clash-seizoen die in januari in PARADISO Amsterdam de muzikale strijd met elkaar aangaan in de BENELUX Semi-Finals. De winnaars hiervan plaatsen zich voor de BENELUX Grand Finale, de eindstrijd waar gespeeld wordt om ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2015/2016’ met het bijbehorende prijzenpakket met o.a. een cd-contract met videoclip én een tour van 20 optredens in de Benelux. Hansch van der Velden werd door de vakjury tot beste gitarist van deze finale uitgeroepen en is daarmee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale worden uitgereikt aan de beste muzikanten van dit 11e The Clash-seizoen." 

 

Interview met Moonshark

 

Wie en wat is Moonshark?
Moonshark is een Rockband uit Assen en omgeving. We spelen Rock Classics van onze favoriete artiesten, zoals Herman Brood, Thin Lizzy en David Bowie, die we met respect voor het origineel maar verder op geheel eigenzinnige wijze ten gehore brengen. We blijven trouw aan ons bandmotto: ‘de kortste weg is rechtdoor’.
We hebben 5 haaibaaien in ons bandje:
- Rik Dijkstra (Sand), gitaar en backing vocals
- Franz van der Zee (Bull), bas
- Pieter Havinga (Hammer), drums en backing vocals
- Richard van der Velden (Moon), zang, confettikanonnen en
- vliegende haai Hansch van der Velden (Great White), sologitaar en broer van Richard

 

Hoe lang bestaan jullie in deze bezetting?
Moonshark is opgericht door de broertjes Van der Velden. Zij liepen al een tijdje rond met het idee om zelf een band te beginnen met wie zij hun favoriete nummers zouden kunnen spelen op een manier waarop zij vinden dat het hoort: strak, hard en vet. Onze grootste inspiratiebron is Herman Brood & His Wild Romance (oude bezetting, met Dany Lademacher –die overigens de gitaarcoach van Hansch is). We razen af op een tweejarig bestaan. Reden voor een feestje vinden we. Zoals we eigenlijk alles wel een reden vinden voor een feestje. Je bent welkom!

 

Wat is op dit moment jullie positie in de coverbandscene?
Geen vaste positie. We blijven altijd in beweging. Dat doen we door onze eigen interpretatie te geven aan bestaande songs. Daarbij proberen we om niet zo goed mogelijk op het origineel te lijken. Binnen de lijntjes kleuren is gewoon niet ons ding, dat laten we met een beleefde haaiezwaai aan anderen over. We zeggen altijd dat we de nummers graag 'op z’n Moonsharks spelen': stevig, strak en rechtdoor.

 

Waar staan jullie over 2 jaar?
Op diverse podia in Nederland en voor stevige Rock.

 

Hebben jullie een muzikaal leider of worden o.a. repertoirekeuze, arrangementen en sounds democratisch bepaald?
We spelen de nummers die we zelf graag horen. De keuze van de nummers bepalen we samen, de arrangementen ook. We horen tijdens het repeteren snel genoeg of het naar onze zin is. Sommige songs laten zich niet zo snel coveren. Maar als echte haaien blijven we eromheen zwemmen tot de prooi zich uiteindelijk gewonnen geeft, haha.

 

Wat zijn jullie belangrijkste redenen geweest om in te schrijven voor The Clash of the Cover Bands? 

We zwommen er toevallig langs en onze zanger verorberde de inschrijving voordat ie er eigenlijk erg in had (hij is een veelvraat). Noem het maar een gelukkige reflex, achteraf. We zijn er namelijk erg blij mee, want we vinden The Clash of the Cover Bands een mooi en vooral ook leerzaam circus. De organisatie is erg professioneel en weet waar het in de muziek om draait. De begeleiding vonden we top.

 

In de finale van Noord-Oost Nederland in Metropool Hengelo wisten jullie enorm te pieken en daarmee de combinatieprijs vakjury/publiek binnen te spelen. Hoe kijken jullie zelf terug op dit optreden?
Dat was voor ons een fantastische avond. Ondanks de korte voorbereidingstijd op het podium, was ons geluid meteen goed. Dan schiet je uit de startblokken. Het optreden was van begin af aan knallen. De mooie reacties uit de zaal en de lovende woorden van de jury galmen nog na, ook op de Facebookpagina van Moonshark. Hier staan ook prachtige foto's door fans gemaakt.

 

Op zondag 10 januari a.s. spelen jullie in de 2nd BENELUX Semi-Final in dé Poptempel van Nederland: PARADISO! Het is uniek voor een coverband om op dit magische podium te mogen spelen. Wat voor impact heeft dit op jullie en hoe reageert jullie omgeving hierop?
Iemand uit onze omgeving die niet weet dat wij op 10 januari in PARADISO spelen, is blind, doof, of anderszins ongelukkig. Man, wat zijn we daar trots op. Live spelen in dé Poptempel van Nederland. Wie we daar allemaal al niet gezien hebben live on stage. En nu mogen we zelf de heilige planken beklimmen. Daarmee krijg je zelfs een haai aan het blozen… En onze ouders, vrienden, kennissen, fans en vertegenwoordigers uit de restcategorie vinden het ook geweldig; zij hebben gezegd dat zij ook naar PARADISO komen. Maar we kennen de meesten wel: eerst zien dan geloven, hehehe.


In PARADISO staan de beste 18 bands van de Benelux van deze The Clash-editie en het niveau van alle bands is enorm hoog. Jullie zullen dus het vorige optreden moeten toppen om kans te maken op een plaats in de BENELUX Grand Finale waar de hoofdprijzen worden verdeeld. Hoe ziet jullie voorbereiding op PARADISO er uit?
Toch wel iets anders dan anders. Zo repeteren we de laatste keer in december op een groot podium om al een beetje het PARADISO-gevoel te krijgen. Voor het eerst loopt er ook een klok mee om de set netjes nét buiten de tijd te eindigen. Ook onze opblaashaai heeft zich al flink vol helium gezogen, zo istie nou eenmaal, overal het haaitje de voorste zijn-we hopen wel dattie het volhoudt tot 10 januari, maar het is een taaie rakker.

 

In PARADISO wordt door de organisatie van The Clash of the Cover Bands flink uitgepakt en gaat er veel met en voor de bands gebeuren. Er worden o.a. Broadcast beeld- en geluidsregistraties gemaakt voor de tv-serie ‘The Clash of the Coverbands, The only road to Paradiso!’ en voor de DVD ‘The Clash of the Cover Bands, Live on stage @ Paradiso’ die tijdens de BENELUX Grand Finale op 23 april a.s. wordt gereleased. Ook wordt van het beste nummer dat jullie op 10 januari spelen een live-single geproduceerd voor The Clash-Hitlijst die loopt van 1 februari tot 15 april 2016. Alle live-singles komen op iTunes en Spotify en de Top-5 wordt wekelijks geplugged bij alle radio- en tv-stations in Nederland en België. Er wordt dus alles uit de kast gehaald om de bands optimaal te promoten bij het grote publiek. Zijn jullie hier klaar voor?
Zo. Man. Jeetje. Is dat alles? Niet normaal man hoe professioneel dit allemaal wordt aangepakt!! We krijgen alleen maar meer zin om ons haaiekaartje aan een enthousiast publiek af te geven. Het doet ook wel wat hoor: voor het eerst hebben we een gesprek gehad over welke kleding we in Paradiso zullen dragen. Vanzelfsprekend leidde dit nergens toe, behalve dan een ongehoord hoge drankrekening.

 

Hebben jullie bepaalde rituelen/gewoontes of bijgeloof voordat jullie gaan optreden?
We blazen meestal een haai op. 

 

De hoofdprijzen voor de vakjury-winnaar én de publiekswinnaar van ‘The Clash of the Cover Bands Award’ zijn o.a. een cd-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux. Stel dat jullie één van de Awards winnen, wat zouden jullie als single uit willen brengen? Een bewerkte cover of een eigen nummer? En waarom juist dát nummer?
In elk geval géén eigen nummer. Eigen werk hoort niet in deze serie thuis. We zijn een hart-en-ziel-coverband. Het moet gaan om bestaand repertoire waar we onze tanden heel diep in willen zetten. Onze single zou worden: ‘Fooled around and Fell in Love’ van mr. Elvin Bishop. En een cd-contract komt heel goed uit, want we willen in 2016 ons tweede album opnemen. 

 

Het afgelopen jaar hebben ook jullie een sterke ontwikkeling doorgemaakt. Wat zijn op dit moment jullie sterke en minder sterke punten? 

Behalve dat onze zanger nog wel eens een biertje uit de handen van een nietsvermoedende bezoeker wil trekken, hebben we geen zwakke punten kunnen ontdekken. Of het moet zijn dat we op het podium zo’n ongelooflijke lol met elkaar hebben, dat we soms helemaal vergeten dat er publiek is. Daar worden we momenteel voor behandeld.

 

Wat zijn jullie belangrijkste ingrediënten om in PARADISO zowel de vakjury als het publiek te overtuigen? 

100 procent eerlijke Rock ’n Roll: vet, strak en rechtdoorzee, gespeeld met passie en een aanstekelijk enthousiasme. 

 

Willen jullie verder nog iets kwijt?

Love, Peace, Jack Daniel’s & Moonshark.

 

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Artists & Bands Booking Agency USA Music Import David Eden Sound Vision Studio RockMuZine
SONOR Koch Uw logo ook hier? EVANS Uw logo ook hier?
Ticketmaster Festivalinfo Artists & Bands Booking Agency Maxazine Podiuminfo


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands