• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Nieuws

2nd BENELUX Semi-Final ‘The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO!' 11-01-2017

Coverbands schitteren in 2nd BENELUX Semi-Final ‘The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO!' in Event Center Culemborg!

De 18 beste en poulairste coverbands van de Benelux in de halve eindstrijd om 'The Clash of the Cover Bands Awards 2016/2017' 

010417Zaterdag 1 april a.s. staat Event Center Culemborg in het teken van de 2nd BENELUX Semi-Final van de grootste bandcompetitie van Nederland, België en Luxemburg: 'The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO!' editie 2016/2017'. Negen van de 18 beste en populairste coverbands van de Benelux, de regionale winnaars, mogen nu hun sterk ontwikkelde talenten laten zien en horen op dit prachtige podium van Event Center Culemborg en strijden hier om een felbegeerde plaats de BENELUX Grand Finale in dé Poptempel van Nederland: PARADISO! Na diverse intensieve coaching sessies, door de organisatie verzorgd in de voorbereiding op deze Semi-Finals, zullen alle bands zichzelf weten te overstijgen en zorgen voor verrassende en dynamische live performances op het hoogste niveau. De 1st BENELUX Semi-Final is op zaterdag 4 maart a.s. ook in Event Center Culemborg.

13 jaar The Clash of the Cover Bands
Initiatiefnemer, organisator en producer John Van den Borne kijkt terug op 13 jaar The Clash of the Cover Bands: “De ideologie waarmee we 13 jaar geleden zijn begonnen, hebben we verwezenlijkt: met The Clash of the Cover Bands bieden we talent naast een intensieve begeleiding d.m.v. coaching en workshops o.a. de beste en meest toonaangevende podia van de Benelux om gehoord en gezien te worden. In het coverbandcircuit schuilt enorm veel talent, maar de bands verkeerden meestal in de anonimiteit. Met The Clash of the Cover Bands hebben we die anonimiteit definitief doorbroken. We merken dat de belangstelling voor The Clash of the Cover Bands en daarmee ook voor de coverbands en tributebands in het algemeen na 13 jaar onverminderd groot is en zelfs nog groeit. Dit seizoen hebben tot nu toe ruim 60.000 bezoekers ‘The Clash’ bezocht. De bands hebben het hele jaar in de regionale voorrondes en finalerondes toegewerkt naar dit geweldige moment om als coverband te schitteren in de BENELUX Semi-Finals, om daarna wellicht hun The Clash-avontuur te mogen afsluiten in de BENELUX Grand Finale op het heilige podium van dè poptempel van Nederland: PARADISO! Dit is alleen gegund aan de beste en populairste 9 bands van dit seizoen. De bands die dit stadium hebben bereikt weten zowel technisch als visueel een zeer boeiend en interactief optreden neer te zetten, dat vaak bol staat van verrassende muzikale invalshoeken.”

De 18 bands die deze BENELUX Semi-Finals hebben bereikt, treden verdeeld over twee Halve Finales op: zaterdag 4 maart en zaterdag 1 april a.s. Zowel een vakjury, bestaande uit vertegenwoordigers van platenmaatschappijen, programmeurs, vakdocenten en vakmedia, als ook het publiek bepaalt welke coverbands uiteindelijk doorgaan naar de Grand Finale in PARADISO Amsterdam op zaterdag 8 juli 2017: de nummers 1 en 2 gekozen door de vakjury en de nummers 1 en 2 gekozen door het publiek. De 9e band die zich plaatst voor de grote finale is de band die in beide categorieën samen de hoogste score behaalt, van beide Semi-Finals.

010417_all

2nd BENELUX Semi-Final zaterdag 1 april in Event Center Culemborg, zaal open: 18.30 uur (in willekeurige volgorde)
Capital S: Soul coverband uit Delft (1e plaats vakjury Regio West Nederland)
DeepWhite: Classic Rock coverband uit Tilburg (1e plaats vakjury Regio Zuid Nederland)
laDIeSCOver: Disco coverband uit Kempen (B) (publiekswinnaar Regio België/Luxemburg)
Sanne de Band: Rock, Pop coverband uit Hoogezand-Sappemeer (vakjury-winnaar Regio Noord Nederland)
South of Heaven: Hardrock/Metal coverband uit Bilzen (B) (Runner-Up Regio België/Luxemburg)
Stoer Toeval: Rock, Pop coverband uit Eindhoven (1e plaats publiek Regio Zuid Nederland)
The Pinheads: Rock coverband uit Woerden (1e plaats publiek Regio West Nederland)
The Royal Hillbilly Club: Bluegrass, Country coverband uit Hilversum (2e plaats publiek Regio West Nederland)
The Streets: Rock coverband uit Kerkdriel (publiekwinnaar Regio Oost Nederland)

Broadcast beeld- en geluidsregistraties
Alle deelnemers ontvangen van hun optredens een deskundig en kritisch vakjuryrapport met evaluatie en een geluidsregistratie van hun optreden op cd. Van de BENELUX Semi-Finals in Event Center Culemborg en de BENELUX Grand Finale in PARADISO Amsterdam worden Broadcast beeld- en geluidsregistraties gemaakt. Van alle bands die in Event Center Culemborg staan, wordt het beste nummer geproduceerd tot live-single met videoclip voor de interactieve 'The Clash Hitlijst'. Alle downloads (via iTunes) en streams (via Spotify) tellen mee voor alle hitlijsten van Nederland en België. Van deze hitlijst wordt gedurende 10 weken de Top-5 wekelijks geplugd bij alle landelijke en regionale radio- en tv-stations in Nederland en België. De band met uiteindelijk de meest gedownloade en gestreamde singles ontvangt tijdens de BENELUX Grand Finale 'The Clash-Hitlijst Award' met daarbij twee betaalde optredens in de Benelux. Naast de leerzame en spannende weg die de bands afleggen op de mooiste podia van Nederland groeit dus niet alleen de kwaliteit van de bands, maar ook de betrokkenheid van het publiek en de enorme exposure.

BENELUX Grand Finale op zaterdag 8 juli a.s. in poptempel PARADISO Amsterdam
De negen bands die in de BENELUX Semi-Finals als winnaars naar voren komen, wacht op zaterdag 8 juli a.s. een zinderende BENELUX Grand Finale in dè poptempel van Nederland: PARADISO Amsterdam. Hier beslist de vakjury welke band de 'The Clash of the Cover Bands Award 2016/2017' ontvangt en het publiek kiest de winnaar van de 'The Clash of the Cover Bands Public's Favourite Award 2016/2017'. De twee winnaars worden beloond met o.a. een cd-contract met videoclip, incl. plugging en distributie in de Benelux en meerdere optredens. Ook worden in de BENELUX Grand Finale de Individuele Awards uitgereikt voor de Beste Vocalist, Beste Gitarist, Beste Bassist, Beste Drummer en Beste Toetsenist.

Springplank
Dat 'The Clash of the Cover Bands' voor de deelnemende bands een springplank naar de landelijke en wellicht internationale doorbraak kan zijn, blijkt wel uit het succes van o.a. de winnaar van ‘The Clash of the Cover Bands Public’s Favourite Award 2011/2012’ Koyle. Deze Belgische Rock coverband bestormde wekenlang de Nederlandse hitlijsten met haar single ‘End Of June’. "Het is geweldig om dankzij 'The Clash' in de Mega-Top 100 te hebben gestaan", aldus bassist Roland Kellens van Koyle. "Tijdens The Clash, maar ook daarna hebben we professionele ondersteuning gehad van de organisatie, waardoor we niet alleen een single hebben kunnen uitbrengen, maar ook een videoclip hebben gemaakt. De aanvragen voor de optredens blijven binnenstromen. Geweldig!!!" KOYLE behoort nu al jaren tot de meeste spelende coverbands van België.
In totaal hebben winnaars van 'The Clash of the Cover Bands' met 10 singles in de hitlijsten gestaan met mooie noteringen.

De coaches
Graag stellen wij de 3 professionele coaches aan jullie voor, die tevens onderdeel zijn van de vakjury tijdens de BENELUX Semi-Finals in Event Center Culemborg en de BENELUX Grand Finale in Poptempel PARADISO. Lees meer >>

Kaarten
Kaarten à € 17,50 zijn te koop via de Artists & Bands Bookings webshop.

Het parkeren is GRATIS en Event Center Culemborg ligt op 200 m van het station.

De deuren van Event Center Culemborg gaan op 1 april a.s. open om 18.30 uur en zal het programma beginnen om 19.00 uur. De uitslag zal om 01.30 uur zijn.


Inschrijven
Speel jij in een coverband of tributeband en zijn jullie klaar om de hele Benelux te veroveren? Geef je dan vóór 1 februari 2017 op voor de nieuwe (al gestarte) editie van ‘The Clash of the Cover Bands – The only road to PARADISO!’ en laat je horen!

Hier kun je je coverband of tributeband inschrijven voor de grootste bandcompetitie van de Benelux! 

 


The Clash of the Cover Bands is powered by:

Artists & Bands Booking Agency Ticketmaster Maxazine Uw logo ook hier? RockMuZine
Koch Artists & Bands Booking Agency David Eden Festivalinfo USA Music Import
SONOR Uw logo ook hier? EVANS Sound Vision Studio Podiuminfo


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands