• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Nieuws

Earth, Wind & Fire Experience in Nederland 17-12-2009

Earth, Wind & Fire herleeft in Nederland

Hitschrijver Al McKay met Earth, Wind & Fire Experience tour in 013 Tilburg en Paradiso Amsterdam

Al McKay (dé man achter de hits en de specifieke sound van Earth, Wind & Fire)Tijdens zijn Europese ‘Earth, Wind & Fire Experience’-tour zal Al McKay, dé man achter de hits en de specifieke sound van Earth, Wind & Fire, met zijn 13-mans formatie in februari 2010 ook twee concerten in Nederland geven. Op woensdag 3 februari in 013 Tilburg en donderdag 4 februari in Paradiso Amsterdam (UITVERKOCHT) zal deze Amerikaanse wereldster samen met zijn 13-mans formatie de jaren ‘70 weer laten herleven met superhits als o.a. Fantasy, September, en vele andere Soul and Dance Classics die Earth, Wind & Fire wereldfaam bezorgden. Na zeer succesvolle optredens op ongeveer alle grote jazzfestivals ter wereld waaronder het gerenommeerde jazzfestival in Montreux waar ze werden uitgeroepen tot beste live act, is het eindelijk gelukt om deze superband na lange tijd weer naar Nederland te halen.

Al McKay werkte samen met Maurice White aan het herkenbare geluid van Earth, Wind & Fire, wat de groep het sterrendom bracht. Al McKay was niet alleen de muzikale regisseur van deze legendarische soulformatie, maar ook de co-composer van veel hits van andere bands. In de jaren 80 kwam er een einde aan de samenwerking tussen Maurice White en Al McKay. Al McKay begon een nieuwe band met zeven van de dertien originele leden van de legendarische band: Michael Harris, Andrew Wolfolk, Freddie White, Johnny Graham, Larry Dunn en Verdine White om de Earth, Wind & Fire belevenis voort te zetten, onder de toepasselijke naam Earth, Wind & Fire Experience met nieuwe zangers. Nu Maurice White wegens gezondheidsredenen niet meer optreedt is McKay vastbesloten het muzikale nalatenschap van Earth, Wind & Fire te conitinueren, wat Earth, Wind & Fire Experience naar ongeveer alle grote jazzfestivals over de hele wereld bracht!

Earth, Wind & Fire ExperienceEarth, Wind & Fire Experience


Beide concerten staat 12-mans Soul coverband PitchLight als support-act op het affiche. PitchLight is winnaar van de grootste bandcompetitie van Nederland: The Clash of the Cover Bands, The only road to Paradiso. PitchLight staat momenteel met haar single Mash Up The Pieces al 6 weken in de Mega Top-100.
Luister hier naar het interview van Judith van Bilsen, saxofoniste van PitchLight.

PitchLightPitchLight
PitchLightPitchLight

Woensdag 3 februari 2010 - 013 Tilburg – Lees verslag van Maxazine hier.

Donderdag 4 februari 2010 – Paradiso Amsterdam – UITVERKOCHT!!!


The Clash of the Cover Bands is powered by:

Festivalinfo Maxazine David Eden Podiuminfo Ticketmaster
USA Music Import Uw logo ook hier? Koch EVANS SONOR
Artists & Bands Booking Agency Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency RockMuZine Sound Vision Studio


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands