• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Nieuws

Coverbands veroveren Paradiso 05-03-2010

Coverbands veroveren Paradiso in ‘The Clash of the Cover Bands’

De 16 beste coverbands van Nederland schitteren in ‘The only road to Paradiso

Zaterdag 13 maart a.s. staat Paradiso voor het 6e jaar op rij in het teken van de Landelijke Halve Finales van de grootste bandcompetitie van Nederland 'The Clash of the Cover Bands, The only road to Paradiso 2009/2010’. De 16 beste coverbands van Nederland, de regionale winnaars, mogen nu hun sterk ontwikkelde talenten laten zien en horen in dé poptempel van Nederland en strijden hiermee om een felbegeerde plaats in de Landelijk Finale. Na een jaar van hard werken en gedegen coaching is de droom van al deze top-muzikanten uitgekomen. Het podium van Paradiso is op deze dag van hen. 

B-One naar ParadisoThe Free Radicals naar ParadisoFirst Million naar ParadisoMirage naar Paradiso

Initiatiefnemer, organisator en producer John Van den Borne kijkt terug op zes jaar The Clash of the Cover Bands: “De ideologie waarmee we zes jaar geleden zijn begonnen, hebben we verwezenlijkt: met The Clash of the Cover Bands bieden we talent o.a. de beste en meest toonaangevende podia van Nederland om gehoord en gezien te worden. In het coverbandcircuit schuilt enorm veel talent, maar de bands verkeerden vaak in de anonimiteit. Met The Clash of the Cover Bands hebben we die anonimiteit definitief doorbroken. We merken dat de belangstelling voor The Clash of the Cover Bands steeds groter wordt. Dit seizoen hebben tot nu toe ruim 60.000 bezoekers ‘The Clash’ bezocht. De bands hebben het hele jaar in de regionale voorrondes toegewerkt naar dit unieke moment om als coverband te schitteren op het voor muzikanten heilige podium van Paradiso. Dit is alleen gegund aan de beste bands van de verschillende regio’s. De bands die dit stadium hebben bereikt weten zowel technisch als visueel een zeer boeiend en interactief optreden neer te zetten, dat vaak bol staat van de verrassende invalshoeken. Zoals elk jaar wordt van de optredens ook nu weer de jaarlijkse, inmiddels gerenommeerde, compilatie-DVD ‘LIVE ON STAGE @ PARADISO’ gemaakt die we tijdens de Landelijke Finale op zaterdag 10 april a.s. in 013 Tilburg zullen presenteren en daarna in de betere platenzaken te koop zal zijn.”

Switch naar ParadisoSouk Ma Lens naar ParadisoJoint Strike Fighters naar ParadisoTRIBUTÖR naar Paradiso

De 16 bands die deze Landelijke Halve Finales hebben bereikt, treden zaterdag 13 maart a.s. in twee etappes op. Zowel een vakjury, bestaande uit vertegenwoordigers van platenmaatschappijen, programmeurs, vakdocenten en vakmedia, als ook het publiek bepaalt welke 8 coverbands uiteindelijk doorgaan naar de Landelijke Finale in Poppodium 013 in Tilburg op zaterdag 10 april a.s.

Programma (in willekeurige volgorde):
1e Landelijke Halve Finale, 12.00 uur – 17.30 uur:
- Shotgun Shadow: CountryRock coverband uit Deurne (2e plaats Landelijke Play-Offs)
- NoCanDo: Pop, Rock coverband uit Roermond (publiekswinnaar Limburg)
- Robinson: Dance, Pop coverband uit Maastricht (vakjury-winnaar Limburg)
- Mirage: Fleetwood Mac tribute uit Amsterdam (vakjury-winnaar Noord-Holland)
- TRIBUTÖR: Hardrock coverband uit Tilburg (publiekswinnaar Noord-Brabant)
- First Million: Rock coverband uit Lichtenvoorde (publiekswinnaar Oost-Nederland)
- Switch: Allround coverband uit Groningen (vakjury-winnaar Friesland/Groningen)
- Joint Strike Fighters: Rock coverband uit Hazerswoude (vakjury-winnaar Zuid-Holland/Zeeland) 

2e Landelijke Halve Finale, aanvang: 19.00 uur – 00.30 uur:
- Campaign: Rock coverband uit Horst (1e plaats Landelijke Play-Offs)
- Souk Ma Lens: Blues, Rock coverband uit Baarn (vakjury-winnaar Utrecht/Flevoland)
- Mr. Pink: Dance coverband uit Roosendaal (vakjury-winnaar Noord-Brabant)
- B-One: Soul coverband uit Amsterdam (publiekswinnaar Noord-Holland)
- Starpeople: Fusion coverband uit Woerden (publiekswinnaar Utrecht/Flevoland)
- The Free Radicals: Rock, Pop coverband uit Leeuwarden (publiekswinnaar Friesland/Groningen)
- Profile: Pop, Rock coverband uit Geesteren (vakjury-winnaar Oost-Nederland)
- Peen: Ska, Reggae, Rocksteady coverband uit Hellevoetsluis (publiekswinnaar Zuid-Holland/Zeeland)

Peen naar ParadisoStarpeople naar ParadisoMr. Pink naar ParadisoProfile naar Paradiso

Landelijke Finale op zaterdag 10 april a.s. in Poppodium 013 in Tilburg
De 8 bands die in Paradiso als winnaars naar voren komen, wacht op zaterdag 10 april a.s. een zinderende Grand Finale in Poppodium 013 in Tilburg. Hier beslist de vakjury welke band de The Clash of the Cover Bands Award 2009/2010 ontvangt en het publiek kiest de winnaar van de The Clash of the Cover Bands Public's Favourite Award 2009/2010. De winnaars worden beloond met o.a. een CD-contract met videoclip, incl. landelijke plugging, distributie en een aantal optredens op gerenommeerde festivals. Ook worden in de Landelijke Finale de Individuele Awards uitgereikt voor de Beste Vocalist, Beste Gitarist, Beste Bassist, Beste Drummer en Beste Toetsenist.

DVD ‘LIVE ON STAGE @Paradiso 2009/2010'
Tijdens de Landelijke Halve Finales worden er Broadcast beeld- en geluidsregistraties gemaakt voor de jaarlijkse DVD ‘LIVE ON STAGE @ Paradiso’ en de landelijke en regionale radio- en tv-stations. Elke band komt met twee nummers op deze DVD te staan.

Robinson naar ParadisoShotgun Shadow naar ParadisoCampaign naar ParadisoNoCanDo naar Paradiso

Springplank
Dat 'The Clash of the Cover Bands' voor de deelnemende bands een springplank naar de landelijke doorbraak kan zijn, blijkt wel uit het succes van de winnaar van ‘The Clash of the Cover Bands Public’s Favourite Award 2008/2009’ PitchLight. Deze Limburgse band bestormde de nationale hitlijsten met hun single ‘Mash Up The Pieces’. "Het is geweldig om dankzij 'The Clash' zeven weken in de Mega-Top 100 te hebben gestaan", aldus toetsenist Maurice Mans van PitchLight. "Tijdens The Clash, maar ook daarna hebben we professionele ondersteuning gehad van de organisatie, waardoor we nu niet alleen een single hebben kunnen uitbrengen, maar ook een videoclip hebben gemaakt. De aanvragen voor de optredens stromen momenteel binnen. Geweldig!!!"
Ook Present Danger uit Kaatsheuvel, winnaar van ‘The Clash of the Cover Bands Public’s Favourite Award 2007/2008’ stond met haar single ‘Iron Rain’ in de Mega Top-100. De winnaar van ‘The Clash of the Cover Bands 2007/2008’ Rattlesnake Shake uit Oss heeft inmiddels met drie singles in de nationale hitlijsten gestaan. 


ParadisoParadisoParadisoParadiso 

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Artists & Bands Booking Agency Podiuminfo RockMuZine David Eden Uw logo ook hier?
Ticketmaster USA Music Import Uw logo ook hier? SONOR Maxazine
EVANS Festivalinfo Artists & Bands Booking Agency Koch Sound Vision Studio


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands