• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Nieuws

Landelijke Finale The Clash 2009/2010 in 013 Tilburg 21-03-2010

Landelijke Finale wordt spannende eindstrijd om ‘The Clash of the Cover Bands Awards’

Tv-presentator/acteur/rockzanger Chris Zegers presenteert de 9 beste coverbands van Nederland

Chris ZegersMet de twee Landelijke Halve Finales in een uitverkocht Paradiso afgelopen 13 maart nog vers in ons geheugen, vindt op zaterdag 10 april a.s. de Landelijke GRAND FINALE plaats van ‘The Clash of the Cover Bands 2009/2010’ in Poppodium 013 in Tilburg. Na zijn zeer geslaagde debuut als gast-presentator in Paradiso, heeft de organisatie van ‘The Clash of the Cover Bands’ Chris Zegers opnieuw vastgelegd om op zijn gepassioneerde wijze de presentatie voor zijn rekening te nemen tijdens de Landelijke Finale waar de hoofdprijzen worden verdeeld. Van de ruim 1.600 inschrijvingen zullen, na een jaar hard werken en gedegen coaching, de negen beste en populairste coverbands van Nederland zorgen voor een spectaculaire en spannende eindstrijd.  


‘THE CLASH OF THE COVER BANDS AWARD 2009/2010’
De negen finalisten strijden om de ‘The Clash of the Cover Bands Award 2009/2010’, de Award die klaarligt voor de beste coverband van Nederland, die wordt bepaald door een 12-koppige vakjury. De tweede hoofdprijs wordt bepaald door het publiek, de winnaar van ‘The Clash of the Cover Bands Public’s Favourite Award 2009/2010’. Beide winnaars worden ook beloond met een CD-contract met videoclip. De CD's zullen landelijk gereleased en geplugd gaan worden. Ook krijgen de winnaars een tour van ruim 20 optredens aangeboden en zullen het komende jaar veelvuldig te zien zijn op een aantal gerenommeerde festivals, zoals onder andere ‘Leidseplein LIVE’ in Amsterdam! 
Verder zullen ook de Individuele Awards worden uitgereikt aan de beste performers die we het afgelopen jaar in ‘The Clash of the Cover Bands’ voorbij zagen komen! Daarnaast is er de uitreiking van ‘The Clash Hitlijst Award 2009/2010’ voor de absolute No. 1 van ‘The Clash Hitlijst Top-50’ van 2009/2010. Er staat dus het nodige op het spel op zaterdag 10 april in Poppodium 013!!!

Het programma (in willekeurige volgorde) ziet er als volgt uit:

Robinson uit Maastricht


Robinson
Dance, Pop coverband uit Maastricht
(1e plaats vakjury – 1e Halve Finale)Shotgun Shadow uit Deurne


Shotgun Shadow
CountryRock coverband uit Deurne
(2e plaats vakjury – 1e Halve Finale)Switch uit Groningen


Switch
Allround coverband uit Groningen
(1e plaats publiek – 1e Halve Finale)Joint Strike Fighters uit Hazerswoude


Joint Strike Fighters
Powerrock coverband uit Hazerswoude
(2e plaats publiek – 1e Halve Finale)B-One uit Amsterdam


B-One
Soul coverband uit Amsterdam
(1e plaats vakjury – 2e Halve Finale)Mr. Pink uit Roosendaal


Mr. Pink
Dance coverband uit Roosendaal
(2e plaats vakjury – 2e Halve Finale)Peen uit Hellevoetsluis


Peen
Ska, Reggae coverband uit Hellevoetsluis
(1e plaats publiek – 2e Halve Finale)Campaign uit Horst


Campaign
Rock coverband uit Horst
(gedeelde 2e plaats publiek – 2e Halve Finale)


Souk Ma Lens


Souk Ma Lens
Blues, Soul, Pop coverband uit Baarn
(gedeelde 2e plaats publiek – 2e Halve Finale)Feest der herkenning
Het belooft ook dit jaar tijdens de ‘Grand Finale’ weer een spannend feest der herkenning te worden met covers van diverse nationale en internationale artiesten uit verschillende muziekgenres. Om 18.30 uur gaan de deuren van 013 open en barst het feest los. De finalisten zullen alles uit de kast halen om vakjury én publiek te overtuigen dat zij de beste zijn.

Individuele Awards
Gedurende de finalerondes zijn individuele muzikanten genomineerd voor de Awards voor Beste Vocalist(e) 2009/2010, Beste Gitarist 2009/2010, Beste Bassist 2009/2010, Beste Drummer 2009/2010 en Beste Toetsenist 2009/2010. Tijdens de Landelijke Finale zullen de winnaars bekend worden gemaakt en de Awards worden uitgereikt.

DVD ‘LIVE ON STAGE @ PARADISO 2009/2010’
Van de 16 halve finalisten komen de twee beste nummers van hun optreden in Paradiso op de DVD ‘LIVE ON STAGE @ PARADISO 2009/2010’ te staan. Deze DVD zal ook tijdens Landelijke Finale in 013 Tilburg worden gepresenteerd. Interviews met alle bands en sfeerbeelden van backstage in Paradiso zullen deze DVD extra interessant maken voor de liefhebbers van live muziek in het geheel en van coverbands in het bijzonder. 'LIVE ON STAGE @ PARADISO 2009/2010' zal een waardig beeld geven van de kwaliteit en de impact van ‘The Clash of the Cover Bands’ in het 6e jaar van haar bestaan.

Springplank
Dat 'The Clash of the Cover Bands' voor de deelnemende bands een springplank naar de landelijke doorbraak kan zijn, blijkt wel uit het succes van o.a. PitchLight. Deze Limburgse band heeft in het afgelopen seizoen de publieksprijs gewonnen en bestormde 7 weken lang de nationale hitlijsten met hun single ‘Mash Up The Pieces’. "Het is geweldig om dankzij 'The Clash' in de Mega-Top 100 te staan", aldus toetsenist Maurice Mans van PitchLight. "Tijdens The Clash, maar ook daarna hebben we professionele ondersteuning gehad van de organisatie, waardoor we nu niet alleen een single hebben kunnen uitbrengen, maar ook een videoclip hebben gemaakt. De aanvragen voor de optredens stromen momenteel binnen. Echt super!!!"
Ook Present Danger uit Kaatsheuvel, winnaar van ‘The Clash of the Cover Bands Public’s Favourite Award 2007/2008’ stond met haar single ‘Iron Rain’ in de Mega Top-100. De winnaar van ‘The Clash of the Cover Bands 2006/2007’ Rattlesnake Shake uit Oss heeft inmiddels met drie singles in de nationale hitlijsten gestaan.

Zaal open: 18.30 uur; entree: € 20,- v.v.k. via deze website

Voor alle bezoekers van de Landelijke Finale zijn wij, samen met 013, een samenwerking aangegaan met eetcafé Studio. Er zijn speciale menu’s samengesteld op zaterdag 10 april a.s.
Eetcafé Studio ligt op 100 meter van 013, aan Heuvel 7, Tilburg.

De speciale menu’s zijn:
Menu 1: 013 HAP: The Clashburger: gegrilde runderburger met bacon, cheddar frietjes en salade voor € 8,50
Menu 2: Concert HAP: pikant gekruide Asian Spareribs met 3 sausjes frietjes en salade voor € 10,50
Menu 3: 3 gangen keuzemenu: tomatensoep of salade geitenkaas, vis of biefstuk, dame blanche of kaasplankje voor € 17,50
Op vertoon van je toegangsbewijs of ticket van ‘The Clash of the Cover Bands’ gratis consumptie (bier, fris of wijn) bij het eten.

Wie van deze mogelijkheid gebruik wilt maken, kan reserveren bij eetcafé Studio:
- telefoon: 013-543 60 16
- email: info@studio-tilburg.com

- reservering op naam van ...
- aantal personen
- gewenste tijd
- welk menu (bij menu 3 graag keuze uit voor-, hoofd- en nagerecht vermelden)

Verdere communicatie in deze loopt via eetcafé Studio.

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Uw logo ook hier? Festivalinfo Ticketmaster Maxazine Podiuminfo
Artists & Bands Booking Agency Koch SONOR Uw logo ook hier? David Eden
EVANS RockMuZine USA Music Import Sound Vision Studio Artists & Bands Booking Agency


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands