• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Nieuws

BENELUX Grand Finale op zaterdag 21 april a.s. in 013 Tilburg 04-04-2012

BENELUX Grand Finale wordt spannende eindstrijd om ‘The Clash of the Cover Bands Awards’

Poppodium 013 Tilburg presenteert de negen beste coverbands van Nederland en België

Met de twee indrukwekkende BENELUX Semi-Finales nog vers in ons geheugen, vindt op zaterdag 21 april a.s. de BENELUX Grand Finale plaats van ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2011/2012’ in Poppodium 013 in Tilburg. Van de ruim 1.500 inschrijvingen zullen, na een jaar hard werken en gedegen coaching, de negen beste en populairste coverbands van Nederland zorgen voor een spectaculaire en spannende eindstrijd waar de hoofdprijzen worden verdeeld. 

Newsline 1

‘THE CLASH OF THE COVER BANDS AWARD 2011/2012’
De negen finalisten strijden om de ‘The Clash of the Cover Bands Award 2011/2012’, de Award die klaarligt voor de beste coverband van de Benelux, die wordt bepaald door een vakjury. De tweede hoofdprijs wordt bepaald door het publiek, de winnaar van ‘The Clash of the Cover Bands Public’s Favourite Award 2011/2012’. Beide winnaars worden ook beloond met een CD-contract met videoclip. De CD's zullen in Nederland, België en Luxemburg gereleased en geplugd gaan worden. Ook krijgen de winnaars een tour van 20 optredens aangeboden en zullen het komende jaar veelvuldig te zien zijn op diverse aansprekende podia in Nederland, België en Luxemburg. Verder zullen ook de Individuele Awards worden uitgereikt aan de beste performers die we het afgelopen jaar in ‘The Clash of the Cover Bands’ voorbij zagen komen! Daarnaast is er de uitreiking van ‘The Clash Hitlijst Award 2011/2012’ voor de absolute No.1 van deze interactieve hitlijst van het seizoen 2011/2012. Er staat dus het nodige op het spel op zaterdag 21 april in Poppodium 013!!!

Het programma (in willekeurige volgorde) ziet er als volgt uit:
- Steeler: 4-mans Led Zeppelin tribute uit Rotterdam – 1e vakjury-winnaar Regio West Nederland
- The Good, The Bad & Bart XL: 7-mans Pop, Rock coverband uit Biervliet – 1e  vakjury-winnaar Regio Zuid Nederland
- Fabiola Fun F*ckers: 5-mans Rock coverband uit Kontich (B) – 1e vakjury-winnaar Regio België/Luxemburg
- KaBOOM!: 5-mans Rock coverband uit Voorburg – 1e publiekswinnaar Regio West Nederland
- Koyle: 5-mans Rock coverband uit Genk (B) – 1e publiekswinnaar Regio België/Luxemburg
- Up Yours: 5-mans Rock coverband uit Asten – 1e publiekswinnaar Regio Zuid Nederland
- SOC: 5-mans Pop, Rock coverband uit Terheijden – 2e publiekswinnaar Regio Zuid Nederland
- Prinz Klauz: 5-mans Rock, Metal coverband uit Bakel – 2e vakjury-winnaar Regio Zuid Nederland
- Red, White and Blues: 5-mans Blues coverband uit Middelaar – Wild-Card-winnaar
Zaal open: 18.30 uur. UITVERKOCHT!!! 

Feest der herkenning
Het belooft ook dit jaar tijdens de ‘BENELUX Grand Finale’ weer een spannend feest der herkenning te worden met covers van diverse nationale en internationale artiesten uit verschillende muziekgenres. Om 18.30 uur gaan de deuren van 013 Tilburg open en barst het feest los. De finalisten zullen alles uit de kast halen om vakjury én publiek te overtuigen dat zij de beste zijn.

Individuele Awards
Gedurende de finalerondes zijn individuele muzikanten genomineerd voor de Awards voor Beste Vocalist(e) 2011/2012, Beste Gitarist 2011/2012, Beste Bassist 2011/2012, Beste Drummer 2011/2012 en Beste Toetsenist 2011/2012. Tijdens de BENELUX Grand Finale zullen de winnaars bekend worden gemaakt en de Awards worden uitgereikt.

Newsline 2

The Clash-tv
Op zaterdag 25 februari jl. startte Omroep Brabant met de serie ‘The Clash of the Cover Bands’. In 12 afleveringen wordt gezocht naar de beste coverband van de BENELUX. Het televisieprogramma pakt de competitie op vanaf de Regio-Finale van Zuid-Nederland op zondag 15 januari a.s. in Poppodium 013 Tilburg en volgt alle bands die door de regionale rondes zijn gekomen. In de serie worden de bands geportretteerd, zien we hoe de bands door professionals gecoacht worden en een liveoptreden op toonaangevende poppodia in Nederland. Een vakjury beoordeelt het liveoptreden en bepaalt, naast het aanwezige publiek, welke bands doorgaan naar de BENELUX Semi-Finals in Podium de Vorstin in Hilversum en de BENELUX Grand Finale in Poppodium 013 in Tilburg.

Springplank
Dat 'The Clash of the Cover Bands' voor de deelnemende bands een springplank naar de landelijke doorbraak kan zijn, blijkt wel uit het succes van o.a. PitchLight. Deze Limburgse band heeft in het seizoen 2008/2009 de publieksprijs gewonnen en bestormde 7 weken lang de nationale hitlijsten met hun single Mash Up The Pieces. "Het is geweldig om dankzij 'The Clash' in de Mega-Top 100 te staan", aldus toetsenist Maurice Mans van PitchLight. "Tijdens The Clash, maar ook daarna hebben we professionele ondersteuning gehad van de organisatie, waardoor we nu niet alleen een single hebben kunnen uitbrengen, maar ook een videoclip hebben gemaakt. De aanvragen voor de optredens stromen vanaf onze overwinning binnen. Echt super!!!"
Ook Present Danger uit Kaatsheuvel, winnaar van ‘The Clash of the Cover Bands Public’s Favourite Award 2007/2008’ stond met haar single Iron Rain in de Mega Top-100. De winnaar van ‘The Clash of the Cover Bands 2006/2007’ Rattlesnake Shake uit Oss heeft inmiddels met drie singles in de nationale hitlijsten gestaan. Ook heeft Rock coverband Campaign, winnaar van 'The Clash of the Cover Bands Public’s Favourite Award 2010' met haar gewonnen single Victory is Ours onlangs in de Mega-Top 100 gestaan.

Gedurende hun deelname worden de bands begeleid en gecoacht om zo het aanwezige talent optimaal naar een hoger niveau te tillen.

Newsline 3

Inschrijven
Speel jij ook in een coverband en zijn jullie klaar om de hele Benelux te veroveren? Geef je dan NU op voor ‘The Clash of the Cover Bands – The BENELUX Edition 2012/2013’ en laat je horen!
Via deze website kun je je coverband inschrijven voor deze nieuwe editie van de grootste bandcompetitie van de Benelux! Ook vind je hier meer informatie over deze spectaculaire bandcompetitie.

 

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Podiuminfo EVANS Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency Koch
Artists & Bands Booking Agency Festivalinfo SONOR Maxazine Uw logo ook hier?
USA Music Import David Eden Ticketmaster Sound Vision Studio RockMuZine


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands