• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

1e Halve Finale
Utrecht/Flevoland
MC De IJsbreker 03-10-2009

Souk Ma Lens uit Baarn wint 1e Halve Finale Utrecht/Flevoland

Heron uit Vianen als publiekswinnaar door op The only road to Paradiso

In een volgepakt Poppodium De IJsbreker in Leusden vond zaterdag 3 oktober jl. de 1e Halve Finale plaats van The Clash of the Cover Bands 2009 voor de regio Utrecht/Flevoland. Vijf coverbands streden om drie plaatsen in de Regio-Finale die op zaterdag 12 december ook plaatsvindt in De IJsbreker, de laatste hindernis voor een plaats op het roemruchte podium van Poptempel Paradiso. 5-mans Blues and Rock coverband Souk Ma Lens veroverde met een schitterend optreden de 1e plaats bij de vakjury, 7-mans Pop Rock coverband Heron uit Vianen werd door het publiek tot winnaar uitgeroepen en 5-mans Rock coverband The Classix uit Amersfoort plaatste zich als Runner-Up (hoogste score bij de vakjury en publieksstemmen samen) voor de volgende ronde. Genoemde bands hebben naast een plaats in de Regio-Finale ook een single gewonnen die te beluisteren is en waar dagelijks gratis op gestemd kan worden voor The Clash Hitlijst. De uiteindelijke No.1 van deze interactieve chart verdient een optreden tijdens het gerenommeerde festival ‘Leidseplein LIVE’ in mei 2010.


De IJsbreker 03-10-09De IJsbreker 03-10-09
De IJsbreker 03-10-09De IJsbreker 03-10-09

De IJsbreker was al behoorlijk gevuld met enthousiast publiek toen Heron als eerste deelnemer het podium betrad. De 7-mans formatie uit Vianen wist vanaf de eerste akkoorden de zaal in beweging te krijgen met nummers van o.a. Lenny Kravitz, Madonna en Marco Borsato. Met een nipte meerderheid aan publieksstemmen gaat Heron als publiekswinnaar naar de Regio-Finale waar zij alles uit de kast zullen halen om een plaats in de Landelijke Halve Finales in Paradiso te bemachtigen. Met hun uitvoering van Papa Don’t Preach van Madonna staat Heron in The Clash Hitlijst.


De IJsbreker 03-10-09De IJsbreker 03-10-09
De IJsbreker 03-10-09De IJsbreker 03-10-09

6-vrouws Rock coverband Ladies Decision uit Soest beklom als tweede band het podium. Zij zetten een goed optreden neer met nummers van o.a. No Doubt, Pink en Aerosmith. Ladies Decision liet horen flink gegroeid te zijn ten opzicht van de selectierondes en oogstte met hun performance veel waardering. Het gebrek aan routine brak ze dit keer op, maar er zit genoeg potentie in deze band om uit te groeien naar een succesvolle coverband.


De IJsbreker 03-10-09De IJsbreker 03-10-09
De IJsbreker 03-10-09De IJsbreker 03-10-09

De derde band van deze avond was 5-mans Pop, Rock coverband Purple Cow uit Utrecht. Met een technisch zeer sterk optreden maakte de band grote indruk bij zowel de vakjury als bij het publiek. Vooral de zangeres wist te imponeren met nummers van o.a. Erykah Badu, Prince en Sade. Helaas liet Purple Cow een hoge score liggen door een te povere presentatie, maar muzikaal kan de band zeker terug kijken op een enorme ontwikkeling en dus succesvolle deelname aan deze editie van ‘The Clash’.


De IJsbreker 03-10-09De IJsbreker 03-10-09
De IJsbreker 03-10-09De IJsbreker 03-10-09

5-mans Rock and Blues coverband Souk Ma Lens wist weer te schitteren met nummers van o.a. John Mayer, Fleetwood Mac en Boz Scaggs. Instrumentaal loopt de band als een trein en met een frontman die buiten zijn vocale kwaliteiten ook binnen no-time het publiek voor zich weet te winnen met zijn sterke presentatie is Souk Ma Lens nu al een topband te noemen. Met een overtuigende 1e plaats bij de vakjury, maar ook een zeer hoge score bij het publiek, gaan de vijf podiumbeesten dik verdiend door naar de Regio-Finale, waar ze een serieuze kandidaat zijn voor de overwinning en dus een plaats in de Landelijke Halve Finales in Paradiso. Ook met hun uitvoering van Ayo Technology van Milow zullen ze hoog kunnen scoren in The Clash Hitlijst op de nieuwe website van ‘The Clash’.


De IJsbreker 03-10-09De IJsbreker 03-10-09
De IJsbreker 03-10-09De IJsbreker 03-10-09

Met een zeer dynamisch optreden sloot 5-mans Rock coverband The Classix deze mooie en boeiende avond af. Met nummers van o.a. Alanis Morissette, Anouk en Skunk Anansie zette The Classix een prima optreden neer die vooral door de excellerende zangeres tot hoge scores leidde bij zowel vakjury als publiek. Hierdoor gaan The Classix zeer verdiend als Runner-Up naar de Regio-Finale op zaterdag 12 december a.s. ook in De IJsbreker. Met hun interpretatie van Brazen van Skunk Anansie staat The Classix in The Clash Hitlijst.

De IJsbreker 03-10-09De IJsbreker 03-10-09
De IJsbreker 03-10-09De IJsbreker 03-10-09

The Clash of the Cover Bands is powered by:

RockMuZine Ticketmaster David Eden USA Music Import Artists & Bands Booking Agency
Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency Koch Maxazine Podiuminfo
SONOR Sound Vision Studio Uw logo ook hier? EVANS Festivalinfo


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands