• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

3e Kwartfinale
Zuid-Holland/Zeeland
Plan C 02-10-2009

Echo Bowie uit Rotterdam wint 3e Kwartfinale In Plan C

Robuust uit Den Haag als publiekswinnaar door op The only road to Paradiso

Onder grote publieke belangstelling vond vrijdag 2 oktober jl. de 3e Kwartfinale plaats van de grootste bandcompetitie van Nederland: The Clash of the Cover Bands, The only road to Paradiso, regio Zuid-Holland/Zeeland in Muziekcafé Plan C in Rotterdam. 5-mans David Bowie tribute Echo Bowie uit Rotterdam werd door de vakjury tot winnaar gekozen, terwijl 5-mans Nederpop coverband Robuust uit Den Haag met een ruime meerderheid aan stemmen tot publiekswinnaar werd gekozen. Samen met Runner-Up Blimp Band uit Den Haag gaan de twee winnaars naar de regionale Halve Finales die in november worden gehouden, ook in Plan C. De gewonnen live-singles van deze drie bands zijn ook te beluisteren in The Clash Hitlijst. Hier kan dagelijks gratis worden gestemd voor ‘The Clash Top 50’. De winnaar van deze charts staat in mei 2010 op het gerenommeerde festival ‘Leidseplein LIVE’ in Amsterdam.

Plan C 02-10-09Plan C 02-10-09
Plan C 02-10-09Plan C 02-10-09

De aftrap van deze 3e Kwartfinale werd verricht door 5-mans Rock coverband Blimp Band uit Den Haag. Met een zeer gevarieerde en goed gespeelde set met nummers van o.a. Kings of Leon, Lenny Kravitz en Guns ‘n Roses veroverde de band zowel bij de vakjury als bij het publiek een hoge score, waardoor Blimp Band in beide categorieën samen als hoogste eindigde na de twee winnaars en daarmee zeer verdiend als Runner-Up een plaats kreeg in de Halve Finales van Zuid-Holland/Zeeland. Niet alleen speelde Blimp Band technisch zeer verzorgd, maar ook in de presentatie wist de band makkelijk interactie op te bouwen met het publiek. Dit was gezien het vroege tijdstip van spelen een extra goede prestatie. Met hun interpretatie van Should I Stay Or Should I Go van The Clash staat Blimp Band in The Clash Hitlijst.


Plan C 02-10-09Plan C 02-10-09
Plan C 02-10-09Plan C 02-10-09

Met de tweede deelnemer kwamen de betere Nederlandstalige nummers voorbij. 5-mans Nederpop coverband Robuust uit Den Haag wist het reeds opgewarmde publiek extra in beweging te krijgen met nummers van o.a. Toontje Lager, Bløf en Van Dik Hout. Muzikaal zit de band goed in elkaar en met een uitstekende leadzanger die ook kan entertainen weet de band het publiek makkelijk voor zich te winnen. Met een overtuigende overwinning in de publiekscategorie plaatste Robuust zich overtuigend voor de volgende ronde. Hun uitvoering van Laat Het Vanavond Gebeuren van De Dijk staat in The Clash Hitlijst.


Plan C 02-10-09Plan C 02-10-09
Plan C 02-10-09Plan C 02-10-09

De derde band van deze avond was 5-mans David Bowie tribute Echo Bowie uit Rotterdam. Met een gelukkig ietwat eigenzinnige invalshoek brengen deze rasmuzikanten een indrukwekkende ode aan hun Britse held. De eigen touch die Echo Bowie toevoegd aan hits als o.a. Rebel Rebel, Space Oddity en Heroes heeft een grote toegevoegde waarde. Het maakt de toch wat gedateerde arrangementen eigentijds en dus verfrissend en boeiend. Een voorbeeld hoe een coverband eigentijds en onderscheidend kan zijn. Grote complimenten voor deze topband. Zeer verdiend en overtuigend tot beste band van deze avond gekozen door de vakjury gaat Echo Bowie naar de Halve Finales, een stap dichter bij Paradiso!!! Met hun indrukwekkende uitvoering van Heroes staat Echo Bowie in The Clash Hitlijst.


Plan C 02-10-09Plan C 02-10-09
Plan C 02-10-09Plan C 02-10-09

9-mans Party coverband Spuit11 uit Delft speelde een half uur een feest der herkenning met nummers van o.a. Willy DeVille, VOF De Kunst en Liquido. Met speels gemak kreeg Spuit11 het vele publiek in beweging en wist ook hoog te scoren bij de publieksstemmen. Helaas viel de band net buiten de prijzen, maar Spuit11 kan zeer tevreden terug kijken op hun deelname aan ‘The Clash’. Ten opzichte van hun optreden in de selectieronde liet de band horen dat zij kwalitatief enorm vooruit zijn gegaan.


Plan C 02-10-09Plan C 02-10-09
Plan C 02-10-09Plan C 02-10-09

De laatste band van deze Kwartfinale was 6-mans Rock coverband Rockstar uit Katwijk. Na een zeer sterke opening met hun uitvoering van Word Up van Cameo, volgden nummers van o.a. Skunk Anansie, Bon Jovi en Kane. Doordat de vocalen erg wisselvallig waren in hun niveau kwam Rockstar niet in aanmerking voor een plaats in de volgende ronde. Wel de complimenten aan de uitstekende muzikanten die eigenlijk een beter lot verdienden.

Plan C 02-10-09Plan C 02-10-09Plan C 02-10-09

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Artists & Bands Booking Agency Sound Vision Studio RockMuZine Artists & Bands Booking Agency Koch
Festivalinfo SONOR USA Music Import Uw logo ook hier? Ticketmaster
EVANS Uw logo ook hier? Maxazine Podiuminfo David Eden


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands