• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

1e Halve Finale
Oost-Nederland
De Lantaarn 26-09-2009

The Sideburns uit Wijhe grote winnaar 1e Halve Finale in De Lantaarn

Crossing Border uit Kilder en Liever Zonder Haar uit Wageningen met een gedeelde 2e plaats verder op The only road to Paradiso

Het gerenommeerde poppodium De Lantaarn in Hellendoorn was zaterdag 26 september jl. gastheer van de 1e Halve Finale van de grootste bandcompetitie van Nederland: The Clash of the Cover Bands, The only road to Paradiso. 5-mans Classic Rock and Blues coverband The Sideburns uit Wijhe wist zowel bij de vakjury als bij de publieksstemmen de 1e plaats te veroveren. Met een gedeelde 2e plaats plaatsten 5-mans Pop, Rock coverband Crossing Border uit Kilder en 8-mans Nederpop coverband Liever Zonder Haar uit Wageningen zich ook voor de Regio-Finale die op vrijdag 11 december a.s. wordt gehouden in Podium Lucky in Rijssen.


De Lantaarn 26-09-09De Lantaarn 26-09-09
De Lantaarn 26-09-09De Lantaarn 26-09-09

4-mans Punkrock coverband Damn Noisy Kids uit Nijmegen beet het spits af in deze 1e Halve Finale. Met repertoire van o.a. Blink 182, Millencolin en Jack Haggis zetten de Nijmegenaren een explosieve show neer waar vooral de presentatie zeer gewaardeerd werd door het publiek. Technisch werd er te slordig gespeeld om goed te scoren bij de vakjury. Jammer dat voor veel Punkbands de techniek/muzikaliteit als ondergeschikt wordt gezien en een vrijbrief blijkt te zijn om ongenuanceerd op het podium te mogen staan.


De Lantaarn 26-09-09De Lantaarn 26-09-09
De Lantaarn 26-09-09De Lantaarn 26-09-09

Met het optreden van 5-mans Pop, Rock coverband Crossing Border uit Kilder werd het publiek getrakteerd op een show met nummers van o.a. Spider Murphy Gang, Nina Hagen en Anouk. Muzikaal verzorgd en vooral de leadzangeres wist een aantal keren voor kippenvel te zorgen. Met het nummer Zombie van The Cranberry’s staat Crossing Border in The Clash Hitlijst, omdat ze zich met een gedeelde 2e plaats verdiend hebben geplaatst voor de Regio-Finale.


De Lantaarn 26-09-09De Lantaarn 26-09-09
De Lantaarn 26-09-09De Lantaarn 26-09-09

The Sideburns uit Wijhe waren deze avond een klasse apart. De vijf mannen weten met goed spel zeer makkelijk de aandacht te pakken en vast te houden. Nummers van o.a. Creedence Clearwater Revival, Johnny Winter en Coco Montoya werden met bezieling gebracht en vooral de leadzanger weet met zijn ‘Rod Stewart’-sound de nummers iets extra mee te geven. Zowel bij de vakjury als bij het publiek behaalde The Sideburns overtuigend de 1e plaats en gaat hiermee naar de Regio-Finale in Lucky in Rijssen, de laatste stap voor Paradiso!!! Met haar schitterende uitvoering van Dust My Broom van ZZ Top staat The Sideburns in The Clash Hitlijst en doet hiermee ook een gooi naar een optreden op het Leidseplein LIVE festival in mei 2010.


De Lantaarn 26-09-09De Lantaarn 26-09-09
De Lantaarn 26-09-09De Lantaarn 26-09-09

De laatste deelnemer van deze Halve Finale was de Wageningse 8-mans formatie Liever Zonder Haar. Met Nederpop nummers van o.a. De Dijk, Hans de Booij en Het Goede Doel zorgden ze voor een feestelijke afsluiting. Met hun prestatie eindigde Liever Zonder Haar op een gedeelde 2e plaats en gaat met deze score ook door naar de Regio-Finale. Met hun uitvoering van Belle Helene van Doe Maar staat Liever Zonder Haar ook in The Clash Hitlijst.

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Artists & Bands Booking Agency Uw logo ook hier? Uw logo ook hier? Maxazine SONOR
RockMuZine David Eden Ticketmaster Festivalinfo Artists & Bands Booking Agency
Podiuminfo Sound Vision Studio USA Music Import EVANS Koch


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands