• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

1e Kwartfinale
Zuid-Holland/Zeeland
Plan C 18-09-2009

Pride uit Den Haag wint 1e Kwartfinale Zuid- Holland/Zeeland van The Clash of the Cover Bands 2009

Join the Grid uit Schiedam als publiekswinnaar verder op The only road to Paradiso

Vrijdag 18 september jl. vond in Muziekcafé Plan C in Rotterdam de aftrap plaats van de regionale finalerondes in Zuid-Holland/Zeeland van de grootste bandcompetitie van Nederland: The Clash of the Cover Bands, The only road to Paradiso. 4-mans Rock coverband Pride uit Den Haag werd uitgeroepen tot vakjury-winnaar, 5-mans Pop, Rock coverband Join the Grid uit Schiedam legde beslag op de meeste publieksstemmen en 4-mans CountryRock coverband Wazzup uit Rotterdam wist in beide categorieën samen als hoogste te eindigen. Deze drie bands zien we in november terug in de regionale Halve Finales die ook worden gehouden in Plan C in Rotterdam. De singles die de bands met hun plaatsing voor de volgende ronde hebben gewonnen zijn te beluisteren op deze website, waar men ook kan stemmen op de singles voor ‘The Clash Hitlijst’, en op diverse regionale radiostations.


Plan C 18-09-09Plan C 18-09-09
Plan C 18-09-09Plan C 18-09-09

De Schiedamse Pop, Rock coverband Join the Grid wist met nummers van o.a. Beth Hart, No Doubt en The Cult een goed optreden neer te zetten. Vooral de zangeres viel op door haar uitstekende en zeer functionele vocale kwaliteiten. Met een ruime meerderheid aan publieksstemmen gaat Join the Grid als publiekswinnaar overtuigend naar de Halve Finales. Met hun uitvoering van What’s Up van 4NonBlondes als single staan de vijf Schiedammers in ‘The Clash Hitlijst’.


Plan C 18-09-09Plan C 18-09-09
Plan C 18-09-09Plan C 18-09-09

Met vooral nummers uit de jaren ‘70 van o.a. America, Bad Company en Little River Band wist de 4-mans CountryRock coverband Wazzup uit Rotterdam grote indruk te maken op zowel vakjury als publiek. Door in beide categorieën zeer hoog te scoren gaat Wazzup als Runner-Up naar de volgende ronde. Vooral de sterke samenzang is vaak van een zeer hoog niveau en de totale sound van deze band is zeer aangenaam te noemen. Met hun uitvoering van Take It Easy van The Eagles staat Wazzup in ‘The Clash Hitlijst’ en zullen ze zeker een kans maken op een hoge notering.


Plan C 18-09-09Plan C 18-09-09
Plan C 18-09-09Plan C 18-09-09

Den Haag werd weer goed vertegenwoordigd in deze kwartfinale door 4-mans Rock coverband Pride. Met nummers van o.a. Billy Idol, Ozzy Osbourne en Van Halen wist de band de vakjury te overtuigen dat zij de beste van deze Kwartfinale waren. Vooral de gitarist is van eenzame hoogte en wist regelmatig muzikale hoogstandjes de zaal in te slingeren. Absoluut genieten. Pride gaat overtuigend als vakjurywinnaar naar de Halve Finales, een stap dichter bij Paradiso!!! Met hun uitvoering van Meanstreet van Van Halen als single doet Pride een gooi naar een hoge notering in ‘The Clash Hitlijst’. De uiteindelijke No. 1 van deze hitlijst staat in mei 2010 op het grootse Leidseplein LIVE festival in Amsterdam.

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Maxazine David Eden Koch Artists & Bands Booking Agency Artists & Bands Booking Agency
USA Music Import Podiuminfo SONOR Sound Vision Studio RockMuZine
EVANS Uw logo ook hier? Ticketmaster Festivalinfo Uw logo ook hier?


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands