• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

1e Halve Finale Friesland/Groningen Muziekcafé Scooter'S 29-10-2009

Switch uit Groningen wint 1e Halve Finale Friesland/Groningen

The Free Radicals uit Leeuwarden als publiekswinnaar verder op The only road to Paradiso

Donderdag 29 oktober jl. vond in Muziekcafé Scooter’S in Leeuwarden de 1e Halve Finale plaats van The Clash of the Cover Bands, The only road to Paradiso voor de regio Friesland/Groningen. Vijf coverbands gingen de muzikale strijd met elkaar aan om drie plaatsen in de Regio-Finale die op vrijdag 18 december a.s. ook wordt gehouden in Scooter’S. De vakjury koos 5-mans Pop, Rock coverband Switch uit Groningen tot beste band van deze avond, terwijl 6-mans Rock coverband The Free Radicals uit Leeuwarden door het publiek werd gekozen tot Public’s Favourite. Door in beide categorieën samen het hoogst te scoren gaat 3-mans Rock coverband The Jackdaws uit Stadskanaal als Runner-Up samen met de twee winnaars naar de Regio-Finale. Hier strijden de zes beste coverbands van Friesland/Groningen om twee plaatsen in de Landelijke Halve Finales in Paradiso. Ook worden tijdens de Regio-Finale de beste muzikanten individueel genomineerd en dingen mee om de Awards voor de beste vocalist(e), drummer, bassist, gitarist en toetsenist.


Scooter'S 29-10-09Scooter'S 29-10-09
Scooter'S 29-10-09Scooter'S 29-10-09

Deze 1e Halve Finale werd geopend door The Ramones tribute Ramoniak uit Groningen. De vier mannen brachten in sneltreinvaart een ode aan hun Amerikaanse Punkhelden met nummers als o.a. Pinhead, She Talks To Rainbows en California Sun. Ramoniak blinkt uit in hun genre door hun zeer verzorgde spel wat zij in tegenstelling tot de meeste Punkbands wel kunnen brengen.


Scooter'S 29-10-09Scooter'S 29-10-09
Scooter'S 29-10-09Scooter'S 29-10-09

Als 2e band stond de uiteindelijke vakjurywinnaar van deze avond op het podium: 5-mans Pop, Rock coverband Switch uit Groningen. Switch bestaat uit vier zeer functionele muzikanten, waarvan vooral de gitarist en toetsenist het lef hebben om hun grenzen op te zoeken en daar ook de kwaliteiten voor hebben. Met een leadzanger die veel meer in zich heeft dan hij nu nog laat horen, werden nummers gebracht van o.a. Michael Bublé, George Michael en Volumia!. Ook in de presentatie zijn de Groningers zeer onderhoudend wat ook resulteerde in een hoge score bij het publiek. Zeer overtuigend gaat Switch door naar de Regio-Finale op vrijdag 18 december a.s., de laatste hindernis voor Paradiso!!! Met het nummer Grace Kelly van Mika staat Switch vanaf a.s. donderdag in ‘The Clash Hitlijst’.


Scooter'S 29-10-09Scooter'S 29-10-09
Scooter'S 29-10-09Scooter'S 29-10-09

6-mans Pop, Rock coverband The Free Radicals uit Leeuwarden leverde een prima optreden af met nummers van o.a. Robert Palmer, Madonna en Anouk. Vooral de leadzanger wist een zeer goed niveau te halen en met zijn uitstekende interactieve presentatie het publiek te entertainen. Dit resulteerde in een meerderheid aan publieksstemmen waardoor The Free Radicals als Public’s Favourite doorgaat naar de Regio-Finale. Met Saturday Night van Herman Brood als single staat The Free Radicals vanaf donderdag 5 november a.s. in ‘The Clash Hitlijst’ waar ze meedingt naar de uiteindelijke ‘The Clash Hitlijst Award’ en een hier aan verbonden optreden op het fameuze ‘Leidseplein LIVE’ festival eind mei 2010.


Scooter'S 29-10-09Scooter'S 29-10-09
Scooter'S 29-10-09Scooter'S 29-10-09

De vierde band van deze Halve Finale was 5-mans Rock coverband Vreemdt uit Drachten. Nummers van o.a. The Scene, Golden Earring en Polle Eduard werden goed ontvangen door het publiek en zorgden voor een aangenaam half uur.


Scooter'S 29-10-09Scooter'S 29-10-09
Scooter'S 29-10-09Scooter'S 29-10-09

Als laatste stonden de drie jonge muzikanten van The Jackdaws uit Stadskanaal op het podium van Scooter’S. Met Rockcovers van o.a. Oasis, Kaiser Chiefs en Blur zorgden zij voor een interessante afsluiting van deze 1e Halve Finale. Met zowel bij de vakjury als bij het publiek een hoge score eindigde The Jackdaws in beide categorieën samen als hoogste na de 2 winnaars en gaan verdiend als Runner- Up naar de finale van deze regio. Met hun uitvoering van Let’s Dance To Joy Division van The Wombats staat The Jackdaws vanaf a.s. donderdag in ‘The Clash Hitlijst’.

Scooter'S 29-10-09Scooter'S 29-10-09Scooter'S 29-10-09

The Clash of the Cover Bands is powered by:

SONOR RockMuZine Artists & Bands Booking Agency Koch Festivalinfo
EVANS Uw logo ook hier? Ticketmaster Podiuminfo Artists & Bands Booking Agency
Sound Vision Studio Maxazine David Eden USA Music Import Uw logo ook hier?


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands