• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

2e Halve Finale Oost-Nederland Metropool - Main Hall 31-10-2009

Finalisten bekend na spannende Halve Finale in nieuwe Metropool in Hengelo

Pink Noise uit Groesbeek en Profile uit Geesteren als winnaar verder op The only road to Paradiso

In het schitterende nieuwe onderkomen van MC Metropool in Hengelo vond zaterdag 31 oktober jl. de 2e Halve Finale plaats van ‘The Clash of the Cover Bands 2009’ voor de regio Oost-Nederland. Zeven bands haalden alles uit de kast om zowel de vakjury als het publiek te overtuigen dat zij een plaats verdienen in de Regio-Finale in Lucky Rijssen op vrijdag 11 december a.s. Hier strijden acht bands om een plaats in de Landelijke Halve Finales in de poptempel van Nederland: Paradiso! De bands die zich wisten te plaatsen voor de Regio-Finale zijn: 9-mans Pink Floyd tribute Pink Noise uit Groesbeek en 5-mans Rock coverband First Million uit Lichtenvoorde met een 1e en 2e plaats bij de vakjury, en 4-mans Rock coverband Profile uit Geesteren met een 1e plaats bij de publieksstemmen. Door een gelijke score bij de publieksstemmen van 5-mans BluesRock coverband TAKEALEAK uit Hengelo en 5-mans Pop, Rock coverband Cabin and Friends uit Denekamp gaan deze beide met een 2e plaats ook door naar de Regio-Finale. Deze vijf finalisten worden beloond met een single die vanaf a.s. donderdag in ‘The Clash Hitlijst’ staat en waar men dagelijks gratis op kan stemmen. De Top 10 van deze hitlijst wordt wekelijks aangeboden bij de regionale radiostations in Nederland. Tijdens de Regio-Finale in Lucky in Rijssen worden ook de individuele nominaties bekend gemaakt voor de beste drummer, bassist, toetsenist, gitarist en vocalist, M/V.


Metropool 31-10-09Metropool 31-10-09
Metropool 31-10-09Metropool 31-10-09

In de inmiddels goed volgelopen Metropool werd de aftrap van deze Halve Finale verricht door 9-mans Pink Floyd tribute Pink Noise uit Groesbeek. Met nummers als o.a. Another Brick In The Wall, Money en Wish You Were Here liet de band een zeer goede indruk achter. Technisch zeer verzorgd, met goede sounds en met uitstekende vocalen wist Pink Noise de vakjury te overtuigen. Met een 1e plaats bij de vakjury en ook een hoge score bij het publiek gaat Pink Noise naar de Regio-Finale. Hun afsluiter Comfortably Numb wordt als single geproduceerd en staat vanaf a.s. donderdag in ‘The Clash Hitlijst’.


Metropool 31-10-09Metropool 31-10-09Metropool 31-10-09Metropool 31-10-09

5-mans BluesRock coverband TAKEALEAK uit Hengelo speelde een thuiswedstrijd. Dit gegeven deed de band zeker goed, want ze leverde een prima prestatie. Nummers van o.a. The Doors, Jimi Hendrix en Fleetwood Mac werden met veel passie en gevoel van entertainment gebracht, waardoor ze het publiek voor zich wisten te winnen. Met een 2e plaats bij de publieksstemmen gaat TAKEALEAK verdiend door naar de Regio-Finale en met hun beste nummer, Heroes van David Bowie, staat de band uit Hengelo vanaf a.s. donderdag in ‘The Clash Hitlijst’.


Metropool 31-10-09Metropool 31-10-09
Metropool 31-10-09Metropool 31-10-09

De derde band van deze avond was 5-mans Pop, Rock coverband Close Call uit Hoogeveen. Met nummers van o.a. Kane, The Police en Simon & Garfunkel wist de band een uitstekend optreden neer te zetten waar vooral de samenzang vaak van opvallend goed niveau was.


Metropool 31-10-09Metropool 31-10-09
Metropool 31-10-09Metropool 31-10-09

Met het optreden van 4-mans Rock coverband Profile uit Geesteren ging het dak van de nieuwe Metropool er regelmatig af. Nummers van o.a. Racoon, Live en Alien Ant Farm werden met volle overgave gebracht en zorgden voor een flinke energiestoot richting het publiek. Met een 1e plaats bij de publieksstemmen gaat Profile als Public’s Favourite naar de Regio-Finale, waar zij zeker één van de grote kanshebbers is voor een ticket naar de Landelijke Halve Finales in Paradiso. Met hun schitterende uitvoering van Supermassive Blackhole van Muse staat Profile vanaf a.s. donderdag in ‘The Clash Hitlijst’ waar zij ook mee gaan dingen om ‘The Clash Hitlijst Award’ en een optreden tijdens het gerenommeerde ‘Leidseplein LIVE’ festival in Amsterdam eind mei 2010.


Metropool 31-10-09Metropool 31-10-09
Metropool 31-10-09Metropool 31-10-09

5-mans Pop, Rock coverband Cabin and Friends uit Denekamp wist ondanks wat technische problemen toch te laten zien dat ze muzikaal tot de top behoren. Met nummers van o.a. Bruce Springsteen, Coldplay en Joe Cocker geven deze rasmuzikanten zichzelf de gelegenheid optimaal hun individuele kwaliteiten te laten horen en ook de vonk met het publiek te creëren. Met een gedeelde 2e plaats bij de publieksstemmen gaat Cabin and Friends zeer verdiend naar de Regio-Finale op vrijdag 11 december a.s. in Lucky in Rijssen. De laatste stap richting Paradiso. Met hun afsluiter Let’s Stick Together van Brian Ferry staan de Denekampers vanaf a.s. donderdag in ‘The Clash Hitlijst’.


Metropool 31-10-09Metropool 31-10-09
Metropool 31-10-09Metropool 31-10-09

Met Pebbles and the Bambams stond alweer de 6e band op het podium. Deze 3-mans Classic Rock coverband uit Vragender/Lichtenvoorde weet ondanks hun smalle bezetting toch een gedegen invulling te geven aan nummers van o.a. The Rolling Stones, Joan Jet en Herman Brood. Ook de samenzang is van een zeer goed niveau en voeg daarbij de uitstekende presentatie dan heb je met Pebbles and the Bambams een boeiende band met een prima entertainmentgehalte.


Metropool 31-10-09Metropool 31-10-09
Metropool 31-10-09Metropool 31-10-09

De laatste band van deze Halve Finale kwam uit Lichtenvoorde: 5-mans Rock coverband First Million. Met veel enthousiasme en interactie werden nummers gebracht van o.a. U2, Robbie Williams en Golden Earring. Deze zeer jonge muzikanten hebben veel potentie en zullen in korte tijd kunnen uitgroeien naar een topcoverband. Met een 2e plaats bij de vakjury gaan zij door naar de Regio-Finale, maar ook bij het publiek wist de band goed te score. Met hun dynamische uitvoering van Sex On Fire van Kings of Leon staat First Million vanaf a.s. donderdag in ‘The Clash Hitlijst’.

Metropool 31-10-09Metropool 31-10-09Metropool 31-10-09
Metropool 31-10-09Metropool 31-10-09Metropool 31-10-09

The Clash of the Cover Bands is powered by:

David Eden USA Music Import Maxazine Ticketmaster Koch
Sound Vision Studio SONOR Festivalinfo Artists & Bands Booking Agency EVANS
RockMuZine Podiuminfo Uw logo ook hier? Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands