• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

2e Halve Finale Limburg MC De Bosuil 08-11-2009

Campaign uit Horst wint 2e Halve Finale Limburg

Novaddiction uit Landgraaf als publiekswinnaar naar Regio-Finale Limburg

Zaterdag 8 november jl. vond in MC De Bosuil in Weert de 2e Halve Finale plaats van Limburg in de grootste bandcompetitie van Nederland: The Clash of the Cover Bands, The only road to Paradiso. Het vele publiek zag zes coverbands alles uit de kast halen voor een plaats in de Regio-Finale, de laatste stap richting de Landelijke Halve Finales in Paradiso Amsterdam. 5-mans Classic Rock coverband Campaign uit Horst wist bij de vakjury de 1e plaats te veroveren, 6-mans Pop, Rock coverband Novaddiction uit Landgraaf won bij de publieksstemmen en 5-mans Rock coverband Tuchdown uit Helden wist zich als Runner-Up te plaatsen voor de eindronde in Limburg die op zondag 20 december a.s. ook wordt gehouden in De Bosuil. De drie winnaars staan vanaf vandaag met hun beste nummer als single in ‘The Clash Hitlijst’, waarvan de Top-10 geplugged wordt bij de regionale radiostations en waar het publiek dagelijks gratis op kan stemmen via The Clash Hitlijst.


De Bosuil 08-11-09De Bosuil 08-11-09
De Bosuil 08-11-09De Bosuil 08-11-09

Met gevarieerd repertoire van o.a. Wolfmother, U2 en AC/DC zorgde 6-mans Pop, Rock coverband Novaddiction voor een dynamische opening van deze 2e Halve Finale van Limburg. Technisch werd er goed gespeeld, maar vooral de presentatie was een opvallend sterk onderdeel van Novaddiction. Met de hoogste score bij de publieksstemmen plaatste de band uit Landgraaf zich dan ook overtuigend voor de Regio-Finale op zondag 20 december. Hier worden de tickets verdiend voor de Landelijke Halve Finales in Paradiso. Met hun sterke uitvoering van For What It’s Worth van Placebo staat Novaddiction in ‘The Clash Hitlijst’.


De Bosuil 08-11-09De Bosuil 08-11-09
De Bosuil 08-11-09De Bosuil 08-11-09

De tweede halve finalist komt uit Horst: Classic Rock coverband Campaign. De vijf mannen speelden nummers van o.a. Extreme, Live en Uriah Heep op zeer hoog niveau. Als een geoliede machine, maar wel met een scherp randje, speelden zij hun half uur met veel dynamiek en energie. Vooral een sterk onderdeel van deze band zijn de vocalen. Zowel in de samenzang als ook in de leadzang maakt Campaign regelmatig diepe indruk. Door de vakjury als beste gekozen van deze Halve Finale staat Campaign zeer verdiend in de Regio-Finale van Limburg. Hierin nemen ze het op tegen acht andere topbands voor een plaats in Paradiso. Met het nummer Carry On Wayward Son van Kansas staat Campaign in ‘The Clash Hitlijst’.


De Bosuil 08-11-09De Bosuil 08-11-09
De Bosuil 08-11-09De Bosuil 08-11-09

5-mans Rock coverband Field-9 uit Grathem speelde een half uur zeer verdienstelijk repertoire van o.a. Anouk, Jet en Foo Fighters. Technisch zeer verzorgd en met een uitstekende leadzangeres, die ook in de presentatie weet te boeien, liet Field-9 horen en zien over veel potentie te beschikken. Zij kunnen ook zeer tevreden terugkijken op hun deelname aan ‘The Clash’ waarin ze zich in korte tijd goed hebben weten te ontwikkelen.


De Bosuil 08-11-09De Bosuil 08-11-09
De Bosuil 08-11-09De Bosuil 08-11-09

De vierde band van deze Halve Finale was 5-mans Rock coverband Catfight uit Roermond. Met repertoire van o.a. Kings of Leon, No Doubt en een schitterende uitvoering van KT Tunstall’s Black Horse And A Cherry Tree wist Catfight een interessant optreden neer te zetten. Met af en toe gedurfde eigen invalshoeken wisten ze het zeer boeiend te houden.


De Bosuil 08-11-09De Bosuil 08-11-09
De Bosuil 08-11-09De Bosuil 08-11-09

De jongste band van deze Halve Finale komt uit Helden. Vier zeer gedreven muzikanten en een zangeres met veel mogelijkheden vormen Rock coverband Tuchdown. Nummers van Katy Perry, The Who en Guano Apes werden zeer overtuigend gespeeld en de band liet wederom horen enorm gegroeid te zijn. Met een hoge score bij zowel de vakjury als bij de publieksstemmen gaat Tuchdown als Runner-Up naar de Regio-Finale van Limburg, de laatste stap richting Paradiso! Met hun uitvoering van Highway To Hell van AC/DC staat Tuchdown in ‘The Clash Hitlijst’ en dingen ze mee naar ‘The Clash Hitlijst Award’ en een optreden op Leidseplein LIVE in Amsterdam in mei 2010.


De Bosuil 08-11-09De Bosuil 08-11-09
De Bosuil 08-11-09De Bosuil 08-11-09

Nummers van Amy Winehouse, Neil Diamond en Rowwen Heze waren de ingrediënten van het optreden van 6-mans Pop coverband Voltage uit Venray. Met een zeer sfeervol optreden waarin ze het publiek goed in beweging kregen zorgde Voltage voor een prima afsluiting van deze boeiende Halve Finale.

De Bosuil 08-11-09De Bosuil 08-11-09De Bosuil 08-11-09

The Clash of the Cover Bands is powered by:

David Eden Uw logo ook hier? RockMuZine Ticketmaster Maxazine
SONOR Festivalinfo Artists & Bands Booking Agency Sound Vision Studio Koch
USA Music Import Uw logo ook hier? EVANS Podiuminfo Artists & Bands Booking Agency


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands